I work hard so my cat can have a better life

Goedemorgen! Vandaag staat er geen Beauty Science artikel op de planning. Helaas lukte het me niet om er eentje voor jullie in te plannen zo vlak voor mijn vakantie, en ik wilde jullie ook niet opzadelen met een afgeraffeld artikel. Dus, in plaats daarvan komen er vandaag twee kortere artikelen online. Deze, en een héle leuke winactie.

‘I work hard so my cat can have a better life’. Een geniale titel, bedacht door fotograaf Sascha Luna Esmail. Hiermee steekt ze een beetje de draak met mensen die – net als zijzelf – geen kinderen hebben maar in plaats daarvan hun katten als hun kinderen beschouwen. Wanneer je eind twintig-begin dertig bent, denken de meeste mensen aan het stichten van een gezinnetje. Of het wordt in elk geval een beetje van je verwacht. Alleen viel het haar op dat er in haar omgeving juist helemaal niemand was die zich hier mee bezig hield. In plaats daar van, hebben al haar vrienden en vriendinnen wél allemaal een kat waar ze helemaal dol op zijn.

“Onze katten zijn in feite onze baby’s. Zo is het toch? In elk geval tot we zelf kinderen krijgen, haha!’ lacht ze. En zo is het eigenlijk ook wel. Dieren zijn natuurlijk niet te vergelijken met kinderen, maar in feite vertonen poezenmoeders dezelfde trekjes als echte moeders. We fotograferen ze veel te veel met onze telefoontjes. We geven ze eten, drinken, een aai over hun bolletje. We maken ons zorgen als we van huis zijn (heb ik de brokjes wel bijgevuld? Zouden ze zich niet alleen voelen? Wacht… heb ik die chocoladereep wel goed opgeborgen?).

Het leek Sascha daarom leuk om jonge, hardwerkende mannen en vrouwen zonder kinderen, maar mét kat, op de foto te zetten. Ze is pas een aantal weken bezig met dit project, maar heeft nu al een onwijs leuke collectie bij elkaar geklikt.

Voor mijn vakantie kwam ze bij me op bezoek en maakte ze een aantal superleuke foto’s van mij en Coco. We kozen voor Coco omdat ze makkelijker op te tillen is (Clarence maakt zich helemaal stijf en wringt zich in onmogelijke bochten) en omdat Coco ook wat kalmer en minder bang is. Ik vind de foto’s zo ontzettend mooi! Zo grappig! Ik wilde ze jullie niet onthouden.

6b27d468702ffc42-serena_1tekst 680eeffa6411bf05-Serena2 08eff78273bb9ad4-Serena4 48a43c01d36bebda-Serena5_TEKST coco clarence polaroids 32e16b87d0589bfc-serena3Deze laatste is mijn favoriet! Die ga ik uitprinten en inlijsten. Dat heerlijke chagrijnige dikke koppie van d’r. Jeetje, wat ben ik toch gek op ze! Ze maken me altijd zo vrolijk. Ik mis ze ook onwijs. Ik ben nu bijna 2 weken van huis en zo lang ben ik nog nooit van ze weg geweest. Gelukkig stuurt mama elke dag even een fotootje door via Whatsapp.

Ze worden in november trouwens alweer 6 jaar, wisten jullie dat? Ze worden zo snel groot… Ik kan me nog goed herinneren toen ik naar ze ging kijken toen ze slechts een paar weken oud waren. En ik weet ook nog heel goed het moment dat ik ze voor het eerst mee naar huis nam. Ze hebben ongeveer 6 uur onder de bank gezeten voordat ze er eindelijk onder vandaan durfden te komen. Ahhh…

Anyways, mochten jullie benieuwd zijn naar nog meer mooie foto’s van poezen en hun eigenaren, check dan zeker even de blog van Sascha Luna Photography. En mocht je zelf ook een jonge, hardwerkende poezenmoeder zijn en wil je Sascha helpen bij haar project, neem dan hier contact met haar op. Ze krijgt veel aanvragen dus ze kan niet bij iedereen langskomen, maar nooit geschoten is altijd mis!

Sascha, als je dit leest, bedankt voor je leuke bezoekje, bedankt voor je lieve verjaardagscadeautje en natuurlijk 1000 maal dank voor deze prachtige foto’s van mij en mijn poezenkinderen. Ik ben er heel blij mee!

Dan wil ik als laatste nog deze superleuke videoclip van De Jeugd van Tegenwoordig met jullie delen, die ik zag staan op Sascha’s Facebook pagina;

Hoe zit het met jullie? Zien jullie je katten ook (stiekem) een beetje als je kindjes?

Until next time,
Serena Verbon

PS. om 15u komt er een leuke winactie online!

Volg:

44 Reacties

 1. 9 oktober 2015 / vrijdag, 9 oktober 2015

  Ah super leuke foto’s! Ik ben dol op katten, maar helaas is mijn moeder allergisch. De kat van mijn ex zag ik echt als mijn kindje. De band tussen dat beestje en mij was zo sterk dat elke keer als ik weg ging die arme schat helemaal overstuur was. Pas als ie een vest of shirt die ik gedragen had naar zich toegeworpen kreeg, werd hij pas rustig en ging erop liggen slapen. Hoe cute?! Ook toen die relatie uitging is het arme ding 3 weken lang overstuur geweest, omdat ik daar natuurlijk ineens niet meer kwam.

 2. Ikram
  5 oktober 2015 / maandag, 5 oktober 2015

  Héhé zo schattig :) En idd katten zijn the best heb er zelf ook 2 en zou ze niet kunnen missen :D

 3. 27 september 2015 / zondag, 27 september 2015

  oh jee dat betekent dat ik je blog ook al weer 6 jaar volg want iets nadat ik je blog ontdekte heb je clarence en coco in huis gehaald ^^ leuk idee trouwens, mijn 2 poezen zijn al 17 en 10 jaar oud, het zijn net 2 knorrige oude mannetjes haha maar ze zijn mijn baby’s! doe mij maar katten ipv kinderen!

 4. 27 september 2015 / zondag, 27 september 2015

  Haha super grappig en leuk die foto’s! Je hebt zulke mooie katten! Ik kan het me heel goed voorstellen want mijn vriend en ik hebben ook een kat en die behandel ik idd net als mijn eigen kind. Wanneer ik weg moet voel ik me enorm schuldig en mis ik hem ook heel erg. Ik wilde zelfs eerder naar huis toen we op vakantie waren haha.

 5. Lousaa
  27 september 2015 / zondag, 27 september 2015

  Hilarisch project. En dan die teksten onder de foto’s…

  Ik snap het wel, maar hou zelf niet zo van dat overdreven vertroetleen van huisdieren. Het zijn voor mij beesten, geen schatjes of fluffues of weet ik veel wat.

 6. 26 september 2015 / zaterdag, 26 september 2015

  Ja! Als ik in het weekend bij mijn ouders ben merk ik altijd dat ik Elmo zo gemist heb!

 7. 26 september 2015 / zaterdag, 26 september 2015

  De foto’s zijn echt heel mooi geworden, super leuk! ♥

 8. 26 september 2015 / zaterdag, 26 september 2015

  Hahaha ik vind je katten echt super mooi. Ik heb zelf ook een halve britse korthaar / abessijn en een siamees én ik ben zeker een doorgeslagen poezen moeder ….

 9. 26 september 2015 / zaterdag, 26 september 2015

  mijn 2 katers zijn mijn babies :D

 10. 26 september 2015 / zaterdag, 26 september 2015

  Prachtige foto’s! En ik snap wat je bedoeld met het missen van je katjes. Ik mis mijn kattenkindje namelijk ook énorm! Momenteel studeer ik een halfjaar Fotografie in Lissabon en mijn Nuka mocht helaas niet mee, omdat er in mijn studentenkamer geen huisdieren zijn toegestaan. Ik ben hier nu al bijna een maand en nog steeds kan ik er maar niet aan wennen dat er ‘savonds geen pluizebolletje tegen mijn buikje aanligt. Ik zou willen dat mijn moeder elke dag even een fotootje appte, maar helaas is ze daar te lui voor, haha!

 11. 26 september 2015 / zaterdag, 26 september 2015

  Jouw katjes zijn zo enorm mooi <3 Echt te lief. Ik ben ook dol op mijn poezenkind.

 12. Maya
  26 september 2015 / zaterdag, 26 september 2015

  Aaah wat een leuke foto’s!
  Knapperds zijn het ?

  Ikzelf ben een echte crazy cat momma hahaha
  Zijn mijn kindjes!

 13. 26 september 2015 / zaterdag, 26 september 2015

  Dat heb ik met mijn hondjes. Als ik op visite ben, dan mis ik ze al. Vooral in een huis zonder huisdieren.. zo vreemd, haha.

 14. 26 september 2015 / zaterdag, 26 september 2015

  Wat een lieve foto’s van jou en je fluffies! Toen mijn kat was overleden heb ik niet lang gewacht om een nieuwe knuffelkater te kopen; een britse korthaar, omdat ik jouw katten altijd zo schattig eruit vond zien. Hij is nu 1,5 jaar en de BEST DECISION EVER :)

 15. 26 september 2015 / zaterdag, 26 september 2015

  Supertof haha! Schattig

 16. 26 september 2015 / zaterdag, 26 september 2015

  Ah wat een prachtige foto’s zeg!!!

 17. julie
  26 september 2015 / zaterdag, 26 september 2015

  Ik mis mijn katten al als ik een weekendje van huis ben. They are my babies :)

 18. Daisy
  26 september 2015 / zaterdag, 26 september 2015

  Wat een leuk artikel weer Serena!
  Ik heb hetzelfde bij mijn hondje Mika.
  Stiekem net mijn eigen kind.

  Vandaag is hij 1 jaar geworden.

  Fijne vakantie nog!

 19. 26 september 2015 / zaterdag, 26 september 2015

  Wat jij hebt met je katten, heb ik met mijn konijnen.. Dat zijn echt mijn schatjes :-D

 20. 26 september 2015 / zaterdag, 26 september 2015

  Hey Serena,
  Mijn 4 katten zijn zeer zeker mijn kindjes!
  Hoewel ik er dus 4 heb wil ik ze alles te bieden hebben. Zo nu en dan een hele grote mooie nieuwe krabpaal. Af en toe gezellige nieuwe voerbakjes en speeltjes en natuurlijk het lekkers niet te vergeten en de bergen met knuffel en kusjes.
  De mijne heten Kira van 7 Demon & Devil van 6 en Harrie van 5.
  Drukke bende bij mij thuis maar ik zou ze niet meer kunnen missen.
  Soms drom ik nog wel van een lief klein schattig katje erbij, maar mijn vriend wil dat absoluut niet :(
  Helaaaaas
  Geniet nog van je vakantie.
  Liefs Denise

 21. 26 september 2015 / zaterdag, 26 september 2015

  Heel erg leuk geschreven! En ik vind je katjes zooo leuk en schattig!!

 22. 26 september 2015 / zaterdag, 26 september 2015

  Wat een leuk project en die laatste foto is echt geweldig! Hier ook een boel poezenliefde in huis en ook al hebben we nu een mensenkindje, onze poezen blijven ook onze kindjes <3

 23. 26 september 2015 / zaterdag, 26 september 2015

  Haha wat een leuke foto’s zo! Ze zijn stiekem wel een beetje grappig, de boodschap komt in elk geval goed over dat poezenliefde diep gaat ;) Ik ben precies hetzelfde trouwens als het op katten aan komt!

 24. Cynthia
  26 september 2015 / zaterdag, 26 september 2015

  Mooie foto’s van jou met de poezen <3 Bijzonder project ook! Hier geen poezenmama. Hoewel ik ze werkelijk prachtig vind, ben ik een beetje bang voor ze. Wij hebben wel twee lieve rex konijnen die een beetje onze kindjes zijn. Onder de kerstboom ligt bijv. altijd een cadeautje voor ze en ze gaan meestal mee op vakantie. Onze dochter is ook helemaal in love met ze. Elke tekening is voorzien van twee konijntjes die precies op onze rex konijnen lijken.

 25. 26 september 2015 / zaterdag, 26 september 2015

  Wat een leuk project en mooie foto’s! Mij kat Nala is inderdaad wel een beetje een kindje, inclusief het vroeg wakker worden omdat er om aandacht gevraagd wordt. ;-)

 26. 26 september 2015 / zaterdag, 26 september 2015

  Wat een gave foto’s! En een ontzettend leuk initiatief. Herkenbaar ook. Om de haverklap wordt er gevraagd wanneer we gaan trouwen en wanneer de kinderen komen. Ik ben net 27!! Ja we zijn al 8,5 jaar samen maar we wonen gelukkig samen met onze hond! Mijn vriend is allergisch voor katten….

 27. Willemse
  26 september 2015 / zaterdag, 26 september 2015

  Ik ben wel moeder van mensen kinderen ;-) maar ben ook echt wel een poezen moeder.
  Als je dat eenmaal bent, gaat dat nooit meer over.
  Ik ben (bijna) net zo ongerust als de poezen niet op tijd binnen zijn als dat mijn kids te laat thuis komen.
  Helaas kan je je katten ook nooit mobiel bellen he?!

 28. 26 september 2015 / zaterdag, 26 september 2015

  Haha zo leuk dit! Echt mooie foto’s! En heel herkenbaar, al denk ik dat Cosmo hier ook al een beetje aanvoelt dat hij straks al die aandacht met een echte baby moet gaan delen ;)

 29. Cindy
  26 september 2015 / zaterdag, 26 september 2015

  Wat een prachtige foto’s zeg! En wat een leuk project. Ben ook echt een poezenmama, heb nooit een kinderwens gehad, dus ja, ze zijn wel een beetje mijn “kindjes”.
  Woon alleen, en zonder ze zou ik het maar saai vinden. Ga ook bewust nooit langer dan een week op vakantie, anders mis ik ze teveel. Krijg dan echt heimwee naar ze.

 30. Syl
  26 september 2015 / zaterdag, 26 september 2015

  I love cats. Ik ga later toch niet voor kinderen, dus een fluffy cat waarschijnlijk wel.

 31. Birgit
  26 september 2015 / zaterdag, 26 september 2015

  Wij hebben geen katten, en zelfs een beetje een hekel aan katten omdat andermans katten de vissen uit onze vijver komen plukken, maar wij hebben wel een hond. En onze hond voelt ook echt als ons kindje. Tot maart dit jaar hadden we 2 honden, maar een ervan hebben we moeten laten inslapen omdat ze ongeneeslijk ziek was. We man en ik hebben allebei een dag vrijgenomen daarna omdat we kapot waren van verdriet. En nu nog missen we ons hondenvriendinnetje elke dag. De andere hond wordt nu nog meer verwend. We zijn steeds op zoek naar beter voer, leukere speeltjes en gezondere snacks. We willen alleen het allerbeste voor hem, en als hij ziek is dan voelen wij ons ook ontzettend slecht. Het is dus niet zo dat alleen “kattenmensen” idolaat zijn van hun katten.

 32. 26 september 2015 / zaterdag, 26 september 2015

  Prachtige foto’s. Onze katten zijn ook echt onze kindjes. En in februari wordt ons gezinnetje uitgebreid met een echt kindje ;)

 33. Sanne
  26 september 2015 / zaterdag, 26 september 2015

  Geweldige foto’s! Ik ben poezenmoeder van een zesjarige Balinees en word over 2 weekjes stiefmoeder van een 10 jarige Siamees haha. Dan ga ik samenwonen met mijn vriend en zijn poezenkind:)

 34. 26 september 2015 / zaterdag, 26 september 2015

  Wat een leuk project en mooie foto’s ook.

  Wat ik in mijn werk als dierenarts soms merk is dat wanneer jonge stellen wel starten met een gezin, de dieren soms een beetje teveel naar de achtergrond verdwijnen. Begrijpelijk dat je kind op de eerste plek staat maar wel sneu als je daardoor niet opmerkt dat je hond al een week oorontsteking heeft.

  Heb wel eens overwogen om een blog op mijn site over dit fenomeen te schrijven maar vrees misschien dat er teveel negatieve reacties op komen…

  • Lou
   26 september 2015 / zaterdag, 26 september 2015

   Ik vind het juist goed als je zoiets onder de aandacht brengt!

   OT: Ik ben nog geen moeder, maar wel een baasje van een hond en een kat. En als er ook maar iets anders is dan normaal, krijgt de hond of kat hier een hele check up. De kat is wat meer op zichzelf, maar de hond gaat overal mee naar toe. De hond is zelfs meegeweest op huwelijksreis :-) En de kat komt elke avond naar me toe om gewiegd te worden in mijn armen. Dan staat ze sierlijk te miauwen tegen mijn benen tot ik haar optil en in mijn armen neem. En dan loop ik rondjes door het huis met dat gekke, lieve katje in mijn nek/armen. En als 1 van hen ziek is, slaapt of mijn of ik naast ze om te checken of alles goed gaat. Haha, wat je er voor over hebt he! :’)

 35. Marieke
  26 september 2015 / zaterdag, 26 september 2015

  Die laatste is echt geweldig!
  Maar even wat anders: mijn complimenten. Dat jij op vakantie bent, is niet te merken op je blog. (Had het niet erg gevonden als het wel zo was trouwens…) Ik vind dat echt heel knap. Hopelijk ben je lekker aan het genieten. Het is je gegund.

  • Marlous
   26 september 2015 / zaterdag, 26 september 2015

   Mee eens ☺!

 36. 26 september 2015 / zaterdag, 26 september 2015

  Wat een mooie, leuke foto’s. Ik snap dat je die laatste wil laten inlijsten :-)!

 37. 26 september 2015 / zaterdag, 26 september 2015

  Wat een leuke foto’s en een leuk project! Ik ben zelf niet echt een kattenmens, maar vind katten alrikd wel leuk om te zien! (behalve op de weg dan brr).

 38. 26 september 2015 / zaterdag, 26 september 2015

  awh, de foto’s zijn zo leuk geworden! Ik ben ook zo’n kattenfan haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *