New week: #iwokeuplikethis

Goedemorgen iedereen, het is weer maandag! Ik ben sowieso niet van het opstaan, maar opstaan op maandag lijkt op de een of andere manier altijd nóg een stukje zwaarder. En wisten jullie dat uit onderzoek is gebleken dat vrouwen zich het meest onaantrekkelijk vinden in de ochtend?

iwokeuplikethis-1Op zich geen wonder, want net zoals de meeste mensen word ook ik wakker met een adem die thuishoort bij het chemisch afval, een huid die helemaal in de kreukels ligt, opgezwollen oogleden en een overleden cavia op mijn hoofd als kapsel. Nee, als ik wakker word is dat inderdaad niet mijn meest charmante moment van de dag!

Gelukkig zijn er maniertjes om iets florissanter voor de dag te komen wanneer je net je bed uitrolt, die ik hieronder graag met jullie wil delen. Zo ben ik!

Het probleem; dragon breath

morning breath1Op zich niets om je voor te schamen: iedereen wordt wakker met een adem waar plantjes spontaan van verwelken. In de gemiddelde 8 uur dat je aan het slapen bent krijgen bacteriën lekker de tijd om zich te vermenigvuldigen en deze bacteriën zorgen voor een stinkende adem. Daarbij ligt je speekselaanmaak zo goed als stil, terwijl je speeksel normaal gesproken zorgt voor het verdunnen van de bacteriën en het wegspoelen ervan. Zonder speeksel gaat alles lekker broeien en hoppatee, 8 uur later wordt je wakker met de welbekende riekende ochtendgeur.

orabrush review nederlandsToch zijn er wel manieren om je dragon breath aanzienlijk te verminderen. Het helpt bijvoorbeeld wanneer je vlak voor het slapen gaan geen zuivelproducten, (rood) vlees, vis, knoflook, uien, koffie of alcohol eet of drinkt. Ook helpt het om je tong te schrapen met een speciale tongschraper (dus niet met je tandenborstel je tong poetsen, maar echt zo’n speciale schraper gebruiken).

Ook schijnt het te helpen wanneer je met je mond open slaapt. Klinkt misschien een beetje gek, maar dan is je mond dus geen kleine, afgesloten ruimte meer waar alles lekker kan gaan broeien. Verder las ik laatst op nu.nl dat een appel eten na een maaltijd als één van de de beste natuurlijke dingen helpt om een stinkende adem te voorkomen.

Je zal met deze tips nog steeds een smelly morning breath hebben, maar misschien al minder heftig dan wanneer je deze tips niet zou uitvoeren. Probeer gewoon zo snel mogelijk je speekselproductie op gang te krijgen door wat te drinken en te eten zodra je wakker wordt, dan ben je het snelst van je ochtend adem verlost!

Het probleem; overleden cavia als kapsel

iwokeuplikethis-2Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als ik ‘s ochtends wakker wordt dan vliegen er nog net geen vogeltjes uit mijn haren om pieren te gaan zoeken. Alles zit door de war en achterop mijn hoofd is het een knoperige kluwen van haar dat sterke gelijkenissen heeft met een zojuist overleden cavia (zo eentje met kruinen).

Niet iedereen heeft hier last van, maar mocht je er wel last van hebben dan kan ik het aanraden om je haren te (in)vlechten voor het slapen gaan, of, om tijd te besparen, het in een hoog knotje bovenop je hoofd te draaien (daar moet je wel even aan wennen). Ook een optie, maar niet iedereen zal dit wellicht fijn vinden, slapen met een haarnetje. Deze kun je vinden bij afrowinkels of online.

aussie-conditioning-spray_03Hierna spray je er wat conditioning spray in, bijvoorbeeld deze van Aussie. En, wat ook helpt, is slapen op een glad, satijnen kussen. Met deze voorzorgsmaatregelen wordt je geheid wakker als Rapunzel!

Het probleem; opgezwollen oogleden

iwokeuplikethis-3Het is vaak wel een beetje genetisch, wakker worden met wat dikkere oogleden, of sowieso, wakker worden met een gezicht als Jigglypuff (kennen we deze nog, nog, nog?). Ook leeftijd speelt een rol. Vroeger had ik namelijk nergens last van, maar nu merk ik dat mijn gezicht wat boller is en ik moeilijk er een eyeliner kan trekken in de ochtend. De eerste remedie is tijd. Want na een uurtje is de puffiness wel weggetrokken. Soms heb je gewoon geen tijd, dus heb je snellere maatregelen nodig. Of nog beter, voorkomen is beter dan genezen. What to do?

Het is sowieso goed voor je om gedurende de dag goed gehydrateerd te blijven, dus drink voldoende water. Alcohol zorgt voor een puffy gezicht, zeker vlak voor het slapen gaan. Jammer, maar helaas, want ik houd wel van een wijntje before bedtime. Maar ik heb zelf inderdaad gemerkt dat als ik heb gedronken mijn gezicht de volgende dag een stukje boller is in de ochtend.

Wat natuurlijk ook belangrijk is, is het reinigen van je gezicht en met name je oogmake-up. Doe je dit niet (en ja, dat doe ik ook wel eens niet! Oeps!), dan zijn mijn ogen dikker en gezwollen dan als ik het wel doe. Soms heb je een oogmake-up remover die JUIST zorgt voor opgezette oogleden, bijvoorbeeld als er iets in zit waar je ogen gevoelig voor zijn. Wissel dan van remover of zorg dat je je oogleden even nadept met een watje met water, zodat de remover niet op je oogleden blijft zitten tijdens je slaap en daar de boel kan gaan laten zwellen.

groene-thee-ice-facial2Last but not least kun je de ochtend erna, als je toch nog wat van zwelling ontdekt (of gewoon lekker toch dan wijntje hebt gedronken, voor de yolo), je oogleden snel slinken door er iets kouds op te leggen. Masseer ze even met een ijsblokje (bekijk bijvoorbeeld mijn DIY Ice Facial), een koud komkommerschijfje, koude theezakjes, etc.

no pufferyOf gebruik een speciaal oogmaskertje of oogcrème, zoals het ‘No Puffery Cooling Mask for Puffy Eyes’ van Origins.

Het probleem; een kreukelig gezicht

iwokeuplikethis-5Ik heb het niet altijd, maar soms lig ik op mijn haar of op een vouw in mijn kussen en dan word ik wakker met een grote lijn over mijn wang. Not sexy! Dit voorkom je simpelweg door je haren uit je gezicht te dragen (zie ‘overleden cavia als kapsel’) en door een glad, satijnen kussen te gebruiken (zie ook ‘overleden cavia als kapsel’). Verder is het belangrijk om je gezicht goed te hydrateren zodat het lekker elastisch is en blijft, waardoor kreukels sneller ‘uitgedeukt’ zullen zijn in de ochtend.

Wordt je toch wakker met een groef in je gezicht dan is het belangrijk om je bloedcirculatie zo snel mogelijk op gang te krijgen. Klinkt misschien gek, maar spring lekker op en neer, doe wat jumping jacks bijvoorbeeld, om je bloed sneller door je lichaam te laten pompen. Heb je meteen je ochtendgymnastiek te pakken, twee vliegen in één klap!  Je gezicht kun je vervolgens het beste goed hydrateren en tijdens het aanbrengen van de crème masseer je de plekken waar de vouwen zitten, om daar nog eens extra de bloedcirculatie te stimuleren. De bloedstroom zal de groeven als ware ‘opvullen’.

love-itOok een idee, gebruik de Visapure niet alleen als reiniging, maar ook om je crème mee aan te brengen en de huid tegelijkertijd te masseren.

Een diepe groef heeft gewoon even tijd nodig om te verdwijnen, dus doe gewoon alsof er niets aan de hand is, maak je op en stap de trein of je auto in. Tegen de tijd dat je op school of werk bent aangekomen is die lijn vast al lang verdwenen!

iwokeuplikethis-4Ik hoop dat jullie je met deze tips voortaan iets aantrekkelijker zullen vinden in de ochtend en weten wat je aan de welbekende ochtendproblemen kunt doen. Hopelijk stappen jullie binnenkort net zo happy als ik uit bed! Slapen is heerlijk, maar opstaan is ook leuk, want het betekent dat er weer een nieuwe dag met nieuwe kansen voor je klaarligt.

P.S. alle bedfoto’s zijn in de ochtend gemaakt, ik draag hier 0% make-up en ik heb de foto’s alleen wat bewerkt qua witbalans, helderheid en contrast. Echte #iwokeuplikethis foto’s dus!

Met wat voor ‘ochtendproblemen’ heb jij wel eens te kampen? En wat doe je er dan aan?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

73 Reacties

 1. Tina
  30 juli 2014 / woensdag, 30 juli 2014

  Grappig geschreven! Je foto’s zijn ook zo vrolijk :) Zelf denk ik er ook aan om een satijnen of zijden kussensloop te gaan gebruiken, ik heb er al positieve dingen over gelezen.

 2. Jill
  29 juli 2014 / dinsdag, 29 juli 2014

  ik hou echt van de manier van schrijven van jou! het is heel serieus maar het woord gebruikt zoals overleden cavia, of uitgedeukt. echt geweldig. ik weet dat ik een keer in slaap ben gevallen in de middag en werd waker gemaat omdat we konden eten. ik loop naar beneden mijn moeder, vader en broers helemaal lachen. kijk in de spiegel super veel kreukels :’). Mijn ochtend problemen… ik kom mijn bed liever niet uit haha. of mijn haar ja hoe ik het ook doe en een vlecht of not os of staart. het is ‘s ochtends een ramp. overl plukken en mijn haar heeft dan 3x zo”n grote omvang.

 3. Claudia
  29 juli 2014 / dinsdag, 29 juli 2014

  Een vieze ademgehaald heb ik helaas altijd last van. Verder ziet mijn kapsel smorgens echt niet uit.

 4. 29 juli 2014 / dinsdag, 29 juli 2014

  Ik wil mijn bed nooit uit, dat is het grootste probleem ;D

 5. Melanie
  29 juli 2014 / dinsdag, 29 juli 2014

  Leuk geschreven en leuke tips! Ik heb vooral last van wat opgezwollen ogen de laatste tijd…word ook wat ouder en had dat vroeger ook nooit. Helaas nu wel; een nacht slecht geslapen en je ziet het… Gelukkig zijn er oogcremes die dat toch wel een beetje verhelpen en als het heel erg is gebruik ik weleens een ijsklontje..

 6. 29 juli 2014 / dinsdag, 29 juli 2014

  Ik heb geen ochtendproblemen. Ik praat gewoon zo min mogelijk tot ik me heb opgefrist. En goeie tips haha. Het helpt idd om je haar in te vlechten voor het slapen gaan.

  Leuk artikel weer !

 7. 29 juli 2014 / dinsdag, 29 juli 2014

  hahaha je bent nog steeds even mooi :)
  maar wat een gave dekbedset zeg!!!
  ow en de tip zijn ook goed lol hahaha vooral de jumping jacks pfff word niks, oude vrouw lol hahahaha

 8. 28 juli 2014 / maandag, 28 juli 2014

  Je foto’s zien er nog steeds erg leuk uit! Ik ga eens wat van je tips proberen :)

 9. 28 juli 2014 / maandag, 28 juli 2014

  Wat een ontzettend leuk en handig artikel Serena! Vind de foto´s op een of andere manier heel vrolijk haha. De tips tegen dikkere en gezwollen ogen ga ik eens proberen!

 10. katrien
  28 juli 2014 / maandag, 28 juli 2014

  Origineel onderwerp! :)

 11. 28 juli 2014 / maandag, 28 juli 2014

  Leuke tips maar met mijn mond open slapen vind ik te walgelijk om uit te proberen. En je krijgt er een droge keel van, heb ik onlangs mogen ervaren.

 12. 28 juli 2014 / maandag, 28 juli 2014

  Handige tips zitten erin. Ik heb vaak een puffy gezicht (met name mijn ogen en rond mijn mond) als ik wakker word.

 13. 28 juli 2014 / maandag, 28 juli 2014

  Leuk artikel, met erg veel humor geschreven! Oh en Jigglypuff, wat een nostalgie, vooral dat schattige liedje dat-ie altijd zong. Breng ‘s morgens trouwens vooral geen dagcrème aan onder je ogen (gebruik een oogcrème of niks), hier worden je ogen namelijk ook puffy van.

 14. 28 juli 2014 / maandag, 28 juli 2014

  Leuk artikel met goede tips. De meeste kende ik wel al, maar vooral leuk geschreen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *