7 tips voor prachtige productfoto’s

Ik krijg vaak te horen hoe mooi mijn productfoto’s zijn, dus het leek me leuk om mijn persoonlijke productfotografietips met jullie te delen. Ik vind het superleuk om productfoto’s te maken en ik steek er dan ook altijd veel tijd en moeite in, dus ik wil jullie allereerst bedanken voor de complimentjes! De ene keer ben ik wat trotser op het eindresultaat dan de andere keer, maar het is altijd fijn om te lezen dat het wordt gewaardeerd. Hopelijk doen jullie inspiratie op van mijn tips!

YSL Kiss & Love Holiday 2015 - 231. De juiste ondergrond
Een onder- of achtergrond kan een foto maken of kraken. Kies je voor een stof, of voor papier. Ga je voor hout of marmer. Licht of toch donker? De achtergrond moet passen bij wat je wilt uitstralen met de foto, en het moet tevens bij de producten passen. Zo vind ik een houten ondergrond erg mooi voor natuurlijke cosmetica. Maar zwart of leisteen is weer mooi bij luxueuze spa producten. Wit is altijd erg mooi en clean. Marmer zijn mensen ook dol op, en het past ook goed bij foodfoto’s van taarten en andere baksels. Stoffen zijn ook een goede keuze: wit linnen, een leuk bloemetjespatroon, satijnen pastelkleuren, you name it. Zelf heb ik grote vellen kartonnen in huis in alle kleuren van de regenboog. Op de lapjesmarkt heb ik stukken stof gekocht. Ik heb een mooie houten plank en bij mijn ouders thuis hebben we een echt marmeren plaat. Investeer dus in mooie achtergronden. Ga er naar op zoek. Het zal je productfoto’s aanzienlijk verbeteren.

Guerlain Neiges & Merveilles Holiday Make-up Collection 2015 - 38 2. Compositie en kleur
Dit is iets wat een klein beetje in je moet zitten, gevoel voor kleur en compositie. Maar, wat niet is kan absoluut nog komen en oefening baart kunst. Om een foto iets spannender te maken qua compositie, kun je bijvoorbeeld een gekleurd vlak in beeld brengen, zoals ik hierboven heb gedaan. Speel ermee. Ik heb wel 3 of 4 keer het gouden vel verplaatst (van rechtsonder naar linksonder en weer terug) om er vervolgens achter te komen dat de linkerbovenhoek de beste optie was. En ik heb voor een gouden vel gekozen omdat ik dat mooi in balans vond met de producten. Een geheel witte achtergrond vond ik te wit, en door het gouden vel erbij te pakken is het geheel net even wat interessanter om te zien.

Ook belangrijk is dat het hele plaatje klopt. Ga dus vooral boven je ‘tafereeltje’ hangen en kijk door de lens. Als het niet goed ‘voelt’ verschuif de producten dan net zo lang tot ze voor jouw gevoel goed liggen qua compositie. Is het niet te druk? Liggen ze niet te ver van elkaar, of juist te dichtbij? Moet het dopje erop of eraf? Moet het doosje opengeklapt of toch liever dicht? En moet het product geheel in beeld, of deels? De truc is om vooral veel uit te proberen en te experimenteren. En elke keer weer even door je lens kijken om te ‘voelen’ of het plaatje klopt, of niet. Ik maak mijn foto’s vaak zo, dat ik ze niet eens hoef uit te snijden achteraf.

Dior kerst makeup 2015 - 4chanel automn collection 2015 - 1 3. Hoogteverschil
Wat ik zelf erg mooi vind om te doen is om te werken met hoogteverschil. Ook dit maakt een productfoto net even wat spannender en interessanter. Al is het maar een simpel boekje of plankje, zoals hierboven op de foto. Maar ook doosjes, een stapeltje boeken of tijdschriften of een dienblad zijn mooie manieren om te zorgen voor hoogteverschil. Probeer het eens uit!

indie lee brightening cleanser review - 24. Gebruik passende props (en wees niet bang om hierin te investeren)
Ik heb – net zoals achtergronden – ook een heel arsenaal aan props. Producten die ik puur en alleen heb gekocht voor op de foto. Zoals het mooie, matte, koperkleurige bestek van Xenos die ik speciaal voor foodfoto’s heb gekocht. Ik heb ook eetstokjes, verschillende borden en kommen, tafellakens, bekers. Dus mocht je eens in een leuke interieurwinkel zijn, of in de Xenos/Action/Blokker/Big Bazar, probeer dan eens voor een paar euro mooie items te scoren die het goed zouden doen in je foto’s. Props hoeven niet altijd geld te kosten, soms slingert het ook gewoon rond in mijn huis, maar het is gewoon fijn om een hele la vol te hebben met mooie dingen waarmee je je foto’s kunt opleuken.

etos eau de toilette review - 6 Belangrijk is wel dat de props passen bij het product. Zoals de aardbeitjes bij de Indie Lee cleanser waar aardbei extract in zit. En in het Evening Kiss parfum van Etos zat onder andere roze peper (ik heb eens een potje roze peperkorrels bij een kookwinkel gekocht, omdat ik WIST dat ik het een keer nodig zou hebben), peer en oranjebloesem. Nu kon ik geen oranjebloesem vinden, dus heb ik het maar gedaan met sinaasappel en een bloesemachtig takje. Ik kijk dus naar de ingrediënten en hiermee ‘kleed’ ik mijn foto’s aan. Je mag best wel eens investeren in productfotografie. Ik ben vaak zo’n €10 kwijt voor mijn bloemen en fruit. Maar daarna eet ik het fruit lekker op en heb ik meteen een mooi bosje bloemen in huis.

H&M herfst make-up look - 15. Negative space
De truc met productfotografie, en dan met name de flatlays, is negative space. Oftewel, de plekken waar niets ligt. Dit heeft deels te maken met de compositie natuurlijk. Probeer eens een aantal lege plekken in je foto te laten. Je hoeft niet alles op te vullen. Zo zie je linksboven en rechtsonder op de foto hierboven een vrij leeg vlak, maar het staat niet gek of kaal, het klopt. Het is in het begin even wennen om zo veel ‘leeg’ te laten in je foto, maar met een beetje schuiven en experimenteren (en steeds door je lens kijken) merk je snel genoeg dat negative space je foto ook weer heel interessant kan maken. En dat het juíst de aandacht naar de producten kan trekken. 

Dior Cosmopolite herfst make-up collectie 2015 - 26. Veel inspiratie opdoen
Er zijn zo veel blogs en Instagram accounts met prachtige productfotografie. Mijn tip is om deze bloggers vooral te volgen en veel naar hun foto’s te kijken. Ik moedig je absoluut niet aan om hun style te imiteren, maar door maar vaak genoeg foto’s te bekijken die voor jou #goals zijn, doe je veel inspiratie op en krijg je steeds meer en meer ideeën die je kunt toepassen in je eigen foto’s, maar dan in je eigen style. Zo zag ik een keer een foto waarbij er gebruik werd gemaakt van een opengeslagen tijdschrift, dus dat wilde ik ook uitproberen. Wat je ook kunt doen is een Pinterest board aanmaken met mooie, inspirerende foto’s of Instagram accounts te volgen die veel gebruik maken van flatlays. Zoek maar eens op de hashtag #flatlays – inspiratie genoeg!

origins pink rose clay mask - 87. Oefenen, oefenen, oefenen
Dan rest mij niets meer dan te zeggen: succes! De beste manier om goede productfoto’s te leren maken is om het vooral erg veel te oefenen. Koop props, investeer in leuke achter- en ondergronden, probeer verschillende composities uit, let erop dat de kleuren in balans zijn, maak de foto niet té druk (al kan dat soms ook wel een leuk effect opleveren), probeer negative space uit en werk met hoogteverschil. En ja, dat kan ook allemaal in één foto! Er zijn wat dit betreft geen regels! Probeer het gewoon uit en vind je eigen fotografie style. Wat ook fijn is, vraag om een second opinion. Als ik wel eens twijfel over een foto vraag ik mijn moeder of zusjes om raad: welke vinden jullie mooier? Soms heb ik zo veel foto’s dat je door de bomen het bos niet meer ziet en dan is het fijn dat een ‘buitenstaander’ een knoop kan doorhakken. Als laatste wil ik kwijt dat je er rekening mee moet houden dat je scherpe foto’s maakt en dat je een mooie belichting hebt. Ik fotografeer daarom het liefste bij daglicht en leg mijn producten dan ook dichtbij een raam voor de mooiste, natuurlijke belichting. Maar ook met daglichtlampen kun je prachtige foto’s maken. Soms wil de autofocus niet meewerken, dan doe ik het handmatig. Dat vergt ook wat oefening, maar zorgt uiteindelijk voor een prachtig resultaat.

Ik hoop dat ik jullie leuke inspiratie heb gegeven met deze productfotografie tips en dat jullie er het een en ander van hebben opgestoken. Ik moet zeggen dat ik erg tevreden ben met mijn foto’s, maar dat ik wel altijd blijf zoeken naar manieren om mijn foto’s te verbeteren. Ik blijf achtergrondjes en props kopen en ik probeer vaak iets anders uit. Zo houd ik het voor mezelf ook leuk en afwisselend. Plus, het is altijd goed om jezelf te blijven uitdagen.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

93 Reacties

 1. 27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Wat een handige tips! Ik heb hier zeker wat aan. Dankjewel!

 2. 27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Heel erg leuk en interessant!! Ik kan altijd zo genieten van jouw foto’s!! Heb je misschien tips voor de kleur/wit balans in foto’s? Mijn foto’s worden (bijna) nooit echt wit en dat vind ik altijd zo jammer!

  • Serena
   Auteur
   27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

   hi Elize,
   ik stel de witbalans voor elke ‘fotoshoot’ opnieuw in. Ook al fotografeer ik op dezelfde plek. Verder gebruik ik de tool ‘highlight’ en ‘shadow’ bij Picmonkey om de achtergrond zo wit en fris mogelijk te maken. Je moet er een beetje mee spelen! En soms is het niet helemaal wit, dan denk ik ‘nou en’. Want het is ook niet mooi als je foto er te overbewerkt uitziet!

   Good luck, Elize!

 3. Vera
  27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Handige tips! Wel jammer dat je in maart afgelopen jaar precies hetzelfde artikel schreef genaamd ‘mijn productfotografie tips’, maar misschien was je dat even vergeten? Hoe dan ook zijn je foto’s erg mooi :)

  • Serena
   Auteur
   27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

   Nee hoor, ik vergeet eigenlijk nooit wat ik heb geschreven. Ik vond het tijd voor een update met nieuwe, aanvullende tips en bovendien heb ik er in de tussentijd nieuwe bezoekers bij gekregen die dat artikel wellicht nog niet gelezen hadden. Grappig dat je het helemaal hebt opgezocht!

   • Vera
    28 november 2015 / zaterdag, 28 november 2015

    Ah ja dat is natuurlijk ook waar :)

 4. 27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Hoi Serena!

  Wat een fijne en handige tips!!
  Ik ga ze zeker toepassen op mijn product foto’s.

  X, lau

 5. 27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Wat een handige tips! Echt mooie foto’s maak je!

 6. Sanne
  27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Vroeger leek het me ook leuk om een make-up blog te beginnen, maar door dit soort artikelen te lezen besef ik me dat het echt niets voor mij was geweest haha. Volgens mij is het ondertussen meer behind the scenes werk (blog onderhouden, foto’s, contacten leggen/behouden etc) dan echt het make-uppen zelf haha. Ik vind het er altijd leuk uit zien dat je de noten van een parfum gewoon opzoekt om ze ook mee op de foto te zetten!

 7. 27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Heel erg handig artikel en wat een prachtige foto’s

 8. 27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Het klinkt zo gemakkelijk, maar jij hebt er echt een oog voor en ik niet zo. Oefenen is heel belangrijk zeker weten en ik denk ook zin hebben in plaatjes schieten, dan worden de foto’s mooier. Achtergronden en speciale props… check en check. Dank je Serena, leuk dit.

 9. 27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Erg leuke tips om te lezen. Ik ga het zeker proberen. Het lijkt makkelijk maar het valt niet altijd mee. Wel vind ik het leuk om te doen. Ik denk oefening baart kunst idd. Geen slecht excuus om mooie bloemen in huis te hebben. Eigenlijk probeer ik altijd bloemen in huis te hebben. Ik gebruik het ook graag bij producten op de foto.

 10. 27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Eindelijk een keer een blogger die in een zo’n artikel echt nuttige en nieuwe dingen vertelt :) Investeren in props en achtergrondjes probeer ik ook steeds vaker te doen, maar ik blijf het een beetje lastig vinden haha. Je voorbeeldfoto’s zijn stuk voor stuk prachtig trouwens!

 11. Lilian
  27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Ik volg je al jaren maar ik vind echt dat je énorm vooruit bent gegaan. Je ziet dat je er tijd/moeite/geld in investeert. Ik vind jou de prinses van de productfotografie want Jamie (van de Groene Meisjes) is toch echt wel mijn koningin!

 12. 27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Wat een fijn artikel! Sinds kort heb ik een nieuwe camera gekocht en ben ik ook wat meer bezig met het – een poging doen tot – het maken van mooie (product) foto’s. Ik moet eerlijk bekennen dat jij en je zusjes mijn inspiratie bronnen zijn voor het maken van foto’s. Dus bedankt voor je tips and tricks. Leuk dat je ze met mij/ons wilt delen! Liefs, Peggy.

 13. 27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Super fijne tips! Jouw foto’s zien er altijd prachtig uit dus vond dit een heel leuk artikel om te lezen. Ik ga gelijk even #flatlays opzoeken! haha

  XO

 14. 27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Mede om je prachtige foto’s lees ik graag je blog. Ik vind het vooral leuk dat je vaak bijpassende props toevoegt, zoals de ‘ingrediënten’ van een parfum o.i.d. Ga zo door! :-)

 15. 27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Bedankt voor de tips Serena!! :) Ik vind jouw foto’s ook altijd prachtig! En ik vind het heel leuk dat je echt moeite doet voor mooie composities enzo, voegt voor mij echt veel toe aan je blog :)

 16. sharon
  27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Jij maakt echt zulke mooie foto’s! kijk ook met plezier op je mooie blog. x

 17. 27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Heel leuk artikel, ik vind de foto’s die je maakt altijd zo mooi. Elke keer denk ik weer kon ik dat maar zo mooi haha! Je ziet altijd dat je veel tijd hierin steekt! X

 18. Syl
  27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Leuke tips. Jouw blog heeft altijd mooie foto’s, vaak zelfs interessanter dan de campagne foto’s.
  Ik haal trouwens ook veel make-up fotografie inspiratie uit het merk Jill Stuart. Die hebben zulke dromerige foto’s.

  • Serena
   Auteur
   27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

   Wel eens van gehoord ja, maar ken hun foto’s volgens mij niet. Ik ga ze eens opzoeken, dankjewel Syl!

 19. 27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Hele leuke tips, bedankt hiervoor!
  Snel naar de Xenos en Action dus ;-)

  • Serena
   Auteur
   27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

   Sowieso! Ze hebben nu weer zo’n leuk assortiment!

 20. Diana
  27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Super leuk en inspirerend artikel. Ik heb geen blog maar deze tips kan iedereen wel gebruiken ook in het dagelijkse leven. Bedankt voor het delen!

 21. 27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Ik heb al veel aan je tips gehad. Ik maak productfoto’s ook altijd bij het raam en speel met de materialen. Ik heb er ook altijd super veel plezier in:-)! In 2016 ga ik een cursus fotografie doen. Nu al zin in :-D

 22. 27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Dit soort artikelen vind ik altijd heel leuk om te lezen! Jouw foto’s zijn echt goed, en worden ook steeds beter. Je hebt er echt gevoel voor! De tip over hoogteverschil is goed, dat ga ik eens proberen!

 23. 27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Wat een goed artikel zeg. Vol met goede tips voor mij! Ga hier ook direct mee aan de slag vanmiddag. En inderdaad oefening baad kunst. Liefs soraya

 24. 27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Ik vind jouw foto’s altijd te gek. Jij hebt er gevoel voor en laat producten meer knallen. Ik zie overal een witte achtergrond of wit bontje en dit is niet verkeerd maar het gaat het wel om detail en kleur. Ik vind kleur heel belangrijk.

  Ik ben trouwens héél slecht met foto’s haha het ziet er niet uit.

 25. 27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Wat een fijn artikel om zo goede foto’s te kunnen maken zeg! Dit kan ik heel goed gebruiken want ik blijf het lastig vinden!

 26. 27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Wat een goed artikel! Ik vind productfoto’s maken altijd superleuk =D bedankt voor de tips!

 27. 27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Leuk om te zien hoe jouw gedachtegang is als je foto’s maakt. Een maand of 2 geleden heb ik een video gemaakt over wat je kunt leren van jouw blog en het belangrijkste onderwerp waren toen de foto’s, dus dat vind ik echt een heel sterk punt van jouw blog. Misschien is het leuk om eens behind the scenes foto’s te laten maken zodat mensen ook kunnen zien hoe jij ze precies maakt? Dat lijkt mij in ieder geval heel erg leuk om te zien. :-)

  • Serena
   Auteur
   27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

   Echt? Wat lief! Heb je een link naar die video, nu wil ik die wel graag zien :)

    • Serena
     Auteur
     27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

     Jeetje mina, zo veel lieve woorden en complimentjes, moest gewoon blozen tijdens het kijken van je video, haha. Lief! En je hebt echt een leuke en nuttige blog, heb hem onder mijn bladwijzers gezet. En me ook ingeschreven voor je magazine. Echt gaaf, ga zo door!

     • 27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

      Dankje! En welkom :-) Graag gedaan hoor, het was echt bedoeld zodat anderen er ook iets van konden leren en vond het erg grappig dat je een aantal dingen besprak die me ook al waren opgevallen :-D

 28. 27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Fijne tips! Je hebt inderdaad altijd hele mooie foto’s, hopelijk kan ik het ooit ook zo mooi! Ik merk al wel dat mijn fotografiekunsten vooruit zijn gegaan, maar het kan altijd nog veel beter denk ik. Het leuke is dat ik het ook steeds leuker ga vinden :)

 29. 27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Superfijne tips! Ik vind zelf productfotografie superleuk om te doen, vind dat ook een van de sterke punten van mn blog! xo

 30. 27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Wat een leuk artikel, helemaal als beginnend blogger is het soms een beetje zoeken.

 31. 27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Bedankt voor de tips! :) Het helpt ook enorm als je het leuk vindt om veel tijd en aandacht in je foto’s te steken; de passie spat er vanaf dan! Jouw foto’s zijn wel echt de mooiste die ik ben tegen gekomen in de Nederlandse beautyblog wereld

 32. 27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Wat een fijne tips, hier heb ik echt wat aan. Ik heb #flatlays ook meteen opgezocht.

 33. 27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Goede tips en ook hier zijn het prachtige foto’s!

 34. 27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Ik ben blij om te lezen dat investeren in goede props, voor mijn gevoel blijf ik soms leuke en handige fotogenieke dingen kopen. En ben het helemaal met je eens dat ze je foto’s mooi aankleden en compleet maken. Dank je wel voor het delen van je tips! Je bent wat foto’s maken betreft echt een inspirerend voorbeeld :)

 35. 27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Aah, heel leuk dat je je tips voor productfotografie met ons deelt. Ik vind het ook echt een feestje om te doen. Heerlijk dat experimenteren met compositie. Kan daar echt van genieten. Bedankt voor de tips, die komen goed van pas!

 36. 27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Ah wat ontzettend fijn dit artikel! Ook ik ben bezig mijn eigen style te ontwikkelen qua foto’s. Deze tips gaan mij zeker verder helpen!
  Ik wilde nog even zeggen dat ik jouw foto’s echt steeds beter vind worden!! Echt heel mooi!
  Fijn weekend,
  Eva

 37. 27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Yay. Dankjewel Serena, hier word ik heel blij van :). Je foto’s zijn altijd prachtig. Je moet er denk ik ook wel gewoon oog en feeling voor hebben hoor en dat heb jij. Maar toffe tips!

 38. 27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Jaaa, productfotografie: tof! Ik vind het zelf ook heerlijk om lekker te experimenteren met verschillende soorten props, standpunten en ondergrondjes. En ik moet zeggen: ik doe altijd veel inspiratie op via jouw blog, ik vind jouw foto’s vaak echt perfect gestyled! Leuk artikel dit!

 39. 27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Hele fijne tips! Hier kan ik wat mee, dankjewel :)

 40. 27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Fijne tips! Hier kan ik wel wat mee. Danku!

 41. 27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Fijne tips! Ik heb sinds vorig jaar een verrijdbaar wit tafeltje gekocht bij Ikea waardoor ik nu een veel fijnere plek heb om foto’s te maken. Alleen sinds ik een nieuwe camera heb, slaan mijn foto’s heel snel blauw uit. Op de camera ziet het er goed uit en dan zet ik ze op mijn computer en dan is de hele achtergrond blauw. Gelukkig krijg je dat meestal wel weg met nabewerken, maar ik ga nog maar eens met de instellingen spelen zodat ik dat niet meer hoef te doen.

  • 27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

   Als je vaak op dezelfde plek op dezelfde achtergrond fotografeert en het blijft terugkomen kun je kijken naar de witbalans. Dit is één van de instellingen die heel makkelijk zijn op te lossen achteraf, maar als je het altijd hebt kun je dit heel makkelijk in de camera instellen.

  • Serena
   Auteur
   27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

   Voordat ik begin met foto’s maken stel ik de witbalans opnieuw in. Elke keer opnieuw. Misschien kan jij dat ook doen? En achteraf bewerk ik ze ook altijd na hoor, wat witbalans betreft. Het is nooit helemaal zo wit als je zelf wilt.

 42. 27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Ik vind mooie foto’s toch vaak de visitekaartje van een blog, als die niet goed zijn haak ik al gauw af. En op Beautylab worden ze met de jaren steeds beter en beter.

 43. 27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Vooral met compositie en kleur probeer ik wat te doen nu. Zoals jij zegt: oefenen, oefenen, oefenen. Je foto’s zijn inderdaad ontzettend mooi, kan ik alleen nog maar van dromen. Maar ik weet zeker dat dit me kan lukken, dus ik ga door met oefenen, oefenen en nog eens oefenen haha!

 44. 27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Jouw foto’s zijn echt prachtig! Super leuk om te zien hoe het zich ontwikkelt heeft en hoeveel tijd jij erin investeert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *