Nagellak opberg ideetjes

Van alle beautyproducten die ik in huis heb, en geloof me dat zijn er veel, is mijn verzameling nagellakflesjes het grootst. Ik vind ze gewoon zo mooi om naar te kijken, al die kleurtjes, glittertjes en prachtige vormgeving van de flesjes zelf. Ik kan uren zoet zijn met het herindelen, sorteren en leuk neerzetten van mijn nagellak flesjes.

Ik bedacht me dat het misschien wel leuk is om jullie wat inspiratie te geven over het tentoonstellen van (een deel van) je nagellakstash. Hieronder laat ik daarom een aantal leuke, creatieve en praktische nagellak display ideetjes zien.

nagellak opberg ideetjes_17 nagellak opberg ideetjes_16In deze nagellak displays bewaar ik het grootste gedeelte van mijn stash. Deze displays zijn gemaakt van plexiglas en er kunnen zo’n 90 flesjes in per rek. Ik heb er twee naast elkaar hangen en dat ziet er nogal indrukwekkend uit! Je hebt echt een hele wand vol met nagellakflesjes, net een gezellig winkeltje. Alsof je een eigen nagelsalon hebt. Het is een praktische manier van opbergen, maar het ziet er ook nog eens leuk uit. Deze nagellak displays kosten zo rond de €40 en bestel je via eBay of via (internationale) webshops zoals deze of deze.

nagellak opberg ideetjes_15 Display je mooiste flesjes (of diegene die je het meest gebruikt) op een spiegeltje of een plateau alsof het kunstvoorwerpen zijn. En sommige flesjes zijn in feite zo mooi dat het zonde is om ze in een doosje te stoppen. Leuk met een vaasje bloemen of een kaarsje er naast. Plateau’s en spiegeltjes koop je bij winkels als Xenos, Action, Blokker of Wibra.

nagellak opberg ideetjes_14 Bij IKEA en bij bouwmarkten kun je van die smalle wandplankjes kopen met een opstaand randje. Normaal gesproken bedoeld voor schilderijen, maar je kunt hier natuurlijk ook je nagellakflesjes op kwijt. Bij IKEA heet zo’n plankje ‘RIBBA‘. Mijn eigen houten plankjes komen bij de Praxis vandaan. Hoe groter je stash, hoe meer plankjes je onder elkaar kunt hangen!

nagellak opberg ideetjes_12 nagellak opberg ideetjes_13Doosjes zijn natuurlijk altijd goed om nagellakflesjes in te bewaren. Alleen, zelf vind ik het nogal onhandig als ik de flesjes zelf niet kan zien, omdat ik dan vergeet dat ze in het doosje zitten. Wat je kunt doen is een stuk uit het deksel snijden en hier een doorzichtig stuk hard plastic achter bevestigen. Het ziet er niet alleen leuk uit, het is ook nog eens praktisch! Op deze manier blijven je flesjes netjes en stofvrij opgeborgen, maar kun je wel in één oogopslag zien wat er in je doosje zit.

nagellak opberg ideetjes_07Heb je een mooie glazen vaas of pot? Stop hier je flesjes in en zet de pot op een leuke plek in je kamer of op je kaptafel. Niet heel praktisch, maar wel schattig!

nagellak opberg ideetjes_05 nagellak opberg ideetjes_04 Nagellakflesjes kun je ook mooi displayen op een schaal, dienblad of op een serveerschaal op voet, zoals ik hierboven heb gedaan. Deze serveerschaal met opstaand randje kocht ik bij een woonwinkel in Houten die nu helaas failliet is. Staat het niet gaaf?

nagellak opberg ideetjes_03 Bij Xenos kocht ik laatst 3D fotolijstjes; fotolijstjes met een brede, diepe lijst. Hierin kun je je flesjes mooi uitstallen en ook kun je er flesjes opstapelen. Het leuke is dat je de achtergrond van de lijst kunt aanpassen aan bijvoorbeeld de kleuren van de lak. Je kunt er niet veel in kwijt, maar het is een leuke, speelse manier van displayen.

nagellak opberg ideetjes_02 nagellak opberg ideetjes_01 Dit zijn al mijn Essie lakjes, netjes op kleur gesorteerd (heerlijk tijdverdrijf!) in een plexiglazen nagellakrek. Je kunt er gemiddeld zo’n 60 flesjes in kwijt. Het is een hele praktische manier van displayen, maar zelf vind ik het ook gewoon heel erg mooi staan. Ik moet zeggen dat het er wel het netste en leukste uitziet met allemaal dezelfde soort flesjes. Of in elk geval allemaal dezelfde flesjes per rij. Dit soort displays kosten zo rond de €30 en koop je bij nagellakwebshops zoals deze.

nagellak display idee nagellak opberg ideetjes_10 nagellak opberg ideetjes_11Over deze Blokker etagère heb ik vorig jaar geschreven (klik hier), maar toen gebruikte ik het voornamelijk voor mijn parfums, doucheproducten en beautyproducten. Maar deze etagère is ook ideaal voor nagellakflesjes! Het ziet er leuk uit en je kunt er best veel in kwijt, zo’n 60 – 70 stuks. Hopelijk verkopen ze deze etagère nog bij Blokker, hij was namelijk maar €7,99. En anders verkopen ze bij Blokker, Xenos, Action of Wibra vast soortgelijke exemplaren.

Ik hoop dat ik jullie leuke inspiratie heb kunnen geven wat betreft het opbergen en displayen van je nagellakflesjes.

Welke manier van opbergen vind je het leukste? En hoe berg jij zelf je nagellak stash op?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

110 Reacties

 1. Esther
  18 januari 2017 / woensdag, 18 januari 2017

  Hi!
  Is het rekje van de Essie nagellakken (de vijf rijen waar je gemiddeld 60 nagellakjes op kwijt kunt) dezelfde afmeting als op de website: Afmetingen (L X B x H): 22 x 20,5 x 19 cm? Dan weet ik dat ik deze kan bestellen omdat ik ongeveer ook zoveel nagellak heb van Essie. Dankjewel!

 2. 2 januari 2016 / zaterdag, 2 januari 2016

  Wow je hebt zo veel nagellakjes ik heb er 60 jij meer dan 90 (?)wel hele leuke iedeen

 3. marlou
  16 februari 2015 / maandag, 16 februari 2015

  echt leuke iedeeen! ik vind het heel fijn om mijn nagelakjes gesorteerd te hebben

 4. Roos
  25 oktober 2014 / zaterdag, 25 oktober 2014

  Zo jaloers op die essie rekjes!

 5. 5 oktober 2014 / zondag, 5 oktober 2014

  Ik vind het ook altijd zo leuk en mooi om naar te kijken. Al die nagellak! En wou wat heb je veel mooie kleurtjes!

  liefs worldofideas

 6. Lara
  21 september 2014 / zondag, 21 september 2014

  ik ben overal op het internet aan het kijken naar een nagellak opbergsysteem. Ik vind het mooi, maar de nagellak opberg wand die ik heb gezien vind ik wel de mooiste http://youtu.be/JIz2qoWfxxw

 7. Zelda
  21 september 2014 / zondag, 21 september 2014

  aaahh wat veel nagellak!
  ik heb ook veel nagellak en heb van een soort kastje bij de xenon die je aan je muur kan hangen een nagellak rek gemaakt heel handig!
  wat zag dat er mooi uit al die dure merken om jaloers op te worden !
  ik vond vooral dat plateau erg mooi!
  xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *