New Week: Veerle

Een paar maanden geleden kreeg ik een mailtje in mijn inbox met de vraag of ik mee wilde werken aan de Wensdag van Veerle. Een Wensdag is dé dag van een kind met een levensbedreigende ziekte. Op deze dag mag hij of zij een wens in vervulling laten gaan en worden ze lekker in de watten gelegd zodat ze even niet met hun ziekte bezig hoeven te zin. Op de Wensdag is alles mogelijk. Met het hele gezin naar Disneyland, een eigen jurk ontwerpen, vliegen in een helicopter, voor één dag een prinses zijn, noem maar op! Veerle koos voor een meet & greet met mij.

Ik voelde me echt vereerd. Ik bedoel, je mag alles wensen, je mag alles doen wat je wilt die dag, en dan kies je voor een meet & greet met mij? Ik kon haast niet geloven dat iemand dat zou wensen. Ik hoefde er niet eens over na te denken, natúúrlijk wilde ik graag Veerle ontmoeten!

veerle_4 Veerle en haar gezin kwamen me ophalen met een luxe limousine (kan je nagaan, in dat kleine dorpje Houten). In de limo wisselden we cadeautjes uit. Ik had namelijk een goedgevulde goodiebag gemaakt voor Veerle en haar moeder, maar ook zij had cadeautjes voor mij meegebracht! Echt lief, dat had ik helemaal niet verwacht. Omdat ik jarig was geweest. Ik was oprecht verrast!

Ik kreeg hele leuke oorbellen met turkooisgekleurde touwtjes en veertjes en een prachtige fles met geurstokjes. Als ik de oorbellen draag of als ik een vleugje van die geurstokjes ruik (en die ruiken trouwens echt hemels lekker, je had gelijk Veerle) moet ik elke keer aan haar denken. Dat heb ik trouwens bij alle cadeautjes, ik moet dan altijd aan diegene denken die het me heeft gegeven.

veerle_5 De limousine zette ons af bij de Neude in Utrecht. Vanaf daar is het een klein stukje lopen naar restaurant Sumo, waar we hebben gelunched met sushi, Veerle’s favoriete eten. En ik ben daar natuurlijk ook hartstikke dol op! Hoewel de Wensdag een dag is om niet aan je ziekte te denken, merkte ik dat Veerle er juist heel vrij over kon praten.

Ik durfde er zelf niet over te beginnen, maar ze zei tussen neus en lippen door dingen als ‘ik ben rechts, maar ik eet nu met links omdat ik anders niet zo ver over tafel kan reiken’. En dan doelde ze op haar schouderoperatie aan de rechterkant. Of ‘ik ben zo dol op jouw katten! Ik word daar gewoon helemaal blij van. En daarom zei mijn moeder dat ik zelf ook twee Britse Kortharen mocht hebben als ik weer beter zou zijn. En nu heb ik twee Britjes en weet je hoe ze heten? Dolce en Gabbana. En dat heb ik dus eigenlijk aan jou te danken, Serena!’.

Ze praat over haar ziekte alsof het gewoon de normaalste zaak van de wereld is. Geen bitterheid. Geen schaamte. Geen verdriet. En dat terwijl ze dik een jaar uit de running is geweest, operaties achter de rug heeft en zo goed als kapot is bestraald en al haar haren en zelfs nagels kwijt is geraakt.

Ik praatte gezellig met haar mee, maar ergens anders in mijn hoofd kon ik alleen maar denken hoe ongelofelijk het is dat ze hier nu vrolijk en opgewekt tegen me aan zit te praten en met zo ontzettend veel positiviteit in het leven staat. Ze had zin om weer naar school te gaan, ook al was ze wel nieuw in de klas, en ze denkt er al heel lang over om een blog te beginnen, ook al vond ze dat wel spannend, en ze had gewoon zin in heel veel dingen. Om te leven, vooral.

veerle_7 veerle_1 veerle_2 Na onze sushi lunch zijn we naar de Douglas gegaan om te shoppen en om gewoon een beetje te keutelen. Ik gaf haar een cadeaubon, dus ze kon los! Mijn tante was ook aan het werk en omdat ze wisten dat we kwamen, hadden ze extra hun best gedaan om er een feestje van te maken. De rode loper lag uit, er waren ballonnen, glaasjes (alcoholvrije) champagne en als klap op de vuurpijl kreeg Veerle ook hier een fantastisch cadeaupakket mee naar huis. Ze straalde helemaal van al die verwennerij!

veerle_3Ik voel zoveel trots en respect voor Veerle. Het was ook zo gezellig en het voelde zo vertrouwd, bijna alsof ze een zusje of een nichtje van me was. Ze heeft zich echt door een zware battle moeten slaan, maar hier staat ze dan, stralend en wel. En wat is ze knap! Ze had eerst haren tot net boven haar billen, maar ik zei al dat ze dit kapsel supergoed kan hebben. Ik ben blij dat ze het ook kort wilt houden, het staat haar fantastisch! Op deze manier komen haar lieve gezicht en haar grote, lichte ogen nog mooier uit.

Veerle is pas 14 jaar, maar ondanks haar jonge leeftijd en de korte periode dat we elkaar hebben gezien heb ik veel van haar opgestoken. Veerle heeft me laten zien dat je gewoon op een normale manier over je ziekte moet kunnen praten en dat het niet erg is als je mindere dagen hebt, maar dat je nooit de moed moet verliezen en altijd van het leven moet blijven genieten!

Veerle, bedankt voor de mooie dag. Ik ben blij en ik voel me vereerd dat je mij hebt uitgekozen voor je Wensdag en ik voel me gelukkig met het feit dat mijn blog, filmpjes en Coco en Clarence je door de moeilijke dagen hebben gesleept. Je wilde mij graag ontmoeten en het genoegen was geheel wederzijds. Ik heb nog nooit zo’n meisje ontmoet als jij. Je bent prachtig van binnen en van buiten en je positiviteit heeft me echt een boost gegeven!

Misschien dat je mij ziet als een inspiratiebron, maar je moet weten dat ook jij een inspiratiebron bent voor mij. Jouw kracht en doorzettingsvermogen is bewonderenswaardig. Ik hoop dat je je blog start en dat je daar alles zal delen wat je maar wilt, ook over je ziekte, want ik denk dat veel jonge meiden die in hetzelfde schuitje zitten of hebben gezeten er erg veel aan zullen hebben.

Het was een dag om nooit te vergeten. Bedankt Veerle en bedankt Make a Wish Nederland voor het mogelijk maken van Veerle’s Wensdag. Mocht je dit lezen en je steentje bij willen dragen aan Make a Wish, klik dan op deze link. Je kunt doneren, maar je kunt jezelf ook opgeven als vrijwilliger of je dienst of product aanbieden die in een toekomstige Wensdag gebruikt zou kunnen worden.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

188 Reacties

 1. 26 november 2015 / donderdag, 26 november 2015

  Wat een mooi verhaal, en wat een prachtig meisje!

  XO

 2. Fien
  26 oktober 2014 / zondag, 26 oktober 2014

  wauw wat een prachtig meisje! vanbinnen en buiten!

 3. 25 oktober 2014 / zaterdag, 25 oktober 2014

  Wauw echt leuk dat ze de wens had om jou te ontmoeten! Het doet altijd goed om een ander blij te maken 🙂

 4. Anneloes
  23 oktober 2014 / donderdag, 23 oktober 2014

  Wow! Geweldig Serena en Veerle! Ik had al veel enthousiaste verhalen gehoord van Veer, maar het is wel super leuk om er ook nog op deze manier over te lezen! Echt een pracht stuk! En Veerle zag er zo mooi uit! 😀

 5. Lisette ouwehand
  15 oktober 2014 / woensdag, 15 oktober 2014

  Wat mooi! En wat ben ik trots op ons nichtje Veerle! Liefs

 6. katleen
  14 oktober 2014 / dinsdag, 14 oktober 2014

  Prachtige foto’s en verhaal over mijn prachtige nichtje!zooooo trots op haar!

 7. Milou
  13 oktober 2014 / maandag, 13 oktober 2014

  Wat moet dat een super dag zijn geweest! Mijn broertje heeft ook een wens dag gehad van Make A Wish en die was ook om niet te vergeten! Super tof dat je daaraan hebt meegedaan!

 8. Nienke
  11 oktober 2014 / zaterdag, 11 oktober 2014

  Wat een prachtig meisje! Fijn om te lezen dat jullie het zo fijn hebben gehad.

 9. Sabien
  9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Wat is Veerle een prachtige meid zeg, wat een uitstraling! Serena, je hebt het stuk prachtig geschreven.. zit met tranen in m’n ogen.

 10. Nathalie
  8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Wat een prachtige meid! Tof dat jullie het zo leuk hebben gehad.

 11. Dana
  8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Lieve Serena en Veerle,

  Wat fijn om te horen en te lezen dat jullie het zo leukhebben gehad. Ik ben later ook nog opgehaald en mocht nog een deel van de wwoensdag beleven en ik vond het heel bijzonder en echt fantastisch! Lieve Veerle, je weet dat je top bent.
  Dikke kus van Daantje

 12. romy
  8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  als je dit leest realiseer ik weer hoe verdomd goed ik het eigenlijk wel niet heb. Dan zeur ik over dat ik een klein moedervlekje moet weg laten snijden, terwijl zij gewoon continue in het ziekenhuis ligt pijn te lijden. Zoveel respect voor deze meid, wat een topwijf!

 13. Nina
  8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Wauw Serena, wat ontzettend goed dat je dat hebt gedaan! Raak er gewoon emotioneel van! Wat een bijzonder verhaal en inderdaad super knap dat ze nog zo positief in het leven staat! Veerle mag trots zijn op zichzelf, maar jij ook Serena! Toppertjes! Xx

 14. Rby
  8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Wowww moet mn traan wegvegen.. Hoop dat alles op een dag goed komt met haar.

 15. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Wat ontzettend mooi, twee mooie mensen bij elkaar.
  Heb het verhaal zitten lezen met een brok in mijn keel, ongelooflijk hoe positief Veerle is na alles wat ze heeft meegemaakt.

 16. 8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Super mooi om te lezen dit! Respect!

 17. Kim
  8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Wat een mooi verhaal. Geweldig dat je iemand zo blij hebt kunnen maken!

 18. Kim
  8 oktober 2014 / woensdag, 8 oktober 2014

  Wat een mooi verhaal. Geweldig dat je iemand zo blij hebt kunnen maken!

 19. 7 oktober 2014 / dinsdag, 7 oktober 2014

  Wat bijzonder en wat een mooi verhaal! Echt goed dat je hier aan meewerkt en zo ook een beetje aandacht vraagt voor wensdagen!
  En Veerle, wat zie je er mooi uit, je korte haar staat inderdaad echt goed! En wat onwijs knap dat je je door alle ellende hebt weten te slaan en wat fijn dat je weer de goede kant op gaat!

  Inspirerende blogpost!

 20. Evelien
  7 oktober 2014 / dinsdag, 7 oktober 2014

  Amai, wat een ontroerend verhaal!
  Ik heb het met tranen in mijn ogen gelezen!
  Veerle, volgens mij ben jij een topmeid! ❤

 21. yvonne
  7 oktober 2014 / dinsdag, 7 oktober 2014

  Veerle wat straal je veel kracht en positiviteit uit! Alleen daarom al ben je prachtig! Jij straalt beauty uit, of je nou kort of lang haar hebt.
  Zo te lezen heb je een leuke dag met Serena gehad. Fijn voor je, het is je gegund. xx

 22. Milou
  7 oktober 2014 / dinsdag, 7 oktober 2014

  Wow! Wat ben je een prachtige meid Veerle! Echt een inspiratiebron! Ik hoop echt dat je al jouw dromen zult waarmerken!
  Serena, mooi artikel! Tof dat je dit hebt gedaan!

 23. 7 oktober 2014 / dinsdag, 7 oktober 2014

  wauw, wat een verhaal 🙂
  xo, cheyenne

 24. Sophie
  7 oktober 2014 / dinsdag, 7 oktober 2014

  Wat geweldig! Wat is Veerle een inspirerend en leuk persoon, en ook zo mooi!

 25. Merel
  7 oktober 2014 / dinsdag, 7 oktober 2014

  Wow, ik kreeg echt kippelvel tijdens het lezen. En wat een prachtige dame is Veerle.

 26. 7 oktober 2014 / dinsdag, 7 oktober 2014

  Onwijs mooi Serena! En wauw, Veerle, ik heb onwijs veel respect voor je!

 27. Nienke
  7 oktober 2014 / dinsdag, 7 oktober 2014

  Heel bijzonder!
  Wat een knap meisje! Zij heeft een prachtige uitstraling en ook een kracht van binnen.
  En dat kapsel staat haar inderdaad heel goed.
  Respect!

 28. Petra
  7 oktober 2014 / dinsdag, 7 oktober 2014

  Bijzonder

 29. Inez
  7 oktober 2014 / dinsdag, 7 oktober 2014

  Was dit misschien op zaterdag? En werd je opgehaald in een roze limo? Want ik heb wel een limo zien rijden langs de hockeyclub in Houten!

 30. Ann
  7 oktober 2014 / dinsdag, 7 oktober 2014

  Again, kippenvel. Wat ontzettend lief en leuk en wat een mooie meid!

 31. Roxanne
  7 oktober 2014 / dinsdag, 7 oktober 2014

  Lach op m’n gezicht na dit gelezen te hebben!

 32. 7 oktober 2014 / dinsdag, 7 oktober 2014

  Wauw, als ik dit lees krijg ik een brok ik mijn keel. Wat een ongelooflijk sterk meisje ben jij. Ik gun je zoveel geluk en beterschap!

 33. 7 oktober 2014 / dinsdag, 7 oktober 2014

  Wat een ontzettend mooi artikel! De power spat ervan af! 🙂

 34. 7 oktober 2014 / dinsdag, 7 oktober 2014

  Prachtig stukje, prachtige meid!

 35. Fatima
  7 oktober 2014 / dinsdag, 7 oktober 2014

  Toen ik de foto aan het begin van het artikel zag dacht ik dat het ging om een jong Nederlands model. Ik dacht direct ‘wat is dit een mooi meisje zeg!’

  Op alle foto’s ziet ze er zo mooi en natuurlijk uit en ik dacht ook meteen ‘dat kapsel wil ik ook!’

  Wat een prachtig verhaal, ik gun haar deze dag echt en ik hoop dat ze ervan heeft genoten. Ze lijkt me ook echt een lieve meid maar tegelijk ook stoer want ondanks wat ze heeft meegemaakt heeft ze nog steeds de meest mooie en oprechte glimlach die er is.

  Tof van je Sereen, thumbs up.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *