Maak jezelf vakantieklaar!

Nog maar een paar dagen en dan zit ik in mijn uppie in het vliegtuig naar Singapore. Spannend! Ik kan het haast niet geloven, de tijd vliegt gewoon! Ik heb er ontzettend veel zin in, maar voordat ik op (zon)vakantie ga moet ik nog altijd de nodige voorbereidingen treffen at home. Zo doe ik altijd nog een paar drogisterij aankopen en – ook al weet ik dat ik daar ook kan shoppen – vind ik het fijn om hier al een leuk jurkje en een leuk stel slippers te scoren. Dan heb je in elk geval al iets leuks om aan te trekken de eerste dag daar!

Hieronder mijn persoonlijke checklist voordat ik op vakantie ga:

1. Zomervoetjes!
In Singapore is het bloedjeheet en ook nog eens erg vochtig, waardoor 'shorts & tanktops' de normale gang van zaken is daar. Renee van Beautyfool.com schreef er een leuk artikel over (lees hier). Wanneer het zo heet is draag ik ook graag leuke slippertjes/sandaaltjes, en daar horen natuurlijk wel mooi gepedicuurde voetjes bij! Een tijdje terug heb ik een uitgebreid artikel geplaatst waarin ik stap voor stap laat zien hoe ik mijn voeten zomerklaar maak ('how-to: zomervoetjes!'). Ik heb het al een tijdje niet meer bijgehouden, dus ik ga straks weer even lekker aan de slag! Ook mijn handen krijgen een manicure en een leuk zomers kleurtje op de nagels.

2. Ontharen!
Omdat ik sinds mijn Brazilian Wax niet meer scheer ben ik van plan te blijven harsen. Ik vind het fijn om alles weg te halen voordat ik op vakantie ga, zodat ik me daar niet druk hoef te maken om lichaamsbeharing wanneer ik korte broekjes en mouwloze shirtjes aantrek. Als ik mijn oksels, benen, bikinilijn en armen (ja, als ik dan toch bezig ben) wil laten doen bij de salon ben ik zo'n €100 kwijt, dus om geld uit te sparen doe ik het gewoon zelf. Nu ik het al een paar keer heb geharst zijn mijn haartjes wat zachter en gaan ze er gemakkelijker uit zonder al te veel pijn. Met het Veet Easywax systeem ging het op zich wel goed, maar ik denk dat ik het toch liever bij vloeibare wax houd die ik zelf moet uitsmeren. In feite is het zo gepiept, met een uur ben je wel klaar. En dat scheelt je dan mooi wel even €100. Trouwens, mijn bikinilijn smeer ik in met Bikini Zone, dit laat ik goed intrekken en daarna ga ik harsen. In deze creme zit lidocaine die de huid iets verdooft waardoor het stukken minder pijn doet. Bikini Zone kost €8,50 en is te koop via BikiniZone.nl.

3. Wenkbrauwen en bovenlip epileren
Omdat ik me tijdens mijn week Singapore ook niet druk wil maken om gezichtsbeharing zorg ik dat ik mijn wenkbrauwen mooi in shape heb voordat ik ga. En dat niet alleen, ook mijn snor moet eraan geloven! Gewoon hop, snor harsen en wenkbrauwen harsen/epileren en ik ben good to go! Natuurlijk neem ik mijn pincet wel mee, maar in principe hoef ik me daar dus verder niet druk om te maken. Lekker!

4. Scrubben
Niet alleen wil ik mijn benen ontdoen van haartjes, maar ook van dode huidcellen, want zo krijg ik extra gladde en verzorgde benen. Bovendien blijven ze langer bruin – mochten ze bruin worden door eventuele zon – omdat je 'verse' huidcellen bruin worden en het door scrubben nu langer duurt voordat deze naar de oppervlakte toe veranderen in dode huidcellen en je lichaam verlaten. En niet alleen mijn benen, ook mijn gezicht en de rest van mijn lichaam krijgt een goede scrubbeurt voordat ik op vakantie ga! Probeer ook eens mijn DIY Body Scrub recepten, zoals de Lemon & Ginger scrub.

5. Travelsize
Als ik een weekendje weg ga dan neem ik samples mee, maar nu ik iets langer wegga – een week – heb ik daar niet genoeg aan. Ik heb ook geen zin om met literflessen te sjouwen dus de perfecte oplossing is 'travelsize'. Bij de Xenos, Blokker en de drogist kun je van die toilettasjes kopen met een paar lege flesjes en potjes waar je dan je cleanser, tonic en dagcreme in kunt overgieten/scheppen. Ideaal! Ook neem ik een klein flesje parfum mee (ik heb een 15ml Amazing Grace flesje) of breng ik wat parfum over in een Travalo tasverstuiver. Dit doe ik altijd voordat ik op reis ga en ik label alles ook netjes, zodat ik weet wat erin zit. Scheelt je kilo's in je koffer en die kilo's zijn altijd heel precious voor mij, want ik probeer natuurlijk zo veel mogelijk mee terug te nemen! πŸ™‚

6. Laatste aankoopjes
Nieuwe sandaaltjes, schattig jurkje, zomerse nagellak! Je hebt het waarschijnlijk niet eens per se nodig maar het is gewoon leuke voorpret om het vast hier in Nederland te kopen. Net zoals ik het vroeger altijd leuk vond om schoolspullen te kopen – dan had ik gewoon Γ©cht meer zin om weer terug naar school te gaan.

7. Vliegtuigoutfit klaar hangen
Ik zit zo'n hele dag (HELE DAG!) in het vliegtuig, dus ik heb geen zin om dat in een knellende skinny jeans en torenhoge hakken te doen. Ik ga voor stylish & comfy! Β Ik heb er een heel artikel aan gewijd (Vliegtuig Outfit Tips) die je hier terug kunt lezen.

8. Koffer pakken
Ik ben heel streng voor mezelf wanneer ik mijn koffer inpak. Het liefst stop ik er alleen een bikini in, haha! Nee echt. Ik ken mezelf en ik ben gewoon een shopper, wat betekent dat ik in Singapore waarschijnlijk een geheel nieuwe garderobe bij elkaar koop. En een gehele nieuwe make-up stash. En omdat ik weet dat ik zo ben probeer ik altijd zo min mogelijk mee te nemen, want ja er mag maar 23 kilo mee terug. Ik heb er al eerder een artikel over geschreven, die kun je hierΒ teruglezen. En zo doe ik het nog steeds!

9. The Essentials
Zonnebril, zonnebrand, laptop, kabeltjes, videocamera, fotocamera, batterijopladers, telefoon, PASPOORT(!!), reisdocumenten, adres van appartement, oppas voor Clarence en Coco (mijn katten). Check. Om er zeker van te zijn dat je niets vergeet stop je de essentials een dag vantevoren in je koffer en handbagagetas! Wat ik trouwens altijd vergeet, maar nu niet, is een tas voor daar. Ik neem meestal mijn supercharmante knalpaarse laptoprugzak mee als handbagage (hij ziet er niet uit, maar is ZO relaxt wanneer je met je laptop sjouwt, veel beter voor je rug). Als ik in Singapore de stad in ga wil ik liever niet met dat ding gezien worden (het staat meteen zo toeristisch en een rugzak vind ik onhandiger dan een schoudertas) dus heb ik een schoudertas in mijn koffer gelegd. Gewoon voor daar dus. Mocht je op vakantie gaan naar een oord waar je flink gaat stappen? Vergeet dan niet zo'n klein schattig uitgaanstasje in te pakken!

10. Check the weather!
Nou, dat heb ik dus net gedaan en ik ben blij dat ik het dit keer niet ben vergeten. Het mag er dan wel gemiddeld 30 graden zijn, de week dat ik in Singapore ben is er veel bewolking en onweer. Oh no! Er is net zo veel kans op zon als op neerslag, dat gaat nog tricky worden, haha! Ik zie mezelf al helemaal lopen zoals de mensen hierboven op Orchard Road. Meh! Dat wordt dus ook een lange broek en een vest inpakken, en misschien zelfs een paraplu en laarzen!

11. Stuff to do in the sky
En last but not least: stuff to do. Zoals ik al eerder vertelde zit ik bijna een hele dag in het vliegtuig, dus dan moet ik mezelf natuurlijk wel nuttig maken. Tijdens lange vluchten heb je meestal zo'n eigen schermpje en kun je leuke nieuwe films en series kijken, maar na een paar uur naar zo'n minischerm staren heb je dat ook wel gehad. Ik zorg daarom ook altijd voor een leuke playlist (ik heb ze al in Spotify staan, maar ik moet ze nog even offline zetten zodat ik ze gewoon via mijn telefoon kan beluisteren in de lucht), een goed boek en wat leuke magazines. Mijn laptop neem ik ook mee zodat ik eventueel nog opzetjes voor nieuwe artikelen kan schrijven en foto's kan bewerken.

Zo, dit is wel zo'n beetje het lijstje wat ik afga voordat ik op vakantie ga. Hebben jullie ook een checklist? Wat zijn jullie must-do's voordat je vertrekt? Hebben jullie nog tips voor mij?

Until next time,
Serena Verbon

jfdghjhthit45

Volg:

115 Reacties

 1. Mirjam
  24 juni 2012 / zondag, 24 juni 2012

  Waar koop je vloeibare was?
  En waarmee trek je het eraf?

  • Serena
   Auteur
   25 juni 2012 / maandag, 25 juni 2012

   Moet je even googlen, er zijn speciale webshops die alles verkopen op het gebied van harsen. Ook rollen met papieren/katoenen strips om het ermee af te trekken.

 2. 23 juni 2012 / zaterdag, 23 juni 2012

  Echt geweldig dat je daar heen gaat! Vergeet de Laksa, pohpia, chilly crab en ice katjang niet!! Heeeeeeeeerlijk

  • Serena
   Auteur
   23 juni 2012 / zaterdag, 23 juni 2012

   ik weet niet wat het is maar het klinkt heel lekker! πŸ™‚

   • 24 juni 2012 / zondag, 24 juni 2012

    Singapors eten is echt HEEEEEERLIJK, tis erg “dicht bij huis” want er zijn natuurlijk veel invloeden uit Malaisie en Indonesie maar toch een tikkeltje anders. Heeeeeeeeel veel plezier daar!

 3. 23 juni 2012 / zaterdag, 23 juni 2012

  Hele leuke tips! Het probleem is dat ik zelf al helemaal vakantieklaar ben, maar mijn werkschema nog niet πŸ™
  Nog 3 weekjes… Ik tel al af! πŸ™‚

 4. Selina
  22 juni 2012 / vrijdag, 22 juni 2012

  Ohhhhhhmygooooddddddddd, weet je misschien waar je die sandaaltjes met stuts ofso kunt kopen? <3-<3

 5. Marlien
  22 juni 2012 / vrijdag, 22 juni 2012

  Oe! Van welk merk zijn die zwarte sandalen bij plaatje 6? πŸ™‚

 6. Anne
  21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Ooh veel plezier zeg!En kan je met je telefoon in de vliegtuig muziek luisteren?Dan heb je lekkere luxe en fijne telefoon :P:D!Dat kan ik denk ik niet met me telefoon :O:P,hihi.Geniet maar lekker van je vakantie

  Groetjes Anne

 7. Liset
  21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Wauw wat een prachtige sandaaltjes! Ik vind die zwarte, met een heel klein sleehakje van 1 cm geweldig! Weet jij waar ze van zijn??

 8. 21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Je bereid je echt perfect voor, zeg! Leuk om te lezen en ook nog eens een boel informatie. Leuk, leuk!

 9. 21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Heeeel leuk artikel! Kan niet wachten om op vakantie te gaan! Supersuperveel plezier in Singapore

 10. Kim
  21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Maar je laat dus niet meer een brazilian wax doen? Of doe je alleen je bikinilijn zelf en laat je de rest nog wel waxen?

 11. 21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Wat een leuk en handig artikel, heb een fijne reis naar daar alvast! πŸ˜€ Have fun! πŸ™‚

 12. Lauren
  20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

  Wat leuk dat je er heen gaat! Ik heb er zelf 3 jaar gewoont.
  Je hoeft echt absoluut geen lange broek, laarzen en vest in te pakken, want als het regent is het nog steeds bloed heet en nog vochtiger waardoor warme kleren alleen maar gaan plakken! Echt niet nodig gewoon! Verder veel plezier, het is er echt onwijs leuk, en geniet vooral van het shoppen want dat is ge-wel-dig!

 13. Mirjam
  20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

  Hee, leuk artikel! Maar hoe maak je vloeibare wax? Of koop je dat ergens? x

 14. Annika
  20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

  koffer inpakken! zeker lastig! als ik (met mn ouders) op vakantie ga, wil ik altijd te veel meenemen :S en nu gaan we ook nog met het vliegtuig, dus dan KAN het gewoon niet te veel zijn :C

 15. Muus
  20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

  Ah die zwarte sandalen zijn zo mooi (die alleen op het plaatje staan, onder het kopje travelsize) Waar komen die vandaan!! Ik wil ze hebben!

 16. 20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

  Leuk artikel! Beetje jammer van de weervoorspellingen maar ik denk dat het jou sowieso lukt om er een onvergetelijke ervaring van te maken. Heel veel plezier!

 17. Kim
  20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

  Said it before and will say it again; er hangt hier een veel betere sfeer dan op andere beautyblogs als MissLipgloss en Beautygloss. En dat straalt ook van je artikelen af, heel fijn om te lezen. πŸ™‚ Veel plezier in Singapore!

 18. Oumaima
  20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

  Hoelang ga je?

 19. Oumaima
  20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

  Ik maak ook altijd check list voor de zekerheid zodat ik niks vergeet x

 20. Annelise
  20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

  Handig artikel! Veel plezier in Singapore, ik ben er een keer geweest en het is echt een waar shoppingparadijs. Dus geniet ervan en keep up the good job!

 21. Zana
  20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

  Ga je alleen??

 22. 20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

  Leuk en handig om te lezen πŸ˜€ x

 23. 20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

  Nu wil ik ook op vakantie!

 24. Miriam
  20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

  Leuk en vooral ook handig artikel. Ik krijg echt zin in vakantie nu, maar moet nog even wachten. Ik ga begin augustus pas. Ik ga proberen dit jaar eens wat minder mee te nemen. Ik prop altij mijn koffer zo vol voor het geval dat of voor de zekerheid. Kan dan net qua gewicht en uiteindelijk neem ik heel veel kleding weer ongedragen mee terug.

 25. femke
  20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

  super handig artikel. ik ga over een maandje op vakantie (london) en zit nu toch wel een beetje te kijken wat nou allemaal handig is om mee te nemen. ik heb wel bij de etos van die travel size make up remove doekjes gezien. een heel klein verpakingtje met 15 doekjes er in. erg handig πŸ™‚
  maar wat leuk! singapoor, wauwie. heb even snel wat foto’s gegoogled en het ziet er prachtig uit sereen πŸ™‚ ik hoop dat je een leuke vakantie hebt.
  oh, heb jij trouwens nog tips over dingen terug meenemen van de vakantie BTW? zeg maar de dingen die je daar geshopt hebt, dat het wel weer allemaal mee terug kan. in het vliegtuig dat ik neem mag je namelijk maar 1 handbagage koffer mee nemen en meer niet. dan ga ik daar heel veel shoppen en hoe neem die dingen weer terug? (denk ook aan het max. gewicht dat mee mag in een vliegtuig)
  dankje serena πŸ™‚

 26. Annemiek
  20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

  Ik ga binnenkort ook maar eens een checklist maken.
  Bedankt voor de tips!
  Leuk geschreven trouwens… πŸ™‚

 27. Kim
  20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

  Die laatste foto! Dat ‘tasje’ is super handig! (waar kan je dat krijgen?)
  Ik ga over 10 week 11 dagen alleen naar turkije. Ik ben nu al druk met dingen uitzoeken. Ik ga alleen dus ik mag niet te veel mee nemen.. πŸ˜›
  Hoop dat het lukt! Jij alvast veel plezier πŸ˜€

 28. 20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

  Oh, mijn zomervakantie is nog ver weg! Ik moet nog 4 weken naar school en dan heb ik eindelijk vakantie. Ik heb wel al een lijstje gemaakt met de dingen die ik moet doen. Alles is eigenlijk hetzelfde als de stappen hierboven!

 29. 20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

  Hee Serena! Supergaaf dat je binnenkort naar Singapore gaat! Ik heb al zin in je shoplogs, hihi. Ik heb laatst een paar keer oop verschillende beautyblogs gelezen dat mensen ook tijdens de vlucht hun gezicht verzorgde omdat dat heel belangrijk is (?), doe jij dat ook?

 30. Lois
  20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

  wat leuk!
  je hebt misschien wel al vragen hier over gehad, maar waar zijn die zwarte sandaaltjes van?

 31. 20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

  wieee super leuk dat je naar Singapore gaat! Heel veel plezieeer

 32. Maxime
  20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

  hey ik had een vraagje, hoe/waarmee onthaar jij je bovenlip? ik ben mijn snorretje meer dan zat, als ik het wax met mijn suikerwax zijn er altijd nog van die geniepige haartjes die eigenwijs op hun plek blijven (hate them)

 33. 20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

  aan de voorbereiding kan bij jou in ieder geval niets meer misgaan!

 34. Nikitaa
  20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

  hee serena,
  Leuk artikel! en heel veel plezier in signapore!
  Ik vroeg me af of je een artikel kan maken, met uitleg hoe je je oksels kan harsen want ik heb het een keer geepileerd met een epilady, dit was geen succes ( lees: bloedende oksels, waar stukjes huid helemaal kapot waren) ik wil graag mijn oksels harsen zodat je je daar geen zorgen over hoeft te maken, dus het zou erg handig zijn als er nog meer mensen dit willen weten!
  Groetjes

 35. Chiara
  20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

  Terwijl ik dit lees zit ik te genieten van een Welsh Cake (:
  Yes. Dankje (: (:

  Hoe kan je in t vliegtuig muziek luisteren op je mobiel? Die moet dan toch uit?
  Ik weet t niet zeker hoor, heb nog nooit gevlogen, haha.

  Alvast heel veel plezier daar!

 36. 20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

  Super leuk om te lezen! Veel plezier alvast op je vakantie πŸ˜€

 37. m
  20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

  Ik zou ook even goed de regels van Singapore uitpluizen. Zo krijg je een super hoge boete als je kauwgom kauwt op straat. En je mag absoluut geen papiertjes op de grond gooien, want dan krijg je ook een boete. Verder goed opletten op je tas (op het vliegveld) of niemand er iets (drugs) in stopt. Daar staat de doodstraf op.
  Voor de rest: Heel veel plezier en geniet ervan! xx

 38. 20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

  handig! Ik ga deze zomervakantie naar Londen dus deze tips komen zekersteweten van pas πŸ˜‰

  check m’n site :$

 39. 20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

  Hiihi, handig artikel! (: x

 40. Suus
  20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

  Hee, waar heb je die sandaaltjes gekocht? Ze zijn echt superleuk!

 41. 20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

  Leuk en handig artikel!

 42. 20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

  Haha, lekker zo’n zomerartikel! Toevallig doe ik echt haast alle dingen die je hier hebt opgenoemd!

 43. Heleen
  20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

  Leuk artikel! Waar heb je die Sandaaltjes gekocht die je op de eerste foto aanhebt ?

 44. 20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

  Oeeeh leuk artikel! Hoe doe jij eigenlijk je snor weghalen? Ohja, sinds je je nieuwe layout hebt kan ik elke keer de intro niet lezen. Op een of andere manier schuift dat bij mij dat onder je header. hebben meerdere mensen dit of alleen ik?

 45. 20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

  Leuk stuk! Ik ga deze zomer met de auto, dus dan ben ik onderweg lekker bezig met rijden en meekijken met mijn vriend als hij rijdt πŸ˜‰ meestal speel ik ook voor dj en zing ik met alle liedjes mee haha.

 46. Sanne
  20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

  Aah heerlijk ik heb vrijdag vakantie en ik heb ook al een hele lijst,
  harsen, scrubben, bruinen, smeren, manicure, pedicure, kapper… etc etc
  hahaha πŸ™‚

 47. 20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

  Deze checklist zou ik zo kunnen overnemen! eventjes liken met bloglovin’

 48. 20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

  Geweldig!