New week: go for it!

Inspirerende quotes, ik lees ze graag. Toch vind ik ze vaak nét iets te zweverig. Misschien omdat ik een nuchtere Hollander ben, misschien omdat ik van mening ben dat ‘blijf dromen’ en ‘stay positive’ niet genoeg is om iets daadwerkelijk voor elkaar te krijgen.

Oh, dat komt misschien een beetje bitter over, zo bedoel ik het echter niet. Deze blogpost is juist bedoeld als motivatie, als iets positiefs, maar ik ben van mening dat je je eigen geluk zelf in de hand hebt en daar dus ook zelf iets voor moet gaan doen. Wachten omdat ‘good things come to girls who wait’ is geen optie. Ik zeg, hoppa! Handjes uit de mouwen en GO FOR IT.

go for itSommige dromen zijn niet 1-2-3 te realiseren, die hebben gewoon wat tijd (en geld) nodig om vervuld te worden. Andere dromen zijn een stuk makkelijker. Zo ‘droom’ ik al een aantal maanden van sporten. Ik ben nooit sportief geweest, ik haal er geen plezier uit, maar ik weet dat het voor mij vele voordelen heeft. Ik heb er met verschillende mensen over gepraat en mij is toen verteld om yoga eens een kans te geven. Door te sporten krijg je op den duur meer energie, voel je je beter over jezelf en het is tegelijkertijd goede ontspanning. Ik breng heel wat uren per week door achter mijn computer en ik denk dat een paar uurtjes in de week in gekke houdingen staan dan juist wel goed voor me zal zijn. Lekker mijn hoofd leegmaken.

Gisteren heb ik de spreekwoordelijke knoop doorgehakt en ben ik op zoek gegaan naar een yogaschool in de buurt. Ik ben terecht gekomen bij een praktijk waar je zomaar kunt binnenlopen, zonder afspraak, en waar je per les moet betalen. Elke vrijdagochtend, van 9-10u. Ideaal, dan kan ik daarna snel douchen en aan de slag. Waarom wachten tot het nieuwe jaar voor goede voornemens? Ik heb besloten om komende vrijdag maar meteen te gaan.

808d38b05c2211e3a24212df786a068e_8Jullie opdracht voor deze week is om hetzelfde te doen als ik: doe iets waar je al tijden aan loopt te denken. Nu moet je niet ineens je spaarrekening plunderen en een reis naar New York boeken (alhoewel, waarom niet eigenlijk?), maar gewoon iets kleins en bereikbaars.

Bel je moeder op waarmee je al maanden niet hebt gesproken. Ga nou eens eindelijk stoppen met roken. Ja, maak je allereerste YouTube video en wees er trots op! Geef je op voor de 5K run en start morgen met trainen. Schrijf en verstuur die sollicitatiebrief. Vraag je crush mee uit. Geef je vader eens een knuffel. Geef jezelf op voor de auditie van je school musical of ga net als ik beginnen met sporten.

GO FOR IT! Want als jij het niet doet, wie doet het dan wel?

dream-big‘Dream Big’, wordt er vaak gezegd, maar er is niets mee om kleine minidroompjes te vervullen. Wie weet is dit wel het begin van je grote droom, je moet ergens beginnen natuurlijk.

Welke knoop ga jij deze week doorhakken?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

71 Reacties

 1. 26 december 2013 / donderdag, 26 december 2013

  Ik wilde al maanden mijn site op een eigen server en alles vernieuwen. Toch was ik bang dat het niet goed zou gaan dus ik ben opzoek gegaan naar iemand die dat on. Samen met die persoon is het gelukt, mijn nieuwe site gaat bijna online! Misschien klinkt dat voor sommige niet als droom, maar het is wel iets wat ik ontzettend graag wilde want mijn site is iets war ik heel trots op ben.

 2. 24 december 2013 / dinsdag, 24 december 2013

  Nice dat je Yoga gaat doen! Ik heb vorige week de yogakalender van de bassist van mijn favoriete band ontvangen en ik ga hoogst waarschijnlijk een yogaclass van hem krijgen als ze weer naar Nederland komen!

 3. 23 december 2013 / maandag, 23 december 2013

  Wat een mooi artikel! Ik heb laatst een hele grote knoop voor mijzelf doorgehakt; ik ga voor 7 maanden naar Australië. Dit was voor mij erg moeilijk omdat ik mijn ouders slecht kan missen. Maar ook dit was onder het mom van: leef je dromen en doe wat je wilt doen!

 4. Laura
  23 december 2013 / maandag, 23 december 2013

  Haha die met de ballonnen van up is leuk 🙂 Ik rijd zelf in de Volkswagen up, we zitten wel eens te geinen dat ik met die auto zo een keer de lucht in vlieg, dus ik blijf daarover maar dromen haha 😉

  Over dat sporten: ben je gestopt met hardlopen? Dacht dat het wel lekker ging juist?

  • Serena
   Auteur
   24 december 2013 / dinsdag, 24 december 2013

   Ja, al lang gestopt!

   • Laura
    24 december 2013 / dinsdag, 24 december 2013

    Ah jammer joh! volhouden is zo moeilijk haha, ik probeer het ook elke keer weer op te pakken…

 5. Zoe
  23 december 2013 / maandag, 23 december 2013

  hoi,
  echt een inspirerend artikel!
  ik zit er al heel lang over te denken om een blog te starten, alleen kan ik het zeker niet in mijn eentje aan. ik heb het hartstikke druk met school, en ik heb ook nog eens allemaal gezondheidsproblemen…. en ik weet ook niemand waarmee ik het samen kan doen.
  ook beginnen met sporten vind ik lastig want ik krijg heel erg last van mijn gewrichten. ik heb nu nog steeds last van mijn gewrichten van een uurtje gym van 2 weken geleden…
  eigenlijk heb ik ook te veel dromen of dingen die ik wil doen.
  dit artikel zal andere heel erg aanzetten iets echt te gaan doen, maar voor mij blijft het dromen ben ik bang…
  groetjes zoe

 6. Eveline
  23 december 2013 / maandag, 23 december 2013

  Trouwens van dat sporten, bekijk eens de site blogilates.com
  Ze heeft een heleboel filmpjes op youtube en op haar site vind je elke maand een kalender hoe je de filmpjes moet combineren.
  Er is ook een kalender voor beginners.
  Zeker een aanrader!

 7. ann
  23 december 2013 / maandag, 23 december 2013

  Dankje Serena,

  Mooi en inspirerend artikel!

 8. ann
  23 december 2013 / maandag, 23 december 2013

  Dankje Serena,

  Mooi en inspirerend artikel!

 9. 23 december 2013 / maandag, 23 december 2013

  Mooi artikel met een mooie boodschap. Ik heb gisteren lekker mijn hart gevolgd maar geen idee of dat echt slim was, maar daar komen we nog wel achter. Ik heb in ieder geval een knoop doorgehakt.

 10. Souki
  23 december 2013 / maandag, 23 december 2013

  Moooi! xoxo

 11. 23 december 2013 / maandag, 23 december 2013

  Wat een mooi en leuk artikel!

 12. tessa
  23 december 2013 / maandag, 23 december 2013

  zo ben net terug van hardlopen, en jawel ik kon het nog (a)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *