Lancôme Grandiôse mascara review

Lancôme is net als Helena Rubinstein een pionier op het gebied van mascara en ook zij komen dit najaar met een revolutionaire nieuwe mascara. Grandiôse is de naam van hun nieuwste innovatie. Grandiôse is een onvervalste avent-garde re-interpretatie van mascara, die de verwachtingen van elke vrouw vervult. Een mascara speciaal ontwikkeld om de bekende mascara dillema’s tegen te gaan. Een mascara die verlengt, krult, volume geeft en de wimpers prachtig separeert en uitwaaiert zonder te verzwaren. Dat zijn nogal wat verwachtingen! Ik was zoals altijd zeer nieuwsgierig naar wát er dan zo speciaal was aan deze nieuwe mascara.

lancome grandiose mascara_11 Allereerst de verpakking. Een plaatje om te zien. Het is dat ik weet dat het een mascarahuls is, anders had er net zo goed een lipgloss of een oogserum in kunnen zitten. Wat een heerlijke, decadente verpakking! Zwart en glanzend, met een ombre naar transparant lopend dopje waar het bekende Lancôme roosje goed in te zien is. De huls alleen al is een lust voor het oog en staat ontzettend chic en luxe op je toilettafel of in je make-up tasje. Ik houd er van! De inhoud van deze huls is 10 ml.

lancome grandiose mascara_12 Zoals ik in de inleiding al vertelde heeft Lancôme onderzoek gedaan naar de bekende mascara dilemma’s.

Dilemma 1: het tweede oog
Over het algemeen vinden we het gemakkelijker om het oog op te maken die aan dezelfde kant zit als de hand waarmee we ons opmaken. Met andere woorden, als je rechts bent en je jezelf met rechts opmaakt, is het gemakkelijker om je rechteroog op te maken dan je linkeroog. Wanneer je vervolgens je andere oog gaat opmaken kunnen we 3 dingen doen:

– de mascara over de neus heen naar het andere oog brengen
– je pols draaien en je hand verplaatsen
– switchen naar je andere hand

lancome grandiose mascara_15 Lancôme heeft een oplossing voor dit dilemma, namelijk de door hun ontworpen ‘Zwanenhals’ wand. Deze wand is vrij  kort en gedraaid, zodat het ideaal gevormd is en zich moeiteloos aanpast aan de contouren van je gezicht. Het voorkomt dat je jukbeenderen, wenkbrauwbot en neus in de weg zit tijdens het aanbrengen en zorgt ervoor dat beide ogen symmetrisch kunnen worden opgemaakt.

lancome grandiose mascara_20 Hier breng ik de mascara aan bij mijn ‘goede’ oog (ik ben rechts). Zoals je ziet zorgt de bocht in de wand ervoor dat ik niet tegen mijn jukbeenderen aankom en ik kan deze Grandiôse mascara inderdaad naar hartelust aanbrengen zonder dat ik mijn hoofd of hand de hele tijd moet draaien.

lancome grandiose mascara_1 Hier breng ik de mascara aan bij mijn ‘andere’ oog, door de wand gewoon over de neus heen te brengen. Normaal gesproken draai ik mijn pols en verschuif ik mijn hand, maar nu was dat niet nodig. Even wennen, maar het went al snel. En door de bochten in de wand raak ik geen neus of wenkbrauwen en kan ik toch elk wimperhaartje bereiken.

lancome grandiose mascara_09Dilemma 2: alle wimperhaartjes bereiken
Dat lukt niet altijd even makkelijk, aangezien onze ogen rond zijn en onze wimpers in een uitwaaierende vorm groeien. De binnen- en buitenkant waaieren naar buiten toe, terwijl het middelste gedeelte naar voren uitwaaiert. Daarnaast is het ook lastig om die kleine babyhaartjes aan de binnen- en buitenkant te bedekken met een laagje mascara. Het is daarom moeilijk om:

– aan beide ogen op een symmetrische manier mascara aan te brengen
– alle wimperhaartjes te bedekken
– de wimperhaartjes van aanzet tot uiteinde te bedekken, vooral de lastige hoekjes

GRANDIOSE SWAN NECK WAND2Gelukkig heeft Lancôme ook met dit dilemma rekening gehouden. De borstel is vrij kort en bestaat uit 6 rijen korte elastomeer-haartjes. Deze haartjes zijn afwisselend kort en lang. Omdat ze kort zijn voorkomen ze gevlek op de oogleden tijdens het aanbrengen, bereiken ze alle haartjes (ook die kleine babyhaartjes aan de zijkanten) en voorzien ze de wimpers van aanzet tot uiteinde van een laagje mascara.

In combinatie met de unieke zwanenhals-wand is het inderdaad gemakkelijk om elk haartje te coaten, zonder gevlek. Het enige wat je moet doen is de wand even draaien tussen je vingers, waardoor de borstel ineens ‘schuin’ staat zodat je de haartjes aan de binnenkant of buitenkant kunt coaten. Ideaal!

lancome grandiose mascara_18 Naast de zwanenhals-wand en het korte elastomeer-borsteltje, is ook de formule erg bijzonder. Allereerst bevat het ultra-zwarte pigmenten voor een hele intense oogopslag. Het bevat flexibele polymeren waardoor de wimpers zacht en flexibel blijven aanvoelen, zonder te verzwaren. Deze formule droogt inderdaad niet hard op, terwijl het de krul er wel mooi in houdt. Als laatste bevat de formule het exclusieve Lancôme Native Rose-Cell Extract, die de wimpers soepel, zacht en stevig maakt. Dit is een ingrediënt die onze wimpers tijdens het dragen van deze mascara verzorgt.

lancome grandiose mascara_19 Hieronder heb ik de Lancôme Grandiôse mascara aangebracht op mijn rechteroog. Links draag ik geen mascara en rechts draag ik een laagje Grandiôse:

lancome grandiose mascaraMijn wimpers krijgen echt een lift (dat kun je goed zien op de middelste foto) waardoor je een mooie, open oogopslag krijgt. De krul blijft er goed in, zonder te verzwaren, ook niet aan het einde van de dag. Het verlengt niet heel erg veel vind ik, maar het geeft wel een mooi volume. Mijn oogopslag is een stuk intenser en de wimpers zijn mooi uigewaaierd en gesepareerd. Ook zijn mijn wimpers nog heel flexibel en zacht, wat prettig aanvoelt en wat de mogelijkheid biedt om er eventueel nog een laag overheen aan te brengen.

lancome grandiose mascara_08Ik ben blij verrast met het resultaat! Ik heb van die hele fijne wimpertjes en de meeste mascara’s ‘werken’ dan ook niet voor mij. Toch komt er eens in de zoveel tijd een mascara voorbij die wonderen voor me doet, zoals de Guerlain Cils d’Enfer waterproof mascara, maar ook over Lancôme Grandiôse ben ik zeer te spreken.

lancome grandiose mascara_13 De luxueuze verpakking, de ergonomische zwanenhals-wand, het korte borsteltje en het daaruit voortvloeiende prachtige resultaat zorgt er voor dat ik erg tevreden ben over de nieuwe Lancôme Grandiôse mascara. Het is altijd maar even afwachten of een dergelijke innovatie inderdaad handig is, of dat het weer een marketingtrucje is om de aandacht mee te trekken. Misschien een beetje van beide, maar als het werkt, dan werkt het.

Grandiôse is overigens geen waterproof formule, maar blijft wel erg goed zitten. Het zit er de hele dag perfect op, zonder uit te lopen of te vlekken, ook niet na wat gewrijf. Je kunt het aan het einde van de dag gemakkelijk verwijderen met een milde eyemake-up remover.

lancome grandiose mascara_14Enthousiast? De nieuwe Lancôme Grandiôse mascara zal te koop zijn vanaf 1 september 2014, dus we moeten nog eventjes geduld hebben. Lancôme wordt verkocht in de meeste warenhuizen, luxe drogisterijen en parfumerien, zowel de winkels als online. De prijs is €32 (10 ml). 

Wat vinden jullie van deze nieuwe mascara en de nieuwe, ergonomische manier van het aanbrengen? Is deze mascara iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

84 Reacties

 1. Kelly
  18 april 2015 / zaterdag, 18 april 2015

  Ik heb hem twee dagen en ik moet eerlijk zeggen dat dit voor mij de beste mascara is ooit.

 2. Henny
  6 april 2015 / maandag, 6 april 2015

  Ik ben echt een Lancome mascara liefhebber, na de Virtuose die eruit is heb ik nog steeds geen juiste vervanging gevonden van Lancome! Zelfs deze veel belovende mascara niet! Het aanbrengen gaat inderdaad heel gemakkelijk, maar het resultaat is bij mij niet ideaal. Bij mij krult de mascara totaal niet en geeft grillige spinnenpootje wimpers, wat ik zelf vreselijk lelijk vind. Voor mij is het weggegooid geld, helaas want ik had echt beter verwacht. Ontevreden en nog steeds op zoek naar DE mascara die Virtuose vervangen kan! De huls is inderdaad prachtig, maar wat heb ik aan een mascara die er beeldschoon uitziet maar mij geen goed resultaat geeft? Zonde van het geld…….

  • Rieke
   22 januari 2016 / vrijdag, 22 januari 2016

   Ik heb dus precies hetzelfde probleem! Ik zweerde bij de Virtuose! Een profesionele make up artist uit Parijs vertelde me zelfs een keer dat die veel beter was dan welke andere Mascara dan ook, inclusief de Dior en Chanel Mascaras van deze wereld. Een klassieker die nooit weg had mogen gaan. 🙁 De Grandiose en de andere optie (naam even kwijt) klonteren allebei lelijk bij mij. Ik heb hele lange wimpers en ze plakken lelijk aan elkaar met deze nieuwe Lancome opties. Ik ga in Juli trouwen en heb nog steeds geen goede vervanger gevonden. Tips zijn heel erg welkom!

 3. 21 september 2014 / zondag, 21 september 2014

  hee serena, Ik loop nu stage bij de Douglas en kreeg uitleg over deze mascara. Hun vertelde mij dus dat deze mascara alleen zo een aparte vorm heeft omdat je zo alles mascara uit de huls krijgt en omdat je zo gemakkelijk alle wimpers kunt bereiken. Dat je dus beide ogen op dezelfde manier op kan maken is volgends hun echt onzin en nooit de bedoeling van de mascara geweest. Hoe kom jij aan die informatie??

 4. 1 september 2014 / maandag, 1 september 2014

  Prachtige verpakking en handig dat je makkelijk bij je andere oog kan! Ik wissel meestal gewoon van hand :p

 5. 29 augustus 2014 / vrijdag, 29 augustus 2014

  Wat een prachtige huls! Alleen al daarom zou ik hem willen hebben! Je reviews zijn trouwens altijd lekker uitgebreid wat heel erg prettig is. Alle onderdelen van de mascara behandel je uitvoerig wat voor een goede impressie van het product bij mij zorgt.

  xx

 6. Marlou
  29 augustus 2014 / vrijdag, 29 augustus 2014

  Qua design een ontzettend mooie mascara, maar ik heb geen moeilijke wimpers en meestal voldoen de goedkopere merken ook prima. Daarbij komt dat ik €32,- voor een mascara toch echt teveel vind. Wel goede review, bedankt!

 7. 29 augustus 2014 / vrijdag, 29 augustus 2014

  Ik heb altijd Hypnose en ben daar al zeer tevreden over. Het mooie vond ik daar aan dat het veel deed, maar toch natuurlijk bleef lijken. Deze geeft echt een mooi resultaat, als mijn huidige op is, ga ik toch hier eens voor! 😉 Thnks!

 8. Melanie
  28 augustus 2014 / donderdag, 28 augustus 2014

  Wellicht het proberen waard?! Ik ben wel nieuwsgierig geworden in ieder geval; is al de 2e review die positief is! Toen ik boveaan de pagina was, dacht ik gelijk toen ik de foto zeg: he, 2 bekende lakjes van Chanel en wist ook gelijk de namen (ik heb ze namelijk) en onderaan waren ze duidelijker te zien en ja hoor ;-). Vond ik wel grappig! Mooie kleuren zijn dat; echt prachtig beide!!!

 9. brenda
  27 augustus 2014 / woensdag, 27 augustus 2014

  Nope, blijf bij Pupa en Estee Lauder! Heb de Cils d’Enfer zelgs weggegooid na een paar keer gebruiken, wat een rotmascara! Twee keer over een plukje wimpers en kreeg meteen spinnenpoten 🙁

 10. Elke
  27 augustus 2014 / woensdag, 27 augustus 2014

  hoewel de mascara een superleukvdesign heeft, vind ik het resultaat een beetje tegenvallen. Ik zie dat andere mensen er lyrisch over zijn maar persoonlijk zou ik deze echt niet kopen…

 11. 27 augustus 2014 / woensdag, 27 augustus 2014

  Wat een grappige vorm, slim bedacht!

 12. 27 augustus 2014 / woensdag, 27 augustus 2014

  apart borsteltje maar wel een heel mooi resultaat!

  Liefs
  Karlien

 13. Rachelle
  27 augustus 2014 / woensdag, 27 augustus 2014

  Ik ben nog nooit onder de indruk geweest van een mascara. Maar deze is echt wauw!

 14. 27 augustus 2014 / woensdag, 27 augustus 2014

  Wat grappig die boog, maar het werkt duidelijk wel! Goed gevonden 🙂

 15. 27 augustus 2014 / woensdag, 27 augustus 2014

  Een kerstcadeautje voor onder de boom! 🙂

 16. 27 augustus 2014 / woensdag, 27 augustus 2014

  Het is een heel innovatief ontwerp, maar voor €32 laat ik deze even aan mij voorbij gaan.

 17. anela
  27 augustus 2014 / woensdag, 27 augustus 2014

  Soms vraag ik me af of je wel helemaal eerlijk bent over het resultaat. Zo geweldig vind ik het niet.. een goedkope essence zou hetzelfde doen, een beetje je wimpers zwart maken en een dun laagje leggen. Volume of verlenging zie ik niet en de krul vind ik matig. Ik begin een beetje te twijfelen of je over dure merken die je krijgt ook helemaal eerlijk bent..

  • Serena
   Auteur
   27 augustus 2014 / woensdag, 27 augustus 2014

   Hi Anela,
   Misschien moet je eventjes mijn Helena Rubinstein mascara review lezen, dan zie je hoe eerlijk ik ben over dure merken 😉

   Liefs, Serena.

 18. 26 augustus 2014 / dinsdag, 26 augustus 2014

  Klinkt echt als een fijne mascara! En die huls is zo mooi, WAUWIE. Maar 32 euro? Nee dat is mij te veel..

 19. 26 augustus 2014 / dinsdag, 26 augustus 2014

  Hele mooie huls! Mooi resultaat ook. Alleen zal ik zelf never nooit 32 euro aan een mascara uitgeven.

 20. 26 augustus 2014 / dinsdag, 26 augustus 2014

  Wauw, wat een mooie foto’s. En wat een mooie mascara!!!

 21. 26 augustus 2014 / dinsdag, 26 augustus 2014

  De huls is echt prachtig en dit lijkt mij echt wel geinig om uit te proberen. Toch heb ik niet zo’n hele grote moeite met mijn ‘andere oog’, maar het idee is zeker iets wat mij aanspreekt, net zoveel als de mooie huls… oef! xxx Lucinda

 22. 26 augustus 2014 / dinsdag, 26 augustus 2014

  Hij ziet er prachtig uit de huls maar ook de mascara zelf natuurlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *