Klassieke Gala look

Vorige week werd er gevraagd of ik een gala make-up look wilde maken. Ik heb er eventjes over nagedacht en besloot toen een vrij neutrale eyelook te creëren die bij elke kleur jurk te dragen is en mooi staat bij elke haar- huid- en oogkleur. Het is daarom een vrij basic look geworden met bronze en donkerbruin, maar omdat ik de oogschaduw wat zwaarder heb aangezet is het toch een hele feestelijke look geworden! Vooral in combinatie met knallende rode lippen steel jij die avond gegarandeerd de show!

gala look-01Ik begin met een ‘naakt’ oog, bijgetekende wenkbrauwen (Guerlain Eyebrow Kit) en gekrulde wimpers (volgens deze methode).

gala look-02 Ik begin met het aanbrengen van een koper/bronze kleurtje over mijn bewegende ooglid, dat ik met mijn vingers omhoog blend.

gala look-03Met mijn vingers breng ik vervolgens een donkerbruine/bronze kleur aan bij het uiteinde en dit blend ik uit over mijn arcadeboog. Ik voel waar het bot zit en blend daar de kleur mooi overheen. Met kwasten gaat dit natuurlijk ook, maar soms heb ik gewoon zin om het met mijn vingertoppen te doen, omdat ik het stiekem makkelijker vind om de ‘vorm’ erin te krijgen.

gala look-04 Zo ziet het eruit na het blenden (dit is gewoon met mijn vingers gedaan).

gala look-05 Met een sponsje breng ik dezelfde donkerbruine kleur heel dik en smudgy aan onder mijn ogen.

gala look-06 Met een creamy, zwart oogpotlood kleur ik de bovenste en onderste waterlijn in.

gala look-07 Vervolgens zet ik met hetzelfde potlood een dikke streep vlak tegen mijn bovenste wimperrand aan en dit blend ik meteen uit met het sponsje. Hieroverheen blend ik een klein beetje bronze oogschaduw.

gala look-08 Hieroverheen trek ik een winged lijntje met een eyeliner. Deze is van Artdeco, de precision liner.

gala look-09 Blend eventueel nog wat gouden shimmery oogschaduw bij de traanbuis, onder de ogen of onder je wenkbrauwen voor een verhelderend effect.

gala look-10 Gebruik nepwimpers of doe lekker veel mascara op, dit is Cils d’Enfer van Guerlain, voor een dramatisch effect. Ook onder, als je dat mooi vindt.

De belichting hierboven is wat gelig, maar de kleuren zijn eigenlijk zoals op de foto’s hieronder;

gala look-11 gala look-12 gala look-13 Maak de look af met een knallende, rode lipstick (deze is van de Maybelline Megawatt collectie) of ga juist voor een mooie nude of zachte roze. Wil je liever de kleur van de jurk laten terugkomen in je look, vervang dan de koper/bronzekleur voor een kleur naar keuze. Is je jurk zwart of bordeaux, probeer dan ook eens een berrykleurige lipstick.

gala look-15 gala look-14Deze look is fantastisch bij lichte ogen, maar laat ook donkere ogen stralen. Deze Gala Look is tevens een mooie ‘everyday’ look en kan ook prima gedragen worden als Diploma Uitreikings-look.

Heb jij dit jaar gala? En zo ja, welke kleur heeft jouw jurk en pas je daar je ooglook op aan?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

44 Reacties

 1. Celeste
  24 juni 2014 / dinsdag, 24 juni 2014

  Wauw! Zal vast mooi staan bij mijn donkerpaarse jurk, 9 juli diploma uitreiking! I’m gonna try it 😉 alleen eyeliner.. dat word nog flink oefenen.. ik ben fan! X

 2. 24 juni 2014 / dinsdag, 24 juni 2014

  Mooi hoor. Dit is inderdaad wel zo’n beetje wat ik zou dragen naar een gala. Love it.

 3. 24 juni 2014 / dinsdag, 24 juni 2014

  Supermooi! Ik vind de foto’s die jij maakt van je ooglooks altijd echt prachtig.

 4. 23 juni 2014 / maandag, 23 juni 2014

  echt supermooi. ik zou willen dat toen ik gala had dat ik toen wat meer geïnteresseerd was in make-up haha. als ik mijn foto’s terugkijk heb ik alleen een mooie jurk aangetrokken en mijn haar een beetje simpel opgestoken, zo jammer eigenlijk.

 5. 23 juni 2014 / maandag, 23 juni 2014

  Wat een geweldige look 😀 x

 6. 23 juni 2014 / maandag, 23 juni 2014

  Hele leuke look! Ik heb morgen mijn proclamatie en met deze tips kan ik er wel iets moois van maken 🙂

 7. 23 juni 2014 / maandag, 23 juni 2014

  Wauw, wat een prachtige look heb je weer gemaakt Serena! Ik hou echt van die bruintinten.

 8. 23 juni 2014 / maandag, 23 juni 2014

  Wauw vooral de ooglook ziet er supermooi uit!
  XO Rachel

 9. manon
  23 juni 2014 / maandag, 23 juni 2014

  Mooi!

 10. 23 juni 2014 / maandag, 23 juni 2014

  Prachtig! Zoals altijd! Dit is echt wel de perfecte gala look 🙂

 11. 23 juni 2014 / maandag, 23 juni 2014

  Ik vind het een hele mooie klassieke look. Ik hou daar wel van!

 12. Annika
  23 juni 2014 / maandag, 23 juni 2014

  Wat heb je die vorm weer mooi gemaakt! Eyeliner op doen is niet een van mijn sterkste kanten.

 13. ingrid
  23 juni 2014 / maandag, 23 juni 2014

  Super mooi serena ! Helaas ben ik niet zo creatief met make up..dus of k het ga proberen… haha

 14. Hoi
  23 juni 2014 / maandag, 23 juni 2014

  Oh, ik kijk ZOOO uit naar mijn diploma-uitreiking! Ik ben geslaagd voor de Mavo, en omdat mijn cijfers zo goed zijn mag ik hierna door naar de Havo. Heb er hard voor gewerkt en heb er echt zin in. Maarrr, eerst zit er nog een hele fijne vakantie tussen voordat het echt gaat beginnen 😉

 15. 23 juni 2014 / maandag, 23 juni 2014

  I like it! 😀 Is ook lekker draagbaar, wat sommige van de meer kleurrijke vorige niet altijd waren. (Al waren ze daarom niet minder prachtig!)

 16. Birgit
  23 juni 2014 / maandag, 23 juni 2014

  Ik heb gelukkig nooit een gala, en als ik die zou hebben dan zou ik er niet heen gaan. Dat soort semi-kak gelegenheden zijn niks voor mij. Ik weet ook zeker dat die make-up look me absoluut niet zou staan met m’n lichte huidskleur, blonde haren en groengrijze ogen. Hou ook niet zo van die bruinige en smokey oogmake-up, dat ziet er bij mij al gauw uit of ik een stomp op mijn ogen heb gehad haha, dat willen we natuurlijk niet.

  • Amira
   23 juni 2014 / maandag, 23 juni 2014

   Wat ben jij pessimistisch zeg.
   Bruine tinten staan prachtig bij lichte ogen en lichte huidskleuren. Eerst uitproberen voorsat je roept dat het je niet staat he

   Xx

   • Fadoua
    24 juni 2014 / dinsdag, 24 juni 2014

    Jij hebt echt een bril nodig. Er staat duidelijk: Deze look staat fantastisch bij lichte ogen, maar laat ook donkere ogen stralen!

    Read before ya talk! 😉

  • Sanne
   25 juni 2014 / woensdag, 25 juni 2014

   Zeikerd

 17. 23 juni 2014 / maandag, 23 juni 2014

  Mooie look. Lekker glamorous en sexy zonder over the top te zijn. Ik zou het wel fijn vinden als je van alle producten precies vermeld welke het zijn. Nu staat er alleen een bruine oogschaduw…

 18. Estrieke
  23 juni 2014 / maandag, 23 juni 2014

  Liefste Serena
  Wat fijn dat je de gala- look hebt gedaan! SMAK! Nu donderdag is zover…
  Je make-up van vandaag is naturelle en mooi! Ik laat me zeker inspireren door jou.
  Het is een witte halter jurk tot aan de knieën zonder decolleté , maar wel met een open rug! Het kleedje is aan de hals bezet met spiegelachtige steentjes en roze en zalmkleurige stiksels. Ik was meteen verliefd.

 19. 23 juni 2014 / maandag, 23 juni 2014

  Prachtige look zeg, wauw!!!! 🙂
  Serena, heb jij al een artikel waarin je laat zien hoe je die moooooooie foto’s maakt. Zooo mooi die close up foto’s van je ogen!

 20. naomi
  23 juni 2014 / maandag, 23 juni 2014

  wauw prachtig gewoon!

 21. Sandy
  23 juni 2014 / maandag, 23 juni 2014

  Hoi Serena,

  Ik zie dat jouw huid echt heel mooi is geworden.
  Dat is natuurlijk een basis voor elk mooie makeup look :).
  Kan je een skincare routine maken?

  Groeten, Sandy

  • Serena
   Auteur
   23 juni 2014 / maandag, 23 juni 2014

   Bedankt Sandy,

   momenteel reinig ik met olie, dan heb ik een toner van Philosophy (Matteness) en dan gebruik ik een brightning serum van Chanel (Blanc) en een crème van La-Roche Posay. Verder denk ik dat vooral goede foundation (Armani Luminous Silk) en top belichting veel goeds doen voor deze foto, want heb gewoon oneffenheden hoor.

   liefs, Serena.

 22. 23 juni 2014 / maandag, 23 juni 2014

  waauw, je ziet er super mooi uit!!

 23. 23 juni 2014 / maandag, 23 juni 2014

  waauw, je ziet er super mooi uit!!

 24. 23 juni 2014 / maandag, 23 juni 2014

  Waaaaaaauw je wimpers zijn zo mooi! Ik ga momenteel door een ‘slechte lelijke korte wimper fase’ haha, dan moeten ze gewoon weer even groeien enzo. Blegh.

  • Serena
   Auteur
   23 juni 2014 / maandag, 23 juni 2014

   Ah wat balen! Maar gelukkig groeien ze gewoon weer aan en anders kan ik je deze mascara van harte aanbevelen, voor mijn wimpers doet het echt wonderen!

 25. 23 juni 2014 / maandag, 23 juni 2014

  Sexy make-up look! Al zou ik zelf niet zo’n hele felle rode lipstick dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *