How-to: lange, sterke nagels

“Je hebt echt van die lieve kinderhandjes” zei mijn vader vroeger altijd. Dan pakte hij mijn handen en wreef er liefkozend overheen. Ik moest hem gelijk geven. Ik droeg nooit nagellak, deed nooit iets aan mijn handen of nagels qua verzorging en omdat ik bij zenuwachtige momenten altijd aan mijn nagels pulk had ik ook nog eens korte nagels.

opi-pink-of-hearts_02Je handen, sowieso je algehele uiterlijk, is je visitekaartje. Sinds ik voor mijn werk als fulltime blogger bijna elke dag een afspraak heb vind ik het belangrijk om er verzorgd uit te zien, en daar horen ook verzorgde handen en nagels bij. Nu ik mijn nagels lak en ze iets langer draag lijken mijn vingers ook ineens een stuk langer, waardoor ze er wat slanker, eleganter en niet meer zo kinderlijk uitzien. Ik vind dat persoonlijk een stuk mooier dan eerst, en het dragen van nagellak – met of zonder kleur – staat sowieso een stuk verzorgder.

opi-pink-of-hearts_04Nu moet ik zeggen dat ik erg slappe nagels heb. Ze zijn heel buigzaam en zoals ik hierboven al vertelde, kon ik ze gewoon afscheuren. Alleen mijn duimnagels zijn vrij stevig. Het is voor mij daarom moeilijk om ze lang te laten groeien, omdat ze erg vaak en snel afbreken. Nu hoeven je nagels natuurlijk niet per se heel lang te zijn, maar ik heb van nature ook geen lang nagelbed, waardoor ze er sowieso al wat korter uitzien. Ik vind het daarom wel mooi als mijn nagels minstens 1-2 mm boven mijn vingers uitsteken.

Gelukkig heb ik in de loop der tijd wat trucs gevonden om mijn nagels steviger te maken en ze optisch langer te doen lijken. Vandaag deel ik wat van deze trucjes met jullie!

1. Vijl je nagels vierkant of squoval

Het is nu eenmaal een feit: rond of ovaal oogt kleiner dan vierkant of rechthoekig. Door je nagels vierkant of squoval te vijlen (dat is vierkant met afgeronde hoekjes) lijken je nagels optisch langer dan wanneer je ze rond of ovaal zou vijlen.

Kijk maar eens naar dit plaatje:rondje in vierkantDe circel is even hoog en even breed als het vierkantje, maar oogt door de afgeronde hoeken een stuk kleiner. Ik vijl mijn nagels dan ook nooit ovaal of rond, maar probeer ze altijd recht te vijlen zodat ze optisch altijd wat langer lijken. Ik rond de hoekjes wel een klein beetje af, omdat ik het anders te recht en te scherp vind, dus mijn nagelvorm zit een beetje tussen vierkant en squoval in.

lange-nagels_02Wat ik ook doe is mijn nagels ‘slanker’ vijlen. Soms heb je van nature wat bredere nagels, of nagels die soort van ‘uitwaaieren’. Dit soort nagels maak je eenvoudig ‘slanker’ door de vijl tegen de zijkant van je nagels te zetten en dan voorzichtig verticaal te vijlen. Vijl wel altijd dezelfde richting op om scheurtjes te voorkomen. Het vijlen kun je het beste doen met een zo dun mogelijke vijl, die kun je er gemakkelijker tussen zetten. Zelf gebruik ik hier die smalle kartonnen vijltjes voor.

2. Verleng je nagelbed

lange-nagels_03Je nagelbed is het roze gedeelte van je nagel. Bij de één is het nagelbed langer dan bij de ander, maar hoe langer je nagelbed is, des te langer je nagels eruit zullen zien. Mijn vriendinnen Angel, Jacq, Maren en Hester bijvoorbeeld hebben hele lange nagelbedden. Zelfs al is hun nagel zo kort als hun vinger zelf, dan NOG lijken ze heel erg lang. Zucht, had ik dat ook maar!

diy-cuticle-balmZelf heb ik namelijk hele korte nagelbedden, waardoor ze er sowieso al korter uitzien. Wat ik daarom doe is mijn nagelriemen elke dag even invetten, bijvoorbeeld met deze DIY Cutice Balm, en vervolgens duw ik ze terug. Dit kan met een bokkenpootje, maar ik doe het gewoon met mijn vingers tijdens het inmasseren. Op deze manier voorkom je dat je nagelriemen steeds verder over je nagelplaten groeien en dat je op den duur je nagels in een gezonde conditie houdt. Het kan zelfs zijn dat je je nagelbed door het terugduwen iets langer kunt maken dan ze eigenlijk van nature zijn.

3. Gebruik een nagelverharder

rejuvacote_1Van mijn vriendin Caroline kreeg ik Rejuvacote, een nail growth system van het merk Duri waar menig (internationale) nailblogger bij zweert. Ik gebruik het nu zo’n kleine maand en serieus, sindsdien zijn mijn nagels niet ingescheurd of gebroken. Het is een kuurtje, wat inhoudt dat je het als base coat gebruikt en dan steeds elke dag een nieuw laagje aanbrengt als top coat. Na een week haal je alles eraf en als je merkt dat je nagels harder zijn geworden houdt je het geheel bij door Rejuvacote om de dag aan te brengen. Het is echt top spul! Het droogt razendsnel en het doet gewoon wat het belooft. Mijn nagels zijn niet keihard, maar wel een behoorlijk stuk steviger en ze scheuren niet meer in. Ideaal!

rejuvacote_2Als je slappe nagels hebt en je wilt ze langer laten groeien, dan heb je eigenlijk echt zoiets als een nagelverharder nodig. Duri Rejuvacote scoor je op eBay of op internationale webshops (of je mailt Caroline even, wie weet kan ze je aan een aantal flesjes helpen). Ik moet zeggen dat de nagelverharder van Herôme ook prima werkt, alleen hier kreeg ik nagel- en vingerpijn van op den duur, terwijl ik daar totaal geen last van heb met Rejuvacote. Mijn voorkeur gaat dus uit naar Rejuvacote, ook omdat je dit zowel als base- en topcoat kunt gebruiken en dus makkelijk kunt combineren met nagellak.

4. Draag de juiste nagellak

Omdat ik een nagelpeuteraar ben is het voor mij essentieel om nagellak te dragen. Als ik nagellak draag peuter ik er namelijk een stuk minder aan, maar de nagellak maakt mijn nagels ook harder waardoor ze minder snel scheuren en breken. Vooral Sally Hansen Miracle Gel nagellak vind ik top! Deze nagellak droogt snel en voelt heel stevig aan. Het blijft dik een week prachtig op mijn nagels zitten, dus ik heb er geen omkijken meer naar. En hoe minder omkijken ik er naar heb, des te beter, want zo kom ik niet in de verleiding om aan mijn nagels te peuteren.

optisch langere nagelsJe nagels lijken sowieso altijd langer wanneer je ze lakt, omdat je dan het horizontale witte randje (de nageltop of vrije rand) bedekt. Dit randje ‘breekt’ het geheel wat je nagels korter doet lijken. Een French Manicure of een druk nail art design heeft in feite hetzelfde verkortende effect. Lichtere kleuren laten je nagels langer lijken dan donkere. Wil je je nagels langer doen lijken, ga dan voor een effen lichte kleur.

Lak je nagellak zo dicht mogelijk tegen je nagelriemen aan. Verder ogen je nagels ook wat langer als je ze niet helemaal tot aan de zijkanten lakt, maar aan beide kanten een miniscuul streepje over laat, zodat je de illusie wekt dat je nagels smaller en daardoor ook langer lijken.

5. Blijf je handen en nagels verzorgen

rejuvacote_3Klaar met je nagelverharder-kuurtje? Manicure gedaan? Denk nu niet dat je er weer een jaar tegenaan kunt. Als je auto een APK keuring heeft ondergaan dan betekent dat ook niet dat je er de rest van het jaar geen olie, benzine en koelvloeistof in hoeft te gooien, toch? Ook je handen en je nagels moet je regelmatig blijven onderhouden om ervoor te zorgen dat ze in goede conditie blijven.

Ik merk het bij mezelf meteen als ik mijn handen en nagels een beetje heb verwaarloosd omdat er dan ineens allemaal nagels inscheuren en afbreken. Sinds ik mijn nagelriemen elke dag even inmasseer, een laagje Rejuvacote geef en zo’n één keer per week vijl en opnieuw lak gaat het supergoed. Ze breken niet meer af en ze worden met de dag steviger. Als je nu eenmaal niet bent geboren met harde, stevige nagels dan kost het wat meer werk (en een vleugje optische illusie!), maar het is dus zeker niet onmogelijk om ze mooi en lang te laten groeien.

Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben gehad. Wat zijn jouw trucjes voor lange, gezonde nagels?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

129 Reacties

 1. 4 maart 2017 / zaterdag, 4 maart 2017

  Waar kan ik vinddat nagelverharder van het merk duri ik woon in almelo?????ik wil graag dat

 2. Kirana
  24 november 2016 / donderdag, 24 november 2016

  Bij mij is juist het probleem dat ik juist dikkere en hardere nagels heb, ik kan ze niet zo gemakkelijk buigen waardoor ze makkelijker breken. Ik heb ook een aantal tips gekregen hier en daar. Het heeft veel te maken met je voeding! Een tekort aan vitamine B kan ervoor zorgen dat je nagels sneller breken (en je haar ook). Ook zorgt het eten van veel knoflook voor stevigere nagels. Waarom dat zo is? Ik heb geen idee, maar ik heb het gemerkt! Als ik een dag niks te doen heb vul ik een schaaltje met warm water en dan pers ik een teentje knoflook erin uit. Dan ga ik 15-20 minuten met m’n nagels in dat water weken en ik merk dat het helpt. Eén ding: Je vingers ruiken de hele dag naar knoflook (ook al vind ik dat niet zo erg). Ook week ik mijn nagels wel eens in warm water met citroen. Ik vind het niet alleen lekker ruiken, het is ook nog eens effectief! Mijn nagels worden steviger en soepeler. Zeker proberen dus!

 3. Lise
  8 juni 2016 / woensdag, 8 juni 2016

  Als ge een bus melk op 1 dag leegdrinkt worden u nagels kei lang??

  • Fleur
   3 augustus 2016 / woensdag, 3 augustus 2016

   Meen je dat of is dat een grapje? Want ren hele bus melk op een dag is niet goed voor je hoor.

 4. Lotte
  30 mei 2016 / maandag, 30 mei 2016

  Deze tips zijn echt handig! Ik heb precies het zelfde probleem, kort nagelbed en zeer zwakke nagels die daardoor snel scheuren. Ik vind het er altijd mooi uitzien als je lange nagels hebt maar aangezien ik geen nagelverharder meer heb, gebruik ik topcoat. Daar ben ik nu al een aantal dagen mee bezig en ook dit werkt prima! Dus mocht je geen nagelverharder in huis hebben, topcoat kan ook.

 5. M
  28 april 2016 / donderdag, 28 april 2016

  Ik gebruik de pillen van Kruidvat haar huid nagels het werkt heel snel en mijn haar groet heel snel mijn nagels zijn ook heel hard geworden ik kan het je zeker aanraden

 6. 6 maart 2016 / zondag, 6 maart 2016

  Ik zou graag rejuvacute hebben hoe kan ik online kopen alstublieft?

 7. Bo
  13 februari 2016 / zaterdag, 13 februari 2016

  Heai. Egt top deze tips. Maar waar heb jij die nagel verharder gekocht, ik had er ook wen van de etos en die was behoorlijk suur, maar diehielp nii echt. Ik heb echt hele slechte en slappe nagels en ik kan er niks mee het enigste wat ik er mee kan is ze laten buigen

  • 28 april 2016 / donderdag, 28 april 2016

   Zelf gebruik ik de pillen van haar huid en nagels mijn nagels breken heel snel af en buigen makkelijk maar na het gebruik van de pillen niet meer de zijn super hard geworden en kosten maar 3,99 geloof ik

 8. 18 januari 2016 / maandag, 18 januari 2016

  In de winter breken mijn nagels snel allen ik heb wel een nagelverhader maar die is op Ikweet niet waar ik een nieuwe kan kopen

  • Kirana
   24 november 2016 / donderdag, 24 november 2016

   Je kunt het gewoon bij drogisterijen zoals Etos kopen.

 9. Valerie
  12 oktober 2015 / maandag, 12 oktober 2015

  Ik bijt zelf nagels ik maar me handen vooral schoon en heb hele schone en goed verzorgende zachte handen en vooral ook nagelverharder

 10. 10 september 2015 / donderdag, 10 september 2015

  ik vind dit een super handige, mooi en leuke website.
  Ik bijt zelf ook nagels en mijn vriendinnen hebben allemaal mooi lange nagels,
  dat is iets wat ik ook wel zou willen.
  Bijvoorbeeld als we allemaal onze nagels willen gaan lakken,
  Dan kunnen mijn vriendinnen kunnen alles op hun nagels zetten en ik kan alleen maar een stipje zetten op mijn nagels!!!
  Dat vind ik niet echt leuk want ook als er ruzie is met de jongen kunnen hun krabben en ikke niet!!!!
  Daarom vindt ik deze website heel goed, mooi en leuk?

  Groetjes van: Nikki Olde Kiezer

 11. Tha
  5 juni 2015 / vrijdag, 5 juni 2015

  Leuke blog, geen woord van gelogen, dus erg behulpzaam =D ! Thank youu

 12. Lianne
  14 maart 2015 / zaterdag, 14 maart 2015

  De handcrème (roze flesje) van Vaseline is echt hemels voor je handen en ook goed voor je nagels! Wilde ik even kwijt 😉

  • Dana
   14 juni 2015 / zondag, 14 juni 2015

   Ja klopt, die handcreme is echt onwijs goed! Mijn zusje, moeder en ik zijn fan!

   Mijn moeder heeft al zoveel verschillende handcreme’s geprobeerd, want ze heeft onwijs droge handen (haar handen komen heel veel in aanraking met water en schoonmaakmiddelen) en die roze van Vaseline vindt ze echt de beste handcreme van allemaal! Mijn zusje heeft onwijs slappe nagels, en ze merkte ook dat deze creme haar nagels sterker maakt!

 13. 13 februari 2015 / vrijdag, 13 februari 2015

  wat moet ik doen als ik de producten niet in mijn land te vinden hebt …

  • Nodesha
   5 mei 2015 / dinsdag, 5 mei 2015

   Hey,Misschien kan je ze dan ergens bestellen bijv. op Ebay ofzo.. <3

  • Kirana
   24 november 2016 / donderdag, 24 november 2016

   Probeer AliExpress, die hebben alles!

 14. 23 januari 2015 / vrijdag, 23 januari 2015

  War
  Ar kun je nagelverharder kopen,want ik heb hele zwakke nagels?

  • 23 oktober 2015 / vrijdag, 23 oktober 2015

   Kruidvat etos)dat zijn een paar je hebt van herome sterk en extra sterk je kunt wel last van je nagels krijgen je moet zeker oppasen en je aan de bijsluiter houden
   Er zit een stof in
   die ik nu zo gauw niet meer kan bedenken
   Van de kruidvat is er ook nog eigenmerk misschien ook wel iets?

 15. Isis
  9 november 2014 / zondag, 9 november 2014

  Nicee

 16. 26 oktober 2014 / zondag, 26 oktober 2014

  Ik drink zelf naast deze dingen melk om mijn nagels sterker te krijgen zodat ze beter groeien! 🙂

  • Kirana
   24 november 2016 / donderdag, 24 november 2016

   Melk is niet zo handig vanwege de bestanddelen naast calcium die wel slecht voor je zijn. Dan kun je er beter voor zorgen dat je genoeg vitamine B binnenkrijgt, dat werkt veel beter 🙂

 17. Mardi
  15 oktober 2014 / woensdag, 15 oktober 2014

  Ik heb zeker interesse in Rejuvacote en heb meteen je vriendin Caroline gemaild. Ik wil wel graag een flesje bij haar bestellen als dit kan, maar ik heb helaas nog geen reactie teruggekregen.

 18. Anna
  13 oktober 2014 / maandag, 13 oktober 2014

  Een goede budget nagelverzorger is die van de HEMA!!! Ik weet niet precies hoe die heet maar het is een blauwe in een gewoon HEMA flesje maar dan ook nog verpakt in een wit doosje, superfijn en ook nog eens budget-proof!

  • sil
   18 september 2016 / zondag, 18 september 2016

   die werkt bij juist echt NIET heel lang opgedaan geen resultaat bij mij

 19. 12 oktober 2014 / zondag, 12 oktober 2014

  Wow, wonderful blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your web site is excellent, as well as the content! dedagedcgaeeeade

 20. maya
  11 oktober 2014 / zaterdag, 11 oktober 2014

  Ey ik vind de nagels zo mooi
  Zou graag ok lange nagels heben de meine zijn kort ik kan niet tegen langen nagels komt altijd vuil onder heb je tips

 21. Linda
  11 oktober 2014 / zaterdag, 11 oktober 2014

  Leuk artikel. Rejuvacote gebruik ik al heel lang en ik vind het super spul, mijn nagels zijn van zichzelf al best sterk, maar de duri heeft me heel erg geholpen om mooiere nagels te krijgen.

 22. Nienke
  11 oktober 2014 / zaterdag, 11 oktober 2014

  Ik heb al verschillende nagelverharders gebruikt, maar ze deden niet wat ik hoopte. Misschien kan ik die van Rejuvacote eens proberen.

  • Anna
   13 oktober 2014 / maandag, 13 oktober 2014

   probeer die van de hema!! (blauwe vloeistof in een witdoosje)

 23. N
  11 oktober 2014 / zaterdag, 11 oktober 2014

  Helaas helaas, ben al jaren in de weer met nagelverharder maar heb geaccepteerd dat mijn eigen nagels gewoon flut zijn

  • Kirana
   24 november 2016 / donderdag, 24 november 2016

   Niet alleen nagelverharder is de oplossing. Voeding is ook heel belangrijk. Zorg ervoor dat je voldoende vitamine B binnenkrijgt, en eet bijvoorbeeld meer knoflook. Wat je ook kunt doen, is elke avond je nagels een half uur weken in een bakje (zo) warm (mogelijk) water met citroensap (niet uit een flesje maar uit echte citroenen). Was daarna je handen (met een goede, hydraterende handzeep) en smeer daarna je nagels in met iets vets (olijfolie, kokosolie of vaseline). Je nagels zijn na een week gelijk steviger!

 24. 10 oktober 2014 / vrijdag, 10 oktober 2014

  Wat een goede tips, ik ben niet goed in nagelverzorging en door jouw tips heb ik een beter idee gekregen van hoe ik mijn nagels beter kan verzorgen! 🙂

 25. 10 oktober 2014 / vrijdag, 10 oktober 2014

  Ik zweer bij kokosolie/boter. Sinds ik mijn nagels en handen daarmee verzorg heb ik veel minder last van scheurtjes en mijn handen zijn ook lekker zacht.

 26. lot
  9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Ik heb ook slappe nagels. Maar vijlen gaat daardoor heen lastig. Want als een stuk is ingescheurd moet ik het toch echt afknippen, ik krijg dat niet zomaar weggevijld. Heb je daar nog tips voor?

  • Evi
   10 oktober 2014 / vrijdag, 10 oktober 2014

   Wat ik doe: een piepklein stukje uit een theezakje knippen. Dan doe ik een beetje nagellijm op de plek waar het scheurtje zit en vervolgens leg ik het stukje theezakje hierop en druk het wat aan. Dit heel goed laten drogen (dus een klein uurtje ongeveer). Vervolgens gladvijlen met een buffervijl en je ziet er niets meer van!! Dit werkt trouwens niet bij hele grote scheuren 😉

 27. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  oooh echt super leuke tips
  ik kan er heel wat van gebruiken
  en ik heb ook wat bijgeleerd

  liefs
  Karlien

 28. Alev
  9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Ik heb ook zeer slappe nagels! Ze scheuren al af als ik ernaar kijk. Ik heb verschillende nagelverharders gebruikt echter werkt t niet zoals ik t zou willen. En helaas scheuren ze door t buigen zeer kort af soms tot bloedens toe. Nu heb ik gehoord van een ibx behandeling en binnenkort weet ik of ik hiervoor in aanmerking kom. Dan hoop ik dat ik ze kan laten groeien en mooi lakken 😉

 29. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Wat heb je een prachtige nagels en super handige tips.
  Sally Hansen is ook zeker weten mijn lievelingsnagellak op dit moment.
  Ik heb er een video overgemaakt, dus voor de nieuwsgierige mensen onder ons, neem een kijkje 😉

  Liefs,
  Laura

 30. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Jaloers op je nagels! Wat zijn ze mooi 🙂 Handige tips heb je gegeven 😀 x

 31. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Wat een handig artikel! Mijn nagels zijn echt heel slap, terwijl ik ze goed verzorg. Mijn handen zijn juist weer heel zacht. Mijn beste vriendin zegt altijd dat ik babyhandjes heb, haha.

 32. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Fijne artikel. Jouw nagels zijn echt prachtig.

 33. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Ik ben echt jaloers op jouw nagels! Zelf probeer ik ze de laatste tijd ook heel netjes te houden en vooral niet aan velletjes te trekken! Dat is een echte no go. Vijlen doe ik niet, want daar krijg ik kippenvel van, haha. Ik gebruik dus gewoon een nagelknippertje, al werkt dat minder precies.

 34. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Aah je hebt zo’n mooie nagels! Ik gebruik sinds een half jaar Sensationails, en dat is voor mij echt de uitkomst geweest!

 35. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Handig artikel, mijn nagels zitten tussen ovaal en vierkant in. Ik ga ze vanavond weer verzorgen met Lush lemony flutter, top product!

 36. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Rejuvocate is echt een wondermiddel! Ik gebruik het al een jaar en ben er heel tevreden over.

 37. margriet kuper
  9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  sinds ik trind gebruik blijven mijn nagels eindelijk lang en splijten niet meer. Vroeger was ik peuteraar een daar ben ik idd ook afgekomen door nagellak te dragen want dan was het zonde om te peuteren.

 38. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Nog 1 heel belangrijke: nooooit onde rje nagels pulken! Schoonmaken met een zacht borsteltje en wat zeep 9als je dan ook even lekker je nagelriemen borstelt heb je hier minder dode huid, veel verzorgder) en ook zo verleng je optisch je nagelbed, omdat het witte randje hoger komt te liggen.

  Oh, en de beste vijl is altijd een glasvijl :).

 39. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Hey, dankjewel voor je tips! Zelf heb ik heel lang de nagelverharder gebruikt van herôme en ik kan je verzekeren dat die ook heel goed werkt! Ze hebben trouwens 2 soorten, gewoon sterk en extra sterk 🙂

 40. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Een heel fijn artikel Serena. Mijn nagels zijn de laatste tijd echt drama. Ik ben dan ook heel slecht in de nagel kuurtjes volhouden. Misschien moet ik dit toch allemaal wat vaker gaan doen. Dankjewel!

 41. eva
  9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Ik vindt die nagelverharders toch wel eng hoor, dat werkt door formaldehyde… wat normaal gezien gebruikt wordt om dode beesten/weefsels te fixeren, en dan moet je handschoenen aan omdat het kankerverwekkend is.

  • Kirana
   24 november 2016 / donderdag, 24 november 2016

   Ik snap je ‘angst’, maar ik denk dat dat met proporties te maken heeft. Zo zit er in tandpasta ook fluoride, dat vreet door beton heen, maar in tandpasta zit zo weinig dat het alleen je tandsteen wegvreet.

 42. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Dankjewel voor deze handige tips! De nagelverharder vind ik erg fijn klinken, zelf heb ik ook nagels die snel breken dus het zou ideaal zijn! X

 43. Kim
  9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Handig en goed artikel 🙂 Ik ben het zo met je eens dat, naast je gezicht en kleding, je nagels/handen bij je visitekaartje horen. Ik krijg vaak complimentjes van klanten, collega’s en medestudenten dat mijn handen en nagels altijd netjes verzorgd zijn.

 44. Susanne
  9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Ik vind je nagelbedden juist superlang! mooie nagels heb je.

 45. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Wat een handig artikel! Bedankt voor de tips hier ga ik zeker wat aan hebben! X

 46. Rianne
  9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Het grappige van mijn nagels is dat wanneer ik ze vijl ze enorm snel scheuren en breken. Maar wanneer ik ze de juiste lengte en vorm knip met een klein nagelknippertje ze enorm stevig worden en bijna niet meer scheuren! Verder gebruik ik vooral nivea soft om mijn handen en nagels in te smeren, tegelijkertijd doe ik mijn nagelriemen terugduwen.

  Moet zeggen dat ze hierdoor zoveel sterker zijn geworden.

 47. Annika
  9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Bij mij laten er altijd dunne laagjes nagel los. Vooral bij mijn wijs- en middelvinger. Daardoor worden die nagels steeds dunner en dan breken ze af. Weet jij misschien wat ik daar aan kan doen?

  • Rianne
   9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

   Had ik ook een tijdje. Ik heb toen mericale repair gebruikt. Is een blauw flesje met gouden dop van Sally Hansen. Echt top spul is dat

   • Rianne
    9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

    Oepsie miricale repair dus!! Bij de meeste drogisten wel verkrijgbaar en anders bij ici paris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *