New trend: Bermuda Shorts

Argh! Kennen we ze nog, die onflatteuze Bermuda broeken? Mijn moeder droeg er vroeger eentje die ze zelf had gemaakt. Een groen ding met gekleurde tulpjes en een comfortabele elastieken band. En natuurlijk moesten wij deze broeken ook aan van moeders. Ze zitten inderdaad reuze comfortabel, maar erg charmant zijn ze niet. Vooral die modellen net boven de knie doen je benen niet veel goeds.

Mijn nichtje Maren is altijd erg scherp wanneer het op nieuwe trends aankomt en zij vertelde me dat deze Bermuda broeken weer een comeback zullen maken in de fashionindustrie. Ja, echt waar! De Bermuda broek is terug, maar dan met toffe prints en gave stofjes. Vandaag vertelt ze jullie graag meer over de oorsprong van dit maffe broekje.

Door Maren – Bermuda, Bermuda, Bermuda! Als ik aan Bermuda denk, denk ik aan het tropische luxe oord met witte stranden en een prachtig natuur, waar de mensen met centjes heen gaan voor vakantie. Het land heeft iets extravagants over zich! Maar ik denk natuurlijk ook aan het mysterieuze van de Bermuda driehoek, waar vliegtuigen ineens verdwijnen en nooit meer teruggevonden worden. Ook is er een kledingstuk vernoemd naar dit eiland. Ik heb het natuurlijk over de Bermuda Shorts. Wie kent ze niet?

Ik heb ze zelfs nog als kind gedragen als ik het me goed herinner! Hahahaha, ik lach mezelf nu gewoon uit! Als ik nu aan de Bermuda Shorts denk dan zie ik khaki kleurige vormloze a-seksuele korte broeken voor me. Een bijpassend vormloos overhemd erop en een gek hoedje, dan kunnen we gelijk de tropen in met onze outfit! Gek genoeg krijgt de Bermuda Short een ware comeback. We kunnen er echt niet meer om heen, het wordt een serieuze musthave voor spring/summer 2013! Geloof me maar, ik heb genoeg beeldmateriaal om het te bewijzen!

Even een kleine geschiedenisles. Waarom draagt juist deze specifieke short de naam Bermuda? De shorts zijn oorspronkelijk ontworpen voor het Britse leger als uniform in tropische en woestijnachtige klimaten. Tot de dag van vandaag worden deze shorts nog door de koninklijke Britse marine gedragen in de zomer. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was er een kledingtekort op Bermuda, wat toentertijd een Britse kolonie was.

Het begon bij het bankpersoneel. Zij hadden geen nette luchtige kleding om te dragen en daarom werd een kleermaker ingezet die nieuwe nette uniformen moest gaan ontwerpen. Hij baseerde de ontwerpen op de uniformen van het Britse leger met hun shorts. Deze shorts werden gecombineerd met een overhemd, stropdas, colbert en niet te vergeten hoge sokken. Dit werd algemeen geaccepteerd als een goede zakelijke outfit. Vandaag de dag worden deze outfits nog steeds gedragen als zakelijke outfit op Bermuda.

Zo zien de bankmedewerkers er op Bermuda uit:
De Bermuda Shorts werden na de oorlog populair onder zowel mannen als vrouwen, die ze gewoon als vrijetijdskleding droegen in plaats van naar hun werk. Ze verschenen in vele varianten met verschillend kleur- en stofgebruik. De shorts waren vooral erg populair in de jaren 80 en begin jaren 90.

Zeg maar doei tegen de korte shorts! Die ‘ienie mini – ik laat m’n butt cheek zien – broekjes’ zijn deze zomer absoluut passé. De Bermuda Short heeft een lengte tot op de knie (of net iets erboven). Alhoewel de Bermuda Short een beetje suf en duf klinkt, ziet het er echt heel erg leuk uit, mits juist gecombineerd. Je kan het op allerlei manieren combineren; stoer, netjes, lieflijk.

Om eerlijk te zijn zag ik het nog niet helemaal voor me, maar toen ik de ene na de andere catwalkfoto met Bermuda Shorts tegenkwam op internet, begon ik het eindelijk te begrijpen. Mijn vooroordeel over deze broekjes (ik vond ze maar onflatteus) is weg, want een Bermuda Short gemaakt van het juiste materiaal kan juist heel erg afslanken. Daarnaast kan een hoog model een mooi accent leggen op je slanke taille.

Ik was sowieso niet zo’n groot voorstander van de mini-trend, omdat niet iedereen deze trend tot zijn recht kan laten komen. Het wordt al snel té sexy en ik houd juist wel van nonchalante outfits. De lengte van de Bermuda Short is veel toegankelijker voor iedereen! Je kunt er alle kanten mee op en het aansluiten op elke kledingstyle. Chic, gekleed, strandachtig zomers of juist een beetje grungy.

Zoals jullie misschien al hebben opgemerkt hangen de winkels vol met pastels, nude kleuren en hier en daar een vleugje neon. Probeer het eens te combineren met een Bermuda, ik weet zeker dit je outfit een hele andere look geeft zonder er veel voor te hoeven doen. Draag ze met lage All Stars, leuke sandaaltjes of fierce pumps. Probeer eens een Bermuda met een print of zwart/wit strepen en niet te vergeten in denim! Draag er een bijpassend jasje op en je casual outfit veranderd meteen in een klassiek trendy broekpak.

Ben je in een creatieve bui en wil je iets om handen hebben, pak dan een oude jeans uit je kast, knip de lengte af tot en met de knie en zoom de rand om. Heb je nog ergens studs liggen dan kan je die gebruiken om de broek op te spicen. Tadaaa, je eigen Bermuda Shorts is in een handomdraai gemaakt!

Nu is mijn vraag aan jullie, hebben jullie vroeger ooit Bermuda Shorts gedragen? En wat vinden jullie van de huidige Bermuda trend?

Liefs, Maren

 

Volg:

127 Reacties

 1. Nabila
  24 maart 2013 / zondag, 24 maart 2013

  Gaaf!

 2. 18 maart 2013 / maandag, 18 maart 2013

  Jes ik ben er gek op! In de zomer in plaats van een jurkje 🙂

 3. 16 maart 2013 / zaterdag, 16 maart 2013

  Kan mooi zijn,maar mijn kuiten zijn te dik. Daardoor kan mijn benen op mannen benen lijken 🙁 mweh

 4. 15 maart 2013 / vrijdag, 15 maart 2013

  Ik heb er nog eentje hangen van vorige jaar. Deze zomer dus maar weer uit de kast trekken 😉

 5. M'N
  15 maart 2013 / vrijdag, 15 maart 2013

  Heb ze nog in de kast liggen, verleden zomer gekocht, ik vind ze juist heel leuk. Door mijn bovenbenen staan shorts mij juist verschrikkelijk, een bermuda chic of skateboyachtig gecombineerd kan heel mooi en stoer staan, niks mis mee. Wekcome back bermuda!!!

 6. Lilith
  15 maart 2013 / vrijdag, 15 maart 2013

  Nee, nee en nog eens nee. Deze sla ik echt even over. Fashionable or not, deze zomer trek ik gewoon weer mn denim shorts uit de kast.

 7. louise
  15 maart 2013 / vrijdag, 15 maart 2013

  Ik word helemaal blij van je blog! 🙂

 8. 15 maart 2013 / vrijdag, 15 maart 2013

  Ik weet het niet hoor… Dat die echt precies boven de knie eindigt, is niet heel erg flattering…

 9. Saar
  15 maart 2013 / vrijdag, 15 maart 2013

  Ja, en dan met de sneakers waar je het laatst over had 😛 Nee, niet aan mij besteed. Ik wacht op cheapo dr. martens knock offs (:

 10. Meer
  15 maart 2013 / vrijdag, 15 maart 2013

  Oh ik vind dit best leuk! Maar ik vind wel dat het je plomp maakt dus ik denk dat dit echt alleen voor de erg dunne dames is weggelegd 😉

 11. 14 maart 2013 / donderdag, 14 maart 2013

  ik vind ze nog steeds niet charmant.. echt vreselijk..

 12. 14 maart 2013 / donderdag, 14 maart 2013

  Ik beken, ik vind het leuk :’)

 13. Lucia
  14 maart 2013 / donderdag, 14 maart 2013

  Ik vind bermuda’s zeker fijn 🙂 net als 3/4 broeken. Mijn dikke bovenbenen zien er ingepakt nu eenmaal beter uit maar er is niks mis met mijn ekels 😉

 14. Corinne
  14 maart 2013 / donderdag, 14 maart 2013

  Ja super leuk! Ik zie het al helemaal voor me: jeans bermuda met m’n rode toms en een witte kanten top!

 15. Sam
  14 maart 2013 / donderdag, 14 maart 2013

  niets voor mij

 16. Judith
  14 maart 2013 / donderdag, 14 maart 2013

  Jep, vroeger wel gedragen en heb er nu ook wel een paar in de kast, o.a. denim en 1 voor een broekpak… leuk hoor!

 17. joyce
  14 maart 2013 / donderdag, 14 maart 2013

  ieuwl

 18. Jessica
  14 maart 2013 / donderdag, 14 maart 2013

  Ieh nee ik vind het er nog steeds niet uit zien!

 19. Joyce
  14 maart 2013 / donderdag, 14 maart 2013

  Ehm… Nee, gelukkig mocht ik al op vrij jonge leeftijd zelf bepalen wat ik aantrok en dit hoorde er niet bij! Als ik deze broek zie moet ik ook steeds denken aan opatjes en omatjes. De prints zijn weer wel tof! Als ik er 1 zou kopen zou ik hem verknippen tot een short

 20. 14 maart 2013 / donderdag, 14 maart 2013

  Ik vind het er niet gek uitzien op die streetfashion en catwalkfoto’s. Ik heb zelf ook nog wel twee van die broeken ergens, geloof ik. Misschien ben ik wat conservatief qua kleding, maar ik vind dit leuker dat hotpantsachtige shorts (bewaar die maar lekker voor het strand of zo). Die ultrakorte shorts vond ik al snel ordinair worden en ook met panty eronder niet geschikt voor bijv. kantoor al lijken sommigen zich daar helaas niets van aan te trekken… Nee, dan beter met zijn allen in bermuda’s haha.

 21. Simoon
  14 maart 2013 / donderdag, 14 maart 2013

  Mwah, ik vind het niet mooi. Bij mensen met maatje Perfect misschien, maar voor mezelf met mijn stevige benen sowieso een no-go. Volgens mij lijk ik in zoiets juist extra chubby. Bovendien vind ik het gewoon niet mooi. Misschien als ik er wat aan gewend ben dat ik er wat voor opwarm, maar ik denk niet dat ik ze ooit zal dragen.

 22. 13 maart 2013 / woensdag, 13 maart 2013

  Altijd handig in de zomer, een korte broek 🙂 Bij mij is dat meestal gewoon een oude jeans inderdaad ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *