Max Factor x Star Wars Collection (review, look & swatches)

Op 16 december komt de nieuwste Star Wars film uit; The Force Awakens. Ik kijk er onwijs naar uit om deze film in de bioscoop te bekijken, want ik heb álle Star Wars films gezien (yes, ook die hele oude) en zoals jullie wellicht al wisten van mij, ben ik helemaal dol op fantasy en sci-fi films. Ik was dan ook super excited toen ik de teasers en de trailers voorbij zag komen. Prachtige kostuums, lekker veel actiescènes, prachtige special effects, en een stoere chick in de hoofdrol. Ik kan niet wachten!

In de video hieronder creëer ik een Star Wars inspired look met de Max Factor Colour Elixir Lipstick Star Wars Limited Edition 40 Gold ;

Max Factor is de officiële make-up partner van Star Wars Episode VII: The Force Awakens. Max Factor en Star Wars hebben speciaal voor deze nieuwe film de ‘forces’ gebundeld en daar is een limited edition capsule collection uit ontstaan. De collectie is ontwikkeld door Pat McGrath, international makeup artist en Creative Design Director van Max Factor.

Max Factor Star Wars Collection review - 10De Star Wars collectie bestaat uit de welbekende False Lash Effect mascara gehuld in een Star Wars jasje, en twee Colour Elixir Lipsticks die de Dark Side en de Light Side reflecteren.

Max Factor Star Wars Collection review - 11Links de Light Side lipstick (#40 Gold) en rechts de Dark Side lipstick (#30 Dark Berry). De hulzen zijn bedrukt met het Star Wars logo, wat het éxtra leuk maakt voor de Star Wars fans. Ik denk dat dit echte collector’s items gaan worden!

Max Factor Star Wars Collection review - 1
The Light Side: Max Factor Colour Elixir Lipstick Star Wars Limitid Edition 40 Gold. Deze lipstick is vrij sheer en bevat een warme, gouden glans en heel veel microglittertjes en gouden shimmers. Het zorgt voor een natuurlijk gouden nude effect, maar kan ook prima worden gedragen als ‘top coat’ over andere lipsticks heen.

max factor star wars 30 red lipstick - 1 The Dark Side: Max Factor Colour Elixir Lipstick Star Wars Limitid Edition 30 Dark Berry. Deze lipstick is heel romig en bevat een zeer intens kleurpigment (dekt meteen), in een diepe, donkerrode tint met een vleugje berry. In het echt nog wat donkerder en iets meer berry (paarse ondertoon), met een subtiele glinstering van rode en roze shimmertjes.

Max Factor vroeg aan mij of ik een Star Wars inspired look wilde maken, en wow, daar had ik superveel zin in! Alleen nu het dilemma… ga ik voor de Dark Side of de Light Side? Ik heb uiteindelijk gekozen voor de Light Side. Ik vind de sheer gouden lipstick namelijk prachtig en ik zag al helemaal voor me hoe ik deze lipstick zou combineren in een gouden, glowy en shimmery look.

Hieronder zien jullie de GE-WEL-DIGE looks die Pat McGrath heeft gecreëerd, geïnspireerd op verschillende Star Wars karakters. Deze looks bestaan uit 3 Light looks en 3 Dark looks;

pat mcgrath star wars look pat mcgrath star wars gold pat mcgrath star wars inspired looksPat is echt AMAZING!

Voor mijn Light Side look heb ik gebruik gemaakt van de volgende Max Factor producten;
– Face Finity All Day Primer
– Miracle Match foundation in de kleur Caramel
– Smokey Eye Drama Kit in Sumptuous Gold (lees hier een uitgebreide review)
– Excess Intensity longwear eyeliner in Brown
– False Lash Effect mascara in zwart
– Max Factor Colour Elixir Lipstick Star Wars Limited Edition 40 Gold

IMG_9036Face chart created by @klaudiadanielova.

Max Factor Star Wars Collection review - 2 Max Factor Star Wars Collection review - 3 max factor star wars lipstick Ik heb de look heel neutraal en glowy gehouden, met wat extra gouden shimmers als intense highlight en bij de neus wat ‘shaping’. Afgezien daarvan is dit een hele draagbare look.

Max Factor Star Wars Collection review - 6Om de look iets meer een buitenaards galaxy tintje te geven, heb ik mijn look aangekleed met plakpareltjes en steentjes. Ik heb ze bij Action gevonden, maar ook een winkel als Claire’s heeft zoiets in hun assortiment en anders kun je ook terecht bij online shops. Ze plakten uit zichzelf, maar sommige plakten minder goed en die heb ik met wimperlijm aangebracht.

star wars inspired look the force awakensHet resultaat is een prachtige, gouden look met veel glow en lekker veel bling. De lipstick vind ik trouwens erg mooi! Het geeft een beetje een nude resultaat, maar dan wat warmer door de gouden glinsteringen. Erg mooi om zo los te dragen, maar ook mooi om over een andere lipstickkleur heen te dragen.

Max Factor Star Wars Collection look - 1Prijslijst;
Max Factor False Lash Effect Mascara Star Wars Limited Edition – €16,99
Max Factor Colour Elixir Lipstick Star Wars Limited Edition 30 Dark Berry – €13,99
Max Factor Colour Elixir Lipstick Star Wars Limited Edition 40 Gold – €13,99

De Max Factor Star Wars Collection is verkrijgbaar vanaf 7 december 2015 bij o.a. Etos en Kruidvat.

Ik ben benieuwd wat jullie van mijn Star Wars inspired look vinden en ik ben natuurlijk ook heel benieuwd naar JULLIE creaties! Wees creatief en creëer zelf ook een Star Wars inspired look en upload je foto met de hashtag #GLAMOURFORCE om te laten zien waar jij voor kiest: ga je voor de Light Side of voor de Dark Side?

Het is superleuk om te doen, vooral nu het van dat ‘binnenblijfweer’ is. Laat je creativiteit de vrije loop of ga lekker make-uppen, alleen of met je vriendinnen! Ik ga social media zeker in de gaten houden, want ik kijk er naar uit om jullie creaties te zien!

Wat vinden jullie van mijn look en van de samenwerking tussen Max Factor en Star Wars?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

79 Reacties

 1. Tess
  17 mei 2016 / dinsdag, 17 mei 2016

  O m g nee ik jank 🙁 heb dit gemist NEEEE:( i love love star wars met heel m’n hart! Zozozo jammer dat ik dit gemist heb 🙁

 2. Selena
  8 december 2015 / dinsdag, 8 december 2015

  Waar heb je de make up gekocht? Het is nu al de 7e geweest en kruidvat heeft er hier nog nooit van gehoord 🙁

  • Madelief
   9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

   Ik heb hetzelfde probleem. Bij de Etos en het Kruidvat keken ze me aan alsof ik niet helemaal goed was “uhh ik denk dat je iets anders bedoelt of verkeerd bent”. Ik wil dit echt heel erg graag, maar krijg het idee dat het alleen in de UK verkrijgbaar is.. aangezien ze daar wel te verkrijgen zijn.

   • Serena
    Auteur
    9 december 2015 / woensdag, 9 december 2015

    Ik ga het even navragen dames!

   • Noor
    12 december 2015 / zaterdag, 12 december 2015

    Hoi ik heb de lippenstiften in Utrecht voorstraat gekocht, dinsdag. Na eerst hetzelfde verhaal dat ze er niet van hadden gehoord. Ze bestaan dus wel en zijn te koop!

  • Marloes
   13 december 2015 / zondag, 13 december 2015

   Ze liggen nu in de Etos! Het is een heeeeel klein schap van karton! Ze waren al bijna allemaal op.. wie weet liggen ze nu ook bij jullie in de etos!

 3. 30 november 2015 / maandag, 30 november 2015

  Deze look is echt vet! Persoonlijk kijk ik heel erg uit naar de film. Werken in de bioscoop is op zulke momenten erg leuk. Al die blije gezichten maakt het harde werk leuk. Misschien koop ik wel een van de lipsticks en draag ik ‘m op de dag dat The Force Awakens uitkomt!

 4. 30 november 2015 / maandag, 30 november 2015

  Omg die rode lipstick moet ik hebben. Ik ga t in de gaten houden. We gaan ook op de premieredag met zn 8e. Ik in mn Chewbacca shirt en mn vriend mag mn yoda shirt lenen. Awesome.

 5. t
  27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Hair on fleek!

 6. 27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Wow, de gouden lipstick staat je heel goed!
  x

 7. 27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Zo’n gouden lipstick vind ik erg leuk. Mss maak ik ook wel zo’n look als ik naar de cinema ga

 8. 27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Voor de feestdagen zou het wel mooi zijn.. Dan mag en kan een beetje extra glitter wel:)

 9. Madelief
  27 november 2015 / vrijdag, 27 november 2015

  Aaah leuk, ik hou van Star Wars. Love it love it love it. Alleen beetje jammer dat je look heel erg lijkt op (https://www.youtube.com/watch?v=aCZCOPf_ghE) die van maxfactor zelf. Je gebruikt dezelfde manieren om het aan te brengen.. vind de glitters wel uniek.

 10. 26 november 2015 / donderdag, 26 november 2015

  Wauw dit is ZO mooi! Ik had gedacht dat ik voor dark side zou gaan maar nu ik dit zie ben ik helemaal om.

 11. Sem
  26 november 2015 / donderdag, 26 november 2015

  Wauw echt prachtig met al dat goud!

 12. 26 november 2015 / donderdag, 26 november 2015

  Super leuk gedaan je look!

 13. 26 november 2015 / donderdag, 26 november 2015

  Echt een geweldige look, heb je top gedaan!

 14. 25 november 2015 / woensdag, 25 november 2015

  mooi met al die steentjes 😀

 15. 25 november 2015 / woensdag, 25 november 2015

  Ik vind het super! Wat sta je geweldig op de foto!

 16. Sharon
  25 november 2015 / woensdag, 25 november 2015

  Ik vind dit echt supercool! Ik ga het zelf ws. nooit doen maar ik word er wel heel blij van als jij het doet :))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *