Molecule 01 parfum van Escentric Molecules – zo maak je hem zelf!

Het parfum Molecule 01 van Escentric Molecules is wellicht één van de meest beruchte niche parfums ter wereld. Toen het parfum voor het eerst op de markt verscheen bracht het een zeer bijzonder verhaal met zich mee. De geur van Molecule 01 zweeft dicht op de huid en creëert een ondefinieerbaar en natuurlijk aura om de drager heen. Hierdoor oefent het en hele sexy, feromoon-achtige aantrekkingskracht uit op iedereen die het ruikt. Het is daarom een zeer bijzonder en uniek parfum en zoals parfumeur Geza Schoen zelf uitlegt; “het is een geur waar je het liefst helemaal in wilt duiken om je er helemaal in te hullen. It’s comforting, cocooning.”

Molecule 01 perfumeMaar waarom is dit parfum berucht, en niet beroemd? Omdat dit parfum uit slechts één ingrediënt bestaat: Iso E Super. Molecule 01 is niets meer en niets minder dan een verdunning van de stof Iso E Super in alcohol. Geen ingewikkelde composities van diverse geuren die van topnoot naar hart naar basisnoot tevoorschijn komen en subtiel in elkaar overlopen. Nope. Gewoon één ingrediënt opgelost in alcohol. Voor een fles van 100 ml betaal je echter €115,00. Oplichterij? Ik vind van niet. Net zoals met veel producten denk ik altijd maar ‘je moet er maar nét op komen!’.

Toch kon ik het niet laten en ben ik op zoek gegaan naar een manier om Molecule 01 veel voordeliger te creëren, en het is mij gelukt om dit parfum na te maken voor een fractie van de prijs. Maar voordat ik hier op door ga, wil ik jullie eerst iets meer vertellen over Iso E Super, en wat er zo bijzonder is aan dit ingrediënt.

ISO-E-SUPER-BULKDe officiële naam van Iso E Super luidt voluit 7-acetyl-1,2,3,4,5,6,7,8-octahydro-1,1,6,7-tetramethyl naphthalene, dus je begrijpt dat men deze naam heeft afgekort naar simpelweg Iso E Super. Zoals je misschien al had verwacht met zo’n naam, wordt de geurstof Iso E Super niet in de natuur gevonden. Het is een synthetische geurstof die in 1973 werd gecreëerd in het laboratorium van IFF (International Flavors & Fragrances). Het is een zeer geliefde geurstof die al jarenlang wordt verwerkt in zowel parfums als in persoonlijke verzorgings- en huishoudelijke producten als zeep, wasmiddel en deodorant. Door toevoeging van Iso E Super worden geuren wat zachter, ronder en geuriger en krijgt het een bloemig karakter.

Molecule 01 Perfume DIY - 3Maar, hoe ruikt het dan precies? IFF omschrijft de geurstof zelf als smooth, houtachtig, amber met een unieke, fluweelzachte sensatie. Ik vind dat deze omschrijving redelijk klopt, al vind ik de geur ook iets poederig zoets hebben, maar dan op een zijdeachtige, romige manier. Alsof je je huid ruikt. Heel sensueel en zacht en muskusachtig. Ik ruik er ook een beetje Jasmijn in, en sandelhout. Larissa vindt dat Iso E Super ruikt naar papier. Papier, ja! En toen ze dat zei rook ik het ook ineens. Niet de geur van een kopieerapparaat, een printer of oude boeken, maar gewoon de geur van vers papier. Onmiskenbaar.

De grootste verrassing is nog wel dat je Iso E Super niet of nauwelijks ruikt op een geurstripje of in het flesje zelf, maar dat de geur pas goed tot zijn recht komt als het op de huid wordt aangebracht. De warmte van de huid is namelijk nodig om Iso E Super in al zijn volheid te ontvouwen. En zelfs op de huid ruik je hem niet altijd. Soms vang je er een vleugje van op, en dan ruik je een lange tijd niets. De geur verdwijnt en komt vervolgens weer heel discreet terug, wat erg bijzonder is. Precies vanwege deze eigenschap wordt het ook zo graag gebruikt in combinatie met andere ingrediënten, omdat het bepaalde geurnoten juist naar voren kan laten komen.

Molecule 01 Perfume DIY - 1Toen ik op zoek ging naar pure Iso E Super, kwam ik uit bij de Nederlandse webshop De Hekserij. Hier kocht ik 10 ml Iso E Super van IFF kwaliteit (the real deal dus) voor slechts €2,-. Omdat Iso E Super niet puur op de huid aangebracht kan worden in verband met allergenen en gevoeligheid van de huid, moet het opgelost worden in alcohol, en dan het liefst ‘perfumers’s alcohol’. De Hekserij raadt zelf aan om het te mengen met Cosmetisch Haarwater, wat bestaat uit alcohol, panthenol (skin conditioning agent), parfum en aqua (water). Hier bestelde ik 100 ml van. Ook bestelde ik 2 glazen parfumflessen van 50 ml met bijbehorende verstuivers en dopjes.

Schermafbeelding 2016-03-01 om 11.53.15In totaal was ik €24,- kwijt en hiermee kon ik 2 x 50 ml Molecule 01 reproduceren. Dat komt dus neer op €12,- per fles. Ik wist al meteen aan wie ik de andere fles wilde geven, aan mijn zusje Larissa! Wat geuren betreft houden wij namelijk erg veel van dezelfde parfums en ik wist zeker dat Larissa deze geur zou kunnen waarderen.

Molecule 01 Perfume DIY - 5Het is eigenlijk heel simpel. Meng 90 ml Cosmetisch Haarwater met 10 ml Iso E Super. Wat ik deed wat 10 ml uit de fles met Cosmetisch Haarwater verwijderen en hierin de Iso E Super gieten. Vervolgens deksel erop en even goed zwenken.

Molecule 01 Perfume DIY - 4Giet het mengsel over in de parfumflessen, knip het buisje op maat zodat het goed in de fles past, draai de verstuiver erop, en klaar ben je! Eventueel kun je nog een mooi etiketje op de fles plakken.

Molecule 01 Perfume DIY - 6That’s it! Voor een fractie van de prijs en met een kleine inspanning heb jij helemaal zelf je eigen Molecule 01 gemaakt. Omdat Cosmetisch Haarwater zelf ook iets van parfum bevat is de geur een klein tikkeltje anders dan het origineel, maar de geur is onmiskenbaar Iso E Super en ruikt zo goed als hetzelfde. Wil je echt 100% dezelfde geur creëren als Molecule 01, dan dien je Iso E Super te mengen met perfumer’s alcohol. Deze alcohol bestaat uit gedenatureerde ethanol, isopropyl myristate en monopropylene glycol. Ik ben deze alcohol nog niet in Nederlandse webshops tegengekomen, maar wel in webshops uit de UK. Maar, persoonlijk vind ik dat Cosmetisch Haarwater een net zo’n heerlijke geur oplevert, dus ik ben zeer tevreden over het resultaat!

Molecule 01 is een hele zachte en lichte geur die helemaal niet zo overheersend is. Soms denk je na een paar uur, ‘hee, ruik ik hem nog wel?’ en dan ineens ruik ik weer een vleugje. Het komt overigens vaak voor dat de drager de geur helemaal niet meer ruikt, maar anderen wel. Ik spray de geur daarom zelf tweemaal per dag op: eenmaal in de ochtend en nog een keertje halverwege de middag.

Molecule 01 Perfume Iso E super - 1Ik draag mijn Molecule 01 soms alleen, en soms combineer ik het met mijn andere parfums door het simpelweg over elkaar heen te sprayen, dit wordt layeren genoemd. Je ruikt het eerste parfum goed, maar de Iso E Super lijkt de scherpe randjes er iets vanaf te halen en de geur wat zachter en romiger te maken en tegelijkertijd ook iets warmer en houtachtiger. Het transformeert het andere parfum als ware in een zwoelere, sensuelere en ‘cleanere’ versie.

Ik heb wel eens gehoord dat er dragers van dit parfum zijn die op straat worden aangehouden door mensen die willen weten waar ze naar ruiken, maar dat heb ik zelf nog niet meegemaakt, haha! Ik houd jullie op de hoogte, mocht het gebeuren. Ik benin elk geval helemaal in mijn nopjes met mijn zelfgemaakte Molecule 01 parfum. Het is én leuk om te doen én vele malen goedkoper dan het origineel!

Molecule 01 Perfume DIY - 2Ik hoop dat jullie het ook leuk vonden om meer over de geurstof Iso E Super te weten te komen, en om te zien hoe je dit dure niche parfum zelf na kunt maken.

Hadden jullie wel eens van Molecule 01 of Iso E Super gehoord? Is dit parfum iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

184 Reacties

 1. Ymke
  12 maart 2016 / zaterdag, 12 maart 2016

  Lijkt me heerlijk!

 2. Elke
  12 maart 2016 / zaterdag, 12 maart 2016

  Super leuk dit! Heb het pakketje besteld, leuk ook om het zelf te maken en goeie opsteker voor die webshop als ik het zo lees, haha!

 3. Bo
  12 maart 2016 / zaterdag, 12 maart 2016

  Errug leuk dit! vroeger maakte ik altijd reukwatertjes met rozenblaadjes uit de tuin van mijn moeder…leuk om te doen en lekker!!!!

  Liefs Bo

 4. 12 maart 2016 / zaterdag, 12 maart 2016

  Heb eigenlijk nog nooit van deze geur gehoord, maar is wel een super leuke DIY zo!

 5. stella
  12 maart 2016 / zaterdag, 12 maart 2016

  Ik heb deze geur ook!,……hij is hemels.
  Jouw DIY is veeeeeeel goedkoper dan die in de winkel
  Maar nee,…men komt nog niet op mij afgesprongen.
  Een vriend van mij rook, ik had mij zowaar ondergedompeld in de geur, en had een ‘kleren van de keizer’ gevoel.
  Maar ik ruik het wel en vind het Goddelijke geur.

  • stella
   12 maart 2016 / zaterdag, 12 maart 2016

   edit’; een Goddelijke

 6. Marije
  11 maart 2016 / vrijdag, 11 maart 2016

  Kan ik ook de 50ml bestellen van ISO E Super en dan met 25ml ISO en 75ml alcohol samenvoegen? Of is dat niet goed?
  Ben namelijk bang dat je de geur nauwelijks ruikt met maar 5ml ISO er in..

  • Serena
   Auteur
   11 maart 2016 / vrijdag, 11 maart 2016

   Dat is 25% ISO en er wordt een max van 10% aangeraden. Als je het geconcentreerder wilt maken, dan zou ik tot maximaal 15% gaan. Dus 15ml ISO met 85 ml alcohol.

   • Marije
    11 maart 2016 / vrijdag, 11 maart 2016

    Oke top, dan doe ik gewoon de 10% :)
    Bedankt voor de reactie!

 7. 11 maart 2016 / vrijdag, 11 maart 2016

  Ooooh zo interessant! Weet je nog dat mijn gebouw de voormalige Polak & Schwarz-fabriek is? Dat is later opgegaan in IFF! Misschien zijn de eerste stapjes richting deze geur dus wel in míjn huis gelegd…!

 8. Evelien
  11 maart 2016 / vrijdag, 11 maart 2016

  heb inmiddels het e.e.a gelezen over dit parfum enz. Ben ik de enige die moet denken aan die film, “perfume, story of a murderer?” :D

 9. Nienke
  11 maart 2016 / vrijdag, 11 maart 2016

  And this is why we love you! ;-)

 10. cynthia
  11 maart 2016 / vrijdag, 11 maart 2016

  Hoi Serena,

  Ik las dat Molecule 01 uit Iso Gamma Super bestaat ipv iso e Super..
  Niet te verkrijgen helaas, maar de dichtsbij liggende en makkelijk verkrijgbare geurnoot Iso gamma super zou Timbersilk zijn.

  Wat ook lekker is is Not a Perfume van Julliette has a Gun. Met als enigste geurnoot Ambroxan.

 11. Dana
  11 maart 2016 / vrijdag, 11 maart 2016

  Een bijzonder artikel over een bijzonder geur.
  Voor mij ruik het Molecule 01 van naar een nieuw boek in de boekenwinkel. Heerlijk! Eigenlijk zijn alle Escentric Molecules parfums speciaal.

 12. Sanne
  11 maart 2016 / vrijdag, 11 maart 2016

  Wat super leuk! Ik wil het eigenlijk ook wel zelf proberen, terwijl ik zelf bijna nooit parfum draag maar kan het altijd doen.

 13. Patricia
  11 maart 2016 / vrijdag, 11 maart 2016

  Die webshop weet niet wat ze overkomt :D
  Ik heb zojuist ook m’n bestelling geplaatst, kan niet wachten om de flesjes te maken !

 14. Nadia
  11 maart 2016 / vrijdag, 11 maart 2016

  Interessant! Leuk dat je dit zelf hebt gemaakt.

 15. Annemarie
  11 maart 2016 / vrijdag, 11 maart 2016

  Wauw Serena, wat cool! Nu heb ik weer wat leuks te doen in de vakantie :)

 16. Varenka W
  11 maart 2016 / vrijdag, 11 maart 2016

  Super leuk dat je hier over schrijft
  Zo orgineel, leerzaam en gewoon ontzettend leuk om te weten
  Je moet er idd maar opkomen ( om dit zelf na te mken, en over te schrijven…….)
  :-)

 17. Mirte
  11 maart 2016 / vrijdag, 11 maart 2016

  Superleuk dit, ik heb meteen de set besteld!!

 18. 10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

  Wat een goed idee om hem zelf te maken! Ik heb hier al zoveel over gehoord maar nog steeds niet geprobeer, ben toch wel benieuwd naar de geur.

 19. Isabel
  10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

  Super leuk artikel!
  Ik hou er echt van dat je wat dieper op de scheikunde erachter in gaat, mag je vaker doen! :D

  Je hebt me wel gigantisch aangespoord om dit zelf te gaan proberen… ;)

 20. M
  10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

  Ik ken deze geur nog niet, maar je hebt me wel héél nieuwsgierig gemaakt nu Serena! Je omschrijving spreekt me ook aan en kan me meestal wel in vinden in jouw geurtjes.

  Alleen houdt dat ‘papier’ wat Larissa omschrijft me een beetje tegen, kan iemand zich vinden in de papier geur of hoef ik me daardoor niet tegen te laten houden??

  • Karin
   11 maart 2016 / vrijdag, 11 maart 2016

   Papier zou voor mij ook niet mijn eerste ingeving zijn. Ik associeer papier toch meer met een beetje wat muffigs.
   Crispy clean, dat zou mij omschrijving zijn.

  • Linda
   12 maart 2016 / zaterdag, 12 maart 2016

   Ik heb het ook gemaakt en papier is wel een duidelijke omschrijving. Maar dan niet de muffige geur zoals bij oude of bibliotheek boeken, maar clean zeg maar. In ieder geval niet door tegen laten houden. Na een paar minuten op de huid ontwikkelt de geur zich verder.

   • M
    12 maart 2016 / zaterdag, 12 maart 2016

    Oké bedankt voor jullie reactie! Ik ga deze geur dan toch maar eens proberen;)

 21. Kim
  10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

  Ik had er nog niet van gehoord.weer iets origineel dat je gevonden hebt. Jij blinkt niet alleen uit kwa karakter maar ook kwa originaliteit dan andere bloggers. Ik heb al eens geschreven dat je mijn leven hebt verandert toen ik ziek was, je gaf me een andere kijk op het leven; maar dat doe je eigenlijk elke week. Elke week lees ik iets inspirend, iets nieuws,…. doe zo voort!

  • Serena
   Auteur
   11 maart 2016 / vrijdag, 11 maart 2016

   Ah, wat een lieve comment Kim, zo fijn om te horen! Ik doe zeker zo voort, I love blogging en vooral de interactie met mijn lezeressen is een enorme drive om door te gaan. Ik krijg juist energie en inspiratie van JULLIE! <3

 22. Stervis
  10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

  Besteld! Ik ben benieuwd!
  Ik had er bij Misslipgloss al een artikel over gelezen en toen werd ik al heel erg nieuwsgierig. Maar jou hack is natuurlijk een pak voordeliger en dus wil ik het absoluut proberen.

 23. Mare
  10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

  Hilarisch…vele andere beautyblogs zitten alleen maar een beetje te reviewen en pagina’s vol te schrijven en aan welke blog hebben we echt wat….die van Serena!

  • carmen
   10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

   Helemaal mee eens!

 24. Mare
  10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

  Super artikel! Zou je ook de werking van olaplex kunnen uitleggen/review van goede merken?

 25. 10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

  Nee,ik had nog nooit van dit parfum gehoord. Maar je schrijft er zo enthousiast over dat ik het ook een keer ga proberen. Want ik hou namelijk erg van de geurtjes die jij beschrijft. Geniaal, een luchtje dat naar papier ruikt!
  Bedankt voor het recept!

 26. Nuray
  10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

  Voor degenen die geen zin hebben om zelf te mengen: op aromazz.com kun je de parfum kopen voor 100 ml rond £15. Ik heb daar al een paar keer besteld. Heerlijke geur, lijkt echt op de originele. Ook molecule 02 : ambrox is erg lekker. Kun je combineren. Ik krijg heel veel complimenten als ik dit draag.
  Ik heb deze verkoper via ebay gevonden. Levering is super. Flesjes zijn van aluminium dus lekker licht om mee te nemen.

 27. 10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

  We blijven van dezelfde geursoorten houden. Laatste paar jaar ga ik wel meer unisex kant op. Hihi en deze geur kan ik nu wel weg doen want als jij t blogt gaan mijn leerlingen het ook dragen. Hihi. Is leuk hoor

 28. Robin
  10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

  Dit klinkt goed! Ik ga het meteen bestellen! En daarna proberen natuurlijk! Yay!

  Groetjes!

 29. Tjitske
  10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

  Ik ga dit meteen bestellen. Wat een tof artikel!
  Reageer normaal nooit, maar wilde even zeggen dat je de laatste tijd echt super bezig bent met beautylab. Je stijgt echt boven andere beautyblogs uit!

 30. 10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

  Wat super leuk dat je die parfum hebt nagemaakt! Kende het luchtje nog niet, maar ben nu wel heel erg benieuwd er naar geworden!

 31. LIba
  10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

  Oh my gosh ik gebruik deze parfum al 3 jaar toen was het niet zo in. Nu zie ik het overal. Dit is echt mijn nummer 1 geur.. En dat jij dit hebt na gemaakt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ZO GOED!!!

  JE BENT TOP!!
  BEAUTY WITH BRAINS!!!
  Ik ga dit zeker na maken hellalujaaaa yeah hahah oke ben zeer enthousiast

 32. 10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

  Nog nooit van dit ingredient gehoord maar het klinkt een heel fijn geurtje voor iedere dag.

 33. steffi
  10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

  Ook ik kon het niet laten om na dit artikel gelijk een bestelling te plaatsen :$

 34. Charlotte
  10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

  Super gaaf en interessant artikel! Uiteraard meteen het DIY kitje besteld. Toch ook een fijn idee dat een relatief kleine webshop nu zo’n enorme omzet zal behalen in plaats van zo’n groot parfum merk. Mag van mij vaker dit, heel leuk!

 35. Ellen
  10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

  Zou je in plaats van perfumer’s alcohol ook gewone 95% ethanol kunnen gebruiken? :)

  • Serena
   Auteur
   10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

   Ja, dat kan ook! Ik zou eerder voor 80% alcohol gaan dan denk ik.

 36. Kiki
  10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

  Ik moet nog beslissen of het volgen van beautylab nou goed of slecht is voor mijn portemonnee ;) ik heb het natuurlijk meteen besteld. Laten we maar zeggen dat het me bijna 100 euro scheelt omdat ik ‘de echte’ niet hoef te kopen ;)
  Hekserij heeft slim ingespeeld op de hype, ze verkopen een volledig setje met spuitflacons, Iso E super, cosmetisch haarwater, pipetjes en een ‘how to’ werkblad voor 15 euro! Super leuk!

  • Daphne
   10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

   Haha, herkenbaar dit :) gaaf artikel weer serena! Ik vind dat lab-thema zo ontzettend leuk :)

  • lola
   10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

   dat setje is al langer dan een jaar te koop volgens mij

 37. 10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

  Grappig dat je zo gewoon zelf je parfum kunt maken! Echt heel leuk!

 38. Karin
  10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

  Wat een top recept! Ik heb meteen besteld!
  Hoe lang is het luchtje houdbaar op deze manier?

  • Serena
   Auteur
   10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

   hi Karin,
   net zoals elk ander luchtje: erg lang!
   Als je het maar droog en koel bewaard, niet in direct zonlicht dus.

 39. 10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

  Ik kende het parfum wel, maar vind de prijs gewoonweg te hoog, heel leuk dat ik het dus kan maken voor een fractie van de prijs :)
  xx

 40. Ryan
  10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

  Wauw zo interessant! Super artikel weer van je Serena :) Ik heb gelijk alle spulletjes besteld. Die website zal vast denken ‘goh, wat bestellen mensen ineens zoveel Iso E met parfumfles erbij’ haha.

 41. Ehlana
  10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

  Super leuk om dit te lezen! Ik heb zelf ook wel eens gekeken of ik dit parfum na kon maken, toen ik erachter kwam dat het basis ingrediënt zo goedkoop was. Toch heb ik dat niet gedaan, omdat ik niet precies wist waarmee ik het moest verdunnen. Heel leuk dat je het uitgezocht hebt Serena!

 42. Myrte
  10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

  Kan je vaker zo’n ‘moeilijkere’ (producten die je niet zo thuis hebt, zoals die bath fizzies die je jaren geleden hebt gepost) diys laten zien? :)

 43. Wesley
  10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

  Ik draag dit geurtje al ruim een jaar en het is enige geurtje waarvan mensen (zowel mannen als vrouwen) het opvalt dat het zo lekker en apart is. Ik combineer 01 vaak met 02 trouwens.

 44. 10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

  Cool om het op deze manier voor een fractie van de prijs na te kunnen maken! Ik ben heel nieuwsgierig hoe het ruikt.

 45. 10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

  Leuk artikel!
  Had nog nooit van die parfum gehoord, eerlijk gezegd (was tot voor kort niet zo’n parfumfan), maar het klinkt erg lekker. Dus ik zal zeker dat recept eens proberen, het origineel ligt zo’n €100 boven mijn budget ;)

 46. Fransisca Rietveld-Verbon
  10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

  Ik had een aantal samples van deze geur gehaald
  want ik had hele verhalen er over gehoord.
  Ik ben niet overtuigd en vind t ook niet een
  super aparte waanzinnige geur .
  Ik ken geuren die veel beter zijn maar ja gelukkig
  heeft ieder een anders smaak!

 47. Malu
  10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

  Nooooo!! Ik heb vorige week de ‘echte’ gekocht a €115!

  • Inge
   10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

   Wow dat is echt zuur…

 48. Lisa
  10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

  Ah wat leuk, ik ga direct op zoek naar de ingredienten! :D

 49. 10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

  Wauw wat bijzonder, tof dat je dat gewoon zelf kan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *