Maybelline Vivid Matte Liquid review

De matte lip trend is nog steeds helemaal hip & happening, en daar speelt ook Maybelline goed op in. Zij introduceerden namelijk sinds vorige maand de nieuwe Vivid Matte Liquid; een intens gepigmenteerde lipgloss met een velvet matte finish. In totaal zijn er 10 tinten beschikbaar waarvan ik jullie er vandaag 7 ga laten zien!

L'Oreal Vivid Matte review_ - 17De verpakking is mooi strak en clean. De Vivid Matte Liquid zit in vierkante hulsjes van 8 ml. De hulsjes zijn doorzichtig zodat je meteen weet om welke kleur het gaat (héndig!) en de doppen zijn mat zwart. De verpakkingen zijn niet mega groot, dus je kunt ze gemakkelijk meenemen in je tas of broekzak (ook héndig!) en om deze reden zijn ze ook erg betaalbaar, ze kosten namelijk slechts €6,99 per stuk. Dit vind ik, vooral voor Maybelline, best meevallen.

L'Oreal Vivid Matte review_ - 20De kleuren die ik vandaag voor jullie zal reviewen zijn van links naar rechts; 05 nude flush, 15 electric pink, 25 orange shot, 30 fuchsia ecstasy, 35 rebel red, 45 possessed plum en 50 nude thrill.

L'Oreal Vivid Matte review_ - 1Tijdens het swatchen merkte ik meteen dat de kleurpigmenten inderdaad MEGA intens zijn, na één streepje heb je al bakken vol kleur op je arm. Geweldig! Maar wat me ook opviel was dat deze substantie helemaal niet zo mat en opdrogend is zoals ik gewend ben van de gemiddelde matte lipproducten. Het blijft romig en mousse-achtig en geeft dan ook af (op de swatches hierboven hing ik er per ongeluk met mijn haren in, vandaar de vlekjes). Sterker nog, Vivid Matte Liquid droogt helemaal niet op en blijft nog best wel glanzen. Ik vroeg me ineens sterk af waarom ze deze producten eigenlijk ‘Matte’ hebben genoemd..

maybelline vivid matte liquidNu moet ik zeggen, eenmaal op de lippen zijn ze niet meer zo glanzend als op de arm swatches. Toch zijn ze ook niet geheel mat. Niet eens semi-mat. Ik vind het zelf meer een satin look. Desondanks ben ik erg onder de indruk van de intense, mooie kleuren en het fijne, niet uitdrogende gevoel op de lippen.

05 Nude Finish
L'Oreal Vivid Matte review_ - 16 L'Oreal Vivid Matte review_ - 15Nude finish!? Misschien voor als je héél blank bent, want op mijn getinte huid met warme ondertoon is deze kleur gewoon snoeperig zuurstokroze. Zelfs een klein beetje lila. Erg mooi en fris, echt een lief en vrolijk kleurtje! Normaal houd ik niet zo van rozetinten met een té koele ondertoon, maar deze vind ik me eigenlijk wel erg mooi staan.

15 Electric Pink
L'Oreal Vivid Matte review_ - 3 L'Oreal Vivid Matte review_ - 4Whoohoo, prachtig! Lekker knallend felroze met een bijna neon-achtige ondertoon. Deze kleur spreekt veel meer en springt er echt uit! Supermooi en zomers. Ik vind deze kleur erg mooi, het laat mijn gezicht meteen heel erg stralen!

25 Orange Shot
L'Oreal Vivid Matte review_ - 5 L'Oreal Vivid Matte review_ - 6Als je mijn blog al wat langer volgt dan weet je dat ik geen fan ben van oranje lippen, toch moet ik zeggen dat het me wel staat. Deze kleur is prachtig en knallend oranje, niet dat hele lichte felle oranje, maar juist wat warmer en donkerder. Erg chic en vrolijk, lekker opvallend en feestelijk! Perfect voor de oranje-lovers onder ons.

30 Fuchsia Ecstasy
L'Oreal Vivid Matte review_ - 7 L'Oreal Vivid Matte review_ - 8Als ik aan fuchsia denk dan denk ik aan een kleur die ietsje minder rood is en iets meer paars bevat dan dit, maar… ik vind dit juist heel erg mooi. Het is voor mij eerder een rode kleur met een hintje roze, waardoor het geheel er lekker knallend en fris uit ziet. Echt een betoverend mooi, fruitig kleurtje. Ook dit is zo’n kleur die je gezicht helemaal laat stralen, I love it!

35 Rebel Red
L'Oreal Vivid Matte review_ - 10 L'Oreal Vivid Matte review_ - 9Mooi rood is niet lelijk! Dit is echt een mega knallende, rode kleur. Heel klassiek en feestelijk. Niet te licht, niet te donker, niet te koel en niet te warm. Gewoon de perfecte kleur rood. You can’t go wrong with this!

45 Possessed Plum
L'Oreal Vivid Matte review_ - 13 L'Oreal Vivid Matte review_ - 14Wow, wat een prachtige en mysterieuze berry tint! Echt een mooie, diepe plum kleur die er heel fruitig en sappig uit ziet, lippen om in te bijten! Toch vind ik de kleur ook heel stralend en ergens zelfs wat fris staan, waardoor ik deze berrykleur niet per se herfstig vind. Hij kan ook heel goed nu gedragen worden, in de zomer. Een supermooi, chique kleurtje!

50 Nude Thrill
L'Oreal Vivid Matte review_ - 11 L'Oreal Vivid Matte review_ - 12Deze kleur is bij mij prachtig als nude. Het is een mix tussen beige-nude en koraalroze, met een warme ondertoon. Hierdoor staat hij lekker fris en matcht hij mooi met de warme ondertoon in mijn huid. Een mooi, zacht en lieflijke nudetint. Perfect voor everyday looks!

maybelline vivid matte swatchesHier nog even alle kleuren full face op een rijtje, zodat je goed het verschil kunt zien. Om heel eerlijk te zijn vind ik dat alle kleuren me erg mooi staan, maar de meest felle kleuren (electric pink, orange shot, fuchsia ecstasy en rebel red) staan me nét even iets sprekender. Deze kleuren laten mijn gezicht echt stralen! Als ik echt zou moeten kiezen dan zou ik voor Rebel Red gaan. Ik weet niet waarom, maar die kleur ‘doet’ echt iets goeds met mijn gezicht. Welke kleur vinden jullie mij het mooiste staan?

L'Oreal Vivid Matte review_ - 18Al met al ben ik zeer te spreken over de Maybelline Vivid Matte Liquid lipgloss, MAAR, wel even een kanttekening, ze zijn eigenlijk helemaal niet mat. Ik zou het eerder zien als sterk gepigmenteerde glossjes met een satin finish. De formule is lekker romig en mousse-achtig van textuur en droogt de lippen niet uit. Ik denk dat je ze zou kunnen vergelijken met de NYX soft matte lip balms, maar dan zijn ze nog smeuïger en mousse-achtiger. Dit product droogt niet mat op zoals je gewend bent van matte liquid lipsticks, dus ze blijven afgeven op wangen en glazen, houd hier dus zeker even rekening mee.

De geur van Vivid Matte Liquid is overigens erg lekker, een beetje parfum-achtig. In elk geval niet zoet-fruitig-vanille-achtig zoals de meeste lipproducten. En de geur is niet heel overheersend, eerder lekker subtiel.

L'Oreal Vivid Matte review_ - 19Al met al hele fijne producten, maar verwacht geen matte liquid lipstick die compleet mat opdroogt en daarna megagoed blijft zitten en niet afgeeft, dat is wel even belangrijk om te weten! De naam vind ik daarom erg misleidend, want ze zijn werkelijk waar niet mat, maar desondanks zijn het wel erg fijne, sterk gepigmenteerde lipproducten in felle, sprekende kleurtjes, voor een zacht prijsje. Qua draagduur zou ik zeggen dat ze zo’n 4 – 6 uur blijven zitten. Dus ook al geven ze wel af, toch blijven ze erg goed zitten. En ook fijn: ze drogen de lippen niet uit en geven je lippen juist een mooie, volle en gladde look. Velletjes worden niet geaccentueerd.

Maybelline Vivid Matte Liquid kost €6,99 (8ml) en is sinds vorige maand te koop bij de drogist.

L'Oreal Vivid Matte review_ - 21Wat vinden jullie van deze lipproducten, is het iets voor jou? En zo ja, welke kleuren spreken je het meeste aan?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

61 Reacties

  1. 17 juli 2016 / zondag, 17 juli 2016

    Zelf heb ik Nude Thrill al een tijdje en hij is echt mijn dagelijkse favoriet. Wel jammer alleen dat je hem vaak moet bijwerken, maar hij is wel erg mooi!

  2. Sascha
    15 juli 2016 / vrijdag, 15 juli 2016

    Rebel Red is inderdaad heel mooi!

  3. 11 juli 2016 / maandag, 11 juli 2016

    Woow die berry kleur is echt prachtig! Wel jammer dat de naam een beetje misleidend is omdat ze helemaal niet zo mat zijn, maar voor de rest lijkt het me een fijne liquid lipstick! :)

  4. Nele VdB
    10 juli 2016 / zondag, 10 juli 2016

    Ik ben fan! De 05 en 45 zijn mijn absolute favos en voor de prijs moet je het ook niet laten😉

  5. 10 juli 2016 / zondag, 10 juli 2016

    Ik vind het wel jammer dat ze niet helemaal mat zijn.. Zo een soort van Kylie Jenner lipkit effect (niet dat die heel goed zijn..)

  6. Varenka W
    9 juli 2016 / zaterdag, 9 juli 2016

    Heel mooi en persoonlijk vind ik het helemaal niet erg dat ze niet matt zijn.
    Fijne prijs ook zeg….en de vormgeving is top.
    Alle kleurtjes hebben wel iets, dat word moeilijk om te kiezen :-)

  7. 8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

    Ik heb laatst al met deze in mijn handen gestaan en ik vind ze erg mooi maar niet wat ik ervan verwacht had. Ik had gehoopt op een mooie matte finish die ook nog eens muur vast zit. Ik vind ze je allemaal mooi staan!

  8. 8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

    Ik vind ze persoonlijk naar bellenblaas ruiken #jeugdsentiment 😂

  9. Iris
    8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

    Valt me ineens op dat je altijd hetzelfde kijkt bij lipswatches, haha! Ik vond de oranje en rode je erg mooi staan, en die laatste nude!

  10. Elise
    8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

    Wauw die staan jou zeker heel erg mooi! Gek dat ze het product mat hebben genoemd terwijl het niet zo is, maar om heel eerlijk te zijn vind ik dat helemaal niet zo’n probleem en zou ik ze nu júist misschien wel kopen. Ik ben wel een beetje klaar met de matte-liptrend, en vind een satin of glossy finish vaak veel frisser staan. Daarnaast heb ik een hekel aan het gevoel op mijn lippen van een matte (liquid) lipstick, dus dit klinkt een stuk beter :)

  11. 8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

    Ik had deze in de winkel geswatched en was echt super teleurgesteld, opzich zijn de kleuren mooi en is de finish ook mooi, maar het doet echt totaal niet wat het product belooft.

  12. 8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

    De lipstickjes zien er goed uit kwa verpakking maar eenmaal op de lippen vind ik het resultaat ook niet heel top.
    Mat is het niet en dat is best jammer…

  13. 8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

    Ze zijn echt prachtig! Mooie intensiteit.

  14. 8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

    Ik vind ze je stuk voor stuk mooi staan :) Wel vind ik het jammer dat ze niet echt matte zijn…

  15. 8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

    De kleuren vind ik prachtig maar de naam is echt misleidend. Jammer want ik vind mat erg mooi

    X

  16. 7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

    Jammer dat ze niet mooi zijn weg! Ik vind wel de kleuren erg leuk en mooi. Liefs soraya

  17. 7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

    Ze zijn niet mat, maar wel mooi!!

  18. 7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

    Mooi kleuren! Vind de fuchsia kleur je heel mooi staan.

  19. 7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

    Ah ik vind het jammer dat ze niet echt mooi mat zijn inderdaad. Daarentegen staan ze je wel super en vind ik vooral de laatste twee kleuren je geweldig staan!

  20. Karin
    7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

    Mijn ervaring is dat de lipstick heel snel verdwijnt na elk drankje. Glazen en kopjes zitten vol met kleur. Niet mijn ding dit produkt.

  21. 7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

    Hey! Bedankt voor de mooie foto’s en de goede review. Ik was al een tijdje benieuwd naar wat dit product nou te bieden had. Als je op zoek bent naar een écht matte liquid lipsticks, neem dan even een kijkje bij de etos make-up. Ik swatchte daarvan een kleur en ik vond m prachtig. Ook zijn ze maar €4,99. Ik ga er zo snel mogelijk een review over schrijven op mijn eigen blog!

  22. 7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

    Ik hou het niet van gloss dus daarom wel een beetje teleurgesteld. Vind ze verder wel heel mooi en de prijs is erg fijn.

  23. 7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

    Zelf hou ik echt van Gloss, en hier zitten prachtige kleuren tussen. Ik denk dat ik de nude finisch het mooist vind!

  24. 7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

    Jammer dat ze niet matte opdrogen ik ben persoonlijk niet van de gloss dus ik denk dat ik deze oversla. Er zitten wel hele mooie kleuren bij zoals Electric Pink, Possessed Plum en Fuchsia Ecstasy. Leuke review!

  25. Charlotte
    7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

    Ik vind het echt super dat je naast gewone lipswatches ook full-face swatches doet. Ik vind dat je dan een veel betere indruk krijgt van t product :) Het zijn niet echt mijn kleuren helaas, maar wie weet komen er nog meer kleuren bij.

  26. 7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

    Wauw, echt prachtige kleurtjes!

  27. Jolien
    7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

    Yayy eindelijke weer een lipproduct waar ik blij van wordt! Sowieso is het een dikke plus voor mij dat het geen echte liquid lipsticks zijn. Ik houd helemaal niet van dat droge gevoel. Possessed plum ga ik zeker scoren, erg mooie kleur. fijne review!

  28. 7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

    Super leuk Serena! Ik heb zelf Orange Shot en Electric Pink gereviewed en was er idd erg over te spreken. Jou staan ze ook erg goed<3

  29. Laura
    7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

    Oeh
    Ik ga zaterdag naar de stad en wil zeker even kijken naar de kleurtjes possesed plum en nude thrill! Die vind ik persoonlijk erg mooi, hoewel bij jou vind ik electric pink en rebel red ook zeer mooi staan Serena, maar voor mijzelf niet zo geschikt ;)

  30. 7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

    Die nude-kleur staat je super, ik ben benieuwd hoe hij bij mij uit zou pakken!

  31. 7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

    Heel mooie kleurtjes! Ik vind Nude Thrill zo mooi!

  32. Fje
    7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

    Waarom is jouw mond altijd zo schuin getrokken als je lacht?

    • Serena
      Auteur
      7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

      I got them smurk smile baby!

    • Floor
      7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

      Nouja, dat zeg je toch niet Fje?

  33. Lieke K.
    7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

    Hahah. Héndig! :P Geweldig woord.
    Jammer dat ze niet zo matte zijn! :( Ik dacht: hé eindelijk!
    Maar sowieso weer een goede review!

  34. Esther
    7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

    Ik had een tijdje geleden ook één kleurtje gekocht.
    Vond het echt tegen vallen dat ze niet echt mat zijn, terwijl je dat wel zou verwachten als je het product koopt!
    En inderdaad blijven helemaal niet lang zitten.
    Wat mij betreft was het echt een miskoop.

  35. Imre
    7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

    Hey! Mooie kleurtjes en natuurlijk altijd mooie foto’s! Ik had alleen een vraagje over de eerste lipstick: er wordt namelijk zowel gesproken over pink flush en over pink finish, dus welke van de 2 is het?

  36. 7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

    Had al meer gezien dat ze niet matte zijn, maar de kleuren zijn toch wel mooi. Heb je al iets over metallic lippies gedaan? Die van Milani zijn betaalbaar en heel mooi :) trouwens. Colourpop gaat over een week internationaal verzenden! Dus dan zou je daar ook misschien vaker iets over kunnen doen :D Zelf ben ik iig heel erg fan van Colourpop! Doe er zelf regelmatig ook wat over.

  37. 7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

    Wat een prachtige producten, hier wil ik er zeker ook eentje van gaan proberen!

  38. Yasz
    7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

    Ik heb ze ook maar vind ze totaal niet lang blijven zitten.

    Wel zijn ze heel mooi.

    Maar ik geef ze echt maximaal een uur.

    • Serena
      Auteur
      7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

      Echt? Bij mij trekken ze zelfs een beetje in de lippen, als een stain.

  39. Gonny
    7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

    De Rebel Red staat je fantastisch mooi!

  40. Meryem
    7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

    De enige foto’s die ik kan zien zijn alle lipswatchen.

  41. 7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

    Ik vind de kleuren er erg mooi uit zien. Maar het feit dat ze niet matte zijn vind ik minder. Ik hou niet zo van een glossy finish.

  42. 7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

    De kleuren zijn prachtig al vind ik ook dat naam ‘mat’ er niet echt bij hoort :)

  43. 7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

    Mix possessed plum en pink flush (op een van de plaatjrs staat finish in plaats van flush) met elkaar…je krijgt dat een hele mooie mauve kleur!!

    Ik vind ze fijn, maar ook jammer dat ze niet mat zijn. Na het aanbrengen deb ik meestal met een wattenschijfje over me lippen. Het glanst dan minder erg en is dan bijna matte.

  44. Judith
    7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

    Ondanks dat ze niet mat zijn,
    vind ik alle kleuren stuk voor stuk geslaagd, precies zoals je zegt! Er is geen kleur mis, dus zal zeker eens in de drogist een kijkje nemen. hopelijk staat er mij eentje net zo goed ;)

  45. 7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

    ik vind de finish eigenlijk wel mooi zo, en looove de roze tinten!

  46. 7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

    Wow, Electric Pink staat je heel goed!
    Fijn dat je de reuk sensatie erbij zet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *