Lieve baby,

toen ik net ontdekte dat je in mijn buik zat, was ik zo ontzettend blij! Ik rende naar boven om het goede nieuws aan papa te vertellen. Het was ochtend en hij lag nog slaperig in bed. Dolgelukkig hebben we elkaar geknuffeld en zijn toen samen weer in slaap gevallen.

Een paar weken later wist ik niet zeker of je nog bij me was, omdat ik heel veel bloed was verloren. Gelukkig stond er een dag later al een echo gepland. Onze allereerste echo. Je was toen slechts 8 weken oud. Ik was zo bang dat je er niet meer zou zijn, want ik wilde jou zo ontzettend graag houden. Papa heeft mijn hand de hele tijd vastgehouden. Toen er een kloppend hartje op het scherm verscheen, dat als een razende te keer ging, moest ik huilen van geluk. Wat was ik opgelucht. Je zat er nog!


Bij de volgende echo was je 13 weken oud. Omdat er veel fout kan gaan in de eerste weken van je leven vond ik het nog steeds erg spannend, maar ergens wist ik dat het goed zat. Mijn gevoel zei me dat je nog steeds lekker in mijn baarmoeder aan het chillen was. En ja hoor, je was inderdaad alive & kickin’. Letterlijk, want je sprong mijn hele baarmoeder door en maakte koprollen en salto’s. Daar moesten papa en ik heel hard om lachen.

Sindsdien groei je gezellig in mijn buik. De eerstvolgende keer dat we je zagen was tijdens onze 20-weken echo. Omdat papa en ik niet wilden weten of je een jongetje of meisje zou worden, hebben we steeds weggekeken op de momenten dat de echoscopist bij je beentjes was. Of nou ja wegkijken, we keken elkaar aan met een hele brede glimlach en twinkelende oogjes van nieuwsgierigheid. De echoscopist heeft jouw geslacht opgeschreven op een briefje en die in een dichtgeplakte envelop gedaan voor ons. Twee weken hielden we het vol. Toen ik jouw vader voor de tweede keer ‘betrapte’ (hij hield de envelop voor de grap tegen het licht om te kijken of hij kon zien wat er stond) zei ik ‘laten we maar gewoon gaan kijken dan!’. Want eerlijk is eerlijk, stiekem was ik ook erg nieuwsgierig. Vlak voordat we de envelop openden keken we elkaar aan en vroegen we aan elkaar ‘wat denk jij?’. Papa en ik dachten hetzelfde en… ons gevoel bleek te kloppen!


Een klein maandje later heb ik jou voor het eerst gevoeld. Heel zachtjes een piepklein kriebeltje. Alsof je me aan het kietelen was. De kriebeltjes werden met de week steeds duidelijker en zijn inmiddels golvende kronkeltjes geworden, met zo af en toe een zachte beuk of trap. Doet geen pijn, hoor. Tot nu toe ben je erg lief voor mij geweest. Je hebt me geen misselijkheid, pijn in mijn rug, bekken of ribben bezorgd. Alleen wat vermoeidheid en puistjes op mijn rug, maar dat vind mama geen probleem.

Inmiddels voel ik je elke dag op vaste tijden bewegen. Op die momenten aai ik over mijn buik zodat je hopelijk voelt dat ik bij je ben, of ga ik plat op de bank of in bed liggen om vol bewondering naar mijn bewegende buik te kijken. Ik vind het zo gezellig zo samen met jou! Ik geniet met volle teugen van mijn zwangerschap en mijn steeds groter wordende buik. Ik draag jou vol trots. En hoewel ik het heerlijk vind om zwanger te zijn, en het stiekem een beetje eng vind om straks voor jou te zorgen (zo veel verantwoordelijkheid!), kijk ik er ook heel erg naar uit om jou te ontmoeten. De laatste tijd word ik steeds meer en meer nieuwsgierig naar jou.


Ik ben benieuwd naar je haarkleur, als je überhaupt al haar hebt bij jouw geboorte. Zou het donkerbruin zijn, zoals dat van mij, of toch een beetje rood, zoals jouw papa vroeger had? Heb je bruine ogen zoals die van ons, of worden ze lichter omdat zowel jouw opa als oma blauwe ogen heeft? Krijg je je vaders amandelvormige pretogen of mijn grote, dromerige ogen? Zal je mijn hoge jukbeenderen erven en zijn lange benen? Zijn sproetjes en dat ene kuiltje in zijn wang? Krijg je een klein beetje van mijn tint mee of zal niemand meer kunnen zien dat je Indische roots hebt? Zal je mond omhoog krullen zoals die van mij, of juist omlaag zoals die van je vader? Zal iedereen zeggen dat je veel op mij lijkt, of juist veel op papa?

Ik ben heel benieuwd naar jouw karaktertje en naar de eigenschappen die je van ons zal overnemen. Zou je net zo muzikaal worden als je vader? Hij speelt zo mooi gitaar. En leer je net zo prachtig tekenen als hij? Word je net zo atletisch en sportief als papa, of een houten hark zoals ik? Zal je zijn flauwe gevoel voor humor erven, waar ik altijd zo hartelijk om moet lachen? En zal je zijn stevige handdruk en rechte houding overnemen, maar ook mijn trots en optimisme? Stap je, net zoals ik, elke ochtend vrolijk uit bed en kun je goed tegen je verlies? Kom je voor jezelf op, maar durf je dat ook voor anderen te doen? Word je een doorzetter, ben je sociaal in de omgang en creatief van geest? Maar ben je ook lief, behulpzaam en pienter? En ook niet onbelangrijk, zal je net zo dol worden op katten als ik?


Maar hoe je karakter zich ook zal ontwikkelen, en ongeacht hoe je eruit komt te zien, wij houden toch wel van je. Onvoorwaardelijk en voor altijd. We zullen van je houden, voor je zorgen en jou alles leren over het leven wat wij hebben geleerd. We zijn zo benieuwd naar jou! Papa en ik kunnen niet wachten om jou te ontmoeten, lieve baby.

Until next time,
mama

– deze brief schreef ik op 18 april 2018. Inmiddels is onze zoon gezond en wel ter wereld gekomen op 29 april 2018, om 2.18u ‘s nachts.


Welkom, lieve Marshall Austin Chvojka!

Volg:
Fotografie pregnancy shoot: Desirée Verver Photography

199 Reacties

 1. 16 mei 2018 / woensdag, 16 mei 2018

  Gefeliciteerd met jullie zoon, mooi geschreven, kreeg er kippenvel van

 2. Joyce
  12 mei 2018 / zaterdag, 12 mei 2018

  Gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon! Geniet van de mooie periode met zn 3tjes.

 3. 9 mei 2018 / woensdag, 9 mei 2018

  Wat een mooie brief sereen! Als Marshall dit later leest weet ik zeker dat hij (net als ik) een traantje wegpinkt.

  Geniet van de heerlijke kraamtijd

 4. 8 mei 2018 / dinsdag, 8 mei 2018

  Ook via deze weg van harte gefeliciteerd met jullie kleine man. Geniet van elkaar. Liefs soraya

 5. 7 mei 2018 / maandag, 7 mei 2018

  Gefeliciteerd en heel veel geluk samen! 🙂 ♥

 6. Kim
  7 mei 2018 / maandag, 7 mei 2018

  Wauw, prachtige brief en wat een ontzettend mooi eind (update) met geweldig nieuws!!!!!!
  Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie prachtige zoon.
  Alle liefde en geluk gewenst!

 7. 6 mei 2018 / zondag, 6 mei 2018

  Supermooi brief Serena!!!! En wat een mooie foto’s Gefeliciteerd met jullie zoontje. Hij ziet er zo schattig uit!

 8. M
  6 mei 2018 / zondag, 6 mei 2018

  Gefeliciteerd! Nu lekker genieten met de kleine, veel geluk samen!

 9. 6 mei 2018 / zondag, 6 mei 2018

  Ahhh, wat een prachtige brief! Tranen in m’n ogen. Heel mooi, en lieve foto’s. Gefeliciteerd met de komst van de kleine!

 10. Emke
  6 mei 2018 / zondag, 6 mei 2018

  Wauw, wat mooi schreven! Ik moest bijna wenen! Ik wens je veel geluk toe met jullie pasgeboren zoontje!

 11. Marianne
  6 mei 2018 / zondag, 6 mei 2018

  Heel er gefeliciteerd met jullie prachtige zoon! En wat een mooie brief heb je geschreven!

 12. 6 mei 2018 / zondag, 6 mei 2018

  Van harte mop. Geniet van je momenten!

 13. 5 mei 2018 / zaterdag, 5 mei 2018

  Prachtig mooi! Van harte gefeliciteerd!

 14. Petra
  5 mei 2018 / zaterdag, 5 mei 2018

  Zo lief! fantastisch Serena!

 15. Jane
  5 mei 2018 / zaterdag, 5 mei 2018

  Gefeliciteerd met jullie mooie mannetje hij is op mijn verjaardag geboren 🙂

 16. Wanda
  5 mei 2018 / zaterdag, 5 mei 2018

  Gefeliciteerd! Geniet ervan!

 17. Chantal
  5 mei 2018 / zaterdag, 5 mei 2018

  Wat een prachtige en ontroerende brief! En wat een prachtige foto’s heb je laten maken!

  Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie wondertje ♡

 18. Cher
  5 mei 2018 / zaterdag, 5 mei 2018

  Wooow wat een verassing !! Ik moest mijn tranen wel inhouden tijdends het lezen van je prachtige brief. En vooral toen op het eind jullie knappe baby te zien was.
  Je kan zien dat je zoveel liefde voor dit kindje in je hebt. Iets wat elke kindje wenst om als ouder te hebben.
  Heel veel geluk met jullie kindje. Ik weet zeker dat hij heel goed terecht is gekomen bij jullie beide 🙂

 19. Lieke K.
  5 mei 2018 / zaterdag, 5 mei 2018

  Kippenvel momentje had ik hoor – toen ik de brief las!
  Vol met liefde en genegenheid! 🙂

  Ik wens jullie heel veel geluk, liefde en blijheid toe met het kleine wondertje! 🙂

  GENIET!

 20. Femke
  5 mei 2018 / zaterdag, 5 mei 2018

  wat een prachtige brief. Van harte gefeliciteerd met jullie knappe zoon. Ik was zo opgelucht en blij toen ik het op Instagram zag. ik volg je nu al zoveel jaar(sinds je nog thuiswoonde) dat het bijna lijkt alsof ik je “ken”. Ik weet nog zo goed dat je vroeger al een kinderwens had. Wat super fijn dat alles goed met jullie gaat al zal alles nog even wennen zijn. Neem vooral jullie tijd en rust. xx

 21. Loes
  5 mei 2018 / zaterdag, 5 mei 2018

  Ik ben zo blij voor jullie! Je straalt helemaal op die foto waar je Marshall voor het eersf vasthebt? dank je wel dat je deze mooie en intieme foto met ons wilde delen xxx

 22. Renu
  4 mei 2018 / vrijdag, 4 mei 2018

  Aaaaaaaw gefeliciteerd!!

 23. Sabrina
  4 mei 2018 / vrijdag, 4 mei 2018

  Wauw wat is hij mooooooi. En wat een mooie originele naam.! Lieve Serena doe lekker rustig aan geniet van je kindje en je gezin. Heel veel liefde en geluk gewenst. Je bent een topper en je hebt het maar mooi gedaan!

 24. 4 mei 2018 / vrijdag, 4 mei 2018

  Wat een mooi verhaal en van harte met je prachtige zoon! Geniet ervan want voor je het weet is hij groot.

 25. Anne
  4 mei 2018 / vrijdag, 4 mei 2018

  Oh wauw, wat een prachtig stuk Serena! Ik hoop dat je met volle teugen van je zwangerschap hebt genoten en een hoop rust heb kunnen pakken, dat is in elk geval wat ik lees. Hele fijne tijd toegewenst samen <3

 26. Pien
  4 mei 2018 / vrijdag, 4 mei 2018

  Gefeliciteerd ! Lief !

 27. Kim
  4 mei 2018 / vrijdag, 4 mei 2018

  Wat een mooie brief aan je prachtige zoon! Het ontroert me want ooit hoop ik ook een brief te kunnen schrijven aan mijn (dan nog) ongeboren wondertje. Helaas zijn we al 4 jaar tevergeefs aan het proberen om een kindje te krijgen. Ben nu 30 en begin de hoop al langzaam op te geven. Ik hoop dat het ons gegeven wordt. Geniet van deze bijzondere tijd samen als gezin! Jullie zoon is prachtig en heeft geweldige liefdevolle ouders, grootouders, ooms en tantes) ps mooie naam, stoer en origineel!

  • Louise
   7 mei 2018 / maandag, 7 mei 2018

   Niet opgeven 🙂
   Bij mij heeft het ook megalang geduurd.
   Een kleine heads up 😉

 28. Diana
  4 mei 2018 / vrijdag, 4 mei 2018

  Oh lieve Serena en George, van harte gefeliciteerd! Geniet van elkaar, er is niets, niets belangrijker! Je baby is zo maar ZO ontzettend mooi, ben meteen verliefd op hem, lieve, kleine Marshall 🙂 Ik moest zo opeens huilen van je brief en dan van de verassing, oh… ik hoop dat ik ooit ook zoiets meemaak. Inmiddels…geniet meisje, van harte.

  Diana

 29. Nienke
  4 mei 2018 / vrijdag, 4 mei 2018

  Hartelijk gefeliciteerd! Veel geluk!

 30. Sanne
  4 mei 2018 / vrijdag, 4 mei 2018

  Lieve Serena,

  Zit ik daar op mijn werk een traantje weg te pinken terwijl ik jouw brief lees. Wat een ontroerende, oprechte en mooi geschreven brief. Geniet van alles wat komen gaat. Bedankt voor het delen. Veel geluk!!

 31. Britt
  4 mei 2018 / vrijdag, 4 mei 2018

  Gefeliciteerd met de geboorte! Wat een schatje!

  • Mama van peuter
   4 mei 2018 / vrijdag, 4 mei 2018

   Gefeliciteerd met jullie prachtige zoon! Omg hij is echt knap ??

 32. Nathalie
  4 mei 2018 / vrijdag, 4 mei 2018

  Gefeliciteerd mama en papa, wat een prachtig kindje en mooie, originele naam. Wat een ontroerend mooie brief heb je geschreven en wat lief dat je die deelt met ons kijkers/lezers en volgers. Geniet van je kraamtijd jullie zijn prachtige ouders.

 33. 4 mei 2018 / vrijdag, 4 mei 2018

  Wat een prachtig geschreven stuk, vanuit je hard erg mooi! 🙂

  Super leuk en bijzonder dat je dit met ons deelt. Van harte gefeliciteerd met jullie geboorte, geniet ervan!

  Liefs
  x

 34. Lisa
  4 mei 2018 / vrijdag, 4 mei 2018

  Wauw wat mooi Serena, gefeliciteerd met jullie prachtige zoontje! <3

 35. Culpa
  4 mei 2018 / vrijdag, 4 mei 2018

  Wat een mooie mooie brief lieve mooie Serena. Ik heb het niet droog gehouden. Geniet van je mooie prinsje. ❤️

 36. 4 mei 2018 / vrijdag, 4 mei 2018

  Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon.
  Heel veel geluk en liefde toegewenst. Geniet van jullie zoontje!

 37. 4 mei 2018 / vrijdag, 4 mei 2018

  Lieve serena,

  Wat een prachtige en emotionele brief. Geniet van jullie kleine wondertje?

  Heel veel liefs!

 38. simone
  4 mei 2018 / vrijdag, 4 mei 2018

  Gefeliciteerd met jullie prinsje. =)
  Ik ben superblij voor jullie en wens jullie heelveel zonneschijn!

 39. Tamara D
  4 mei 2018 / vrijdag, 4 mei 2018

  Ik zag t al op instagram en op nu.nl van dr week! Gefeliciteerd jullie allebei wat een snoepje zeg.. geniet ervan

 40. G
  4 mei 2018 / vrijdag, 4 mei 2018

  Mooi!! Gefeiciteerd!

 41. Suzanne
  4 mei 2018 / vrijdag, 4 mei 2018

  Geweldig mooi geschreven Serena!
  En dan de ‘surprise’ op het laatst dat jullie inmiddels ouders zijn geworden van een prachtig kereltje!
  Gefeliciteerd en geniet van deze mooie periode!

 42. 4 mei 2018 / vrijdag, 4 mei 2018

  Met zoveel liefde geschreven, heel mooi om te lezen…

  Ik wens jou en George heel veel geluk met jullie kleine wondertje! Geniet ervan!

 43. b
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  WOW Serena, wat fantastisch. van harte proficiat met de geboorte van jullie zoon!
  Heerlijke foto van Marshall.
  Maar ook prachtige foto van jou en je zoontje; jij als moeder. want hoe mooi en bijzonder het iedere keer ook is, je “wordt” maar 1 keer moeder en dat is toch zooo bijzonder mooi. het maakt je sterk en kwetsbaar en misschien ook een emotioneel weekdier en wellicht ga je ook ervaren dat alle clichés zo waar zijn als een koe. Ik wens je een hele fijne kraamtijd toe (met alle kraantranen van geluk 😉 ) en bovenal een prachtig en gelukkig leven samen met je twee mannen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *