Latest Obsession: winterjassen

Vroeger was het altijd weer hetzelfde liedje zo rond september, oktober: de zoektocht naar de perfecte winterjas. Ik schraapte al mijn zak- en kleedgeld bij elkaar en ging op weg naar Utrecht om alle kledingwinkels af te struinen. De ene jas was te dik en te donzig, de andere had een gekke kleur, of hij zat gewoon niet lekker, of er zaten geen binnenzakjes in, of geen capuchon, of… hij was gewoon te ver boven mijn budget. Het was altijd weer een crime.

winterjassen obsessieDit jaar is het anders. Dit jaar vind ik zo’n beetje elke winterjas mooi die ik tegenkom. Ik heb dit jaar al 3 nieuwe aangeschaft en ik moet mezelf zwaar in bedwang houden om er niet nog meer in te slaan. ‘s Nachts struin ik online webshops af en prop ik allemaal winterjassen in mijn virtuele winkelmandje. Om vervolgens snel weg te klikken en maar naar bed te gaan. WHAT’S WRONG WITH ME?! Ik heb een soort winterjassenverslaving, geloof ik.

Laatst in Knokke heb ik de vierde winterjas van dit jaar aangeschaft. Een prachtige gewatteerde trench coat van Versace. Gescoord voor een prikkie in een tweedehands zaak, kon ’em niet laten liggen!

Ik weet niet was het is, ik vind ze allemaal gewoon zo mooi en leuk dit seizoen. En omdat ik altijd moeite heb met mooie winterjassen vinden, heb ik het gevoel dat ik ze nu massaal moet inslaan zodat ik er de komende 50 jaar mee kan doen. Goed, kijken jullie mee naar mijn favoriete winterjassen?

oversized boyfriend coatDeze oversized boyfriend coat is echt zo leuk! Ik heb hem nu aan mijn kapstok hangen. Hij zit lekker warm en staat ook erg leuk. Prijs €64,95 via loavies.com

Primark-AW14-13Ik ben echt in love met deze zachtroze, fluffy oversized boyfriend coat die ik jullie liet zien in mijn laatste Primark Londen Shoplog! Ik had hem net aan toen ik Grieks ging afhalen en ik voelde me een beetje een suikerspin, maar dan op een goede manier. Het is zo’n heerlijke, zachte, hier-kruip-ik-in-weg jas. En de kleur, dat is weer eens wat anders dan het doorgaans zwart, beige, legergroen of marineblauw. Lekker vrolijk! Deze jas is van Primark en kost zo rond de €30.

Primark-AW14-03Deze fluffy teddy coat is ook van Primark. Ik zag em hangen, maar had hem toch niet gekocht en nu heb ik er spijt van! Mocht ik binnenkort weer bij Primark zijn dan neem ik deze jas zeker mee. Kan me niet schelen dat ik al te veel winterjassen heb! De prijs weet ik niet meer, maar zal ook zo rond de €30 zijn.

camel-coat3Vorig jaar kreeg ik deze prachtige camelkleurige mantel opgestuurd van Otto. Het is een heel lang model, en dat scheelt trouwens echt in warmte. Je benen zijn nu namelijk ook lekker warm. Ik vind het fijn om een lange winterjas te hebben, omdat ik die graag draag in combinatie met lange vesten, jurkjes, maxi skirts, etc. Dit model is van het merk Ashley Brooke, dat verkocht wordt bij otto.nl. Prijs €129,95.

babyblauwe only coatNaast een babyroze jas wil ik ook nog heel graag een babyblauwe winterjas dit najaar. Ik zag dit prachtexemplaartje van Only, gemaakt van mohair. Mohair is is de naam voor wol van de angorageit. En een jas van wol is altijd lekker warm. Het model vind ik erg chic. Heel klassiek en recht met een mooie lengte. Yes, deze staat echt op mijn wish list! Prijs €119,95.

witte jas zaraTja, en een witte winterjas vind ik eigenlijk ook wel heel mooi! Dit klassieke exemplaar heeft een mooi structuurtje en is niet getailleerd, maar ziet er toch wat ‘slanker’ uit dan een oversized boyfriend coat. Deze jas is van Zara en kost €99,95.

hm leopard coatAls laatste staat er een leopard print jas op mijn wish list. Ik houd echt van printjes en luipaardprint vind ik een erg mooi printje. Ik heb er eigenlijk niet zo veel van. Momenteel hangen er alleen twee jurkjes in mijn kast met luipaard, maar ik wil meer! Een winterjas met luipaardprint lijkt me daarom erg leuk. Dit oversized model zag ik in de webshop van H&M en kost €49,99.

Dat was mijn confession. Ik ben blij dat ik mijn winterjassen verslaving met jullie heb kunnen delen. Zo, dat lucht op.

Wat vinden jullie van de winterjassen die dit seizoen in de (virtuele) winkels hangen? Is het helemaal jouw ding of heb je juist moeite met het vinden van een mooie jas?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

67 Reacties

 1. 24 september 2014 / woensdag, 24 september 2014

  Helaas ben ik nog steeds opzoek naar de perfecte winterjas. Ik heb geen moeite met het vinden van winterjassen die ik echt heel leuk en mooi vind, alleen dat ze goed passen blijkt vaak een probleem. Het lijkt alsof alles korter is geworden;)

  Die jas van de H&M met luipaard print vind ik echt heel leuk! Maar de mouwen komen ongeveer tot mijn elleboog… Dus ik mag mijzelf nog even heerlijk vergapen aan alle leuke winterjassen in de (web)shops!

 2. 24 september 2014 / woensdag, 24 september 2014

  Onlangs heb ik een fluffy coat gekocht bij Vero Moda dus ik kom de winter wel warmpjes door =)

 3. 23 september 2014 / dinsdag, 23 september 2014

  Jaa! Ik heb juist echt mega moeite!
  Ik wil heel graag een mooie ladylike winterjas met capuchon en beslist geen parka of iets wat erop lijkt. Blijkbaar zijn capuchons hard to find op een winterjas :C. The struggle is real.

 4. 23 september 2014 / dinsdag, 23 september 2014

  Die fluffy jas van de primark had ik daar gepast. Hij voelt heel zacht aan, maar je merkt meteen dat je het heel koud gaat krijgen in deze jas als het flink waait omdat de wind echt zo door die fluffy stof gaat. Ook moet je echt een hele goede sjaal dragen, want de kraag is echt heel laag.
  Doe mij maar een goeie jas met hoge kraag van een waterafstotende stof. Daar heb je ten minste wat aan als het echt winter of herfst weer is.

 5. loes
  23 september 2014 / dinsdag, 23 september 2014

  Ik vind winterjassen kopen ook erg leuk, maar ik houd niet van die oversized mode van dit jaar, ook niet met shirts en broeken :p ik ben redelijk kort 1,55) en slank dus dat staat mij voor geen meter :’)

 6. hobs
  23 september 2014 / dinsdag, 23 september 2014

  Ik vind jou vaak erg leuk en stijlvol gekleed, maar dit vind ik echt vormloze hobbezakken.
  Sorry =P

 7. Ger
  22 september 2014 / maandag, 22 september 2014

  Ik ben ook dol op winterjassen! Liefst lekker van wol waar je heerlijk in weg kan kruipen. De witte jas van Zara vind ik heel mooi. Bij V&D hebben ze ook altijd mooie jassen van Benneton en Mart Visser. Heel chic. Ik ben op zoek naar een mooie rode jas.

 8. Yuenting
  22 september 2014 / maandag, 22 september 2014

  Tip! De luipaard jas is nu voor 40 euro inplaats van 50 euro op internet!

 9. 22 september 2014 / maandag, 22 september 2014

  De pastelkleurige jassen zijn leuk, maar niet zo mijn ding. Maar voor al de andere wil ik zeker plaats maken in mijn kast!

 10. kimmie
  22 september 2014 / maandag, 22 september 2014

  Je zou men kast is moeten zien ik heb er meer dan 10 en k heb er weeral twee op het oog :-D.

 11. 22 september 2014 / maandag, 22 september 2014

  Ik vind dit dus echt een hel… ik kan nooit een mooie winterjas vinden. Moet nu toch echt weer eens op zoek!

 12. ANNA
  22 september 2014 / maandag, 22 september 2014

  Ik hoop dat mijn winterjas sowieso een teddy vacht heeft !

 13. 22 september 2014 / maandag, 22 september 2014

  Jaaaa wauw ik hou van deze jassen! Ze zijn zo chic en hip en je hebt ook zulke leuke kleurtjes nu! Ik heb zelf een oud roze en ik ben er zo blij mee!
  Liefs, Tessa

 14. laura
  22 september 2014 / maandag, 22 september 2014

  Dit meeeeen je niet!
  Ter info, ik was het meisje dat ‘s ochtends aan jullie ontbijttafel stond 😉
  En ik heb nog met die trench van Versace in mijn handen gestaan! Te toevallig.

  • Serena
   Auteur
   22 september 2014 / maandag, 22 september 2014

   Oh wat leuk dat je een comment achterlaat! Angel en ik vonden je zo prachtig om te zien. En ben blij dat je hem niet hebt gekocht, ben er zo gelukkig mee! 🙂

 15. 22 september 2014 / maandag, 22 september 2014

  ooh leuke jassen!
  ik zoek er ook eentje voor deze winter
  maar weet nog niet goed wat voor eentje

  liefs
  Karlien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *