Morning Routine: haastige spoed

Het gebeurt iedereen wel eens (of heel vaak, haha), je slaapt door de wekker heen! Het leek me leuk om eens een Morning Routine voor jullie op te nemen waarin ik laat zien hoe mijn ochtend eruit ziet als ik erg veel haast heb.

Wat zijn mijn tips, tricks en life hacks om alles zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen? Ik laat het jullie zien in onderstaande video. Enjoy!

Stopwatch
De stopwatchfunctie op mijn telefoon gebruik ik altijd wanneer ik haast heb. Ik geef mezelf bijvoorbeeld 1 minuut om te douchen. Dat is voldoende om nat te worden, mezelf in te zepen en weer af te spoelen en mijn tanden te poetsen. Ik moet toegeven, ik houd me dus niet netjes aan de ‘2 minuten-tandenpoetsregel’, maar hee, nood breekt wet!

Droogshampoo
Geen tijd om je haren te wassen? Met droogshampoo houdt je vette haaraanzet het nét even een dagje langer uit.

Bad Hair Day
Gooi je haren in een messy bun, half hipster knotje of een leuke vlecht, zo fix je zelfs de ergste Bad Hair Days. Tegelijkertijd lijkt het alsof je toch nog wat moeite in je kapsel hebt gestoken en verberg je eventuele knopen en klitten die je er niet allemaal uit hebt kunnen borstelen.

Ga voor je persoonlijke klassiekers
Hang de avond van te voren een kledingsetje klaar? Leuke tip, maar persoonlijk vergeet ik dit altijd te doen (tenzij ik op reis ga) of ik ben er simpelweg te lui voor. Kies daarom gewoon voor je persoonlijke klassiekers; je favoriete broek die overal mee matcht, gecombineerd met je lievelings sweater, blouse of top-met-vest-combo. Niet moeilijk doen, gewoon je favoriete kleding kiezen en je zit altijd goed.

Snelle instappers
Wat schoenen betreft, kies niet voor rijglaarzen, schoenen met veters, ritsen of gespen, maar ga in plaats daarvan voor schoenen waar je ZO in kan stappen, zoals slip-ons, flatjes of sneakers en laarzen waar je zo in kunt glijden. Of iets met klitteband. Echte timesavers!

Versnelde Make-up Routine
Foundation breng je sneller aan met je vingers, dan met een sponsje of kwast. Als ik haast heb werk ik daarom altijd met mijn vingers. Breng een bronzer aan met gouden shimmers, zoals de DA Marble Baked Bronzers. Een bronzer, blush en highlighter in één. Hierdoor hoef je slechts één product aan te brengen in plaats van drie en dat scheelt aanzienlijk in tijd. Het zetten van winged eyeliner is (voor de meeste mensen) een tijdrovend klusje, dus veeg in plaats hiervan met een donkere oogschaduw langs je wimperrand voor een smudgy, smokey effect. Dit geeft je ogen een mooie, intense oogopslag zonder dat het je veel tijd kost. En als laatste, breng alleen mascara aan op de buitenste wimpers. Dit geeft je een verleidelijke, zwoele oogopslag en een mooie open blik. En omdat je slechts de helft van je wimpers voorziet van mascara, scheelt dit ook zeker in tijd. Lipproducten meenemen in je tas, want dit is typisch zo’n product dat je gemakkelijk onderweg kunt aanbrengen. And, go!

Overzicht in de chaos
Ik ben normaal gesproken al een chaoot en als ik haast heb wordt het alleen maar erger. Mijn oplossing is om alles uit te stallen op bed. Alle essentials, de make-up die ik mee wil nemen om mijn look mee af te maken, ontbijt voor onderweg (want ook daar is geen tijd voor thuis) en eventueel een agenda, notitieboek, een pen, schoolboeken, etc. Door alles op bed uit te stallen zie je in één oogopslag of je alles hebt verzameld wat je echt mee moet nemen, en of er nog iets mist. Heb je alles, prop het dan snel in je tas en ren de deur uit!

Zo, dit waren mijn tips & tricks om mezelf zo snel mogelijk klaar te maken in de ochtend. Hopelijk heb je er wat leuke inspiratie mee opgedaan. Ik moet zeggen dat ik me de laatste tijd niet meer vaak verslaap, hoor. Ik vind het namelijk superfijn om een lekker uitgebreid ontbijtje voor mezelf te maken en om rustig met een kop thee achter de laptop op te starten. Maar, mocht het me overkomen dan weet ik gelukkig ook hoe ik zo snel en fatsoenlijk mogelijk de deur uit moet komen!

Wat zijn jullie ultieme tips, tricks & life hacks op een haastige ochtend?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

40 Reacties

 1. faye
  30 september 2015 / woensdag, 30 september 2015

  ik lees dit stiekem tijdens de les maar het is zo leuk en handig

 2. Miek
  28 september 2015 / maandag, 28 september 2015

  Bij echte haast smorgens sla ik het douchen over en was ik me snel aan de wastafel (ik douche meestal savonds ook)
  Helaas gaat de truc met snel je haar in een vlecht voor mij niet op. Met kort haar moet je het echt in model brengen, soms echt coupe 220 volt als ik wakker wordt hoor!!
  Ik leer mijn meiden ook hun schooltas en lunch voor de volgende dag klaar te maken en hun kleding alvast klaar te hebben.
  Ze vonden dit altijd onzin tot ze zichzelf een paar keer hadden verslapen 😉

 3. 28 september 2015 / maandag, 28 september 2015

  Hihi komt me bekend voor 🙂
  Deze lifehacks zijn bij mij sowieso een wekelijks dingetje!

 4. 27 september 2015 / zondag, 27 september 2015

  Ik ben zo slecht in de ochtend, dus meestal wordt het heel snel fietsen 😉

 5. 27 september 2015 / zondag, 27 september 2015

  Ah, nee, ik hou absoluut niet van haasten. Helaas gebeurt dit wel meer dan eens per week, dus de tips zijn super handy en welkom! Thanks 🙂

 6. 27 september 2015 / zondag, 27 september 2015

  Leuke video! Ik skip altijd mijn make-up als ik haast heb.
  Je zei dat je de foundation met je handen aanbrengt omdat dat sneller is, bij mij gaat het ook misschien iets sneller dan met een bufferkwast maar dan moet ik altijd mijn handen wassen na het make-uppen, daarom gebruik ik toch liever een kwast. x

 7. 27 september 2015 / zondag, 27 september 2015

  Fijne tips! bij mij helpt het gewoon vooral om het de dag ervoor klaar te leggen, enzo! 🙂

 8. T
  27 september 2015 / zondag, 27 september 2015

  Leuk gefilmt en erg herkenbaar! 🙂
  Komt er nog een artikel van Angel online?

 9. Carmen
  27 september 2015 / zondag, 27 september 2015

  Leuk artikel met handige tips! Ik neem voortaan ook mijn wenkbrouwen kwast en poeder mee om ze op school/ werk te perfectioneren!

  Wel erg jammer dat dit de 2e zondag is dat er geen artikel van Angel online is gekomen. Ik vind de stukjes altijd erg leuk om te lezen en verheug mij er dan ook op. Ik snap dat er veel druk op je site staat maar het blijft toch wel een teleurstelling.

  Ik wil mijn reactie absoluut niet negatief over laten komen. Voor mij ben je dr nr.1 beauty blogger die haar werk heel erg goed doet! Ga zo door Sereen ;D
  Liefs Carmen

  • 30 september 2015 / woensdag, 30 september 2015

   Er staat gewoon een artikel online van Angel hoor??

 10. Benthe
  27 september 2015 / zondag, 27 september 2015

  Wanneer komt Angel’s stukje online?

  • Serena
   Auteur
   27 september 2015 / zondag, 27 september 2015

   hi Benthe,

   ik heb het stukje net online gezet! Het is hier 7 uur vroeger en ik heb het meteen gedaan zodra ik wakker werd.

   liefs, Serena

 11. romy
  27 september 2015 / zondag, 27 september 2015

  Weer geen stukje van angel?

  • M
   27 september 2015 / zondag, 27 september 2015

   Ik vraag me ook al af waar het stukje blijft! 🙁

  • Serena
   Auteur
   27 september 2015 / zondag, 27 september 2015

   hee meiden,

   het stukje staat net online!

 12. Danielle
  27 september 2015 / zondag, 27 september 2015

  Welk kwastje gebruik je voor je wenkbrauwen?:)

  • Serena
   Auteur
   27 september 2015 / zondag, 27 september 2015

   hi Danielle,

   Een kwastje uit een wenkbrauwpalette van Guerlain.

   • Danielle
    27 september 2015 / zondag, 27 september 2015

    Ah oke! Dankjewel voor de reactie!!:) jou wenkbrauwen zien er zo mooi en natuurlijk uit, ben toch een beetje jaloers!

 13. G. Runhart
  27 september 2015 / zondag, 27 september 2015

  S avonds maak ik de lunch voor mij en voor mijn man klaar voor de volgende dag.

  Ik leg mijn kleding klaar voor ik ga slapen. Dit bespaard mij s ochtends erg veel tijd

 14. 27 september 2015 / zondag, 27 september 2015

  Leuk filmpje! En wat heb je toch schattige katten.

 15. 27 september 2015 / zondag, 27 september 2015

  Ik vind dat kapsel heel leuk, dat draag ik ook vaak. Als ik me verslapen heb word ik altijd heel gestrest. Meestal vergeet ik dan ook allemaal belangrijke spullen mee te nemen (zoals mijn mobiel oeps)

 16. 27 september 2015 / zondag, 27 september 2015

  Ik kies ‘savonds al een outfit en de bijhorende juwelen + make-up uit. Ook maak ik dan al mijn schooltas en eventueel zelfs al mijn lunch. Bespaart altijd heel wat tijd ‘sochtends.

 17. 27 september 2015 / zondag, 27 september 2015

  sinds een tijdje leg ik ook mijn outfit klaar en heb ik de app snupps. Gestolen uit je zusje haar video haha. Maar die is echt handig. Als je een uurtje er voor over hebt om je kleding te gaan fotograferen dan 🙂 heb van al mijn kleding een foto gemaakt en die staan in de app. Shirts bij shirts jasjes bij jasjes etc. Zo kan ik eventueel in de trein uit school uit kiezen wat ik de dag daarna aan doe. Super handig! Ik ga de app binnenkort reviewen op mijn blog

 18. 27 september 2015 / zondag, 27 september 2015

  Tegenwoordig probeer ik om ‘s avonds een outfit klaar te leggen en mijn schooltas al klaar te leggen, scheelt ‘s morgens echt veel tijd en zorgt ervoor dat ik niet met heel veel stress moet beginnen aan mijn dag. Puur make-up doe ik enkel een beetje mascara en een makkelijke lipstick, zie ik er opgemaakt uit en het kost me amper tijd.
  xx

 19. 27 september 2015 / zondag, 27 september 2015

  Wat een leuke video! En fijn dat we het nog eens rustig na kunnen lezen.
  Als ik haast heb dan was ik mijn gezicht met een washandje en even onder de oksels. En dan snelle make-up (mascara en eyeliner) en mijn haar borstel ik dan snel in een staart.

 20. 27 september 2015 / zondag, 27 september 2015

  Droogshampoo blijft een uitkomst!

 21. 27 september 2015 / zondag, 27 september 2015

  Leuke video, ik ren altijd rond als een kip zonder kop als ik haast heb…

 22. Denise
  27 september 2015 / zondag, 27 september 2015

  Bij de titel dacht ik meteen: ´Is zelde goed´ hihi

 23. 27 september 2015 / zondag, 27 september 2015

  Haha ik zie je al vliegen door je huis;-)! Ik heb altijd moeite met oostaan, dus eigenlijk ren en vlieg ik vaak door t huis;-). Toch baal ik daar wel van, want je hebt gelijk stress!

 24. 27 september 2015 / zondag, 27 september 2015

  Haha nu ik jouw tips lees kun je echt merken dat je ervaring hebt met een heleboel gedaan krijgen als je jezelf verslapen hebt! Vooral de “wat moet ik aan” tip vind ik handig, een enorm simpele oplossing voor mijn grootste probleem!

 25. 27 september 2015 / zondag, 27 september 2015

  Leuk onderwerp. Met twee kindjes in huis ben ik eigenlijk al zeven jaar lang druk met de ochtendspits in huis 😉 ik ben nog steeds een muts en ga laat naar bed en sta nooit op tijd op.

 26. 27 september 2015 / zondag, 27 september 2015

  Goede tips! Ik verslaap me nooit eigenlijk, maar als ik laat ben sla ik mijn make-up over. Even snel goed wassen en tandenpoetsen, haren vast, kleding aan en gaan haha!

 27. 27 september 2015 / zondag, 27 september 2015

  Bedankt voor je fijne tips! Met name het gebruik van een stopwatch. Heel slim! Ik heb ook nog een tip. Probeer rustig en relaxt te blijven. Je bent te laat en die tijd kun je (waarschijnlijk) niet meer inhalen.

 28. 27 september 2015 / zondag, 27 september 2015

  Ik sta altijd op tijd op, rond 6 uur. Dan heb ik ruim een uur om te ontbijten, mezelf klaar te maken en te bloggen (dit neemt ‘s ochtends het grootste gedeelte van mijn tijd in beslag). Heerlijk om de tijd te hebben, ik haat haasten! Onlangs heb ik per ongeluk mijn wekker een uur te laat gezet. Toen had ik nog wel genoeg tijd maar kon ik niet meer bloggen, wel haasten met eten, make-up’en en mezelf verder klaar maken!

 29. 27 september 2015 / zondag, 27 september 2015

  Goede tips! Gelukkig verslaap ik me niet zo vaak, ik blijf af en toe te lang liggen, maar over het algemeen kan ik lekker rustig aan doen ‘s ochtends. Dit vind ik zelf ook het fijnst om rustig aan wakker te kunnen worden.

 30. 27 september 2015 / zondag, 27 september 2015

  Goede tips! Gelukkig verslaap ik me nooit, en ik sta altijd ruim van tevoren op zodat ik genoeg tijd heb voor alles. Vind het ook fijn om s’ochtends gewoon lekker rustig aan te kunnen doen. 🙂

 31. 27 september 2015 / zondag, 27 september 2015

  Handige tips! Ik verslaap me bijna nooit, omdat ik meerdere wekkers op m’n telefoon zet. En ik doe vaak meerdere dingen te gelijk (dus als m’n havermoutpap in de magnetron zit dan maak ik alvast m’n eten om mee te nemen klaar).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *