Nieuwe producten van Bourjois Paris

Door Nena – Vanaf september wordt het assortiment van Bourjois Paris aangevuld met een aantal nieuwe producten. Zo breidt het assortiment zich uit met zeven nieuwe tinten Contour Clubbin Waterproof oogpotloden, een nieuwe volume mascara, acht nieuwe lipsticks, vijf nieuwe lippotloden en drie nieuwe wenkbrauwpotloden. In dit artikel zal ik een aantal van deze nieuwe producten van Bourjois Paris met jullie delen.

bourjois1In dit artikel komen de volgende producten aan bod:

 • Volume Glamour Push Up mascara (€12,99)
 • Twee Rouge Edition 12 heures lipsticks in de kleuren 29 Cerise sur le lipstick & 34 Cherry my cherie (€12,99)
 • Twee Contour Clubbing waterproof oogpotloden in de kleuren ultra black glitter & blue it yourself (€8,49)

Volume Glamour Push Up mascara

mascara2“De Push Up mascara van Bourjois zorgt voor nog meer volume, geïnspireerd door de retro codes van de Volume Glamour. Het Maxi Plump borsteltje biedt een onweerstaanbare krul en houdt tot 24u. Geschikt voor gevoelige ogen. Intens en zijdezacht resultaat.”

mascara1De mascara komt in een mooie en strakke verpakking. Hij voelt een beetje luxe aan door de vorm en de doorzichtige onderkant.

mascara borsteltjeHet borsteltje bevat fijne synthetische haartjes in verschillende lengtes. Er blijft lekker veel product op het borsteltje achter, waardoor je maar weinig in de huls hoeft te dippen om je wimpers van een flinke laag mascara te voorzien.

collage mascaraDe mascara brengt al na één laagje vrij goed aan, maar mijn wimpers hebben dan nog niet veel volume. Dit is het resultaat na twee laagjes en meer zou ik ook niet aanbrengen, want anders krijg je al snel klontjes. Ik vind dan ook dat mijn wimpers niet goed gescheiden worden en al snel wat gebogen puntjes gaan vertonen, want het is nogal een kunst om bovenstaande resultaat te verkrijgen. Als je dus op zoek bent naar veel volume, waarbij je wimpers al snel iets aan elkaar gaan kleven, dan is deze mascara misschien wel wat voor jou. Hij lift mijn wimpers wel vrij goed, dus het “Push Up” effect vind ik wel merkbaar. De mascara is niet waterproof, maar blijft wel de hele dag goed zitten.

Rouge Edition 12 heures lipstick

Bourjois_Paris_Rouge_Edition_Lipstick_12_Hours_3_5g___feelunique_com_Exclusive_1408112875De Rouge Edition 12 Heures bevat een langhoudende formule, een zachte en comfortabele textuur en een ultra trendy semi-matte finish. Intense kleur, met een lichte en semi-matte textuur die de hele dag blijft zitten. Deze formule is verrijkt met poeders van gekleurde zijde. Schoonheid in combinatie met comfort! Deze heerlijke Rouge Edition 12 Heures maakt de lippen zijdezacht. U bent altijd elegant met deze prachtige lipsticks van Bourjois!” lipsticks1De lipstick is verkrijgbaar in acht kleuren, waarvan ik er twee aan jullie kan laten zien. Links Nr. 29 Cerise sur le lipstick, een oranje rode kleur. En rechts Nr. 34 Cherry my cherie, een felrode kleur. Allebei de lipsticks hebben een mooie matte finish en zijn zeer intens van kleur.

swatches lipstickBij de bovenste swatches (links Cherry my cherie en rechts Cerise sur le lipstick) is in direct zonlicht de hydratatie een beetje te zien, maar op de onderste swatch bij (bewolkt) daglicht zie je dat het toch echt om een matte lipstick gaat die iets in de lijntjes trekt.

collage lipstickDe kleuren zijn echt heel goed gepigmenteerd! De lipstick brengt nog verrassend romig aan en droogt dan nog iets meer matte op. Als je last hebt van droge lippen of velletjes, dan raad ik je aan je lippen eerst even te scrubben. Een matte lipstick accentueert namelijk velletjes.

houdbaarheid lipstickUiteraard heb ik de lipstick ook op de “12 heures” houdbaarheid getest. De onderste foto is gemaakt na zo’n 12 uur waarin ik heb geluncht, thee heb gedronken, diverse snacks en fruit heb gegeten, avondeten en andere drankjes. Als je je dan bedenkt dat dit een close-up foto is, dan blijft de lipstick erg goed zitten! Van een afstandje is alleen de kleur iets minder intens, maar zit de lipstick nog goed op mijn lippen! Een zeer groot pluspunt aan deze lipsticks! Dit was overigens Nr. 29 Cerise sur le lipstick.

cerise sur le lipstick full faceNr. 29 Cerise sur le lipstick is dan ook mijn favoriet van deze twee kleuren!

cherry my cherie full faceEn hier draag ik Nr. 34 Cherry my cherie.

Contour Clubbing waterproof oogpotloden

potloden1

“Het Contour Clubbing Waterproof oogpotlood is de perfecte finishing touch voor je “smoky” look. De waterproofformule loopt niet uit en houdt de kleur perfect vast. De ultrazachte, comfortabele textuur verrijkt met jojoba- en katoenolie, glijdt langs de wimpers voor een intens lijntje.”

potloden2Er zijn zeven nieuwe tinten en ik heb de kleuren 56 Blue it yourself en Ultra black glitter.potloden3Voor een smokey look is de punt misschien goed te gebruiken, maar persoonlijk vind ik hem wat stomp. Ik slijp ze altijd even voor gebruik, zodat ik er strakkere lijnen mee kan zetten. Je kunt hier al wel goed de glitters zien.potloden4Al direct tijdens het swatchen merkte ik hoe soepel en romig deze potloodjes zijn! Ze glijden werkelijk over mijn huid en geven direct zeer veel kleur af. En met het schoonmaken van de swatches merkte ik hoe goed ze blijven zitten. Met water of een gewone reiniger blijven de Contour Clubbing waterproof potloden zeer goed zitten. Je hebt echt een waterproof reiniger op olie-basis nodig!

collage cc potlodenIk heb ultra black glitter als eyeliner gebruikt en ik heb hem ook een klein beetje op mijn bovenste waterlijn aangebracht om te tightlinen. Op deze manier wordt het geheel iets intenser en kon ik goed uitproberen of de Contour Clubbing potloden al dan niet zouden uitlopen. Op mijn onderste wimperrand heb ik de kleur Blue it yourself aangebracht.

Ik merkt dat de glitters op de ogen behoorlijk wegvallen. Ook lijkt de blauwe kleur van Bleu it yourself up eerder zwart, dan blauw. Alleen in het juiste licht is het goed te zien. Ik vind het fijne potloden om mee te werken, omdat ze zo creamy aanbrengen. Daardoor is de kleur al snel intens. En ze blijven zitten als een huis! Aan het einde van de dag is er niets uitgelopen. Een mooie prestatie vind ik.

Eigenlijk ben ik alleen niet zo enthousiast over de mascara. Deze is naar mijn mijn mening te snel klonterig en laat mijn wimpers aan elkaar kleven. De Rouge Edition 12 heurs lipsticks zijn in één woord: TOP! En de potloden zijn eigenlijk ook zeer goed!

Wat vinden jullie van deze nieuwe producten? Ze zullen verkrijgbaar zijn vanaf september bij parfumerieeën en (zelfstandige) drogisterijen.

Liefs Nena

Volg me op Twitter via @nenaburger en op Instagram via @nenaburger.

 

Volg:

55 Reacties

 1. Inna
  31 augustus 2014 / zondag, 31 augustus 2014

  Mooi! Nena is een prachtvrouw!

 2. 29 augustus 2014 / vrijdag, 29 augustus 2014

  Ik ben echt een Bourjois fan! 🙂
  De potloden zien er erg mooi uit!

 3. 29 augustus 2014 / vrijdag, 29 augustus 2014

  Cherry my Cherie is erg mooi!

 4. 29 augustus 2014 / vrijdag, 29 augustus 2014

  Ziet er goed uit vind ik 🙂 Vooral de mascara verpakking is super!

 5. 29 augustus 2014 / vrijdag, 29 augustus 2014

  Wat maak je toch altijd fijne en uitgebreide reviews. De lipsticks staan je erg goed.

  • Nena
   Auteur
   29 augustus 2014 / vrijdag, 29 augustus 2014

   Dank je wel Shaz 🙂

 6. 29 augustus 2014 / vrijdag, 29 augustus 2014

  Ik vind de lipsticks van Bourjois altijd erg mooi 🙂

 7. 29 augustus 2014 / vrijdag, 29 augustus 2014

  prachtige producten!
  Maar bourjois kan nooit iets fout doen bij mij 😉
  Vooral de lipsticks vind ik prachtig

  Liefs
  Karlien

 8. Caroline
  29 augustus 2014 / vrijdag, 29 augustus 2014

  De lipsticks zijn echt heel mooi, vind zelf de donkere mooier! Jammer dat je de shimmer in de oogpotloden niet zo goed terug ziet op je ogen 🙁

 9. judith
  29 augustus 2014 / vrijdag, 29 augustus 2014

  Lipsticks in etos Zaandam 50% korting! Ik heb er 2 ingeslagen! Haha

 10. 28 augustus 2014 / donderdag, 28 augustus 2014

  Prachtige review :)! Die lippenstiften zijn echt heel mooi. Me gusta 😛

 11. 28 augustus 2014 / donderdag, 28 augustus 2014

  Wat schrijf jij toch goede artikels 🙂

 12. 28 augustus 2014 / donderdag, 28 augustus 2014

  Wauw mooie producten, de lipsticks staan je allebei prachtig<3

 13. S1em
  28 augustus 2014 / donderdag, 28 augustus 2014

  Hoi Nena, ben je gestopt met Revitalash? Je wimpers lijker korter dan eerst…

  • Nena
   Auteur
   29 augustus 2014 / vrijdag, 29 augustus 2014

   Ik heb dat maar 3 maanden gebruikt een hele tijd geleden.

   • S1em
    29 augustus 2014 / vrijdag, 29 augustus 2014

    Ik ben het gaan gebruiken nav jouw review! 🙂 Waarom ben je er niet mee doorgegaan? Ik moet wel zeggen dat jouw wimpers een redelijke lengte van zichzelf hebben. De mijne niet, dus ik ben groot fan (gebleven) van Revitalash…

    • Nena
     Auteur
     29 augustus 2014 / vrijdag, 29 augustus 2014

     Wat leuk om te lezen! En hoe bevalt het je? Groot fan ja?

     Ik wilde in eerste instantie na 3 maanden afwachten hoe lang het effect zou aanhouden. Ik heb echt nog weken lange wimpers gehad en dat werd geleidelijk aan weer minder.
     Nu zou ik het wel weer willen gebruiken, maar ik ben momenteel zwanger 😉 Revitalash is niet getest op zwangere vrouwn, dus ik neem geen risico. Na mijn zwangerschap ga ik het wel weer gebruiken.

     • S1em
      29 augustus 2014 / vrijdag, 29 augustus 2014

      Oh, oke. Verstandig. Moeders en kindje gaan voor.
      Ik ben dus blijven gebruiken en heb al die tijd lange wimpers gehad, die ook nog eens goed te krullen zijn (dwz: na het krullen met de wimperkrultang blijft de krul erin zitten, terwijl ik vroeg de krul er gewoon uit ZAG zakken). Ik heb die eerste maanden geen dag overgeslagen en had pas na 4 maanden optimaal resultaat. Nu gebruik ik het, denk ik, 3 a 4 dagen per week.
      Wel groeien ze alle kanten op: ik zie soms een lange wimper die naar beneden besluit te groeien. Of horizontaal naar links. Haha. Ach ja. En op een gegeven moment vallen ze uit, waardoor je een ‘gat’ krijgt, dat gewoon meer opvalt dan vroeger, omdat de rest van de wimpers een stuk langer (en dikker?) zijn.

      Gefeliciteerd met je zwangerschap!

 14. 28 augustus 2014 / donderdag, 28 augustus 2014

  Mooie reviews! Ik vind vooral de lipsticks wel heel gaaf!

 15. 28 augustus 2014 / donderdag, 28 augustus 2014

  Die lipsticks blijven prima zitten zo te zien! Mooie kleuren ook.

 16. 28 augustus 2014 / donderdag, 28 augustus 2014

  whuut, die lipsticks zijn mooi!!

 17. Bo
  28 augustus 2014 / donderdag, 28 augustus 2014

  Allemaal niet echt producten voor mij. Die eerste lipstick staat jou trouwens wel echt prachtig!

  • Bo
   28 augustus 2014 / donderdag, 28 augustus 2014

   de tweede trouwens ook hoor 😉

 18. 28 augustus 2014 / donderdag, 28 augustus 2014

  Mooie producten! Vooral van de lipsticks ben ik fan.

 19. 28 augustus 2014 / donderdag, 28 augustus 2014

  Cherry my cherie lijkt me een heel mooie kleur! Ik hou niet zo van die oranje ondertoon van Cerise sur le lipstick 🙂

 20. 28 augustus 2014 / donderdag, 28 augustus 2014

  Cherry my cherie vind ik een prachtige kleur lipstick! Beiden staan jou overigens erg mooi. Etos gaat trouwens stoppen met de verkoop van het merk Bourjois. Inmiddels zijn er al in veel Etos-winkels de producten met 50% korting verkrijgbaar. Vorige week wist een winkelmedewerkster mij te vertellen dat de inkoop steeds lastiger wordt van Bourjois (onderdeel van Chanel) waardoor ze tot dit besluit zijn gekomen. In mijn ogen erg jammer, want ik vind het een fijn merk. Met name de oogschaduws. Douglas blijft het nog wel verkopen.

 21. 28 augustus 2014 / donderdag, 28 augustus 2014

  Mooie producten! Vooral de lipsticks klinken fijn. Ziet er goed uit!

 22. Syl
  28 augustus 2014 / donderdag, 28 augustus 2014

  De lipsticks zien er best mooi uit zo mat!

 23. Lotte
  28 augustus 2014 / donderdag, 28 augustus 2014

  Leuk artikel! Mooie producten ook zeg.

  Wat ik zelf laatst ontdekte (op 20 jarige leeftijd… na dus al zo’n 4 jaar lipsticks gebruiken zonder ook maar een flauw benul te hebben hiervan… tsjongejonge) was dat van een heleboel lipsticks je de achterkant (waarvan ik altijd dacht dat het gewoon bedoeld was om de kleur te tonen) er vanaf kunt draaien. Je hebt dan nog een soort potje lipstick waar je met een kwastje in kunt.

  Geeeeeeeeen idee had ik! Het ziet er bij deze lipsticks ook een beetje uit alsof dat kan, hihi, wie weet!

  Liefs en succes met de laatste loodjes van je zwangerschap! xx

  • Nena
   Auteur
   29 augustus 2014 / vrijdag, 29 augustus 2014

   Ik ben het gelijk gaan uitproberen!! Ik wist dat ook niet… Maar helaas is het bij deze lipstick niet het geval. Ik krijg de onderkant er niet af 😉

   En dank je wel! Nog maar een paar weken 🙂

 24. 28 augustus 2014 / donderdag, 28 augustus 2014

  Leuk artikel! Ik ga de producten zeker een keer proberen! Goede beschrijving en duidelijke foto’s!
  xoxo

 25. 28 augustus 2014 / donderdag, 28 augustus 2014

  Fijn dat de lipstick zo lang blijft zitten! Het tweede kleurtje wat je ophebt is erg mooi <3

 26. 28 augustus 2014 / donderdag, 28 augustus 2014

  De mascara valt op jouw wimpers inderdaad een beetje tegen! De lipsticks zijn wel erg mooi!

 27. 28 augustus 2014 / donderdag, 28 augustus 2014

  ik vind de mascara met 1 laagje nog wel okay 🙂

 28. 28 augustus 2014 / donderdag, 28 augustus 2014

  Ik ga zeker bij de lipsticks kijken! Langhoudend en semimatte klinkt geweldig.

 29. 28 augustus 2014 / donderdag, 28 augustus 2014

  de lipsticks zien er mooi uit!!

 30. 28 augustus 2014 / donderdag, 28 augustus 2014

  Jammer van de mascara, maar de rest van de producten zien er goed uit, en de lipsticks staan je prachtig <3

 31. 28 augustus 2014 / donderdag, 28 augustus 2014

  Wauw, wat een prachtige producten! De lipstick staat je super goed!

 32. 28 augustus 2014 / donderdag, 28 augustus 2014

  Wat een mooie producten zeg! ben zo benieuwd ernaar 🙂 Bourjois is zeker een van mijn favoriete merken

 33. 28 augustus 2014 / donderdag, 28 augustus 2014

  Wat een prachtige lipsticks! En verrassend hoe enorm goed ze blijven zitten!

 34. 28 augustus 2014 / donderdag, 28 augustus 2014

  De lipsticks zijn erg mooi. Fijn dat ze zo lang blijven zitten. De oogpotloden lijken me ook wel prima eigenlijk!

 35. Kayleigh
  28 augustus 2014 / donderdag, 28 augustus 2014

  De lipsticks zien er erg goed uit, ik ga eens kijken welke andere kleuren ze hebben.

  Btw welke kleur nagellak heb je op? Je nagels zien er zo mooi uit.

  • Nena
   Auteur
   29 augustus 2014 / vrijdag, 29 augustus 2014

   Een nagellak van NYC. Review volgt binnenkort 😉

 36. 28 augustus 2014 / donderdag, 28 augustus 2014

  Vooral de mascara vind ik er mooi uitzien! Maar die lipstick staat je ook super

 37. 28 augustus 2014 / donderdag, 28 augustus 2014

  Goede reviews met mooie foto’s, Nena. Ik ben met name benieuwd naar de matte lipsticks, vooral Cherry my cherie. Het blijft echt goed zitten. Alsof ik niet al genoeg matte rode koele lipsticks heb…

 38. 28 augustus 2014 / donderdag, 28 augustus 2014

  De lipstick en de oogpotloodjes lijken me erg fijn!

 39. 28 augustus 2014 / donderdag, 28 augustus 2014

  Mooie producten, vooral de lipsticks vind ik er goed uit zien!

 40. nicky
  28 augustus 2014 / donderdag, 28 augustus 2014

  Helaas is bourjois bij mijn etos in de buurt uit het assortiment gehaald 🙁

 41. Samantha
  28 augustus 2014 / donderdag, 28 augustus 2014

  De lipsticks Zien er super mooi uit. Die ga ik zeker uitproberen.

 42. 28 augustus 2014 / donderdag, 28 augustus 2014

  Fijn artikel! Mooie kleuren allemaal, gave swatches!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *