Jeffree Star Cosmetics – velour liquid lipstick review

WHIEHOE! Eindelijk heb ik ze dan in huis, de befaamde velour liquid lipsticks van Jeffree Star Cosmetics. Deze matte lipproducten zijn mij nu al een aantal keer aangeraden via de comments, en ook mijn vriendinnetje Jessie is er heel erg over te spreken. Het werd dus de hoogste tijd dat ik ze ook in huis haalde!

jeffree star velvet liquid lip review _ - 14Vorige week deed ik een megagrote bestelling bij Beautybay.com, waar ze sinds kort Jeffree Star Cosmetics verkopen. Ideaal, want Beautybay is een Engelse webshop, dus binnen de EU, en dat betekent dat je geen bijkomende douane- of invoerkosten hoeft te betalen. Je betaalt alleen verzendkosten en omdat ik zo’n mega order had waren die zelfs gratis én had ik alles binnen 2 werkdagen in huis. Beautybay, I love you! Met kloppend hart haalde ik mijn pakje op bij de buurvrouw en eenmaal thuis scheurde ik de doos open. Ik was gewoon ZO benieuwd!

Mijn eerste indruk van de velour liquid lipstick is alvast erg goed, maar de afgelopen dagen heb ik deze matte lippies nog wat beter getest en vandaag wil ik ze dan graag uitgebreid voor jullie reviewen. Hoe lang blijven ze zitten? Zijn ze niet te uitdrogend voor de lippen? Hoe is het pigment? En zijn ze beter dan de Kylie lip kits?

jeffree star velvet liquid lip review _ - 15Het is altijd lastig om online kleuren uit te kiezen, dus wat ik heb gedaan is gegoogeld op de kleuren die mij mooi leken, en dan kijken of ik full face swatches kon vinden op meiden met ongeveer dezelfde huidskleur. Op basis daarvan bestelde ik; Gemini, Androgyny, Doll Parts en Masochist.

Verpakking

jeffree star velvet liquid lip review _ - 10De verpakking vind ik zelf erg leuk en girly! Lekker schreeuwend roze en bedrukt met metallic, rosegold sterretjes. Niet heel classy deze verpakking, maar wel typisch Jeffree Star en gewoon heerlijk opvallend en gek. Ik houd er van! De hulzen zijn vervaardigd uit een stevig, doorzichtig plastic, waardoor je meteen kunt zien om welke kleur het gaat. Ook zijn ze wat dikker en wat korter, waardoor ze een wat handzamer formaatje hebben. Dit doet overigens geen afbreuk aan de inhoud, want een huls bevat alsnog 5,6 gram product.

Swatches

jeffree star velvet liquid lip review _ - 9Van links naar rechts zien jullie Gemini, Androgyny, Doll Parts en Masochist.

jeffree star lip swatchesDe Velour Liquid Lipstick is super intens gepigmenteerd, ik kan niet anders zeggen. Na één veeg heb je al een goede, dekkende laag. I’m impressed.

Textuur & applicatie

jeffree star velvet liquid lip review _ - 13De textuur is verrassend dunner dan ik had gedacht, dus je hebt maar weinig nodig om je lippen te bedekken, het spul is daarmee erg zuinig in gebruik. De textuur is niet superdun en waterig, maar gewoon iets dunner dan ik gewend was van de meeste liquid lipsticks. Het went snel en is achteraf gezien juist wel prettig. Het zorgt er in elk geval voor dat je niet lang hoeft te wachten tot het geheel is opgedroogd. Ik zou zeggen zo’n goeie 30 seconden. Daarna ben je good to go.

De swatches zien er in elk geval veelbelovend uit, maar hoe brengen ze aan? De applicator is gewoon zo’n standaard, fluffy lipgloss applicator. Werkt prima. Brengt heel prettig en nauwkeurig aan. De velour liquid lipstick dekt egaal, laat geen strepen achter en als je er nog eens overheen gaat laat het ook geen vlekken achter. Natuurlijk moet je je lippen scrubben voor gebruik, maar eventuele velletjes worden alsnog niet heel erg geaccentueerd (zoals je kunt zien op de close-up lip swatches).

De meeste liquid lipsticks zijn vrij droog, maar deze valt reuze mee. Mijn lijntjes zijn vanwege de matte finish zichtbaarder dan wanneer ik een glanzende lipgloss zou gebruiken, maar de textuur voelt verder niet uitdrogend aan op de lippen. Wat de applicatie betreft kan ik dus een makkelijk antwoord geven: helemaal toppie!

Geur

jeffree star velvet liquid lip review _ - 12Veel mensen vinden het ook erg belangrijk om te weten hoe een product ruikt. Ik zou zeggen dat de Velour Liquid Lipsticks vrij zoet en snoeperig ruiken, met een vleugje pepermunt. Het doet me ergens een beetje denken aan root beer (?). Het is niet supersterk geparfumeerd (al ben ik momenteel zwaar verkouden, dus don’t shoot me if I’m wrong) dus ik vind de geur zelf totaal geen issue.

Full Face Swatches

En dan nu de full face swatches. Heb ik de juiste kleuren voor mezelf uitgezocht? Let’s find out!

Gemini

jeffree star velvet liquid lip review _ - 2 jeffree star velvet liquid lip review _ - 1Gemini wordt omschreven als een terra-cotta warm-toned nude en ik denk dat deze omschrijving de spijker op zijn kop slaat. Het is inderdaad een warme, terracotta-kleurige nude. Nou ja, nude. Bij nudekleuren denk ik toch aan iets lichtere kleuren die meer naar beige neigen. Deze kleur vind ik mij erg mooi staan, heel naturel, maar niet per se nude. Het is een prachtig, zacht kleurtje die mijn huidkleur mooi complementeert.

Androgyny

jeffree star velvet liquid lip review _ - 3 jeffree star velvet liquid lip review _ - 4Androgyny wordt omschreven als een ‘Sultry, plum mauve’ en dat vind ik een passende omschrijving. Het woord ‘raisin’ schiet me ook meteen te binnen bij het zien van deze kleur. Het is evenals Gemini een natuurlijke kleur, maar dan véél donkerder en met een vleugje paars. Ondanks de paarse ondertoon vind ik hem niet zo koel staan. Ik zou bijna zeggen dat het een warme mauvetint is. Echt zo’n kleurtje die je opdoet als je zin hebt in een naturel kleurtje, maar in een mysterieuze, edgy bui bent. Ik vind dat de kleur mij zeker goed staat, al had ik toch gehoopt dat hij iets lichter en dus meer naturel/nude zou zijn.

Ik heb nog even gekeken en ik denk dat Celebrity Skin misschien een mooiere, lichtere nude zou zijn voor mij.

Doll Parts

jeffree star velvet liquid lip review _ - 5 jeffree star velvet liquid lip review _ - 6Doll Parts wordt omschreven als een ‘soft cool toned pink’. Het is een oudroze tint met een iets poederige, koele ondertoon. Ik was bang dat de kleur te roze en te koel zou zijn voor me (waardoor ik eruit zou zien als Hawaii Barbie), maar ik moet zeggen dat dit een mooie kleur roze is voor mijn getinte huid. De koele ondertoon vind ik niet te koel, en ik vind het juist wel een fris, zoet kleurtje. Het staat me vrolijk en fruitig, zonder te girly of te kinderachtig te zijn.

Masochist

jeffree star velvet liquid lip review _ - 7 jeffree star velvet liquid lip review _ - 8Masochist wordt omschreven als de kleur van ‘crushed berries on ice’. Deze donkere, fuchsia-rode kleur met koele ondertoon vind ik werkelijk prachtig! Zo van een afstandje lijkt de kleur bijna neon, knallend rood, maar als je goed kijkt ontdek je er een donkerroze ondertoon in, die zorgt dat de lippen er extra fruitig uitzien. Deze kleur laat mijn gezicht echt spreken en stralen, I love it!

Nog even een opmerking, de textuur van Masochist is gewoon normaal. Niet zo dun als de andere kleuren. Ook heb ik het idee dat deze kleur het minst goed blijft zitten van de 4.

jeffree star masochist gemini androgyny doll parts swatchesAls ik de kleuren zo naast elkaar zie, zijn Gemini en Masochist mijn favorieten. Welke vinden jullie mij het mooiste staan?

Houdbaarheid

De Velour Liquid Lipsticks staan bekend om hun lange houdbaarheid op de lippen en ik kan dat absoluut beamen: ze zijn niet van je lippen AF TE SLAAN! Je brengt ze ‘s ochtends aan en ‘s avonds zitten ze nog steeds perfect op je lippen. Ideaal! Wel geeft Jeffree Star nog een ‘waarschuwing’ mee, namelijk probeer eten met olie te vermijden en liever geen lange zoensessies, maar een kusje is OK. Als ik George een kus geef, dan geeft de kleur inderdaad niet af. En onder de douche moest ik echt moeite doen met douchegel om de swatches van mijn pols te schrobben. Waterproof oogmake-up remover is de beste optie om alles mee te verwijderen aan het einde van de dag.

Eindoordeel

jeffree star velvet liquid lip review _ - 11De Velour Liquid Lipsticks van Jeffrree zijn AWESOME! Ik heb er echt niets op aan te merken. Ze zijn goed gepigmenteerd, hebben een fijne, dunnere textuur die snel opdroogt, ze drogen de lippen niet uit, zijn niet streperig, blijven superlang op de lippen zitten (maar écht) en met een prijs van €18,80 per stuk zijn ze ook nog eens veel voordeliger dan de Kylie Lip Kits. Bovendien zijn ze via Beautybay.com ook nog eens gemakkelijker om aan te komen. Ook fijn en niet onbelangrijk, alle Jeffree Star producten zijn vegan en cruelty-free! Als ik moet kiezen, puur op kwaliteit afgaande, gaat mijn voorkeur uit naar Jeffree Star Cosmetics.

Jongens, ik kan niets anders zeggen: ik ben fan! Als jullie ook liefhebbers zijn van matte liquid lipsticks, geef de Velour Liquid Lipsticks van Jeffree Star dan zeker een kans. Je zal er geen spijt van krijgen. Ik wil het liefste meteen MEER kleuren bestellen, haha! Ze zijn echt verslavend, zo fijn zijn ze. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn review te lezen en ik hoop dat jullie er wat aan hebben gehad.

Wat vinden jullie van de Velour Liquid Lipsticks van Jeffree Star, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

111 Reacties

 1. Yousra
  30 december 2017 / zaterdag, 30 december 2017

  Ze zijn alle 4 prachtig! De mooiste vind ik de eerste 2. Ben nu overtuigd om mijm favoriete kleur (unicorn blood) te bestellen 🙂

 2. chantal
  8 juni 2017 / donderdag, 8 juni 2017

  ik heb vandaag masochist ook binnen gekregen, een dikke domper:( hij laat heel erg af:( zo zonde van het geld,,,maar hij staat je prachtig!

 3. Femke
  31 januari 2017 / dinsdag, 31 januari 2017

  Celebrity’ skin zou ik niet bestellen om hem op zichzelf te dragen. Ik heb hem en ben er gek op om hem te mixen met iets donkerdere kleuren. Ik ben zelf nederlands en niet extreem bruin maar deze kleur staat bij mij alsof ik de haagse barbie ben en alleen het donker bruine randje om mijn lippen mis.

 4. 26 januari 2017 / donderdag, 26 januari 2017

  Staat je allemaal prachtig! Alleen de tweede is niet zo mijn ding 😉

 5. Meriam
  25 januari 2017 / woensdag, 25 januari 2017

  SERENAAAAA, Hoe kan het zijn dat jij je bestelling na twee dagen al binnenkreeg en ik al een week wacht en nog steeds niets heb 🙁
  Ben er zo benieuwd naar en kan eigenlijk niet meer wachten…

  • Serena
   Auteur
   25 januari 2017 / woensdag, 25 januari 2017

   Ik had express verzending!

   • Meriam
    26 januari 2017 / donderdag, 26 januari 2017

    Aah vandaar, dank je wel voor je reactie.
    Ik wacht nog even af (al wil ik ze heel graag proberen)
    X

 6. 22 januari 2017 / zondag, 22 januari 2017

  Oeh Andronogy vind ik echt heel erg gaaf. Wat een mooie kleuren zeg!

 7. Veer
  20 januari 2017 / vrijdag, 20 januari 2017

  Heee, ik weet niet of dit al gereageerd is haha. Maar het klopt dat zijn lipsticks expres ruiken naar rootbeer!

 8. Anita
  20 januari 2017 / vrijdag, 20 januari 2017

  Vroeger wilde ik ook heel graag zijn producten kopen maar sinds ik weet wat voor persoon hij echt is weiger ik ook maar 1 cent aan zijn cosmetica lijn uit te geven.

  Je hebt wel hele mooie kleuren gekozen. Ze zijn stuk voor stuk prachtig en staan je goed.

  • Yuna
   23 maart 2017 / donderdag, 23 maart 2017

   Even verdiepen in de man en niet al die hysterische youtubers voor waar nemen.Er is niets mis met hem en een racist is het ook niet.Gek ..ja,dat is ie wel maar alles na wauwelen wat sommige malloten op het web over hem zeggen slaat nergens op

  • charissa
   4 januari 2018 / donderdag, 4 januari 2018

   wat voor persoon is hij volgens jou? want ik vind hem niet raar gemeen of wat dan ook hij is misschien transgender maar wat maakt dat uit

 9. 19 januari 2017 / donderdag, 19 januari 2017

  Wauw ik vind ze allemaal mooi! Ik denk dat ik eens goed swatches ga googlen en dan ook eentje bestel.

 10. 19 januari 2017 / donderdag, 19 januari 2017

  wat een mooie kleuren zeg, ik heb een aantal van zijn zomer collectie, maar de kleuren bleken niet helemaal mijn kleur te zijn. Maar de kwaliteit is echt super goed. ik wil zeker nog een aantal kleuren toevoegen aan mijn collectie. liefs soraya

 11. Marlin
  18 januari 2017 / woensdag, 18 januari 2017

  Ik heb masochist maar vind hem in het echt wel wat minder rood, juist wat rozer

 12. loes
  18 januari 2017 / woensdag, 18 januari 2017

  WAUW androgyny staat je echt supermooi!!!

 13. Lies
  18 januari 2017 / woensdag, 18 januari 2017

  Oke, toch nog een keer vragen en hopelijk een antwoord krijgen…. waar zijn Angel haar verhalen? Ik denk dat er velen zijn die net als ik haar vergalen missen en bezorgd zijn….

  • Lies
   18 januari 2017 / woensdag, 18 januari 2017

   *verhalen

  • Marieke
   18 januari 2017 / woensdag, 18 januari 2017

   Onderaan de Instalab van maandag stond dat ze gauw weer een stukje zou schrijven en dan zelf zou uitleggen waarom ze even weg was.

   • Lies
    18 januari 2017 / woensdag, 18 januari 2017

    Aaah dankje! Overheen gelezen. Gelukkig! Opluchting, stalkermodus kan weer uit :).

 14. Wendy (B)
  18 januari 2017 / woensdag, 18 januari 2017

  De eerste twee kleuren vind ik mooi.
  Ook ben ik eens een kijkje gaan nemen bij die webshop en zeer interessant!

 15. 18 januari 2017 / woensdag, 18 januari 2017

  Ik ben echt een make-up noob, had hier nog nooit van gehoord. Ik vind de verpakking er eerlijk gezegd heel kinderlijk en goedkoop uitzien, dus was erg verrast door het resultaat. Masochist vind ik zó mooi, wow!

 16. Sageeta
  18 januari 2017 / woensdag, 18 januari 2017

  Helaas is Jeffrey Star niet een persoon wiens make up je zou moeten kopen….

  • Suzanne
   19 januari 2017 / donderdag, 19 januari 2017

   Idd. Hij is een enorme bully en een rasist maar dat kan blijkbaar niemand ene moer schelen. Lekker promoten ?

 17. 18 januari 2017 / woensdag, 18 januari 2017

  Androgyny is mooi zeg! Al maakt het bij mij denk ik mijn tint een beetje grauw maar als je een beetje een tintje hebt …? Beaaaautiful.

 18. Nele
  18 januari 2017 / woensdag, 18 januari 2017

  Haha, ik heb na het lezen van je review prompt ook een bestelling geplaatst, lol 🙂 Vooral gemini en masochist gaan je goed af vind ik!

 19. 18 januari 2017 / woensdag, 18 januari 2017

  Wat een heerlijke review! Staan zeker op m’n wishlist en super om te weten dat ze verkrijgbaar zijn op beautybay. Vind ze je alle 4 prachtig staan! enne… zie ik ook ren highlighter??? ?

 20. Lindsay Van den Heuvel
  18 januari 2017 / woensdag, 18 januari 2017

  Ik heb sinds kort ook 4 liquid lipsticks van Jeffree Star (celebrity skin, gemini, androgyny & deceased van de kerstcollectie) & I’m in love!!!!! ?? nog nooit zo’n goede lipproducten gehad! Ik wil er in de toekomst zeker meer kopen! Op dit moment gaat mijn interesse erg hard naar zijn nieuwe metallic kleur ‘no tea, no shade’. Zeker een aanrader die liquid lipsticks van Jeffree Star!!

 21. Silke Saudemont
  18 januari 2017 / woensdag, 18 januari 2017

  Ik heb Redrum en, sorry om het zo te zeggen, maar die STINKT echt. Heb al vaker gehoord dat bepaalde lipsticks soms een rare geur hebben, en sommige dan juist de geur die jij beschrijft. Wel jammer… Gelukkig verdwijnt de geur eens het opgedroogd is. En gemini staat u supergoed btw! X

 22. 18 januari 2017 / woensdag, 18 januari 2017

  Ah wat een fijne review Serena! Ik heb het gevoel alsof je weer helemaal terug bent! Ik vind Masochist erg mooi!

 23. 18 januari 2017 / woensdag, 18 januari 2017

  Hele leuke review. Ik vind juist Doll Parts mooi bij jou staan. Maakt je gezicht iets zachter en idd de prijzen zijn beter dan de Kylie kits (die ik overigens uit China heb. Lekker nep maar werken perfect en ik gebruik ze elke dag) Ik ga eens kijken op deze website in Engeland. Bedankt voor de tip ♡

 24. Evelien
  18 januari 2017 / woensdag, 18 januari 2017

  Leuke review! Ben ook wel heel benieuwd naar de kleur ‘unicorn blood’. Ik denk ook zeker een aanrader!

 25. 18 januari 2017 / woensdag, 18 januari 2017

  Wat een mooie lipsticks zijn dat!? Ik zou persoonlijk voor een iets meer nude kleur gaan, felle kleuren passen niet echt op mijn lippen. Maar jou staat het echt beeldig! Ik zal eens snel een kijkje gaan nemen op die site! Xx

 26. Eva
  18 januari 2017 / woensdag, 18 januari 2017

  Ik heb gelijk na je revieuw ook 2 liquid lipsticks besteld ervan!

  XEva

  • Serena
   Auteur
   18 januari 2017 / woensdag, 18 januari 2017

   Oh jee! Haha! Welke kleuren heb je besteld, Eva? 🙂

   • Eva
    18 januari 2017 / woensdag, 18 januari 2017

    I’m nude en unicorn blood. Was zo benieuwd en hoorde ook zoveel goede verhalen hierover. Ik heb er al eerder naar zitten kijken op zijn eigen website, alleen zat een beetje met de douane kosten etc. Toen kwam jij met Beautybay en ik had nog nooit van deze site gehoord dus de beslissing was snel gemaakt haha!

 27. 18 januari 2017 / woensdag, 18 januari 2017

  Wauw, prachtige lipsticks! Ik ga binnenkort ook zeker eens kijken op BeautyBay. Liefs, Daphne

 28. 18 januari 2017 / woensdag, 18 januari 2017

  OMG wat prachtig gepigmenteerd zijn ze! Androgyny, Doll Parts & Masochist staan je echt Stu-nning! Oei, weer lipsticks van een high end merk op mijn wishlist, hahaha! Mooie foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *