How-to: lange, sterke nagels

“Je hebt echt van die lieve kinderhandjes” zei mijn vader vroeger altijd. Dan pakte hij mijn handen en wreef er liefkozend overheen. Ik moest hem gelijk geven. Ik droeg nooit nagellak, deed nooit iets aan mijn handen of nagels qua verzorging en omdat ik bij zenuwachtige momenten altijd aan mijn nagels pulk had ik ook nog eens korte nagels.

opi-pink-of-hearts_02Je handen, sowieso je algehele uiterlijk, is je visitekaartje. Sinds ik voor mijn werk als fulltime blogger bijna elke dag een afspraak heb vind ik het belangrijk om er verzorgd uit te zien, en daar horen ook verzorgde handen en nagels bij. Nu ik mijn nagels lak en ze iets langer draag lijken mijn vingers ook ineens een stuk langer, waardoor ze er wat slanker, eleganter en niet meer zo kinderlijk uitzien. Ik vind dat persoonlijk een stuk mooier dan eerst, en het dragen van nagellak – met of zonder kleur – staat sowieso een stuk verzorgder.

opi-pink-of-hearts_04Nu moet ik zeggen dat ik erg slappe nagels heb. Ze zijn heel buigzaam en zoals ik hierboven al vertelde, kon ik ze gewoon afscheuren. Alleen mijn duimnagels zijn vrij stevig. Het is voor mij daarom moeilijk om ze lang te laten groeien, omdat ze erg vaak en snel afbreken. Nu hoeven je nagels natuurlijk niet per se heel lang te zijn, maar ik heb van nature ook geen lang nagelbed, waardoor ze er sowieso al wat korter uitzien. Ik vind het daarom wel mooi als mijn nagels minstens 1-2 mm boven mijn vingers uitsteken.

Gelukkig heb ik in de loop der tijd wat trucs gevonden om mijn nagels steviger te maken en ze optisch langer te doen lijken. Vandaag deel ik wat van deze trucjes met jullie!

1. Vijl je nagels vierkant of squoval

Het is nu eenmaal een feit: rond of ovaal oogt kleiner dan vierkant of rechthoekig. Door je nagels vierkant of squoval te vijlen (dat is vierkant met afgeronde hoekjes) lijken je nagels optisch langer dan wanneer je ze rond of ovaal zou vijlen.

Kijk maar eens naar dit plaatje:rondje in vierkantDe circel is even hoog en even breed als het vierkantje, maar oogt door de afgeronde hoeken een stuk kleiner. Ik vijl mijn nagels dan ook nooit ovaal of rond, maar probeer ze altijd recht te vijlen zodat ze optisch altijd wat langer lijken. Ik rond de hoekjes wel een klein beetje af, omdat ik het anders te recht en te scherp vind, dus mijn nagelvorm zit een beetje tussen vierkant en squoval in.

lange-nagels_02Wat ik ook doe is mijn nagels ‘slanker’ vijlen. Soms heb je van nature wat bredere nagels, of nagels die soort van ‘uitwaaieren’. Dit soort nagels maak je eenvoudig ‘slanker’ door de vijl tegen de zijkant van je nagels te zetten en dan voorzichtig verticaal te vijlen. Vijl wel altijd dezelfde richting op om scheurtjes te voorkomen. Het vijlen kun je het beste doen met een zo dun mogelijke vijl, die kun je er gemakkelijker tussen zetten. Zelf gebruik ik hier die smalle kartonnen vijltjes voor.

2. Verleng je nagelbed

lange-nagels_03Je nagelbed is het roze gedeelte van je nagel. Bij de één is het nagelbed langer dan bij de ander, maar hoe langer je nagelbed is, des te langer je nagels eruit zullen zien. Mijn vriendinnen Angel, Jacq, Maren en Hester bijvoorbeeld hebben hele lange nagelbedden. Zelfs al is hun nagel zo kort als hun vinger zelf, dan NOG lijken ze heel erg lang. Zucht, had ik dat ook maar!

diy-cuticle-balmZelf heb ik namelijk hele korte nagelbedden, waardoor ze er sowieso al korter uitzien. Wat ik daarom doe is mijn nagelriemen elke dag even invetten, bijvoorbeeld met deze DIY Cutice Balm, en vervolgens duw ik ze terug. Dit kan met een bokkenpootje, maar ik doe het gewoon met mijn vingers tijdens het inmasseren. Op deze manier voorkom je dat je nagelriemen steeds verder over je nagelplaten groeien en dat je op den duur je nagels in een gezonde conditie houdt. Het kan zelfs zijn dat je je nagelbed door het terugduwen iets langer kunt maken dan ze eigenlijk van nature zijn.

3. Gebruik een nagelverharder

rejuvacote_1Van mijn vriendin Caroline kreeg ik Rejuvacote, een nail growth system van het merk Duri waar menig (internationale) nailblogger bij zweert. Ik gebruik het nu zo’n kleine maand en serieus, sindsdien zijn mijn nagels niet ingescheurd of gebroken. Het is een kuurtje, wat inhoudt dat je het als base coat gebruikt en dan steeds elke dag een nieuw laagje aanbrengt als top coat. Na een week haal je alles eraf en als je merkt dat je nagels harder zijn geworden houdt je het geheel bij door Rejuvacote om de dag aan te brengen. Het is echt top spul! Het droogt razendsnel en het doet gewoon wat het belooft. Mijn nagels zijn niet keihard, maar wel een behoorlijk stuk steviger en ze scheuren niet meer in. Ideaal!

rejuvacote_2Als je slappe nagels hebt en je wilt ze langer laten groeien, dan heb je eigenlijk echt zoiets als een nagelverharder nodig. Duri Rejuvacote scoor je op eBay of op internationale webshops (of je mailt Caroline even, wie weet kan ze je aan een aantal flesjes helpen). Ik moet zeggen dat de nagelverharder van Herôme ook prima werkt, alleen hier kreeg ik nagel- en vingerpijn van op den duur, terwijl ik daar totaal geen last van heb met Rejuvacote. Mijn voorkeur gaat dus uit naar Rejuvacote, ook omdat je dit zowel als base- en topcoat kunt gebruiken en dus makkelijk kunt combineren met nagellak.

4. Draag de juiste nagellak

Omdat ik een nagelpeuteraar ben is het voor mij essentieel om nagellak te dragen. Als ik nagellak draag peuter ik er namelijk een stuk minder aan, maar de nagellak maakt mijn nagels ook harder waardoor ze minder snel scheuren en breken. Vooral Sally Hansen Miracle Gel nagellak vind ik top! Deze nagellak droogt snel en voelt heel stevig aan. Het blijft dik een week prachtig op mijn nagels zitten, dus ik heb er geen omkijken meer naar. En hoe minder omkijken ik er naar heb, des te beter, want zo kom ik niet in de verleiding om aan mijn nagels te peuteren.

optisch langere nagelsJe nagels lijken sowieso altijd langer wanneer je ze lakt, omdat je dan het horizontale witte randje (de nageltop of vrije rand) bedekt. Dit randje ‘breekt’ het geheel wat je nagels korter doet lijken. Een French Manicure of een druk nail art design heeft in feite hetzelfde verkortende effect. Lichtere kleuren laten je nagels langer lijken dan donkere. Wil je je nagels langer doen lijken, ga dan voor een effen lichte kleur.

Lak je nagellak zo dicht mogelijk tegen je nagelriemen aan. Verder ogen je nagels ook wat langer als je ze niet helemaal tot aan de zijkanten lakt, maar aan beide kanten een miniscuul streepje over laat, zodat je de illusie wekt dat je nagels smaller en daardoor ook langer lijken.

5. Blijf je handen en nagels verzorgen

rejuvacote_3Klaar met je nagelverharder-kuurtje? Manicure gedaan? Denk nu niet dat je er weer een jaar tegenaan kunt. Als je auto een APK keuring heeft ondergaan dan betekent dat ook niet dat je er de rest van het jaar geen olie, benzine en koelvloeistof in hoeft te gooien, toch? Ook je handen en je nagels moet je regelmatig blijven onderhouden om ervoor te zorgen dat ze in goede conditie blijven.

Ik merk het bij mezelf meteen als ik mijn handen en nagels een beetje heb verwaarloosd omdat er dan ineens allemaal nagels inscheuren en afbreken. Sinds ik mijn nagelriemen elke dag even inmasseer, een laagje Rejuvacote geef en zo’n één keer per week vijl en opnieuw lak gaat het supergoed. Ze breken niet meer af en ze worden met de dag steviger. Als je nu eenmaal niet bent geboren met harde, stevige nagels dan kost het wat meer werk (en een vleugje optische illusie!), maar het is dus zeker niet onmogelijk om ze mooi en lang te laten groeien.

Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben gehad. Wat zijn jouw trucjes voor lange, gezonde nagels?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

129 Reacties

 1. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Goeie tips. Ik zou eigenlijk meer aandacht moeten besteden aan het mooi gelijk houden van mijn nagels.

 2. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Ik zweer bij vijlen! Ik heb mijn nagels al jaren niet meer geknipt 🙂 Ook wrijf ik mijn handen en nagels regelmatig in met bio oil 🙂

 3. Jelka
  9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Ik verzorg mijn nagels graag maar ik kan ze niet lang laten worden. Ik heb namelijk een vreemde nagelvorm 🙂 Ze zijn nogal breed bovenaan. En hoe langer mijn nagels, hoe meer dat opvalt. Soms lak ik ze wel eens optisch ‘smaller’ door de randjes niet mee te lakken maar zo breken ze ook wel sneller af als ze lang zijn

 4. Lisanne
  9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  ik ben sinds ik me kan herinneren al een nagelbijter..
  het is verschrikkelijk en het ziet er niet uit, ik hou van nagellak en mooie lange nagels, ik heb het ook heus wel gehad maar wat bij mij het probleem dus ook is is als ik langere nagels heb breken ze af of ik kan ze beugen en daardoor gaan ze/ haal ik ze er ook wel weer snel af en dan begint het weer op nieuw 🙁
  ook wel dat herome verharder gebruikt, maarja 2 weken mag je het gebruiken en dan zien ze er idd goed uit en daarna begint het dus weer opnieuw :p
  vroeger ook wel dat antibite gedoe erop gehad maar dat hielp ook niks.. ja tegen brood eten haha want ik proefde het bij alles wat ik met mn handen at.. blegh

  maarja ik moet gewoon stoppen met nagels én velletjes bijten want het ziet er idd een heel stuk beter uit met mooie verzorgde nagels 🙂

 5. Plien
  9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Ik mag/kan geen lange nagels hebben of nagellak dragen omdat ik als verpleegkundige in het ziekenhuis werk, ivm hygiëne en veiligheid. Super jammer natuurlijk , maar daarom ga ik los met nagellak in de vakanties of als ik wat langer vrij ben haha. Wel moet ik heel vaak mijn handen en nagels verzorgen met een goede crème want desinfectans is heel uitdrogend. Leuk artikel !! 🙂

 6. Alice
  9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Gelukkig ben ik gezegend met harde lange gezonde nagels. Ik goed er werkelijk niets aan te doen. Ook groeien de mijne als kool!

 7. Mammy02
  9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  waarom review je Trind niet een keer, ben heel erg benieuwd wat jij er van vind..oohw en bij de 6 foto´s samen, die rechts onder welke lak is dat?
  Mooie nagels btw..

  Liefs.

  • Serena
   Auteur
   9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

   hi Mammy, Trind doet pijn aan mijn nagels, helaas, want ik lees er inderdaad veel goede verhalen over! Bedoel je de foto van de french manicure? De basislak is Spaghetti Strap van Essie. liefs, Serena.

 8. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Nagels blijven verzorgen is echt een belangrijke tip! Leuk artikel weer. Ik heb trouwens geen zwakke nagels, eigenlijk al wel stevig geweest, maar ik pulk en pulkte vooral vroeger als ik zenuwachtig was, zoals tijdens wiskunde opdrachten of leren voor tentamens. dus ik beet er scheurde ze dan. Heel erg. Tegenwoordig niet zo veel last van gelukkig.

 9. suus
  9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Ik heb hele zwakke nagels, ze splijten snel. Altijd handschoenen dragen tijdens huishoudelijk werk waarvoor je een sopje gebruikt (no need bij stofzuigen:p) en bijenpollen slikken helpt bijmij. Eigenlijk gebruik ik die bijenpollen omdat ik mijn weerstand sil ondersteunen en mijn huid, maar ik merk dat het ook invloed heeft op mijn nagels en haar!

 10. xAmber
  9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Ik vind het hele goede tips! Ik gebruik sinds te hype van gelnagellak eigenlijk niks anders meer.
  Ik heb al zo lang als ik me kan herinneren last van splijtende nagels, niks dat helpt. Geen trind, geen herome en zelfs geen gelnagellak. Heb jij hier misschien een tip voor? Want dit heb ik gemist in je artikel.
  Ik vind je nagels echt heel mooi op de foto bij tip nummer 5

  • Serena
   Auteur
   9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

   hi Amber, probeer je nagelriemen te verzorgen (dit is immers de basis waar je nagels uitgroeien, als deze gezond zijn is de conditie van je nagels ook veel beter) en probeer eens Rejuvacote uit. Je kunt ook tabletten slikken als niets anders helpt, die kun je kopen bij de drogist en zijn speciaal bedoeld voor de verbetering van huid, haar en nagels. liefs, serena

 11. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Mooie nagels heb je haha. Om jaloers op te zijn:)
  Gelukkig zijn mijn nagels sterk en lang.❤️

 12. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Hele handige tips! Ik moet ook weer beter voor mijn nagels gaan zorgen. Door de stres zien ze er nu echt niet uit!

 13. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Handig artikel. Ik zweer bij de nail balm van Trind. Mijn nagels scheuren snel omdat ze zo droog zijn. Sinds ik dat gebruik groeien mn nagels als kool.

 14. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Handig artikel ik ben altijd op zoek naar manieren om mijn nagels sterker te krijgen en dat ze niet zo snel afbreken. Eens in de zoveel tijd zijn ze mooi lang en doe ik er regelmatig een kleurtje op totdat ze weer af gaan breken en dan duurt het zo lang voor ze weer lang zijn, deze tips ga ik zeker toepassen!

 15. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Leuk artikel! Ik ben gek op nagellak en nailart en had ‘vroegah’ ook altijd last van afbrekende en slappe nagels.
  Sinds ik een aantal stappen van het trind perfect system gebruik is dat verleden tijd. Mijn nagels groeien als een malle en knappen nooit meer af:) ik gebruikte het eerst als een kuur en later gewoon structureel als onderhoud. Werkt voor mij perfect!

  Leuk artikel, de tips over het vijlen doe ik ook altijd zo:) leuk!

 16. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Wat een fijn artikel, gewoon alleen al om te lezen dat meer mensen hetzelfde probleem hebben met slechte nagels.

 17. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Ik heb hele korte nageltjes, ben een nagelbijter.

 18. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Goede tips! Ik vind je nagels erg mooi. Gelukkig lukt het me vaak wel op mijn nagels lang en mooi te houden. Soms scheuren ze een beetje en dan ben ik er gelijk helemaal klaar mee, dus dan vijl ik ze kort. Ik vijl ze trouwens een beetje tussen ovaal en recht in, ik krijg ze nooit helemaal recht zoals jij. Vind dat wel het mooiste 🙂

 19. Emma
  9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Ik heb de nagelverharder (extra sterk) van herôme en gebruik hem na twee weken kuur standaard als basecoat. Mijn nagels waren altijd heel slap maar zijn nog nooit zo hard geweest als nu!

 20. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Goede tips, ik heb namelijk hetzelfde probleem! Zat van de week nog te denken om er meer aandacht aan te gaan besteden! Dit artikel komt dus als geroepen 🙂

 21. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Goed artikel! Ik heb hetzelfde ‘probleem’ dus hier heb ik iets aan. Om te beginnen ga ik mijn nagels dus eens in een andere vorm vijlen 🙂

 22. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Wat een fijn artikel! Zelf heb ik dezelfde problemen, m’n nagelbed is heel erg kort en m’n nagels kan ik met gemak naar beneden vouwen of afscheuren. Afgelopen zomer heb ik een gelnagellak-set gekocht. M’n nagels worden er zo lang mee! Vaak gebruik ik nu 1-2 laagjes basecoat van sensationail en dan lak ik daar een gewone lak overheen. Werkt fantastisch maar het is wel wat meer werk met het verwijderen. Ik ga jouw tips zeker proberen!

 23. Michelle
  9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Handig artikel, alleen wel jammer dat dit zo’n beetje hetzelfde artikel is die je een jaar geleden hebt gemaakt. Ook heb je dezelfde foto’s gebruikt… Waarom?

 24. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  hoeveel kuurtjes ik ook probeer, mijn nagels blijven flut. maar jij hebt prachtige nagels!

 25. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Heel handig dit artikel! Ik heb superharde nagels, maar de laatste tijd bladderen ze wel eens af. Trind repair en balm zijn dan ook nu mijn beste nagel buddy’s.

 26. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Goede tips, dit probleem heb ik ook vaak. Verzorgde handen en nagels zijn zeker erg belangrijk. Invetten doe ik nog niet, misschien eens proberen 🙂

  x Chris

 27. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Leuke tips! Mijn nagels breken ook snel, wat ik graag gebruik is een hand- en nagelriemcrème van Vaseline en ik heb het gevoel dat mijn nagels nu steviger zijn.

 28. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Ik mag op mijn werk helaas geen nagellak dragen, dus de tips van draag een nagelverharder en de juiste nagellak gaan voor mij niet op. En ik mag ook geen lange nagels hebben. Dus het is met name vijlen en verzorgen en daarmee gaat het best aardig met mijn nagels.

 29. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Handige tips! Als mijn nagels een beetje lang zijn, breken ze altijd zo snel af!

 30. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Juiste vijl gebruiken, dat wil ook helpen. En op de juiste manier, dat gaf je ook aan 🙂

 31. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Oh dat roze OPI lakje is ge-wel-dig.

  Ik heb van nature zwakke zachte nagels. Ik heb nu 7 jaar acrylnagels die er natuurlijk uit zien, dus geen fake look maar elegant. Helaas durf ik niet zonder deze acrylnagels.
  Voordeel is wel dat nagellak er langer op blijft zitten.

 32. Syl
  9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Sinds ik gellak gebruik van sensationnails. Groeien mijn nagels als kool. En wanneer ik de lak eraf haal zijn mijn nagels niet alleen lang, maar ook hard en glanzend. Vroeger daarentegen braken en scheurden mijn nagels iedere dag in.
  En de handcreme van sally handsen is ook speciaal voor je nagels en nagelriemen. Topspul! Ruikt een beetje citrusachtig. Maar is wel duur.

 33. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Dank voor deze fijne tips! Ik heb hetzelfde probleem (slappe nagels die snel breken) en ik volg deze stappen al wel een beetje op, maar er zitten ook nieuwe tips tussen! 🙂

 34. Dominique
  9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  WOW echt bedankt sereen! Je bent geweldig

 35. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Handige tips! Bij mijn nagels kom meestal de bovenste laag los zegmaar, maar als ik nagellak draag is dat veel minder het geval. Het werkt dus echt als bescherming.

  • Syl
   9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

   Dat had ik vroeger ook. Maar na 3maanden gellak bleven die lagen van mijn nagels gewoon aan elkaar zitten.

 36. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Bedankt voor je tips, hier was ik naar op zoek. Mijn nagels breken heel snel, maar ik merk ook dat het slikken van bepaalde vitamines goed helpen om je nagels sterker te maken. Ik ben nu in ieder geval bezig om ze sterker en langer te krijgen :).

 37. Chant
  9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Leuke tips, thx! Wat ik me afvraag, je hebt van die mooie gladde nagels….komt dit door het eventuele gellaagje van Sally Hansen? Ik heb altijd van die natuurlijke ribbels in mijn nagels waardoor het na het lakken er nooit zo superglad eruit ziet. Helpt de topcoat van Miracle Gel hiertegen?

  • Serena
   Auteur
   9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

   hi Chant,
   ik denk dat het wel iets helpt, maar je zou je nagels ook even kunnen buffen en er zijn ook bace coats, zoals ridge filler van Essie, die ribbeltjes kunnen verminderen. Als je dan ook nog de dikke, gelachtige Miracle Gel base coat van Sally Hansen zou gebruiken denk ik dat ze er ook een stuk gladder uit komen te zien!

   • Chant
    10 oktober 2014 / vrijdag, 10 oktober 2014

    Dank je wel voor je reactie, heel erg leuk! Heb vanmorgen e.e.a. gekocht en geen geduld

    • Chant
     10 oktober 2014 / vrijdag, 10 oktober 2014

     Dus meteen gebruikt, het is nu aan het drogen. Het ziet er mooi uit

 38. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Wat een handige tips! Als mijn nagels juist de goede lengte hebben, breken ze meestal af…

 39. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Handig artikel! Mijn nagels zijn echt totaal niet sterk, dus tips hiervoor zijn altijd welkom!:)

 40. Josephine
  9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Dit artikel komt echt als geroepen!
  Ik heb nooit sterke nagels gehad maar de laatste tijd is het wel heel ernstig.. Ze bladeren af en zelfs mijn duimnagels scheuren in. Nagellak draag ik een lange tijd niet meer, omdat het na één dag al gechipt is..

 41. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Ik ben echt een gigantische nagelbijter dus echt lang worden mijn nagels daardoor niet. Soms vind ik het wel jammer en neem ik mij voor om ze te laten groeien, om ze een week later er weer af te knagen. Blijft een dingetje. Toch wil ik ook weer met de lakjes bezig, het is gewoon zo leuk. xxx Lucinda

 42. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Handig, zo’n kleine nagelhandleiding! Zelf peuterde ik vroeger ook altijd aan mijn nagels, waardoor ze nooit echt mooi in vorm waren, en ook vaak afbladderden. De laatste tijd merk ik dat mijn nagels steeds sterker worden, echt fijn! Goede tip ook van die Sally Hansen gellak, die ga ik zeker weten proberen.

 43. Nienke
  9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Ik gebruik altijd de extra sterke nagelverharder van Herome (die in dat rode doosje). Mijn nagels braken, brokkelden en scheurden altijd. Maar sinds ik die nagelverharder gebruik en ze netjes een a twee keer per week bijvijl groeien ze netjes 🙂

 44. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Super handig, goed geschreven artikel! Heb zelf ook heel broze nagels én een “peuteraar” 😀 Mijn nagels lakken is inderdaad een goed remedie hiervoor 🙂

 45. Bianca
  9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Trind is your best friend for nails 🙂

 46. Carina
  9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Ik had altijd erg broze nagels die gewoon afbraken. Ik ben toen vitamines gaan slikken en dat werkte echt goed, nu scheuren ze een stuk minder en zijn ze harder en langer dan eerst. Ik heb wel ook nagelverharder maar de discipline en tijd om dat echt goed te doen had ik niet.

  • lousaa
   9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

   Inderdaad! Mooie nagels krijg je door genen en door goede voeding en eventueel supplementen. Ik hoef alleen te knippen en ze zien er gewoon goed uit. Scheelt veel tijd!

 47. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Goede tips! Van mezelf heb ik al wel vrij sterke nagels en ik verzorg ze ook goed. Toch zijn er een paar dingen die ik nog kan verbeteren, zoals de vorm.

 48. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Ik heb nog nooit van die nagellak verharder gehoord! Klinkt wel goed.

 49. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Goede tips! De meeste pas ik al toe, maar toch leuk om te lezen. Ik heb jaaaaren nagels gebeten. Nu heel lang lange nagels, maar ik pulk nog altijd aan velletjes. Zit er in die nagelverharder eigenlijk formaldehyde? Ik vermijd dat liever omdat nagels daar enorm van uitdrogen. Mooie nagels heb je!

 50. 9 oktober 2014 / donderdag, 9 oktober 2014

  Vooral de tip over de vorm om ze optisch langer te maken ga ik proberen:) fijne tips Serena!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *