Make Up For Ever Aqua Brow Review

Al twee jaar zijn mijn geliefde Chanel wenkbrauwpotlood en ik onafscheidelijk. Ik gebruik haar elke dag, slijp haar, verzorg haar. En op haar beurt maakt zij mijn wenkbrauwen voller, geeft ze er vorm aan, geeft ze mijn gezicht een lift en zorgt ze voor wat meer expressie. Het waren twee geweldige jaren, maar een paar dagen geleden heb ik dan toch echt afscheid moeten nemen. Een heftige break-up, dat was het. Tranen met tuiten gehuild. Maar het is nu eenmaal niet anders. Ik heb een nieuwe liefde. Haar naam is: Aqua Brow.

Wenkbrauwpotlood ken ik. Wenkbrauwpoeder ook. Maar wenkbrauw gelcreme? Dat is gek. En toch werkt het net zo makkelijk als al het eerder genoemde. Laatst plaatse mijn stagiaire Yolanda een artikel online over de nieuwe M.A.C The Stylish Brow collectie waar zich ook een wenkbrauw gelcreme in bevindt. Toen ik het goedje bij haar aanbracht was ik eigenlijk wel onder de indruk van het gemak waarmee dat ging en het mooie effect wat het gaf. Plus, het bleef zitten als een muur. Mijn interesse in wenkbrauw gelcreme was gewekt.

Ik probeerde daarom hetzelfde product in de kleur Brunette uit op mezelf, maar deze kleur vond ik toch nog wat te licht voor me. Ik wist dat MUFE een donkerder kleur bruin in hun Aqua Brow assortiment had, dus in Vegas ben ik er meteen naar op zoek gegaan. En jawel, ik ben verliefd!

Aqua Brow is verkrijgbaar in maar liefst 7 kleuren. De kans is dus vrij groot dat jouw wenkbrauwkleur erbij zit. Hieronder de beschikbare kleuren op een rijtje;

  • #10 Light Blonde
  • #15 Blonde
  • #20 Light Brown
  • #25 Ash
  • #30 Dark Brown
  • #35 Taupe
  • #40 Brown Black

Zelf heb ik kleur #25 Ash, een bruine kleur met een grijzige ondertoon. Dat is goed voor mij, want dit is een koelere bruintint. Ik heb wel eens mijn wenkbrauwen ingekleurd met bruin met een warme (roodachtige) ondertoon en dat staat me niet. Je ziet dan echt duidelijk kleurverschil.

De kleur ziet er in de tube vrij lichtbruin uit, maar eenmaal aangebracht lijkt het wel een tint donkerder uit te pakken. De MUFE Make Up Artist vertelde me dat je wat dit product betreft daarom beter een tintje lichter kunt kiezen. Dus dames, houdt dat in gedachten mocht je voor het schap staan!

Maar goed, nadat je de juiste kleur hebt uitgekozen moet je het goedje gaan aanbrengen. MAAR HOE DAN? Het is een vloeibare, cremige substantie. Hoe kan je hier ooit je wenkbrauwen mee inkleuren en bijtekenen, vraag je je wellicht af. Worden dat geen enorme Scouse Brows?

Hoe je dit goedje aanbrengt is eigenlijk heel simpel: met een kwastje. En om Scouse Brows te voorkomen geef ik verderop nog een aantal tips. Je hebt dus wel een goed wenkbrauwkwastje nodig om dit product keurig en subtiel aan te kunnen brengen. Zelf heb ik een schuin aflopende kwast van M.A.C, #208. Deze kwast, of dit model kwast, leent zich uitstekend voor het bijtekenen en inkleuren van wenkbrauwen.

Net als een professionele visagist ga ik te werk. Ik pak het tubetje erbij en breng een druppeltje aan op de rug van mijn hand. Dit is mijn palette. Vervolgens pak ik mijn kwastje die ik erdoorheen zwiep. Ik veeg wat strepen op mijn hand om van het overtollige Aqua Brow af te komen, want ik ga voor een subtiele bijgetekende wenkbrauw. Zo natuurlijk mogelijk, is het idee. Ik houd wel van een strakke wenkbrauw, dus ik ‘knijp’ het kwastje fijn tussen duim en wijsvinger. Hiermee kan ik nu superstrakke lijnen tekenen. Dit was een tip van Maikel, de Chanel maquillist.

Het beste kun je beginnen met het bijtekenen van de boog naar beneden, dus het uiteinde van je wenkbrauw. Het is niet erg als je wenkbrauw hier wat zwaarder wordt aangezet. Als je hiermee klaar bent is het meeste Aqua Brow van je kwastje af, dus nu kun je de aanzet van je wenkbrauw inkleuren. Omdat er niet meer zoveel Aqua Brow op je kwast zit kun je dit lekker subtiel aanbrengen. Doe je het andersom, dus eerst de aanzet en dan de boog, dan heb je kans op een te zwaar aangezette wenkbrauw aan het begin, plus dat je meer product nodig hebt op de boog te tekenen. Mijn tip is dus: eerst de boog en dan het begin.

En wanneer je Aqua Brow aanbrengt aan het begin, houdt je kwast dan zo:

Op deze manier kun je natuurlijker, met de richting van de haartjes, aanbrengen. Bovendien is het kwastje ervoor gemaakt om op deze manier te werk te gaan.

Hoewel dit spul vloeibaar is droogt het redelijk poederachtig op. Dat wil zeggen: geen glans, maar een zacht, poederachtig en natuurlijk ogend effect. Ik vind het mooier dan wanneer ik wenkbrauwpotlood aanbreng, en omdat het eerst vloeibaar is, kun je hiermee strakkere lijnen zetten dan met wenkbrauwpoeder. Het heeft eigenlijk the best of both worlds: het strakke van wenkbrauwpotlood, maar het zachte, natuurlijke effect van wenkbrauwpoeder.

Ingrediëntenlijst;
Daarbij werkt het product erg zuinig en blijft het zitten als een baas. Maar dan echt! Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik ben in slaap gevallen (blame it on the jetlag!) met mijn make-up nog op en ik was vergeten mijn make-up eraf te halen. Bij wijze van experiment heb ik de dag erna express de Aqua Brow laten zitten toen ik mijn gezicht reinigde. Ik ging erna douchen en toen ik de douche uitstapte, je gelooft het niet, zaten mijn wenkbrauwen nog op zijn plek. Aqua Brow blijft dus met gemak zo’n 2 dagen zitten en ik durf met zekerheid te zeggen dat het waterproof is. Ik denk zelfs dat ik het 3 tot 4 dagen kan laten zitten, maar laat ik dat maar niet gaan onderzoeken 😉

Hieronder het drupje wat ik doorgaans gebruik:Zijn er ook nadelen aan dit product? Ja, als ik even een beetje de zeikerd mag gaan uithangen dan vind ik van wel. Ten eerste moet je dus altijd je hand reinigen nadat je klaar bent met aanbrengen. Dat is een extra stap ‘werk’ in de ochtend.

Zo ziet mijn hand eruit na gebruik:
Ten tweede droogt het goedje vrij snel op wanneer het op mijn hand zit. Omdat ik het drupje uitveeg en wat strepen plaats, kan het nog wel eens voorkomen dat het al is opgedroogd voordat ik goed en wel klaar ben met aanbrengen. Het is nu al een paar keer voorgevallen dat ik een nieuw drupje moest aanbrengen omdat het andere uitgeveegde drupje al was ingedroogd op mijn hand. Dus het werkt wel zuinig, maar op deze manier dan weer niet heel erg.

Als laatste zeikmomentje vind ik wel dat wanneer je met een product als deze gaat werken je in het bezit moet zijn van een goed wenkbrauwkwastje. Nu was mijn M.A.C #208 zo’n $15 (omgerekend zo’n €12) en die kan ik aanraden omdat het kwastje heel smal is, en omdat je het kwastje heel fijn kunt knijpen voor strakke lijnen. Niet elk schuinaflopend kwastje is zo smal als deze. Dus dat is een indirect minpuntje denk ik, omdat niet iedereen gemakkelijk aan een goede kwast kan komen en omdat een goed kwastje niet per se heel budget is. Mochten jullie tips hebben wat betreft goede, smalle en schuinaflopende kwastjes, plaats ze dan graag in de comments!

Zijn jullie benieuwd naar het resultaat?

Hieronder een foto van mij zonder bijgetekende wenkbrauwen. Zoals je ziet zijn ze ongelijk, maar ook bevatten ze wat lege plekjes. In het midden een foto met links niets en rechts Aqua Brow. En rechts een foto met op beide wenkbrauwen Aqua Brow:

Hieronder een close-up, zodat je de finish goed kunt bekijken:

En hieronder een voor- en nafoto zodat je het verschil goed kunt zien. Ik moet zeggen dat het hieronder op de foto geen perfecte kleurmatch lijkt, maar in het echt zie je echter totaal geen kleurverschil tussen mijn echte wenkbrauwhaartjes en de Aqua Brow #25. Het stukje wenkbrauw wat ik aan het uiteinde heb bijgetekend bijvoorbeeld heeft in het echt dezelfde kleur als de rest, terwijl het hier op de foto lichter lijkt.

Aqua Brow van Make Up For Ever is in Nederland te koop bij Sephora. Klik hier voor de dichtstbijzijnde verkooppunten. Aqua Brow zit in een tube van 7ml en kost €21,50 (in Las Vegas heb ik $20 betaald trouwens). Zelf heb ik kleur #25 Ash, maar er is in totaal keuze uit 7 kleuren, voor zowel blondines, brunettes als dames met ravenzwarte lokken. Ik heb het idee dat er geen goede kleurmatch is voor redheads, maar gelukkig kunnen roodharige dames nu terecht bij The Stylish Brow collectie van M.A.C (zie deze review).

Wat vinden jullie van het effect van Aqua Brow? Vinden jullie het mooier dan wenkbrauwpotlood en -poeder?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

148 Reacties

 1. nina
  24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Ik ben zo fan van dit product, hij overleeft sport en werk en alles! Ik weet mijn kleur niet uit mijn hoofd maar mijne heeft wel een rode ondertoon omdat ik kastanjebruin/rood haar heb en daar past hij mooi bij. De prijs, ja het is niet goedkoop maar bij de aanbiedingen bij de sephora lijkt het mij wel te doen. Ik kocht hem bij mn naked palette dus voor de helft! En ik gebruik een spooly om het nog wat door te borstelen na het inkleuren en eeen wenkbrauwkwastje van ecotools.

 2. Renske
  24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  mooi!!! ik wil graag de 2 lichtste kleuren testen, maar moet ze dan waarschijnlijk allebei bestellen want ik heb geen sephora in de buurt 🙁

 3. Julia
  24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Ik teken zelf mijn wenkbrauwen niet bij, maar heb zelf wel (per ongeluk) een keer zo’n kwastje gekocht. Het kwastje heeft dezelfde vorm als die van MAC van Serena alleen heeft een korte steel. Bij Essence is ‘ie te koop. Ik heb er één keer mijn wenkbrauwen mee bijgetekend en dat werkte erg fijn, echt een aanrader dus. Kost hooguit 3,- xx

 4. Karolien
  24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Ik vind deze aqua brow gel echt veel beter dan al je vorige wenkbrauwproducten! Het is veel minder hard, en je ziet er gelijk vriendelijker uit! (niet dat je er gemeen uit zag ^^)

 5. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  wauw, ik vind het echt heel mooi staan. Het geeft een natuurlijk effect!

 6. Gwen
  24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Ik denk datik nu toch ook de aqua brow ga halen. Ik heb nu een potlood van Catrice(waar ik overigens zeer tevreden over ben) Alleen blijft die toch niet zo goed zitten. Alleen even een kwast zoeken, MAC vind ik echt te duur, dus mocht iemand een goed alternatief weten?

  • Christy
   24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

   ‘Buurvrouw’ Cynthia gaf als tip het penseeltje te gebruiken dat je bij de gel eyeliner van Maybeline krijgt; zelf geprobeerd, werkt inderdaad prima!

 7. Joanne
  24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Mooi product! Ik was er al nieuwsgierig naar. De textuur vind ik heel mooi, alleen ik vind de kleur toch net wat te licht voor je! Daarom vind ik je chanel potlood toch beter staan. Die kleur was perfect.

 8. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Ik vind het er echt heel mooi uitzien! Veel natuurlijker dan met wenkbrauwpotlood, de kleur is ook net iets lichter. Het lijkt me niet heel prettig werken, dus zelf zou ik het niet kopen.

 9. Annika
  24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Wow! Dit spul ziet er echt mooi uit!

 10. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Hij lijkt me echt heel erg fijn! Al is hij wel iets boven m’n budget… Maar toch, fijne review!

 11. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Oh ja, ik vind het zo veel mooier dan wenkbrauwpotlood! Het staat zo natuurlijk en mooi, aahhh hebben!

 12. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  ik vind het een heel naturel effect geven , staat je heel erg goed !

 13. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  ik vind hem heel mooi! wenkbrauwen zijn sowieso heel belangrijk 🙂

 14. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Ik ben fan! Ik vind het zo’n fijn product. Gebruik het al een tijdje, moest in het begin wel even wennen, maar wil niet meer anders.

 15. denise
  24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  haha, misslipgloss gebruikt het ook

 16. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  geeft wel een mooi zacht resultaat 😀

 17. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Ik vind het er erg mooi uitzien! Ik gebruik zelf een HEMA wenkbrauwpotlood en eigenlijk ook altijd gedaan.. Ik durf niet over te stappen, haha.. Maar dit ziet er goed uit en het is natuurlijk super fijn dat het zo lang blijft zitten.

 18. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Ik vind het een mooi effect, maar toch wat te duur voor mij!

 19. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Ik vind het veel mooier dan een potlood of poeder. Kan je een filmpje maken hoe je het aanbrengt? Daar ben ik echt benieuwd naar.

 20. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Dit ziet er heel mooi en erg natuurlijk uit! I like it 😀

 21. Farizah
  24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Ooh ik word zo hebberig! Zat er al aan te denken om deze aan te schaffen, maar dat wordt dan volgende maand. Heb mijn make-up budget gister uitgegeven aan een urban decay naked palette (eindelijk! xD) en een bare minerals foundation.

  Ik zweer trouwens bij het kwastje van essence. Heb die van hema ook gehad, maar die werd bij mij zacht en iets breder. Die van essence heb ik al een hele poos en blijft gewoon stevig en smal! 🙂

 22. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  ik ben verkocht! gelukkig ga ik over een paar maandjes naar Amerika, dus dan koop ik het daar 🙂 en ook het kwastje!

 23. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Ziet er echt super gaaf en handig uit en het staat je zo goed

 24. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Het staat je heel natuurlijk Serena. Erg mooi! Een tip voor dames voor een goedkoop en goed schuinaflopend kwastje is die van de Hema. Echt perfect! Gelukkig heb ik van mezelf volle en donkere wenkbrauwen, dus ik hoef hem niet aan te schaffen 🙂

 25. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Wat een geweldig product lijkt me dit, en het ziet er ook heel erg natuurlijk bij je uit Sereen! Kheb er ook al eens naar gekeken, maar omdat ik niet veel haartjes heb, lijkt me dit niet voor mij geschikt.. Of juist wel? Ik weet niet haha.. 😉

  • Serena
   Auteur
   24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

   Als ik het niet vergeet neem ik het morgen mee, kan je even kijken! 😉

   • 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

    Jaa cool! Misschien is het toch wel iets voor mij 🙂

 26. Lousaa
  24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Jaaaaaa, heel mooi! Wil ik ook. Ik gebruik normaal ook een geijsbruinig potlood, maar ik vind het toch lastig om dat goed te krijgen. Vanuit de boog gaat goed, maar de aanzet blijft een paain in thr ass en je veegt het zo uit. Aquabrow staat nog als enige product op m’n wishlist.

 27. t
  24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  ziet er heel natuurlijk uit. Ik teken nooit mn wenkbrauwen bij want heb hele donkere en volle. Maar wil het best een x proberen voor een feestje ofzo. Want je ziet het verschil wel

 28. May
  24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Wat zit je haar mooi op de laatste foto ! Misschien een haartutorial ?

 29. Carina
  24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Goedr budgetkwast is er een van de Hema. Ik gebruik m om gelliner mee te zetten maar wenkbrauwen zou ook moeten lukken..

 30. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Wat een ontzettend fijn en goed artikel, Serena! Top! Bedankt voor de tip omtrent wenkbrauwen aanzetten: eerst boog richting einde, dan pas aanzet. Misschien een tip voor jou: de gel aanbrengen op een watje, tissue ipv je hand. Hoef je laatstgenoemde niet te wassen 😉

  • kirsten
   24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

   Ik zou eerder van een oude cd die je nooit meer luistert gebruik maken, hierop kan je alles mixen. Zelf gebruik ik een soort schilderspalet gekocht bij Inglot, ook goed om pigmenten te mixen met duraline.

   Een tissue of watje kan het product makkelijk opnemen.

   • Christy
    24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

    @Kirsten
    Je tip m.b.t. de oude CD vond ik erg leuk, meteen geprobeerd. Had hier nog zo’n mini reclame CD-tje. Werkt perfect, is a.h.w. ook een schilderspalet met 1 vinger door het gaatje.Bovendien idd mega snel schoon te maken.
    Verder houd ik het tubetje nu met de opening omhoog, houd dáár dan het CDtje tegen en knijp dan zachtjes in het tubetje. Verspilling is zo (bijna) onmogelijk, thx voor de tips, jij en anderen!

 31. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Als ik tijd heb ga ik wel naar de stad! Hij is zooo mooi ik moet wel kijken welke kleur bij me pas. Maaar ik moet heb hebben hahaha

 32. Ester
  24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Ik vind het mooier dan de andere producten!
  Wauw, wat een mooie wenkbrauwen heb je zeg!

 33. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Mooi review. Ik vind het een mooi resultaat hebben. Maar ik vind het toch wel iets te duur..

 34. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Ziet er goed uit, wel een beetje prijzig voor mij!
  xx

 35. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Wat een fijne review, ik vind hem erg mooi bij je staan!

 36. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Klinkt goed, maar ik ben wat te ongeduldig en denk dat ik voorlopig blijf bij mijn zwarte Hema potlood. Al denk ik dat het resultaat met dit goedje -en een goede kwast- veel fraaier is, dus uiteindelijk zal ik wel zwichten:)

 37. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Klinkt goed en het resultaat ziet er erg mooi uit!

 38. Esmee
  24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Echt een hele leuke review!

 39. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Staat je heel mooi, erg natuurlijk ook!

 40. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Fijne review! Ik ben nog op zoek naar een goed wenkbrauw product, en dit lijkt mij wel wat! Nog wel eventjes over nadenken…

 41. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Oe, ik vind het er echt heel erg mooi uitzien. Wel vind ik 21 euro een beetje duur voor een wenkbrauwproduct (exclusief de kwast die wel erg handig zou zijn). Ik ga hem wel in gedachte houden, misschien dat ik er toch een keer aan ga bezwijken haha!

  • Laura
   24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

   Haha dit had ik kunnen schrijven, i absolutely agree haha

  • Aniek
   25 februari 2013 / maandag, 25 februari 2013

   Als je kijkt naar hoelang je hier gebruik van kan maken is het juist goedkoop! Ik heb een oogschaduw die ik gebruik voor mijn wenkbrauwen (1,5 jaar geleden gekocht voor 20 euro) deze is nu voor de helft op, maar ik gebruik hem nog steeds elke dag 😉

   Toch aan het nadenken om dit te kopen. Lijkt me heerlijk om in de zomer te gebruiken met het warme weer!

   • 27 februari 2013 / woensdag, 27 februari 2013

    Ik denk inderdaad dat je er heel lang mee kunt doen, en het lijkt me een heel fijn product! Maar zelf gebruik ik een oogschaduw van Catrice (dus rond de €3,-), die voor mij echt een perfecte match is (ik ben asblond), en daar doe ik ook al een paar jaar mee. Dus goedkoper kan het altijd, maar ach, als je het geld (ervoor over) hebt 🙂

 42. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Jaaaaaa MUFE Aquabrow is THE BOMB gewoon!! Gisteren aangeschaft en gelijk HD foundation meegenomen want blijft voor mij toch wel #1!

 43. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Ja ziet er écht goed uit. Ik gebruik meestal wenkbrauwpoeder van TBS, maar volgende x neem ik deze!

 44. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Wat een leuk artikel weer en ook tof dat je gewoon eens van je vertrouwde chanel potlood bent afgestapt en iets anders hebt geprobeert, dit klinkt echt als een fijn product en ik vind het je dan ook erg mooi staan! Geeft een nog duidelijkere gezichts expressie 🙂

 45. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Heerlijk zo’n uitgebreid artikel! Het eerste stukje is ook heel leuk geschreven. Ik vind het een mooi effect geven, staat je goed.

 46. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Dit klinkt als een ontzettend fijn product. Ik kwam de Aqua Brow ook al tegen op andere blogs en die zijn net als jij erg positief. Alleen de prijs houdt mij tegen, want voor een wenkbrauw product is 21 toch wel aan de duurdere kant. Ik ga eerst maar eens langs bij Sephora om het eens uit te proberen. Bedankt voor deze fijne review!

  • Jessica
   24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

   Wow, wat een lieve reactie 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *