Krulspelden en leggings

Nu ik al enige tijd door Liverpool-centrum heb gestruind zijn er een paar dingen die me zijn opgevallen. Zoals jullie weten vind ik het leuk om te reizen en om de beauty- en fashiontrends onder de locals te bestuderen en hier in Liverpool is het toch wel een beetje anders dan in Nederland.

Nu moet ik zeggen dat ons beeld van de Britse meiden wel een beetje is ‘verpest’ door programma’s als ‘The Only Way is Essex’, ‘Dames in de Dop – UK version’ en ‘My Big Fat Gypsy Wedding’. Ze lopen er hier echt niet allemaal bij met pancakes op hun gezicht en hele blote en ordinaire kleding. Maar, en dat moet ik wel zeggen, wanneer ze hier uitgaan maken ze er wel een feestje van!

Zaterdag overdag spotte ik diverse dames met krulspelden in het haar. En daar liepen ze gewoon mee over straat, achter de buggy, naast hun vriendin, druk aan het shoppen. Alsof er niets aan de hand was! Ik heb van één meisje stiekem een foto weten te maken, zodat je weet dat ik geen grappen maak:

Zie, bewijs! THEY DON’T CARE!

De vrouwen en meisjes hier in Liverpool zijn veel meer op uiterlijk gericht dan in Nederland. Haren zijn gestijld, danwel in de krul, ik heb een aantal meiden gespot met valse wimpers, wimper extensions en full face make-up (smokey eyes, alles!) terwijl het gewoon op klaarlichte dag was.

Ik mag ze wel. Ik vind het persoonlijk erg leuk dat men zo’n feestje van zichzelf maakt. Waar een Nederlander zoiets heeft van ‘doe maar normaal’ gaat de Liverpoolse vrouw een stapje verder. En waarom ook niet? Het is leuk om jezelf mooi te maken!

Wat kleding betreft viel me meteen één ding op: men draagt de legging hier gewoon als broek. Nee, geen tregging, maar een legging. Dat ding dat wij zien als soort van maillot en die wij in Nederland eigenlijk alleen dragen wanneer er iets over de billen heenvalt (zoals een tuniek of lange trui of vest) draagt men hier gewoon als broek. Ik heb er geen foto’s van durven te maken, maar ik heb hieronder wat voorbeelden opgezocht via Lookbook:

Ik zag gisteren drie meisjes lopen van een jaartje of 14 die alledrie een legging aanhadden met een t-shirt erin getuckt. Alleen had het middelste meisje een legging aan van dunne kwaliteit en scheen haar onderbroek er gewoon doorheen. THEY DON’T CARE!

Ik zie hier echt allemaal meiden lopen met een legging gecombineerd met een cropped top, een mouwloze blouse of een shirt IN de legging gestopt. Super 80’s! Ik vind dat de legging niet moet doorschijnen, maar verder: waarom niet? Leggings zitten onwijs lekker en ze zijn tegenwoordig verkrijgbaar met allerlei leuke printjes en in alle kleuren, dus je kunt er alle kanten mee op.

Het valt me ook op dat de meiden hier superfashionable zijn. Als ik een fashion photographer zou zijn zou ik hier bijna elk meisje op de foto kunnen zetten. Vanaf zo’n 12 jaar lopen ze er al leuk bij. Vooral de zwart/wit gestreepte legging, floral leggings, lange flowy rokken en de rokken die alleen van voren kort zijn, zijn erg in trek. Gecombineerd met cropped tops en mouwloze blousjes, Dr. Martens, hipster gympjes, riemen, stacked bracelets en ga zo maar door is het hier op straat net alsof ik door Lookbook.nu scroll. Ik kijk mijn ogen uit. Het straatbeeld is hier heel jong, hip & fashionable maar vooral erg divers en kleurrijk. Echt gezellig! Ik voel me bijna underdressed met simpele jeans en zwarte All Stars. Sterker nog, ik BEN hier underdressed.

Wat haarstyle betreft heb ik hier de haardonut veel gespot, diep verstopt onder een berg haar. Wat men hier doet is de haren losjes om de haardonut vastspelden en de knot een beetje aan het hoofd vastspelden, zoals de knotjes die je hierboven ziet. Wat je dan krijgt is een MEGAknot midden op het hoofd, een beetje nonchalant en messy. Erg leuk! Ik heb er gisteren misschien wel 30 meiden mee zien lopen, dus volgens mij is deze hairdo heel trendy hier. Ik ga het thuis eens proberen na te maken!

Sorry dat ik weinig foto’s heb van de meiden uit Liverpool, maar ik durf niet zo goed te vragen of ik ze op de foto mag zetten en stiekem foto’s maken is alleen mogelijk van de achterkant, haha! Toch hoop ik dat jullie een beetje een beeld hebben van het verschil op beauty- en modegebied tussen Liverpool en Nederland. Waar het eigenlijk op neerkomt is dat men hier veel meer durft en veel uitbundiger is. En ondanks het beeld wat ik van de Britse meiden had heb ik hier maar weinig ordinaire types gezien, maar goed, ik ben dan ook niet in een bar of pub geweest 😉

Met krulspelden over straat, leggings als broek en gigantische knotten… wat vinden jullie van de Liverpoolse style?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

173 Reacties

 1. Dionne
  23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Ik loop ook al tijden rond in een legging met alleen een shirt. Ik hou wel Van dat 80’s

 2. Meyke
  23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  I LOVE it! Ik kom regelmatig in Bristol, wat meer in het zuiden ligt, maar ook daar zijn de meiden altijd hip, and indeed they REALLY don’t care als er een onderbroek doorschijnt, of als de legging iets minder flatteus is. Mooie make-up (veel rode/felle lippen in het straatbeeld) en is het jou ook opgevallen dat de kapsel altijd zó perfect zijn? Je betaalt een vermogen voor een knipbeurt bij een beetje hippe salon maar damn, wat zijn die kapsels mooi! Of de dames stylen ‘s morgens een uur hun haren maar na jaren onderzoek 😉 kan ik concluderen dat het ook gewoon ligt aan hoe goed die kapsels zijn geknipt (en dat ze het bijhouden). Hulde aan the British Ladies!

 3. Sabje
  22 juli 2012 / zondag, 22 juli 2012

  Mag er alsjeblieft een filmpje van hoe je zo een Knot maakt ?

 4. 22 juli 2012 / zondag, 22 juli 2012

  Ik vind het raar? Ik zou nooit met krulspelden overstraat lopen hoeft ook niet want ik heb al krullen van mezelf hahaha!

 5. 21 juli 2012 / zaterdag, 21 juli 2012

  Superleuk artikel! Heel leuk om eens te lezen hoe ze er daar bij lopen, en dat klinkt wel goed, zo gedurfd. Laat mij één dagje met een beetje doorschijnende legging door de school lopen en ik word gelijk voor gek verklaard, geloof mij 🙂

 6. Bo
  21 juli 2012 / zaterdag, 21 juli 2012

  Ik vind het wel gaaf!
  Maar ik zou er niet elke dag zo veel tijd aan besteden
  Zo’n legging zou ik zelf nooit doen, maar kan heel leuk staan.
  Maar je moet dan geen kamelenteen hebben…

 7. Chi
  19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Ik draag alleen een legging als een broek wanneer deze niet doorschijnt. Veel mensen kennen een legging misschien als iets voor onder een jurkje, lange top, tuniek etc., maar ik zie het “probleem” niet wanneer je het als een broek aantrekt. Het zit namelijk ontzettend comfortabel!

 8. Bertine
  19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Typisch, want op andere plaatsen in Engeland loopt de mode GIGA achter. Is Liverpool heel vooruitstrevend ofzo?

 9. E.
  19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Ik zie in NL ook genoeg meiden die een legging als broek dragen. Niet om aan te zien vind ik het

 10. 18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Ik vind het leuk! Toen ik in Stockholm was, voelde ik me ook zo underdressed. Ik zag daar allemaal meisjes lopen met Dr. Martens, Lita’s en héél veel All Stars, gecombineerd met alle mogelijke trends die je je maar kunt bedenken. Superleuk! Ik voelde me alleen wel een beetje een lompe Hollandse boerin naast al die modemeisjes, haha.

 11. sanne
  18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  ik ben gister in de stad utrecht geweest ( super leuke stad trouwens !!) ook wat meisjes gezien me leginge ( touriste ) ik vind het zelf somigge leuk staan ,,maar zelf heb ik het figuur er niet voor
  xx sanne blijf zo door gaan

 12. 18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  op zich is legging als broek en rondlopen met krulspelden in je haar toch al redelijk ordinair/ trashy toch?

 13. Pia
  18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Wow, dat ziet er echt gaaf uit. Ik zou het alleen niet durven haha :S

 14. 18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Haha ik was laatst ook in Liverpool en precies die haarspelden vielen mij ook op! Marina (van Marina and the Diamonds) heeft dat ook in een videoclip, misschien is het een styleding in plaats van slonzigheid? Verder zijn Engelse meiden inderdaad heerlijk over the top, ik vind die stijl altijd wel leuk. Leuke stad he, Liverpool? 🙂

 15. famke
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  aaaaah dat vind ik zo leuk ik probeer me ook anders te kleden naar mijn eigen stijl alleen dan heb ik t aan en denk ik famke… zo loopt iedereen dr bij… FAILED AGAIN! hahahaahh

 16. madelon
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  ik was vorige week op vakantie in bulgarije en daar waren ook ontzettend veel engelsen, ik vind ze echt geweldig. inderdaad, they don’t care. aan het einde van een stapavond lopen ze in hun BH over straat en ze zijn idd niet vies van een beetje bloot en een goed laagje make-up. de nederlandse meid vind ik persoonlijk saai en preuts.

 17. Suzanne
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Ik heb zulk dik en lang haar, dat als ik m’n haar strak om zo’n donut rol, het er gewoon zo uit komt te zien haha 😀

 18. Ellen
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Ik ging afgelopen meivakantie naar Engeland, en daar liep dus bijna elk meisje boven de tien en onder de 30 met een legging zonder rokje of wat dan ook. Ik vind het echt verschrikkelijk. En zo ordinair! De meesten van hen zijn te dik, en dan zie je elke beweging die hun dikke kont maakt. Dus tja, ik vindt het ordinair. xxEllen (;

 19. Maaike
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Was het hier ook maar zo! Ik woon in Doetinchem en daar lopen ze er allemaal zo stijf bij! Ik kijk mijn ogen al uit als ik bij de Subway in Arnhem zit xD. Komt waarschijnlijk ook doordat hier weinig studenten zijn. Ik heb er ook wel eens over nagedacht om mijn legging als ‘broek’ te gebruiken, maar ik ben bang dat mensen me dan sletterig vinden omdat het niet over mn kont heen valt…

  • Maaike
   18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

   Ik heb het trouwens gedaan, heb nu een legging aan als broek. Heb nog geen mensen raar zien kijken (ben eigenlijk ook nog niet veel buiten geweest…)

 20. Amber
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Ik hou van de kledingstijl van Engelse mensen! Behalve die krulspelden dan haha 🙂

 21. Renske
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Ik vind dat hele opgetutte juist niet zo leuk overdag. Dan zie je het vaak zo enorm zitten. Voor het uitgaan is een afgemaakte look geweldig, maar overdag ga ik zelf liever voor cashual. En sowieso houd ik van een natuurlijk hairdo of een natuurlijke krul.
  De fashion in Engeland is ook niet altijd mijn ding.
  Wel leuk artikel trouwens:)

 22. Gabrielle
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Ik draag zelf ook heel graag leggings, en hoewel de rest van m’n familie mij dan raar aankijkt; ik draag ze gewoon als broek! Heerlijk comfortable en in Amerika doen ze het ook heel veel. Wel vind ik dat je er op moet letten welk ondergoed je er onder draagt en dat je geen cameltoe krijgt. 🙂

 23. 17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  leuk!
  ik draag mijn legging ook altijd als broek, en daar krijg ik dan ook comentaar op van vriendinnen maar ik vind het leuk en het zit lekker dus zoals jij al zegt: waarom niet.

 24. 17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Ik vind de haardonut knotten echt heel erg mooi, de outfits die je van lookbool hebt gehaald met legging als broek vind ik heel leuk. In het echt heb ik ook wel eens mensen in een legging als broek gezien, maar ik zou het niet aandurven ivm cameltoe gevaar hahahaa.

 25. veerle
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  wauw geweldig gewoon, ik wou dat ik dat ook kon, erg leuk
  xx

 26. Annelise
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Haha, grappig artikel! Ik vind al die hippe mensen wel leuk om te zien, maar zelf zou ik nooit buiten krulspelden dragen of een legging zonder iets wat over mijn kont komt. Als iemand dat hier draagt vind ik het er toch een beetje ordinair uitzien.

 27. 17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Haha leuk om te lezen en ook om te zien denk ik maar zelf zou ik het niet doen!

 28. Tamara
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  haha jaa toen ik in Engeland was (niet Londen) viel het me ook zoooo op dat iedereen eruit zag alsof ze naar een feest gingen (krulharen, ultrahoge hakken, smokey eyes en alles), ennnn het was zo’n 12 graden en bijna iedereen liep in korte rokjes (zonder panty) en zonder jas… whuuuuut
  MAAR een stuk leuker om naar te kijken dan de Hollandse spijkerbroek met verkleurd H&M shirtje 🙂

 29. iris
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  haha heel herkenbaar. Toen ik een paar weken geleden in London was zag ik ook meisjes met een legging aan als broek, waarbij je duidelijk hun onderbroek door de stof heen kon zien. En het maakte ze helemaal niks uit.

 30. 17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Als je een goed figuur hebt kan zo’n legging misschien wel, ik vind het alleen weinig aan de verbeelding overlaten en zou het zelf nooit zo dragen. Die knot vind ik super leuk! iid een leuk idee als je daar eens een filmpje over zou willen maken 🙂 Die krulspelden hebben eigenlijk wel wat, misschien zijn ze wel helemaal niet het middel, maar het doel!

 31. 17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Wat grappig dat ze eigenlijk met krulspelden in hun haar lopen, dat zou je hier niet zo snel zien!

 32. 17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Ik ben afgelopen week in Ierland geweest (en onder de mensen geweest in Dublin, Waterford, Cork, Limerick en Galway) en daar was de legging-trend ook heel erg opvallend! In Ierland zijn ze volgens mij wat minder modieus (of ze trekken zich gewoon nergens van aan), maar ik zag ook dat minimaal een kwart van de mensen in de grote winkelcentra aan het shoppen was met een joggingbroek en gymschoenen aan. In mijn ogen een beetje een raar beeld, maar ‘t loopt vast supercomfy!

 33. 17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Gaaf dat ze zoveel lef hebben, vind ik echt leuk!

 34. 17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Ik heb laatst toevallig zo’n donut gekocht, maar bij mij blijft ‘ie niet zitten 🙁 Leuk artikel trouwens!

 35. 17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Grappig :)! Zo zie je maar dat elk land weer een eigen stijl heeft! Al zal ik zelf geen legging zo aantrekken maar die haardonut lijkt me wel erg leuk =)!

 36. 17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Wat leuk! Vind het knap dat ze zich niet schamen enzo..

 37. sharon
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  In elk geval komen de dames op de laatste foto wel uit Liverpool, zo zijn ze altijd te zien in Desperate Scousewives

  • Serena
   Auteur
   17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

   Alle dames met krulspelden zijn uit Liverpool hier in dit artikel!

 38. Noëlle
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Ik zou de volgende keer als je ergens heen gaat het gewoon vragen of je een foto van iemand mag maken voor je blog, volgensmij vinden ze dat alleen maar heel leuk en wij ook om dat te zien haha.

  En heel leuk stukje! Vond het heel interessant om te lezen 🙂

 39. Leng-Leuh
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Ik ga heel erg vaak naar Londen toe en neem altijd een dosis make-up en hippe/over de top kleding mee zodat ik me nog redelijk niet undressed voel haha! Valt me wel altijd op dat de meiden er bijna allemaal hoor (!) toch behoorlijk dik opgemaakt bijlopen en soms verbaas ik me gewoon over hun outfits. Overigens zijn de meesten wel heel erg hip!
  Wat ik alleen van mijn zus had begrepen, is dat de meisjes tijdens uitgaan eruit zien als, excusè moi, een stel hoeren: super korte en loeistrakke jurkjes, torenhoog gehakt, enorme kapsels, teveel bling bling en lagen make-up en mascara waar je ‘u’ tegen zegt..

 40. Micky
  16 juli 2012 / maandag, 16 juli 2012

  Bij mij op school dragen ook veel meiden ( vooral de wat ‘populairdere’ ) een legging. Zelf vind ik dit niet echt kunnen. Sommige leggings wel maar als je echt zo’n naad ziet vind ik het echt niet kunnen.
  Een legging is een soort van langere onderbroek voor dingen die inderdaad niet lang genoeg zij om ze zonder te dragen, het is geen broek die je gewoon aantrekt.
  Maar verder wel echt een heel leuk artikel en ik wou dat in NL al die meiden dan ook durfde! 🙂

 41. 16 juli 2012 / maandag, 16 juli 2012

  Wat een super tof artikel! Die leggings vind ik geweldig, toch zal ik ze over de kont blijven dragen. Ik vraag me af wanneer het zo ver is dat de hedendaagse vrouw hier in Nederland met krulspelden over straat gaat, het zou echt cool zijn!
  Misschien moeten wij beautylovers de trend starten?!
  Liefs, Eline

 42. Jade
  16 juli 2012 / maandag, 16 juli 2012

  Oh Serena, nu moet ik wel een comment posten.
  Je kan toch gewoon eerlijk zeggen dat je een NL blogger bent en foto’s wilt maken voor een artikel over fashion in Liverpool…!? ^ ^ Too be continued…??? ;p
  Echt een leuk artikel. En wat leuk dat je (nog steeds) op reis bent, geniet ervan!

 43. Myr
  16 juli 2012 / maandag, 16 juli 2012

  ooohhh jolly!!! Lets have a beer mate and laugh about it…..:P

 44. yvonne
  16 juli 2012 / maandag, 16 juli 2012

  idd! toen ik in London was zag ik ook alleen maar leggings met een crop top.
  het ziet er heel ordinair uit want je ziet soms gwn hun hele bilspleet. en ja ik vind het ook niet mooi alleen een legging dragen met een shirt erop heel trashy eigenlijk.

 45. Eva
  16 juli 2012 / maandag, 16 juli 2012

  Ik draag ook vaak leggings (geen doorschijnende) en met een los shirt en een jasje, ook met Jordans of sleehakken, vind ik het best leuk. Mooi artikel, serena! Kus Eva.

 46. 16 juli 2012 / maandag, 16 juli 2012

  hahaha geweldig! Ik zou willen dat wij Nederlanders zo ‘nuchter’ waren.

 47. 16 juli 2012 / maandag, 16 juli 2012

  Ik vind het wel grappig om te zien, maar het is zeker niet mijn stijl. Die lookbook-meisjes zien er wel fashionable uit, maar het idee dat ik van de Liverpoolse dames krijg is toch wel dat het allemaal wat ordinair oogt. De make-up vind ik dan wel weer erg gaaf. Een smokey eye vind ik ook leuk overdag, maar als ik zoiets naar mijn werk draag, ben ik echt zo’n beetje de enige, al doe ik qua make-up wel waar ik zin in heb. Maar alleen een legging? Wat dragen ze daaronder dan? Een string en je ziet elke bil meetrillen wat ik trashy vind en een ander broekje lijkt me ook weer niet mooi staan, want dan tekent dat weer af, dus nee, een legging kan in mijn ogen beter met iets erover. Die knotten zijn mijn stijl niet en die krulspelden zijn gewoon hilarisch, maar toch grappig om te zien hoe ook de stijlen binnen één land weer verschillen. Ik was vorig jaar in Canterbury en daar zag ik weer een heel andere stijl. Ik lees hier trouwens tussen de opmerkingen dingen als ‘wat gaaf dat ze zichzelf durven zijn’, maar als er meer mensen zo bij lopen met bijvoorbeeld krulspelden, wordt de drempel om het ook te doen natuurlijk wel lager, want hoe meer mensen er zo bij lopen, hoe kleiner de kans dat ze er raar op aan worden gekeken en opmerkingen krijgen etc., dus dan heeft het weer minder met ‘zichzelf durven zijn’ te maken.

 48. Menie
  16 juli 2012 / maandag, 16 juli 2012

  De knot, erg leuk!

  De legging als broek een hele dikke NO GO als je het mij vraagt.
  Er zijn maar heeeel weinig meisjes met het juiste figuur om hiermee weg te komen.
  Te dunne benen is niet mooi, te dikke benen ook niet.
  Nee, not my cup of tea 😉

 49. Samantha
  16 juli 2012 / maandag, 16 juli 2012

  Hahaha grappig ik zie mijzelf hier erg in terug komen ik draag mijn donut knot ook zo en ik draag alleen maar leggings met printjes enzo en dan een shirt erin of gwn een kort shirtje erover haahaha alleen die krulspelden sla ik over 🙂

  xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *