Deze Netflix series en films zijn écht de moeite waard

Nou ja, volgens mij dan. Smaken verschillen natuurlijk, en ik vind mezelf totaal geen filmkenner, maar ik  durf mezelf wel een absolute filmliefhebber te noemen. De IMDb-app staat dan ook op het hoofdscherm van mijn telefoon omdat ik vaak genoeg acteurs en actrices herken en dan wil opzoeken waar ik ze ook alweer eerder heb zien spelen. Ook vind ik het leuk om een film naderhand een cijfer te geven en via IMDb te checken of mijn beoordeling een beetje in de buurt komt. En vaak is dat wel het geval.

Nu houd ik met name van sci-fi, fantasy, time travel en vreemde, mysterieuze films en series. Denk aan Donnie Darko, Twelve Monkeys, Inception of Looper. Maar romantische (kostuum)drama’s kan ik ook waarderen. Horrors, heerlijk om zo af en toe te griezelen. Of gewoon verstand-op-nul comedy’s waarbij je keihard in schateren uitbarst. Het meeste houd ik van films met een twist, dat je hersenen na het kijken zo’n beetje op ploffen staan, weet je wel?

Goed, mocht mijn filmkeuze een beetje overeenkomen met die van jou, dan vind je het wellicht leuk om te zien wat mijn Netflix aanraders zijn! En met de season finale van Game of Thrones in zicht, hoop ik jullie hiermee wat inspiratie te geven om het wachten tot het nieuwe (en tevens laatste) seizoen wat dragelijker te maken.

Stranger Things

Ik heb seizoen 1 binnen een paar dagen afgekeken en ik kan niet wachten op het tweede seizoen, dat eind oktober wordt gereleased. HET IS GEWOON ZO VERREKTE SPANNOND! Stranger Things volgt een groepje vrienden in een typisch Amerikaans stadje. Op een dag verdwijnt één van hun vriendjes op mysterieuze wijze en komt Eleven, een meisje met bijzondere krachten, in hun leven. We volgen de groep vrienden in hun zoektocht naar hun vermiste vriend, waarbij ze hulp krijgen van Eleven. In de tussentijd is er een manhunt ontstaat op Eleven. Stranger Things is lekker mysterieus, spannend (zonder echt heel griezelig te zijn) en verslavend. En die synthesizer muziek maakt de hele serie ontzettend EPIC. Dit is één van mijn favoriete Netflix series tot nu toe.

The OA

Een hele bijzondere serie die, wanneer je er mee klaar bent, in je hoofd blijft zitten. We volgen de mysterieuze terugkomst van Prairie, een blind meisje dat jaren geleden is ontvoerd. Het bizarre is dat ze ineens weer kan zien! Dit wekt veel belangstelling van de pers, die overal rond haar ouderlijk huis te vinden zijn. Prairie vindt een groepje jongeren uit haar dorp waar ze haar verhaal mee wilt delen. Want wat is er met haar gebeurd? Wie heeft haar ontvoerd? En wie waren er daar nog meer? Haar verhaal is bizar, magisch bijna, eigenlijk onwerkelijk.. maar toch geloof je haar. Aan het einde van de serie weet je gewoon niet WAT je moet geloven. Ik had zo veel vraagtekens en theorieën! Maar dat vind ik juist gaaf, dat je gaat nadenken over wat er nu écht is gebeurt. Ik heb bepaalde scènes uit de serie zelfs nog eens teruggekeken om te zien of mijn theorieën klopte. Hoe dan ook, the OA is lekker mysterieus, bijna een beetje sprookjesachtig en magisch, heldhaftig en een tikkeltje vreemd. De cast is in elk geval ijzersterk en komt geloofwaardig over.

Top of the Lake

Deze miniserie speelt zich af in Nieuw Zeeland, dus de prachtige, filmische shots van de natuur alleen al zijn de moeite waard om te kijken. Het verhaal gaat over de vermissing van een 12 jarig meisje, die ook nog eens 5 maanden zwanger blijkt te zijn. Vrouwelijke detective Robin keert vanuit Sydney terug naar haar ouderlijk dorp om de vermissing op te lossen. Wie is de vader? Waar is het meisje gebleven? Robin bijt zich er echt in vast en ontdekt steeds meer rare dingen in het dorp, en heeft er tegelijkertijd een beetje moeite mee om terug te zijn. Top of the Lake is spannend en mysterieus op een hele trage manier (je moet er dus even inkomen), maar zeker de moeite waard om af te kijken.

River

Ook River is een miniserie, waarin we het verhaal volgen van de klaarblijkelijk treurende detective John River. John is een man van middelbare leeftijd, en hij is de hele serie zo ontzettend, ja. Verdrietig. Al snel komen we erachter waarom: hij was getuige van de dood op zijn partner Stevie, misschien wel de enige persoon in zijn leven die hem kon laten lachen. We volgen River in het oplossen van de moord en de verwerking van de dood van Stevie, maar komen er ook achter dat hij hallucinaties heeft. Dit geeft de serie een interessante touch. Hele sterke cast. Ook als het verhaal je niet aanspreekt moet je het gewoon een kans geven, want er wordt erg goed in geacteerd. Je leeft echt mee met River, hij sleurt je mee in het verhaal, en aan het einde van de serie wil je niets anders dan hem een ontzettend dikke knuffel geven.

Love

Dit is een serie die ik onder ‘drama’ zou scharen, al is het wel een wat luchtige drama. Love vertelt het leven van 2 personen; Mickey en Gus. Mickey is een coole, stoere chick met een drankprobleem en een sexverslaving, die werkt bij een radiostation en die altijd de verkeerde mannen lijkt uit te zoeken. Gus is een nerdy on-set leraar (hij geeft les aan een kindsterretje) die droomt van een baan als serie schrijver, en die net keihard is gedumpt omdat hij zijn vriendin betrapte op vreemdgaan. Op de één of andere manier komen de twee elkaar tegen en spenderen ze de dag samen, waar ze allebei van lijken op te knappen. Bloeit er een romance op? Verwacht veel drama, veel situaties die erg herkenbaar zijn, maar ook veel situaties waarvan je hardop naar je schermt schreeuwt “WAAROM!?”. Sterke cast, en vooral Mickey’s Australische huisgenoot Bertie zorgt voor een vrolijke noot. Leuk feitje, de vrouw van Gus heeft deze serie geschreven.

Please like me

Deze serie volgt het leven van de Australische, homoseksuele Josh, zijn beste vriend en roommate Tom en zijn beste vriendin (en ex-vriendin) Claire. Josh is EXTREEM grappig en heel snel met zijn opmerkingen, en begint het nieuwe leven als homo te ontdekken. Er gebeuren heel veel grappige dingen, maar er gebeuren ook erge en dramatische dingen, en het is mooi om te zien hoe Josh (die altijd de clowm uithangt) hiermee omgaat. Ik vind deze serie zo onwijs goed geacteerd, dat het haast een reality serie lijkt. Je voelt je verbonden met de hoofdrolspelers, alsof jij zowat bij ze in huis woont en een band met ze hebt opgebouwd. Bovendien is dit een typische ‘coming of age’ film waarbij je de dagelijkse struggles meemaakt van mensen in hun zogeheten quarter life crisis. Wie ben ik? Wat wil ik met mijn leven? Waar is mijn ware? Veel situaties zijn erg herkenbaar. Het is vooral de cast die deze serie zo fantastisch maakt. De ene keer schater ik van het lachen door de awkward momentjes, dan moet ik een beetje huilen, maar het eindigt vaak in een heerlijk feelgood momentje. Misschien spreekt deze serie je niet heel erg aan (ik weet hem moeilijk te verkopen aan jullie, sorry), maar het is echt de moeite waard. De hoofdrolspeler Josh heet in het echt ook Josh en is tevens de schrijver van de serie.

Peaky Blinders

Deze serie speelt zich af vlak na de eerste wereldoorlog in Birmingham, Engeland. De Peaky Blinders waren een criminele organisatie die zich voornamelijk bezighielden met gokken op paarden en smokkelwaar. We volgen het leven van Tommy Shelby, de baas van de organisatie, en zijn familie zoals zijn pittige tante Polly, zijn goedgelovige oudere broer Arthur en zijn jongere broertje John. De serie is allereerst prachtig om te zien vanwege de kostuums, maar ook omdat het een realistisch beeld geeft van hoe het er destijds aan toe ging in Engeland. Maar waarom je deze serie écht moet gaan kijken is de fantastische, ijzersterke cast. Cillian Murphy als Tommy is ZO goed. Hard en meedogenloos, maar tegelijkertijd ook charmant en emotioneel. Er gebeuren verschrikkelijke dingen, er is veel drama, maar er speelt zich ook een liefdesverhaal af. Het boeit meteen vanaf de eerste minuut, je zit er helemaal in, en eenmaal aan het kijken wil je niet meer stoppen.

Black Mirror

Deze serie is anders dan anders, want het bestaat uit allemaal op zichzelf staande afleveringen. Je kunt ze dus gerust door elkaar kijken. De een is iets sterker dan de andere, maar wat ze allemaal gemeen hebben is dat de verhalen zich nu of in de nabije toekomst afspelen, waarbij er bepaalde ‘uitvindingen’ zijn gedaan die niet eens zo gek bedacht zijn. Denk aan een lens in je oog waarbij je je gehele leven in ‘first person’ kunt afspelen. Of aan een app die alle social media en whatsapp gesprekken van jouw overleden ‘loved ones’ op een hoop gooit, zodat je met ze kunt chatten of bellen zodat je het een plekje kunt geven. Vaak zit er ook nog een twist in het verhaal. De ene aflevering is heel spannend, de andere kaart een sociaal probleem aan, maar elke aflevering bevat iets waardoor je flink aan het denken wordt gezet. Het boeit écht, ik kan deze serie iedereen aanbevelen (ook als je niet per se van sci-fi houdt).

Bloodline

Deze serie speelt zich af in de Floriday Keys, wat een leuke afwisseling is aangezien de meeste series zich in LA of New York afspelen. Het gaat over de familie Rayburn; vader en moeder hebben een goedlopend hotel, dan is er Danny het zwarte schaap van de familie, John de politieagent, Meg de zus die niet zo goed weet wat ze wil en Kevin die een beetje een fuckup is. Alles lijkt goed en wel, maar er is een familiegeheim dat verzwegen wordt en dat stukje bij beetje ontrafelt wordt. Deze serie bevat SO MUCH DRAMA, soms zo veel dat je denkt ‘hoe kan je je zo in de nesten werken?’ en het wordt alsmaar erger en erger. Shit is going down! Een typisch voorbeeld van niet meer terug kunnen zodra je één keer liegt. Aan de andere kant creëer je ook wel weer sympathie voor de hoofdrolspelers. Hoe dan ook, er wordt supergoed geacteerd en het is een onwijs spannende serie. Vooral Danny Rayburn speelt TOP en heeft in 2016 dan ook een Emmy gewonnen voor zijn optreden.

The Crown

Ik denk dat dit misschien wel mijn favoriete serie tot nu toe is. The Crown volgt het leven van Koningin Elizabeth II, vlak voordat ze gekroond wordt. Je ziet haar struggelen om zowel een goede moeder, vrouw, dochter, zus én koningin te zijn. Het is ergens vreemd dat er een historische serie is gemaakt over iemand die vandaag de dag nog leeft, want zo is het net alsof je een kijkje in hun privéleven krijgt, een soort reality show zit te kijken, terwijl alleen zij weten wat zich echt heeft afgespeeld. The Crown is dan ook gebaseerd op feiten én geruchten uit die tijd. De prachtige kostuums, de details, de paleizen, het reilen en zeilen van het koninklijk huis en vooral ook het moeilijke leven wat Elizabeth leidt zorgen ervoor dat ik compleet in de serie gezogen werd. Het acteerwerk is UITMUNTEND, het verhaal is meeslepend, en het leven van Elizabeth is gewoon bijzonder interessant en intrigerend. Want wij, het gewone volk, heeft eigenlijk totaal geen weet van dit wereldje. Nu ik seizoen 1 heb afgesloten kan ik alleen maar blij zijn dat ik niet van adel ben. Ook als je niet van kostuumdrama’s houdt is dit absoluut de moeite waard om te kijken. Mocht je nog niet overtuigd zijn, deze serie heeft talloze awards gewonnen, waaronder een Golden Globe en een BAFTA. Dat zegt denk ik genoeg. Echt een TOP serie!

Atypical

Deze serie volgt het leven van de autistische Sam, die inmiddels 18 is en zich een beetje begint te interesseren voor de ladies. Hij heeft ook een stoere zus genaamd Casey, die iets jonger is dan hij maar een grote verantwoordelijkheid voor hem voelt. Zijn overbezorgde moeder raakt de controle over hem een beetje kwijt, en zijn vader lijkt juist eindelijk een iets sterkere band met hem te ontwikkelen. Ik kan niet goed uitleggen waarom ik dit zo’n leuke serie vindt. Misschien omdat het een vrij luchtige serie is die mij iets meer laat zien over het leven met iemand die autisme heeft. Of omdat er ook de nodige drama in voorkomt (ik ben kennelijk een sucker voor drama). Of omdat ik een hopeloze romanticus ben die de hele serie hoopt dat Sam zijn grote liefde tegenkomt. Hoe dan ook, deze serie is leuk en goed in beeld gebracht en bestaat uit een sterke cast. Vooral zijn zus Casey vind ik echt TOP acteren en Sam’s beste (en enige) vriend Zahid zorgt voor een grappige noot.

Brooklyn Nine-Nine

Dit is weer een heel ander genre, maar ik moet Brooklyn 99 gewoon even vermelden. Dit is een typische verstand-op-nul serie en lachen geblazen. We volgen het dagelijkse leven van Captain Ray Holt en zijn hysterische team van detectives, die misdaden oplossen in Brooklyn, New York. Elk personage is lekker over the top, maar zo ontzettend grappig! Net zoals bij Modern Family of Friends kun je niet echt een favoriet kiezen, omdat ze allemaal leuk zijn en vooral ook leuk bij elkaar. Als ik toch moet kiezen ga ik voor Charles Boyle, die altijd lekker ongemakkelijk uit de hoek komt met de meest vreemde opmerkingen. Het is gewoon een luchtige, grappige wegkijker, voor als je daarvoor in de mood bent.

The fundamentals of caring

Dit is een heerlijke feelgood filmhuis-achtige film, die het leven van Trevor volgt. Trevor heeft de ziekte van Duchenne en zit in een rolstoel. Hij komt weinig uit huis, heeft nog nooit een vriendin gehad, heeft eigenlijk ook geen vrienden en leidt een nogal eenzaam bestaan. Ik vind hem grappig omdat hij heel veel zelfspot heeft. Op een dag krijgt hij een nieuwe verzorger genaamd Ben. De twee krijgen een goede band en besluiten op roadtrip te gaan. Tijdens deze trip beleven ze allerlei avonturen die ze nog dichter bij elkaar brengt. Ook ontmoeten ze Dot, een aantrekkelijk meisje waar Trevor meteen een enorme crush op heeft. Lukt het hem haar hart te veroveren? Trevor ontrafelt ondertussen het mysterie van Ben en ontdekt wat er met hem aan de hand is. En op deze manier helpen ze elkaar. Ahhh, het is zo’n heerlijke film waarvan je helemaal warm wordt van binnen. Ik heb gehuild, gelachen, maar er ook bij stilgestaan dat het zo belangrijk is om er te zijn voor mensen, en dat jij verschil kan maken in hoe iemand anders zich voelt. Echt een mooie film.

Tallulah

Ook dit is een feelgood film, maar dan met iets meer drama. Tallulah is een jonge zwerfster die houdt van het vrije leven. Zij en haar vriend Nico leven uit een busje en leven van dag tot dag. Op een gegeven moment wordt het Nico allemaal te zwaar, en hij vertrekt plotseling uit haar leven. Tallulah’s hartje is gebroken. Intens verdrietig rolt ze ineens in een situatie waarbij ze een baby steelt, omdat ze merkt dat de moeder van de baby helemaal niet goed voor haar zorgt. Ze heeft geen idee waar ze heen moet en besluit dan maar naar de moeder van Nico te gaan, die denkt dat de baby van Tallulah en Nico is, en dat de baby dus haar kleinzoon is. Hoe lang houdt Tallulah deze leugen vol? Goed geacteerd, veel drama, en ook al weet je dat Tallulah fout zit, toch creëer je sympathie voor haar. Ik vond het een intrigerende, mooie film.

Hush

Deze film is PUNTJE VAN JE STOEL spannend te noemen. OH MY SWEET GRANNY, het is zo spannend! Ik keek deze samen met mijn nichtje Maren en we konden het bijna niet aan. We sprongen op van onze bank, schreeuwen tegen de televisie, moedigden haar aan, het was gewoon niet te doen zo spannend het was. Hush is een thriller, maar echt een hele enge. Ik wil er niet te veel over vertellen, maar het gaat om een dove vrouw die niet kan praten, die zichzelf in een huisje in een bos ‘opsluit’ omdat ze even wilt knallen voor haar kookboek. Dan blijkt er een gek rond te lopen die het op haar heeft gemunt en die er echt een spelletje van maakt om haar te pakken te krijgen. Tja, en voor iemand die niets hoort en niet kan praten, hoe red je je daar nu weer uit? Hush is één van de betere spannende films die er is. Ik raad je aan om de gordijnen te sluiten en om deze film niet alleen te kijken.

Twinsters

Een Zuid-Koreaanse tweeling – Samantha en Anaïs – raakt per ongeluk (?) bij hun geboorte gescheiden, en worden door twee afzonderlijke gezinnen geadopteerd, waarbij de een in Amerika en de ander in Frankrijk opgroeit. Via YouTube ontdekken ze elkaar heel toevallig, krijgen ze contact en zetten ze een ontmoeting op. Meeslepend, mooi, kippenvel, huilen, lachen, en bizar hoe zoiets als het internet deze twee meiden bij elkaar heeft gebracht. Het leuke is dat de docu geschreven en in beeld gebracht is door Samantha, het Amerikaanse deel van de tweeling. Niet alle documentaires zijn bevredigend, maar deze was dat wel. Je krijgt voldoende achtergrondinformatie over beide vrouwen en hun families, maar ook over Zuid-Korea en hun adoptieprocedure. Feel good docu die lekker wegkijkt!

De klassiekertjes

Andere goede films en series die ook zeker het vermelden waard zijn, maar waarvan je vast al wel eens hebt gehoord omdat het echte klassiekers zijn; Dexter, House of Cards, Homeland, Jessica Jones, Daredevil, The Defenders, Breaking Bad, The Walking Dead, American Beauty, Wolf of Wallstreet, Intouchables, Shawshank Redemption, Fight Club, Pulp Fiction, Shutter Island, Moneyball, Looper, 13 Reasons Why, Boy in the Striped Pyamas, Forrest Gump, 12 years a slave en Fargo.

Zo, ik hoop dat ik jullie weer lekker veel inspiratie en kijkplezier heb kunnen bieden met deze persoonlijke Netflix favorieten. Ik heb al veel gezien, maar ik sta altijd open voor suggesties. Dus als je op basis van mijn favorieten een andere film of serie aan mij kunt aanraden, laat het me dan zeker even weten bij de comments.

Welke van de bovenstaande films en series spreekt jou het meeste aan?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

110 Reacties

 1. 23 augustus 2017 / woensdag, 23 augustus 2017

  Ondanks dat ik onwijs veel Netflix kijk, ken ik geen een van deze series haha. Ik ga er zeker een aantal kijken!

 2. Bibi
  23 augustus 2017 / woensdag, 23 augustus 2017

  Waar staat Bates Motel!? Dat is echt een aanrader!

 3. Eve
  23 augustus 2017 / woensdag, 23 augustus 2017

  Ik plaats eigenlijk nooit een reactie op je blog Serena, maar op basis van de series die je leuk vindt, verplicht ik je bij deze om Orphan Black en The 100 te gaan kijken!! Sowieso dat je die steengoed gaat vinden, ik kon er sinds in ieder geval niet van slapen, haha.

 4. Jannige
  23 augustus 2017 / woensdag, 23 augustus 2017

  Welke ik pas heb gezien is een film gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
  The Danish girl. Dit gaat over een man(Einar Wegner) die zich vrouw voelt (Lili Elbe). Tegenwoordig geen taboe meer maar in de jaren 20 van de vorige eeuw wel.

  Niet alleen de transitie maar ook het verhaal van zijn vrouw en vrienden en de arts wordt mooi in beeld gebracht. Prachtige make up en kostuums. een aanrader.

 5. Kelly
  23 augustus 2017 / woensdag, 23 augustus 2017

  Leuke tips, thanks! Ik denk dat wij wel ongeveer dezelfde smaak hebben.
  Ik ben pas geleden begonnen met Gotham. Is ook goed naar te kijken! Niet een mega ingewikkelde verhaallijn maar toch wel spannend en met lekkere vreemde karakters. Het verhaal speelt zich af in de stad van Batman (Gotham) dus in die hoek moet je een beetje denken qua sfeer.

 6. Nikki
  23 augustus 2017 / woensdag, 23 augustus 2017

  Oh nee! Waarom zie ik nergens Blacklist staan!! ? Zooooo highly addictive ? Deze herfst komt seizoen 5 uit, en honestly, can’t wait! Echt een aanrader voor degene die hem nog niet hebben gezien. Een serie met misdaad, romance, eeuwig puzzelende vragen.. en daar doe ik de serie nog veel te veel mee tekort. Voor de échte bingewatcher ?

  Voor de rest, ik zie dat ik weer genoeg series kan toevoegen aan mn watchlist waarvoor dank ?

 7. Laura
  23 augustus 2017 / woensdag, 23 augustus 2017

  De BBC miniserie “The Night Manager” (gebaseerd op het boek van John Le Carre) is ook het kijken waard! 6 afleveringen van ongeveer een uur en gaat over een hotelmedewerker/ex-soldaat die zich in gaat zetten om een beruchte en ongrijpbare wapenhandelaar ten val te brengen. Spannend en fantastisch acteerwerk!

 8. 23 augustus 2017 / woensdag, 23 augustus 2017

  Staan een aantal series tussen waarop ik eveneens dol ben! Stranger Things, The OA, Love, Peaky Blinders (Cillian Murphy! ♥) en Black Mirror.
  Mijn vriend en ik kijken momenteel samen The Bridge en ik ben gisteren aan Iron Fist begonnen. Ik wou The Defenders beginnen kijken, maar heb het gevoel dat ik eerst IF gezien moet hebben. 😉

 9. Mariska
  23 augustus 2017 / woensdag, 23 augustus 2017

  Ik heb vorige week G.L.O.W. gebingewatched.. 🙂 Heerlijke serie, lekker korte afleveringen (30 min) en super acteerwerk. En echt zo ontzettend grappig. En heerlijke jaren 80 outfits 😉

 10. Bianca
  23 augustus 2017 / woensdag, 23 augustus 2017

  Welke ik mis in al deze tips Banshee, is via ziggo. Super goed acteerwerk, leuke mannen en vrouwen, hard en vooral gewoon helemaal top. Er zijn 4 seizoenen van de serie is helaas gestopt ?

 11. 23 augustus 2017 / woensdag, 23 augustus 2017

  Ik ken er geen een van! Haha!

 12. 23 augustus 2017 / woensdag, 23 augustus 2017

  The Missing is ook erg goed, gaat over de vermissing van een engelse jong in Frankrijk. Heel goed in elkaar gezet en super spannend.
  River en The Fundamental of Caring staat op onze lijst!!

  Leuk om jouw mening te lezen, zorgt voor inspiratie

 13. pleun
  23 augustus 2017 / woensdag, 23 augustus 2017

  the 100 is ook erg goede serie

 14. Tessa
  23 augustus 2017 / woensdag, 23 augustus 2017

  Niemand die American Horror Story noemt? Maaaar mensen hey, jullie missen wat!

 15. Marlene
  23 augustus 2017 / woensdag, 23 augustus 2017

  Ik wilde Stranger things zeggen, maar die ken je al net als House of cards, The killing en Game of thrones neem ik aan.
  De serie The five ook? Een detective/ misdaaddrama waarbij het jonge broertje van een lid van een groep van 4 vrienden verdwijnt. Na 20 jaar duikt ineens het dna van de broer op bij een plaats delict en begint de speurtocht naar de broer weer.

 16. evelien
  23 augustus 2017 / woensdag, 23 augustus 2017

  Ik wil Josh en Gus als huisgenoten!! Zo lief!!
  En ik voel Micky echt.. laatst stond op iD of Broadly een mooi artikel over ‘the female fuck-up’ in hedendaagse tv.
  White Gold ben ik net mee begonnen en vind ik heel cool, met Chuck Bass van GG.
  Fargo is echt geweldig. Heel vreemd, spannend, ongemakkelijk en grappig.

  Daarnaast kan ik je Mad Men zeker aanraden. Zonder de vrouwen als de vrouwelijke hoofdpersoon in de 60s waren er nu misschien geen vrouwelijke bloggers/ Vloggers. En de mannen zijn allemaal naar t hart van Maxim Hartman, als je snapt wat ik bedoel.

  Atypical wil ik ook zeker gaan kijken. Chewing Gum & Master of None lees is ik ook heel veel goeds over.

  Over Stranger things is denk ik iedereen het wel eens he.. OMG. Beetje dezelfde open deur intrappen als Game of Thrones. Echt top kwaliteit op alle vlakken.

  Ennn als je nog iets buiten Netflix zoekt: Broad City en Insecure. Check de trailers!!

  Xoxo seriejunk

  • Bianca
   23 augustus 2017 / woensdag, 23 augustus 2017

   Hoi Evelien

   Waar kan je Insecure op vinden?

   Groetjes Bianca

 17. Stef
  22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

  Orphan black is ook een hele spannende serie!

 18. Suzie
  22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

  Goede lijst! Eén van mijn topaanraders op Netflix blijft Sense8. Vliegt behoorlijk onder de radar (zeker hier in Nederland), werd begin dit jaar zelfs gecancelled, maar krijgt nu toch een welverdiende finale. Het gaat over acht mensen die opnieuw ‘geboren’ worden en vervolgens in elkaars hoofd kunnen kruipen. Het is van de -inmiddels- zusters Wachowski die ook The Matrix schreven en regisseerden, dus het verhaal is complex maar, vind ik, erg interessant. Want hoe zou je er zelf mee om gaan als je opeens de wereld zag door de ogen van iemand uit de sloppenwijken van Afrika, een gevangenis in Korea of van een transgender?
  Op locatie gefilmd, dus prachtige beelden van o.a. IJsland, San Fran, Kenia én Amsterdam, de soundtrack is ijzersterk, de cast heel divers en goed (en knap) en de actie scènes zijn natuurlijk prachtig gefilmd en gechoreografeerd (The Matrix-stijl).

  Goed dat was mijn lofzang, ik vind het gewoon een zwaar ondergewaardeerde serie. Het is wel een serie waarbij je even door de eerste aflevering heen moet kijken, het verhaal heeft even tijd nodig. Oh en open-mindedness is wel een ding, want ze schuwen seks en dergelijke totaal niet.

  Verder vond ik ook Riverdale (lekker teen drama), Big Little Lies en Broadchurch (vooral seizoen 1) erg goed. Van Orphan Black vond ik de eerste twee seizoenen erg spannend, maar ik ben nu in seizoen drie en ik begin het een beetje saai te vinden. Oh en Gilmore Girls blijft natuurlijk een favorietje!

  • Pien
   23 augustus 2017 / woensdag, 23 augustus 2017

   Yes, Sense8! Zo bijzonder, zo anders en uniek. Ik kijk nooit series maar deze was het waard (en Westworld).

 19. Cherrelle
  22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

  Black mirror is een van Mn favorieten uit je lijst en brooklyn nine nine. Een andere aanrader is Ozark.

 20. Naomi
  22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

  Ohh ik ben echt verslaafd aan Scandinavische series. Vind het acteerwerk daarin echt heel goed. Nu ken ik alleen the bridge, the team, the killing en the following, die heb je waarschijnlijk allemaal al gezien ?.
  Maar er staan er een paar in jouw rijtje die me erg leuk lijken, thanks voor het delen!

  Liefs Naomi

 21. Maartje
  22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

  Ik heb ‘m hier boven al eens zien staan, maar Designated Survivor is ook echt een aanrader! Allereerst heel interessant door het huidige politieke klimaat in Amerika, maar zeker ook met het mystery tintje wat in jouw lijst naar voren komt!

  Normaal vind ik het altijd lastig om te kiezen op Netflix beschrijvingen alleen, dus ik heb een heel aantal van je tips aan mijn lijst toegevoegd, merci!

 22. Lola
  22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

  Fijn lijstje, mijn to-watch lijst is weer wat langer geworden! Aanrader vind ik iZombie! Is redelijk makkelijk te kijken maar toch erg spannend, lekkere cliffhangers ook.

 23. 22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

  Echt een aanrader deze prachtige film “moet” je gezien hebben: Sadece Sen.

 24. Lin
  22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

  Hey Hey,

  Ik heb absoluut genoten van Homeland! Ik denk dat hij voor mij vooral interessant was omdat de hoofdrolspeelster (een agente bij de CIA) bipolair blijkt te zijn en ik de serie net ontdekte toen ik zelf net de diagnose had gekregen. Uiteraard wel weer ontzettend als stereotype weggezet, wat dan weer jammer is.

  Maar goed, homeland is daarnaast ook gewoon erg spannend. In de serie jaagt Carrie op verschillende terroristen en is ze er van overtuigd dat een Amerikaanse marinier een terrorist is geworden na 8 jaar gevangenschap. De serie is goed in cliffhangers, waardoor je de volgende aflevering weer wil zien. Het is spannend, maar niet zo eng dat je de halve serie met een hand voor je ogen hoeft te zitten 😉 En omdat de hoofdrolspeelster een vrouw is, is het veel minder een ‘mannenserie’ dan je op het eerste gezicht zou denken.

  Ik kan m zeker aanraden!

  • Lin
   22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

   Anders schrijf ik even een boek…
   Sorry 😉

   • Serena
    Auteur
    22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

    Yes, heb hem gezien en het inderdaad een retegoeie serie, Carrie speelt zo sterk en heeft volgens mij ook een award binnen gesleept met deze rol!

 25. 22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

  Ik was echt enthousiast over Big Little Lies. Alexander Skarsgard en Nicole Kidman zijn daar in echt top notch. Laatst heb ik ook de eerste twee seizoenen van Outlander gekeken en hoewel er wel echt wat wtf momentjes inzitten, is het wel een aanrader als je van scifi en kostuum/historische drama’s houdt!

  • Serena
   Auteur
   22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

   Big Little Lies ga ik aan mijn lijst toevoegen. Ik vond seizoen 1 van Outlander erg goed, seizoen 2 helaas wat minder, dus zit nu op de helft en kom er lastig doorheen.. seizoen 3 schijnt weer heel vet te worden, dus moet misschien even doorzetten, haha!

 26. Floor
  22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

  Een film die ik laatst gezien heb, en die mij maar keer op keer bleef verrassen was: Contratiempo. De beschrijving van de film klinkt misschien niet zo heel denderend, maar hoe het verhaal is opgebouwd en hoe je steeds tot nieuwe inzichten komt. Je wordt iedere keer op het verkeerde been gezet en heb de hele film tot de laatste seconde vol verbazing zitten kijken. Zeker een aanrader is het mysterieuze/detective/misdaadthriller-genre.

  • Serena
   Auteur
   22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

   Die wilden George en ik laatst kijken! De synopsis sprak me heel erg aan. Alleen toen bleek het Spaanstalig te zijn en daar hadden we op dat moment niet zo’n zin in, MAAR, ik ga hem denk ik gewoon eens alleen kijken.

 27. Ier
  22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

  Respect voor de moeite die je erin hebt gestoken. Staat Mindhunters al op je lijstje? Netflix serie over serial killers. Helaas pas vanaf oktober te bekijken, maar zo de moeite waard!!

  • Serena
   Auteur
   22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

   Oeh nee, maar klinkt goed. Zal hem toevoegen aan mijn lijst, thanks Ier!

 28. Stéphanie
  22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

  Hoi Serena,

  Momenteel kijk ik naar ‘When Calls the Heart’. Een soort ‘Little House On The Prairie’ idee, maar als je een beetje houdt van romantiek in het begin van de twintigste eeuw, dan is deze wel een aanrader. Er staan drie seizoenen op Netflix. In Amerika zijn ze iets verder. Seizoen 4 is daar reeds afgelopen, maar er is al een 5e seizoen bestelt. Een hit!

  Verder ben ik helemaal crazy van Jamie Fräser a.k.a. Sam Heughan. Deze man is een hele goede acteur en speelt in de serie ‘Outlander’. De eerste twee seizoenen staan nu op Netflix en het derde seizoen komt in Amerika op 10 sept. Het gaat over de Schotse geschiedenis (ongeveer de 17e eeuw). Een verpleegster uit het jaar (ongeveer 1945) gaat op huwelijksreis naar Schotland en verdwijnt tussen de stenen. Ze reist dan terug naar de 17e eeuw. Terug naar hoe Schotland toen was. Daar komt ze in contact met een groep Schotten die haar gevangen houden, maar ze houdt haar ware identiteit verborgen. Bang voor wat er met haar zal gebeuren, speelt ze mee alsof ze in die eeuw thuishoort. Ze weet zich aan te passen. Uiteindelijk wordt ze -noodgedwongen- uitgehuwelijkt aan Jamie Fräser. Hij moet haar beschermen. En natuurlijk ontstaan dan die vlinders en zijn ze helemaal in LOVE. Samen maken ze spannende avonturen mee en proberen ze de toekomst van Schotland te verwijderen en ervoor te zorgen dat het land niet wordt veroverd door Engeland (wat natuurlijk wel gebeurt). De boeken zijn ook echt een aanrader, maar dan moet je wel houden van +/- 600 blz per boek. Er zijn in totaal 8 boeken. Schrijfster is Diano Gobaldon en de titel van het eerste boek heet ‘De Reiziger’.

  Suits is ook helemaal te gek, maar dat ken je waarschijnlijk wel.

  Succes!

  • Stéphanie
   22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

   *verwijderen moet zijn wijzigen* 😉

   • Serena
    Auteur
    22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

    Ja Outlander seizoen 1 was te gek, en inderdaad die man kan acteren zeg! Wat een lekker ding is het ook, zeker niet onprettig al die naaktscènes! ;P

    Ik ga When Calls the Heart zeker een kans geven, thanks!

  • Diana
   23 augustus 2017 / woensdag, 23 augustus 2017

   Hartstikke goed en uitgebreid beschreven, dankjewel! Heb weer wat ideeën op kunnen doen. Mijn serie American horror story is zojuist afgelopen voor mij dus zat al met de handen in t haar welke serie nu te gaan volgen. Nogmaals bedankt en mijn complimenten! Groeten, Diana

 29. anna bakker
  22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

  Mis ik nou SOA in je lijstje?

  • Serena
   Auteur
   22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

   Ja, want die heb ik wel eens eerder vermeld hier op mijn blog, maar is en blijft natuurlijk steengoed en keihard deze serie!

 30. Dee
  22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

  American Gods en Twin Peaks (nieuwe afleveringen). Beide bizar en wtf alom…vooral Twin Peaks.
  Taboo vind ik ook erg goed.

  En vanuit jouw lijstje ga ik er zeker eens wat bekijken. Klinkt goed!

  • Serena
   Auteur
   22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

   Twin Peaks… omg zo frustrerend dat laatste seizoen! Hij is nooit afgemaakt, toch? Dus ben heel benieuwd naar de nieuwe afleveringen. Het staat alleen niet op Netflix helaas. American Gods ook niet trouwens.

 31. Anne-Rose
  22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

  Bedankt voor alle tips, ik kan weer even vooruit!

  Ik denk dat als je van detectives houdt, je The Fall met Gillian Anderson ook zeker kan waarderen, erg spannend en wat ik verfrissend vond is dat de persoon die de misdaden heeft begaan niet zo één dimensionaal wordt neergezet. Andere goede Britse detectives zijn Broadchurch en Hinterland (redelijk langzaam, maar wel prachtig gefilmd in Wales).

  • Serena
   Auteur
   22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

   Thanks! Ik heb naar aanleiding van tips op Facebook al Broadchurch toegevoegd aan mijn watch list, maar ga ook The Fall toevoegen. En Hinterland!

   • Marlene
    23 augustus 2017 / woensdag, 23 augustus 2017

    Ja broadchurch is goed, met name seizoen 1.

 32. 22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

  Oww er valt nog veel te kijken haha 🙂 The Fundamentals of caring vond ik een heel aparte fil, heel goed ook.

 33. Soesa
  22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

  Lieve Serena

  Ik wilde even een opmerking geven. Ik weet dat je het goed bedoelt . Maar doofstomme betekent dat dove mensen te stom zijn om te praten en is een scheld woord voor hun is. Ik zou graag vragen of je dit zou willen aan passen in een doof persoon. Staat wat vriendelijker voor doven mensen . Aan jou de keuze natuurlijk . Ik bedoel dit niet negatief tegen over jou . Ik ben al jaren fan van je en vind je website super tof en jou als persoon natuurlijk ? Ga zo door liefs Soesa

  • Ier
   22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

   Huh, als ze ook niet kan praten door haar doofheid, noem je dat wel gewoon doofstom. Ze zegt niets verkeerd.

  • Sylv
   22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

   Omg serieus ?! Mensen zijn stom en daarom kunnen ze niet praten ?!

   Je bent doofstom ; als slecht praat doordat je andere mensen niet kunt horen en dus niet weet hoe je dingen moet zeggen en hoe klanken klinken .. dove mensen zijn net als jij en ik hoor en absoluut niet stom ???

   Doofstom is een term voor mensen die doof zijn en daarnaast niet of slecht verstaanbaar kunnen spreken. Die slechte verstaanbaarheid wordt vaak veroorzaakt doordat een doof of slechthorend persoon al lange tijd of zelfs vanaf geboorte zichzelf niet hoort spreken en ook niet iemand anders heeft horen spreken. Hierdoor is het aanleren van spreken lastig. Dove mensen maken doorgaans gebruik van gebarentaal om zich verstaanbaar te maken.

  • Serena
   Auteur
   22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

   hi lieve Soesa,

   ik had er geen weet van dat doofstom als beledigend kan worden opgevat, ik dacht dat ik de juiste term gebruikte voor iemand die doof is en niet kan praten, zal het meteen aanpassen en mijn welgemeende excuses. Dankjewel dat je me hierop attent hebt gemaakt!

   liefs,
   Serena

   • Soesa
    22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

    Bedankt voor je reactie ? En heel erg fijn dat je hebt aangepast. Geen excuses hoor dit moet je ook maar weten . Nu vind ik je nog veel toffer! ??

   • Sylv
    23 augustus 2017 / woensdag, 23 augustus 2017

    Je zegt helemaal niets verkeerd het is zelfs een term die wij gebruiken in de medische wereld ! ? Vind het echt heel erg dat ze denkt dat mensen te stom zijn om te leren praten … ze kunnen niet praten omdat ze de juiste klanken niet kunnen horen niet omdat ze stom zijn ! ??

 34. Tamara D
  22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

  Ik ben net klaar met kijken van Atypical.. heel leuk, ben nu bezig met The Ozarks, ook heel spannend.. ik ben echt Netflix verslaafd en kijk echt bijna alles, Orange is the new black, the originals, marvel, house of cards..vind alleen zo jammer dat er zo veel oude films op staan die iedereen wel 4x heeft gezien

 35. Danielle
  22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

  Big little lies (via ziggo) met Reese Witherspoon en Nicole Kidman. Op netflix The 100 ( sci-fi/spannend), Reign (kostuum en history), Outlander (drama/timettravel/romance), Designated Survivor (spannend/politiek/binnenlands USA terreur), Santa Clarita Diet (absurd/humor/vrouw kan alleen nog mensenvlees eten) met Drew Barrymore.

  Leuk he imdb! Wij gebruiken deze ook vaak!

  • Marjan
   23 augustus 2017 / woensdag, 23 augustus 2017

   Ja reign en outlander, zo fijn ♥

   • Danielle
    24 augustus 2017 / donderdag, 24 augustus 2017

    Wij waren helemaal gefascineerd door alle historische elementen. Heel gaaf!

 36. 22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

  loveee dit artikel! Precies de series en films waar ik van hou! Nog wat aanraders (in het genre Donnie Darko, Inception, Looper): Fight Club, Shutter Island, The Butterfly Effect en Memento. Echt geweldig, ik garandeer het je!

  x

  • Serena
   Auteur
   22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

   Oh Merel, alles wat je noemt al gezien! Maar echt goed dat je deze noemt, passen helemaal in mijn straatje! Wat kennen mijn bezoekers mij toch goed haha

 37. Dingske
  22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

  How to get away with murder en Lie to Me zijn imo absolute aanraders in het genre detectiveserie.

  Qua comedyserie heb ik heel erg genoten van Grace & Frankie.

  • Serena
   Auteur
   22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

   Jaaaaaa, Grace & Frankie is zoooo leuk!

 38. Iris
  22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

  3% is ook een hele goede portugeese serie, waarbij je als bevolking 1 kans krijgt om bij de rijke 3 procent te komen!

 39. Syl
  22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

  ‘The Cliff’ seizoen 1 is echt heel bijzonder. Serie gaat over een jongen die dood gevonden wordt onder aan een klif. De detective gaat in het dorpje op zoek naar de dader, maar er komen steeds ergere dingen boven water.

  De Franse serie ‘les revenants’ vind ik echt heel goed. (De Amerikaanse verfilming ‘the returned’ is slecht… Dus ga voor de originele Franse versie) Verschillende overleden personen komen plotseling weer tot leven…sommigen na tientallen jaren… wat dat doet met de nabestaanden die verder zijn gegaan met hun leven… Spannende serie zeker de moeite waard!

  De serie Orphan Black…. en The 100 zijn ook leuke series die lekker wegkijken.

  • Serena
   Auteur
   22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

   The Cliff klinkt heel spannend, thanks Syl ik voeg ’em toe!

   • Tessa
    23 augustus 2017 / woensdag, 23 augustus 2017

    Volgens mij is The Cliff the Amerikaans versie van Broadchuch!

 40. Layla
  22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

  Er zitten veel van mijn favorieten tussen, volgens mij hebben wij ongeveer dezelfde smaak!

  Ik ben ook helemaal weg bam Sherlock, al jaren. Zeker de moeite waard om eens te kijken.

  The Bletchley Circle
  Call the Midwife
  The Paradise

  Alledrie kostuum drama’s en heerlijk om mee in je bank te zakken!

  13 Reasons Why
  Gypsy
  House of Cards

  Amerikaanse series die een centraal, lastig thema aan de kaak stellen.

  Dirk Gently’s Holistic Detective Agency is heerlijk als je van Guardians of the Galaxy houdt. Met Elijah Wood!

  • Serena
   Auteur
   22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

   Ahhhh, je noemt echt een paar goede series daar, dankje! Alleen The Bletchley Circle,
   Call the Midwife en Gypsy heb ik niet gezien, dus die ga ik zeker even checken, dankjewel.

   • Marjan
    23 augustus 2017 / woensdag, 23 augustus 2017

    ja call the widwife is ook een mooie serie 🙂 maar soms ook wel heftig, regelmatig een traantje gelaten, en dan heb ik niet eens kinderen…

 41. Marjan
  22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

  Ik kijk momenteel the missing. Seizoen 1 vond ik wel oké. Maar seizoen 2 is zoooooo retr spannend! Zeker de moeite waard

  • Serena
   Auteur
   22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

   al vaker gehoord dat ‘ie goed is, toegevoegd aan mijn lijstje!

 42. 22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

  Interessante series zitten er tussen!

 43. Anna
  22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

  The missing seizoen 2 is echt geweldig! Seizoen 1 is ook goed maar iets langdradiger. Je kunt ze los van elkaar kijken.

 44. rachel
  22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

  Ik vond Please like me zo goed!! Vooral toen “Adèle” (die kip)dood ging en ze hand in hand aan tafel someone like you gingen zingen ??

  • Serena
   Auteur
   22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

   Die serie is zo epic, ik werd er echt vrolijk van! Soms ook sad, meestal gewoon blij 🙂

   zou er nog een vervolg komen denk je?

 45. Karin
  22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

  Ray donavan en Love Heat echt super serie’s
  Ook better call Saul is geweldig.

 46. Margee
  22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

  Ozark, Ingobernable, Shooter, Designated Survivor….. allemaal heerlijk achter elkaar door blijven kijken!

 47. gdbrown
  22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

  Geen 1. Maar serieus…Okja is echt een tearjerker. En samourai gourmet!!! Aaahw menn…. Dan verlang je gelijk een ticket naar japan te kopen!! Haha

 48. a
  22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

  Superleuk artikel!! Thanks voor de tips!

 49. Jojo
  22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

  Reign is mijn favoriet op het moment. Mooie mensen, prachtige kostuums, goed verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *