Arabian Nights Smoothie

In Utrecht zit een erg gezellig eetcafé genaamd De Ontdekking en daar heb ik ooit de Arabian Night smoothie besteld. “Moet daar echt avocado in?” vroeg ik aan de serveerster. ‘”Kan die er ook uit? Het lijkt mij niet zo lekker in een smoothie”. De serveerster vertelde me dat ik echt niet wist wat ik miste en dat die avocado misschien wat vreemd lijkt, maar echt noodzakelijk was in deze smoothie. Ze zei “het maakt de smoothie lekker smeuïg en ik heb Arabian Nights ook wel eens zonder avocado geproefd, en dan is het minder lekker. Echt alsof er iets mist”.

Goed. Ik was overtuigd en ging er maar gewoon voor. En wat blijkt? Het is één van de lekkerste smoothies die ik ooit heb geproefd! Sindsdien maak ik de smoothie geregeld na (vooral de ochtend nadat ik iets heb gekookt met avocado, bijvoorbeeld wraps of nacho’s) en het leek me leuk om dit recept vandaag met jullie te delen.

arabian nights smoothie_2 De smoothie heet Arabian Nights omdat het grotendeels bestaat uit Oosterse ingrediënten zoals verse dadels, honing, munt en sinaasappels. De smoothie krijgt hierdoor een Marokkaans tintje, vind ik. Toen ik in Marrakech was dronken we vaak muntthee met honing en kregen we veel koekjes met dadels te eten. Ook sinaasappels zag je er veel (en wat waren ze daar onwijs lékker!).

arabian nights smoothie_3 Voor deze smoothie gebruik ik een half pakje kokosmelk (ongeveer 50 ml), twee tot 3 theelepeltjes honing en een takje verse munt.

arabian nights smoothie_1 Verder een halve avocado, drie verse dadels en twee sinaasappelen. Eventueel kun je ook versgeperst sinaasappelsap gebruiken.

arabian nights smoothie_4Hieronder nog even alle ingrediënten op een rijtje;

– halve avocado
– 3 verse dadels
– 2 sinaasappelen (of een scheutje versgeperst sinaasappelsap)
– half pakje kokosmelk (ongeveer 50 ml)
– takje verse munt
– 2 – 3 theelepels honing

arabian nights smoothie_5 Doe alle ingrediënten in een blender en meng het tot een smeuïge smoothie. Let op, dit is een hele romige en vrij dikke smoothie die je echt met een dik rietje moet opdrinken. Ik vind het persoonlijk wel lekker en vullend, maar mocht je het te romig vinden gebruik dan zeker sinaasappelsap in plaats van sinaasappelen en voeg hier eventueel wat meer van toe om de smoothie iets vloeibaarder te maken.

Vind je het alsnog te dik vervang dan de kokosmelk door kokoswater. Dit maakt de smoothie tevens wat frisser. De munt en honing kun je naar eigen smaak toevoegen. De dadels en de honing maken deze smoothie lekker zoet, dus het toevoegen van nog meer zoetstoffen is niet nodig, vind ik.

arabian nights smoothie_6 Het resultaat is een zoete, frisse en romige smoothie met een Oosters tintje. Als je de honing weglaat of vervangt voor agavesiroop of palmsuiker is deze smoothie ook geschikt voor vegans.

arabian nights smoothie_7Ik hoop dat jullie leuke inspiratie hebben opgedaan met dit Arabian Nights smoothie recept! Het is misschien even een gek idee om een avocado door je smoothie heen te mengen, maar het maakt de smoothie juist lekker romig en smeuïg en bevat uiteraard de goede vitamientjes en vetten. Het is een stevig ontbijtje, een lekker vullend tussendoortje en een heerlijke lunch.

Wat vinden jullie van deze Arabian Nights smoothie, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

61 Reacties

 1. Sanne
  11 oktober 2014 / zaterdag, 11 oktober 2014

  Dit was lekker!
  Ik ben fan van je recepten 🙂

 2. 4 september 2014 / donderdag, 4 september 2014

  Klinkt echt super!! Ik wil al een tijdje een smoothie met avocado maken, maar wist niet goed met wat nog. Is bij deze duidelijk 😉

  x Aurélie

 3. anneeeXX
  3 september 2014 / woensdag, 3 september 2014

  Hmmn.. Had ik wel een rijpe avocado moeten nemen. Dit is raar hahah

  XXx

 4. 2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Ik ben gek op avocadoshake, heerlijk!
  Heb je dat niet gedronken in Marakech? Die heb je in Marokko op bijna elke hoek, zóó verslavend lekker.

 5. Sanne
  31 augustus 2014 / zondag, 31 augustus 2014

  Oef zeg, deze lijkt me heerlijk!!

 6. 30 augustus 2014 / zaterdag, 30 augustus 2014

  Dit moet echt de hemel in je mond zijn! Ik ga deze zeker proberen!

 7. Inna
  29 augustus 2014 / vrijdag, 29 augustus 2014

  gewedlig recept, bedankt voor het delen!
  Avocado is ook lekker met gecondenseerde melk en beetje water en dan alles blenden, must try 😉

 8. A
  29 augustus 2014 / vrijdag, 29 augustus 2014

  Oee,lijkt me juist lekker! Ik ga het een keer proberen!

 9. 29 augustus 2014 / vrijdag, 29 augustus 2014

  Hmm, als ik het zo zie denk ik dat het niets voor mij is, maar misschien moet ik deze smoothie daarom juíst proberen. Ben eigenlijk wel benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *