New week: hoe voelt dat nou, 30?

Niet heel anders dan 29 kan ik je vertellen, alhoewel ik stiekem al een beetje gewend was aan het 30-zijn. Ik weet niet waarom, let er maar eens op, maar wij Nederlanders zijn nogal van de leeftijden. Wij willen altijd van elkaar weten hoe oud we zijn. Ik merk het ook aan mezelf, ik vraag regelmatig hoe oud iemand is. We zijn denk ik gewoon een extreem nieuwsgierig volkje. De afgelopen maanden is mij dan ook regelmatig ongegeneerd gevraagd hoe oud ik ben en omdat ik het stom vond om te zeggen “ik ben 29, bijna 30” (alsof ik in een kleuter ben die zegt, ik ben 4, bijna 5) zei ik gewoon “ik ben 30”.

10683807_720841367965287_1775319300_n (1)Ik vind het tof om 30 te zijn. Sterker nog, ik keek er echt naar uit. Het is een mooi, rond getal. Dat is één. Bovendien ben ik er trots op dat ik op mijn 30e al zo veel moois heb bereikt. Ik heb een aantal succesvolle webshops gerund, ik heb een succesvolle beauty- en lifestyle blog, ik ben wel eens op TV geweest, ook wel eens op de radio, ik heb in de krant gestaan, en in diverse magazines, ik heb van mijn hobby mijn baan gemaakt, ik heb een diploma Bachelor of Applies Sciences in the pocket, 5 jaar werkervaring als farmaceutisch analist, er is een Beautylab Boek in de maak (newsflash!) en ik heb menig mooi plekje op de wereld van dichtbij bekeken. Ik kan trots en tevreden terugkijken op mijn leven tot nu toe en daarom vind ik het ook helemaal niet erg om ouder te worden.

Dirty 30Ik heb ook ergens het idee dat ik zelfs misschien wat serieuzer wordt genomen nu ik de magische grens van twintiger naar dertiger ben gepasseerd. Want als je 30 bent, dan ben je pas écht volwassen. Complete onzin natuurlijk, alhoewel het natuurlijk wel een stuk volwassener klinkt. Dertig. Ook vind ik het leuk om te zeggen dat ik 30 ben omdat de reactie dan altijd luidt “neeeeeee, 30?! JIJ?! Je lijkt wel [willekeurig getal tussen 24 en 29]”. Ook altijd leuk om in je zak te steken. Vreemd genoeg reageerde men niet zo wanneer ik zei dat ik 29 was. Dus voila, nog een voordeeltje aan het 30-zijn.

30 ain't the new 20Maar Sereen, 30 is het nieuwe 20 joh! Nou, niet helemaal mee eens. Want 30 is en blijft gewoon 30 en daar is helemaal niets mis mee. Vroeger was ik als de dood om burgerlijk te worden. “Nee joh, natuurlijk ga ik nog uit als ik 30 ben!”. Nou, niet dus. Ik doe eens in de zoveel tijd een cocktailtje c.q. drankje in Utrecht, ga nog wel eens mee (na lang overhalen) naar een feestje of festivalletje, maar verder heb ik er compleet vrede mee om heerlijk burgerlijk op de bank te hangen. Om te eten bij vrienden. Om filmpje te kijken bij vrienden. Of erger nog, bordspelletjes. Lekker een biosje te pakken, of helemaal geweldig, lekker een avondje voor mezelf. Ik heb er gewoonweg de kracht niet meer voor om zo veel te stappen en ik zou niet eens weten met wie ik dan zou moeten gaan, want al mijn vrienden en vriendinnen blijven net als ik het liefst lekker binnenshuis.

happy dirty thirtyHet leven begint pas bij je dertigste, zeggen ze. Het leven begint volgens mij gewoon als je uit je moeder komt. Wel ben ik van mening dat je op zo’n leeftijd een stukje rustiger bent. Dat je alles wat beter kan relativeren. Dat je niet meer zo snel boos wordt om niets. Dat je gezeik met vriendjes gewoon naast je neer legt en dat niet meteen je hele wereld in elkaar stort. Kortom, je wordt iets minder dramatisch en inderdaad, toch wat volwassener. En met minder drama houdt je natuurlijk meer tijd over voor de dingen die er écht toe doen. Dus misschien dat men daarom zegt dat het leven pas echt begint bij je 30e. Ik kan er nog niet over meepraten, ben pas 5 dagen de 30 gepasseerd, maar ik kan me er wel wat bij voorstellen.

mac novel romance inspired look_1Hoe dan ook. Ik ben 30 en dat vind ik tof! Mijn zusjes hebben me een mooi steigerhouten tijdschriftenrek gegeven (hij staat op de achtergrond op de bovenstaande foto). Van hun vriendjes kreeg ik een IKEA bon. Nena gaat me een nieuwe koekenpan geven. Mijn andere vriendinnen gaven me een Surprise Party en mijn ouders hebben speciaal een liedje voor me laten maken door singer/songwriter Jasper Mook.

Ik vind het vooral leuk dat hij gewoon ‘Serena’ zingt op zijn Nederlands en dus niet op zijn Engels. Mijn ouders hebben Jasper een paar steekwoorden gegeven en verder had hij gewoon de vrije hand. Ik ben ontzettend blij met het resultaat. Jasper Mook heeft echt talent. En hoe gaaf, een eigen liedje!

Hieronder kunnen jullie ‘Serena’ beluisteren;

lyrics;

With a curious mind
She woke in September
Mom and dad were to witness
What they would remember
She took on the challenge
Life would draw
But she never stopped writing
What she saw

Surrounded by roses
She followed the streams
And at the end of the garden
Was a castle of dreams

Dream on Serena
You’re on your way now
Go on Serena
Your almost there now

She gives people beauty
With a love that will last
But her brain full of fashion has still space
For the past

From laying her sisters
In their beds
To the memories of Vegas
She will rest

Surrounded by roses
She followed the streams
And at the end of the garden
Was a castle of dreams

Dream on Serena
You’re on your way now
Go on Serena
You’ re almost there now

Go on
Just
Go on

Benieuwd naar meer Jasper Mook? Hierboven zingt hij zijn nummer Ready or Not voor het programma ‘De Beste Singer Songwriter van Nederland’. En check hier zijn eigen YouTube kanaal.

Ik weet dat het altijd moeilijk is voor mijn familie en vriendengroep om een cadeautje voor me te verzinnen, maar toch weten ze me elk jaar weer te verrassen met originele en praktische cadeautjes, die ik echt goed kan gebruiken. Maar, zoals iemand al zei, “volgens mij is er geen mooier geschenk dan (h)echte vriendschap.” En daar kan ik het alleen maar mee eens zijn.

Kijken jullie er naar uit om 30 te worden? Of wanneer je de 30 (ruim) bent gepasseerd, begint het leven dan pas echt?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

90 Reacties

 1. 26 september 2014 / vrijdag, 26 september 2014

  Voor mij was het al verschrikkelijk om 20 te worden dus ik denk er liever nog niet over na hoe het zal zijn om 30 te worden haha! Wat gaaf dat Jasper een nummer over jou heeft geschreven, ik vind hem een geweldige singer-songwriter! 🙂

 2. Sanne
  26 september 2014 / vrijdag, 26 september 2014

  Haha ik hoorde dat nummer volgens mij op de radio een keer, en ik moest meteen aan jou denken. Bijzonder dat hij dat voor jou heeft geschreven!

  • Sanne
   26 september 2014 / vrijdag, 26 september 2014

   Oh en laat ik volgende week donderdag maar eerst een -tigger worden (20) voordat ik aan 30 ga denken! Haha.

 3. yvonne
  22 september 2014 / maandag, 22 september 2014

  prachtig nummer! Heel mooi cadeau!

 4. Lisa
  22 september 2014 / maandag, 22 september 2014

  Van harte gefeliciteerd!! 🙂 Het is werkelijk een geweldig nummer, fantastisch cadeau ook 🙂

 5. me
  14 september 2014 / zondag, 14 september 2014

  Ik vond het niet leuk om 30 te worden, 40 maakte me niet uit en nu ik dit jaar 50 ga worden denk ik….heb ik toch maar mooi weten te halen, ken inmiddels genoeg mensen die het niet gelukt is…elke leeftijd heeft zijn charme, omarm het. 😉

 6. Cindy
  12 september 2014 / vrijdag, 12 september 2014

  Whow, Sereen, wat een fantastisch cadeautje! Pinkte net een traantje weg, eerlijk 🙂

 7. 12 september 2014 / vrijdag, 12 september 2014

  wat een mooie liedje! .ik vind je een supervrouw. En je bent zo mooie voor binnen en buiten.

 8. 12 september 2014 / vrijdag, 12 september 2014

  Herkenbaar weer! Ik ben een paar dagen voor jou 30 geworden en direct daarna op vakantie gegaan (ik typ dit aan het zwembad van een Amerikaans motel waar m’n voetjes tot rust komen van deel 1 van m’n roadtrip) maar 30 voelt niet anders dan 29 nee! Gelukkig maar want ik zag er wel tegenop. De burgerlijkheid is zo herkenbaar haha! Geen kracht meer voor dagenlange festivals of donderdag vrijdag en -ja waarom ook niet- zaterdag stappen.. Het geeft wel een soort rust dat het ook niet meer hoeft. Ook best lekker:)

 9. antoinette
  11 september 2014 / donderdag, 11 september 2014

  GEFELICITEERD!!! En wat een superleuk cadeau, dat liedje!

 10. myrdeklier
  10 september 2014 / woensdag, 10 september 2014

  Hier een mede dertiger… Serena, geloof mij…het leven begint pas echt als je een kind krijgt. Dan verandert meteen je hele kijk op je leven. Dan is het niet meer belangrijk wat je gedaan hebt, gekregen hebt, voor elkaar hebt. Dan heb je gewoon een lopend hart met armpjes en beentjes. Ik dacht altijd het zelfde als jij nu denkt, maar dat is nu totaal anders….Maar toch….viva de 30-ers

  • lousaa
   10 september 2014 / woensdag, 10 september 2014

   Jaaa. Het leven begint bij dertig… Niet echt natuurlijk, wat je daarvoor hebt gedaan is minstens zo belangrijk. Maar de haast wordt minder. En je hebt meer rust.

   • ...
    10 september 2014 / woensdag, 10 september 2014

    Wat een onzin, wat als je nou geen kinderen wilt of kan krijgen… heb je dan geen leven?

    • antoinette
     11 september 2014 / donderdag, 11 september 2014

     Haha, inderdaad! En mocht ik ooit toch een kind krijgen, mag ik toch hopen dat ik al mijn inspanningen van daarvoor nog steeds belangrijk vind… Anders had ik beter op mijn 18e al aan kinderen kunnen beginnen 😉

     • me
      14 september 2014 / zondag, 14 september 2014

      Ik Leef prima hoor, ook zonder kinderen leef je gewoon hoor. Altijd dat opgehemeld van “als je kinderen krijgt” zucht.

 11. 10 september 2014 / woensdag, 10 september 2014

  30 is een prachtige leeftijd (al ben ik zelf nog 22 > bijna 23 haha). Mijn zus wordt over 2 jaar 30, vind ik erg leuk, zij wat minder, ik denk dat het echt het naampje is dat mensen denken huhhh, ik denk dat jij verder al persoon echt niet zo zal veranderen en gebeurt dat wel dan komt dat vast niet door die specifieke leeftijd.
  Ik ben de afgelopen twee jaar ook echt enorm veranderd maar dat gebeurd gewoon.
  Geniet van het 30 zijn!

 12. sam
  10 september 2014 / woensdag, 10 september 2014

  Wauw wat een super mooie stem zeg! Kan ik de hele dag naar luisteren <3

  Echt een origineel cadeau van je ouders! Je lijkt idd 25 ofzo Serena! Ik ben nu 26 en werd met de 24 al echt ''burgerlijk''. Voor mij is naar de bioscoop en wat drinken heel leuk, en moet de dag ervan gewoon bijkomen!

  Misschien omdat ik van mijn 16e tot 23e super veel gefeest heb

 13. 9 september 2014 / dinsdag, 9 september 2014

  zijn stem lijkt een beetje op Ben Howard!

 14. Layla
  9 september 2014 / dinsdag, 9 september 2014

  Ik ben net 29 en ga binnenkort bevallen van ons eerste kindje. Ik kijk er dus echt naar uit om als dertiger de eerste verjaardag van ons dochtertje te vieren! En ja, ook ik ben zwaar burgerlijk geworden, maar dat mag ook wel na mijn wilde tiener jaren :p

 15. Laura
  9 september 2014 / dinsdag, 9 september 2014

  Nog gefeliciteerd!
  Wel gaaf dat je ouders een nummer voor je hebben laten schrijven 🙂 Krijg er alleen de kriebels van omdat hij heel veel in het verleden heeft geschreven en het over rusten heeft. Hij dacht toch niet dat hij iets schreef voor een overleden persoon?

  • 9 september 2014 / dinsdag, 9 september 2014

   Het is een liedje over Serena, hoe het begon, waar ze is en waar ze naartoe gaat en daarbij is Jasper een vriend van Larissa, dus hij kent Serena en weet dus heel goed voor wie hij een liedje schreef.

  • Serena
   Auteur
   14 september 2014 / zondag, 14 september 2014

   Nee, hij wist dat het voor mij was.

 16. Cristina
  9 september 2014 / dinsdag, 9 september 2014

  Nog gefeliciteerd met je verjaardag!
  Ik moet je zeggen ben al onderweg naar mijn 40ste verjaardag en voel me nog steeds een MEID van 20

 17. Sanne
  8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Wow Serena wat een geweldige lieve ouders heb je! Het lied is prachtig, wat een super cadeau.
  Wat mij betreft is dit 100x beter dan de duurste diamanten (vage vergelijking but you get my point!)

  Je vriendinnen/nichtjes mag je ook koesteren een verrassing is super leuk!

  Nog gefeliciteerd, ik wens je het beste!

 18. Diana
  8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Wow een boek!! Gefeliciteerd met je verjaardag en met het boek!! GAAAF!

 19. nicolette
  8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Hoi Serena
  Ik word binnenkort 31 en ik moet zeggen dat ik mij totaal niet anders voel dan dat ik een twintiger was.. Misschien alleen dat ik meer zelfverzekerder ben … alhoewel er in je omgeving je nu meer accepteert nu dat je een dertiger bent. Mensen nemen eerder iets van je aan en luisteren naar je 🙂 dat is wel een fijne verandering ..
  XN

 20. 8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Nog gefeliciteerd! En ik ben nu al super benieuwd naar het Beautylab Boek!

 21. 8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Heel erg leuk stukje! Ik ben nu 25 en ik vind het soms wel vreemd om al richting “the big three o” the gaan. Maar als ik dit lees denk ik: let’s go!

 22. 8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Aaahh wat? Een Beautylab Boek?! Wat ontzettend gaaf! Die wil ik sowieso als hij wordt uitgebracht! Vind het lied dat je ouders voor jou hebben laten maken een super mooi en origineel cadeau. De tekst is prachtig en sluit volgens mij heel goed aan bij jou. Echt heel tof Serena! Oh, en ik wilde ook nog zeggen dat ik dit een heel fijn artikel vond om te lezen. X

 23. 8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Wat een leuke en originele cadeautjes! Gefeliciteerd met je 30ste en je bent maar zo oud als je je voelt toch?! 😉

  • 8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

   Oh en gefeliciteerd met je boek in wording!! Ik ben benieuuuuuuwd!! 🙂

 24. Yasmine
  8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Kan nu al niet wachten op je boek! En wat leuk van dat liedje, zo origineel! x

 25. Renee
  8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Supergaaf cadeau, dat lied! Ik ben ook erg benieuwd naar het Beautylab boek! 😀

 26. MissStephieXx007
  8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Wat een enorm mooi liedje zeg! Ik zat stiekem wel met traantjes in mijn ogen 🙂 Hoe reageerde je zelf toen je het liedje voor het eerst hoorde? 🙂 Ik word zelf over 3 jaar 30 en vind het ook niet erg. Ik weet nog goed dat ik lichtelijk depressief werd toen ik van 19 naar 20 jaar ging maar dit keer vind ik het prima! Ga nog 30 jaar zo door Serena! Je doet het super! 🙂

 27. 8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Ben blij dat je het met me eens bent 😉 Mooi liedje en wat gaaf dat je een boek gaat schrijven/schrijft.

 28. 8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  whihi, héél subtiel een heads up over je nieuwe boek – GAAF! Ik ben benieuwd!

 29. Nienke
  8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Wat een mooi lied zeg! En een Beautylab boek?! Wat coool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *