New week: droombaan

Laatst zat ik in de taxi naast een hele lieve en vriendelijke chauffeur. Ik vertelde hem dat ik uit Houten kwam en meteen verscheen er een twinkeltje in zijn ogen. “Houten? Echt waar? Woon je daar al je hele leven?”. “Jep, ik ben een echte Houtenaar meneer, geboren en getogen” zei ik vol trots. Want jullie moeten weten dat ik gek ben op Houten en dat ik me er nooit voor heb geschaamd dat ik uit een dorpje kom. Bovendien zijn er maar weinig echte Houtenaren, de meesten zijn import uit Utrecht of zijn er pas ergens tijdens hun kinderjaren komen wonen.

taxi driver“En heb je er dus ook op school gezeten?” vroeg hij. “Jazeker, op basisschool De Rank” zei ik. “Ah” zei de chauffeur. “Ik was concierge op Het Schoolhuis. De beste tijd van mijn leven”. Ik zag een zweempje verdriet in zijn ogen. “Maar waarom bent u dan nu taxichauffeur?” vroeg ik. “Tja” vervolgde hij. “Er was geen geld. Ik moest eruit. De mensen zeiden, we willen je houden Maymun, maar de overheid ging bezuinigen. Ik had geen keuze. Ik moest weg.”

Deze man was concierge op een basisschool in Houten. In mijn ogen niet een heel spectaculair beroep. Het verdiende ook vast geen vetpot. Maar voor hem was het echt zijn droombaan. Hij zei het letterlijk. Ik had zo met hem te doen. Ik denk dat er maar weinig mensen zijn die hun droombaan hebben gevonden. Ik weet hoe geweldig het is, want zelf heb ik ook mijn droombaan gevonden. Hij was ook één van de gelukkigen, maar werd eruit bezuinigd. En nu rijdt hij mensen rond. “Ook leuk hoor” zei hij. “En het betaalt de rekeningen.”

zusjes verbonOp dat moment besefte ik weer eens dat ik ontzettend veel geluk heb in dit leven. Ik ben gezond. Ik heb een lieve familie die mij door dik en dun steunt. Ik heb een geweldige, hechte band met mijn zusjes. Ik heb trouwe vrienden en vriendinnen. En dan heb ik ook nog eens een droombaan.

Soms vragen mensen mij wat ik zou zijn geworden als ik Beautylab.nl niet was gestart. Mijn eerste ingeving is dan ‘gewoon, laboratorium analist, want dat heb ik immers gestudeerd’. Bij nader inzien, en ook omdat er uit de Jung Typology Test kwam dat ik een ENFP ben, denk ik eigenlijk van niet. Ik houd er van om mezelf uit te dagen, dus routinematig werk, en sowieso werken voor een baas, is niet iets wat in mijn aard ligt. Was ik Beautylab.nl niet gestart, dan was ik vast wel iets anders gestart. Dan had ik een succesvolle webshop gerund, of was ik me misschien wel gaan focussen op YouTube filmpjes, of misschien was ik wel een T-shirt label begonnen, of had ik een creatief bureau opgericht.

vroegerIk ben altijd al een beetje ondernemend geweest. Als scholier kocht ik al trendy zonnebrillen in bulk via eBay en verkocht ik ze met winst door via Marktplaats. Dat waren die ‘shutter glasses’ en daar kon je destijds moeilijk aan komen, laten zag je ze overal. Of ik maakte ‘Paul Frank’ buttons en ‘Spongebob’ buttons die ik verkocht op het schoolplein. Ik had ze op mijn rugtas gespeld, de beste reclame die er is natuurlijk, want klasgenootjes zagen dat en wilden ze ook hebben. Later heb ik nog twee succesvolle webshops gerund, eentje met sieradenonderdelen en eentje met handgemaakte bath & bodyproducten. Ondernemen, creatief bezig zijn, inspelen op de trends, dat is iets wat ik altijd al heb gedaan.

Dus ja. Geen idee wat ik nu had gedaan als ik nooit Beautylab was gestart. Beautylab combineert alles wat ik leuk vind en waar ik goed in ben, dus ik vind het een gek idee dat Beautylab er misschien wel nooit geweest zou zijn. Ik denk dat ik hoe dan ook was uitgekomen bij Beautylab. Dat ik er hoe dan ook ingerold zou zijn. Dat het gewoon zo moest zijn.

work hard stay humbleIk heb ongelofelijk veel geluk gehad dat ik op het juiste moment wist wat ik wilde en dat ik de kracht en motivatie had om er keihard voor te gaan. Twee jaar lang heb ik ervoor moeten knokken om op het punt te komen dat ik mijn baan in het laboratorium kon opzeggen en fulltime voor Beautylab kon gaan. En daar ben ik trots op. Want ik weet dat geluk alleen  me nooit mijn droombaan zou hebben bezorgd.

Soms weet je gewoonweg niet wat je wilt, of waar je goed in bent, dus waar begin je dan met zoeken? Ik ben er van overtuigd dat iedereen, als je maar luistert naar je talenten en het juiste moment afwacht, zijn of haar droombaan kan vinden. Als je eenmaal weet wat je wilt, is het makkelijk om ergens naar toe te werken. Voor de een is dat concierge op een basisschool in Houten, voor de ander is dat het runnen van een blog.

Geloof jij dat er droombanen bestaan? En zo ja, heb jij je droombaan gevonden? Wat zou jij het liefste willen doen voor de kost?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

153 Reacties

 1. Emily
  6 augustus 2014 / woensdag, 6 augustus 2014

  Mijn droombaan is orthopedagoog worden! Ik moet wel nog 17 worden, maar op school doe ik hard mijn best om goede resultaten te behalen! Ik ga ervoor…

 2. 19 april 2014 / zaterdag, 19 april 2014

  Ik probeer mijn talenten al 3 jaar naar te luisteren maar is altijd stil geweest. Ik ben al 22 en maar een mbo diploma. Hoop dat ik ooit een droombaan kan vinden. Midlife crisis!!

 3. 15 april 2014 / dinsdag, 15 april 2014

  Wauw, wat een mooi en inspirerend verhaal!

  Jammer dat zoveel mensen vast zitten in banen die niet hun droombaan zijn, uit angst de veiligheid/zekerheid kwijt te raken. Zo houden veel mensen als het ware elkaars droombanen bezet.

 4. pau
  13 april 2014 / zondag, 13 april 2014

  ik ben 13 maar weet nu al wat ik wil! Ik ben altijd creatief bezig. Daarom wil ik erg graag een youtube kanaal starten met diy filmpjes en style inspire dingen. Of ik er later ook echt mijn werk van kan maken? waarschijnlijk niet. Maar dan verzin ik wel wat anders: een eigen webshop ofzo!

 5. 11 april 2014 / vrijdag, 11 april 2014

  Ik ben druk bezig om ook mijn droombaan te creëren, en ja, daar horen nachten met weinig slaapuurtjes bij, maar als je het zo leuk vindt dat doe je dat =)

 6. 10 april 2014 / donderdag, 10 april 2014

  Ik ben er zeker van dat droombanen bestaan!
  Ik ben sinds aug. 2013 bezig om een webshop op te zetten, Ook naast mijn vaste baan. Het loopt ook al vrij goed , Maar wil er zelf nog veel meer aan verbeteren, voordat ik er echt tevreden over ben!

  Ik vind het ontzettend leuk om hier mee bezig te zijn , En vind dit echt mijn droombaan! Hopelijk komt er ooit nog een tijd dat ik het fulltime kan doen! 🙂

  Groetjes,
  Sanne

 7. Jessie
  10 april 2014 / donderdag, 10 april 2014

  Ik ben momenteel bezig met, naast mijn vaste baan, een eigen ontwerp bureau op te zetten.

  Ik haal er zo veel energie en voldoening uit, ondanks dat ik vaak tot in de late uurtjes werk… Hard work pays off!!!! Ik hoop binnen nu en een jaar volledig zelfstandig ondernemer te zijn!

  Follow your dreams and never give up!

  Groeten uit Zeist 😉
  XOXO

 8. Betty Lou
  9 april 2014 / woensdag, 9 april 2014

  Ik heb zelf een biochemische achtergrond, via beautylab raakte ik geboeid door cosmetica. Ondertussen vond ik mijn droombaan in de onderzoeksafdeling van een cosmetisc bedrijf!

  • Serena
   Auteur
   9 april 2014 / woensdag, 9 april 2014

   Wow Betty, wat vet! Dat wilde ik eigenlijk ook wel worden voordat ik Beautylab had. Bij La Prairie laboratorium werken ofzo. Amazing lijkt me dat!

 9. Tamara
  9 april 2014 / woensdag, 9 april 2014

  Leuke post op te lezen!

  Waar zijn die fluffy vestjes van die jij en je zusjes aan hebben? 🙂

  Liefs

 10. Demi
  9 april 2014 / woensdag, 9 april 2014

  Ja ik denk dat je persoonlijke droombaan wel bestaat, als een beroep je zo aanspreekt en helemaal je passie is en je het ontzettend leuk vind, wat voor een beroep het ook is, lijkt me dat een droombaan of niet?

  Ik ben 16, en werk op dit moment (in de vakanties want ik heb natuurlijk school) op een natuurwerkplaats voor mensen met een beperking. Ontzettend leuk en dankbaar werk. Ik ben er zo ingerold doordat ik daar stage heb gedaan.
  Er zitten zoveel verschillende mensen, de afwisseling is heel leuk, iedereen respecteerde en accepteerde elkaar. Dat vind je verder nergens naar mijn mening.
  Later wil ik graag iets doen met mensen met een beperking, de mensen vind ik ontzettend leuk en ze zijn stuk voor stuk uniek.
  Ik ga deze vakantie naar een plek waar kinderen met het downsyndroom zitten, en het lijkt me ook leuk om in de toekomst om iets voor die kinderen te kunnen betekenen. Het kan nog veel kanten op, maar dit is mijn droombaan.

  Groetjes Demi.

  • laura
   14 april 2014 / maandag, 14 april 2014

   Wat gaaf! Zelf loop ik nu ook stage met mensen met een beperking.
   Waar ga je naar toe in de vakantie? Ik ben erg nieuwsgierig! 🙂

   Groetjes Laura

 11. 8 april 2014 / dinsdag, 8 april 2014

  Jaa hier nog een echte Houtenaar. Wel geboren in Nieuwegein maar dat was vanwege het ziekenhuis. Ik vind Houten ook heerlijk om te wonen, een stad in het klein eigenlijk.
  En ja ik heb ook mijn droombaan gevonden, iets waar ik vanaf groep 7 al van droomde.

 12. JSD
  8 april 2014 / dinsdag, 8 april 2014

  Ik denk dat er voor iedereen wel een droombaan bestaat. Dat hoeft niet perse een baan te zijn waarbij je veel geld verdient of een baan die je beroemd maakt. Het gaat er om dat jij je goed voelt bij je baan en dat je 10 jaar later kan zeggen: ja dat is wat ik wilde! Als je de kans krijgt om droom te verwezenlijken ga er dan voor, vecht ervoor. Mijn droombaan is chirurgie; het lijkt me geweldig om elke dag hard te werken om het leven van mensen te redden en om nieuwe dingen te leren over het wonderlijke menselijke lichaam, prachtig is dat. Ik vecht keihard om mijn droom te verwezenlijken. Serena: ik kijk elke dag wel beautylab en bij elke artikel denk ik weer: damnn wat is Serena een sympathieke powergirl. Meid, jij maakt met je passie en sympathie wel duidelijk dat je, jouw droombaan hebt gevonden!

 13. E
  8 april 2014 / dinsdag, 8 april 2014

  Ik heb nog niet mijn droombaan maar daar werk ik wel naar toe. Ik volg in ieder geval mijn droom opleiding (Psychologie) waarmee ik wetenschappelijk onderzoeker wil worden en daarnaast wil ik nog Filosofie studeren om journalist/schrijfster te worden.

  Mensen moeten zich vooral niet laten ontmoedigen om hun droombaan te bereiken, al is het nog een lange weg. Het is uiteindelijk motivatie die je nodig hebt, want ik ben zelf begonnen op het VMBO.

  Jaren geleden heb ik overigens nog gewerkt in een kledingwinkel als bijbaantje waar ik heel veel plezier in had met super collega’s. Ik begrijp wel dat ‘simpele’ banen ook droombanen kunnen zijn :).

 14. 8 april 2014 / dinsdag, 8 april 2014

  Ah, dit artikel had ik echt even nodig. Ik ben namelijk gestopt met mijn huidige studie en wil een nieuwe gaan volgen, maar ik ben te lui om een lastige studie te gaan doen, terwijl ik daarmee later wel een mooie baan kan krijgen. Dit geeft weer even motivatie!

 15. 8 april 2014 / dinsdag, 8 april 2014

  Ik heb mijn droombaan nog niet gevonden, ik werk nu in de zorg, en mijn blog is een grote hobby. Daar zou ik wel meer mee willen doen, een opleiding voor interieur stylist bijvoorbeeld. Of als ik wel in de zorg blijf, een meer coachend of adviserend beroep. In ieder geval iets met meer afwisseling en iets creatievers.

 16. 8 april 2014 / dinsdag, 8 april 2014

  Mooi artikel! Ik ben nog aan het uitvinden wat mijn droombaan is en hopelijk ook uiteindelijk zal gaan worden…

 17. 8 april 2014 / dinsdag, 8 april 2014

  Mooi stuk heb je geschreven. Ook ik heb nu al mijn droombaan!

 18. Es
  8 april 2014 / dinsdag, 8 april 2014

  Luck is what happens when preparations meets opportunity

 19. Gamze
  8 april 2014 / dinsdag, 8 april 2014

  Fijn he je droombaan kunnen uitvoeren! Zelf heb ik mijn droombaan gevonden. Ik werk nu op de spoedeisende hulp als doktersassistente en als alles goed gaat over 1-1.5 jaar als medisch hulpverlener op de spoedeisende hulp. Doe wat je leuk vind en doe er alles aan om er te komen!!

 20. floor
  7 april 2014 / maandag, 7 april 2014

  yaaay ik ben ook een houtenaar haha 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *