Je weet dat je een Beautylabfan bent als…

De ‘Get to know me tag’ zie ik vaak terugkomen op blogs en dat is een hele leuke manier om wat meer te weten te komen over de blogger achter de blog. Het leek me leuk om jullie ook wat meer over mezelf te vertellen, maar dan zonder de tag. In plaats daarvan heb ik hieronder een aantal ‘trips down memorylane’ benoemd, vanaf de start van Beautylab tot aan nu. Ik ben benieuwd hoeveel van deze 13 dingen jullie wisten. Laat het aantal achter in de comments!

Je weet dat je een Beautylabfan bent als…

Je je nog kan herinneren dat mijn moeder en ik samen een webshop hadden genaamd ‘The Secret Garden’.
Mijn moeder en ik waren jaren geleden begonnen met het zelf maken van zeep, body scrubs, body butters, lippenbalsems en natuurlijk soy scents. We maakten ook gezichtsmaskertjes, bath fizzies en zelfs onze eigen thee. We verkochten alles met succes in onze webshop ‘The Secret Garden’. Eigenlijk verkochten onze producten té goed en werd het zo druk dat de business van een leuke hobby naar een ‘moetje’ ging waardoor de lol er wel een beetje afging voor ons. We werden genoemd in magazines en elke dag kregen we er nieuwe klanten bij. Geweldig natuurlijk, maar we hadden geen tijd meer om nieuwe producten te ontwikkelen en waren er naast onze fulltime baan/het huishouden superdruk mee. Het kwam vaak voor dat mijn moeder en ik om 3 uur ‘s nachts naar bed gingen.

Op zo’n moment kun je twee dingen doen: je zegt je baan op, leent een bak met geld van de bank en maakt van ‘The Secret Garden’ een merknaam en pakt het groots aan, a la Lush. Of… je stopt ermee op het hoogtepunt en focust op andere zaken. Wij kozen voor dat laatste, waardoor ik me meer ben gaan focussen op het bloggen en waardoor ik uiteindelijk een fulltime baan heb gemaakt van Beautylab. Zo zie je maar weer, als er ergens een deur dichtgaat, gaat er ook altijd weer ergens eentje open. Enne, er komt een tijd dat ik mijn The Secret Garden recepten met jullie zal delen als DIY!

Je het ras én de vachtkleur van mijn katten uit je hoofd weet (en eventueel nog de naam en plek van hun cattery).
Ik denk dat dit één van de meest gestelde vragen is! Coco en Clarence zijn Britse Kortharen met de vachtkleur Black Golden Shaded. Ze komen uit Cattery ‘In de Wollebij’ uit Zuid-Limburg. Als ze echte stemmen zouden hebben dan zouden ze dus een zachte ‘G’ hebben, hihi, zie je het al voor je? Coco en Clarence zijn tevens hun echte stamboomnamen. Ik wilde ze best zelf een nieuwe naam geven, maar ik kon niets bedenken wat beter bij ze zou passen, dus heb ik het hier maar bij gelaten. En terecht, want het zijn ook een echte Coco en Clarence.

Je niet alleen mij, maar ook mijn zusjes Larissa en Tara en mijn ouders Rob en Rita Verbon volgt op alle mogelijke social media kanalen.
Mijn familie is toch zó 2.0, haha! Mijn jongere zusjes Tara (21) en Larissa (23) hebben samen een blog genaamd KittehsCupcakes.nl waar zij bloggen over fashion, DIY en food. Als je hun blog nog niet kent kan ik je echt aanraden om eens een kijkje te nemen. Ze zijn erg creatief en je vindt daarom veel (fashion) DIY op hun blog. Perfect voor wanneer je je oude kledingstuk nieuw leven in wilt blazen. Tara is meer van de foodies en zorgt voor interessante recepten, maar ook voor lekkere drankjes en cocktails. Ook zij hebben net als ik Instagram (@larizzle89 en @taraverbon), Twitter (@larizzle89 en @xtarawr), Facebook en YouTube. En jawel, mijn schattige oudertjes doen ook mee! Ze hebben gezamenlijk (lekker Jut & Jul) een Instagram- en Twitteraccount aangemaakt (beide @robenritaverbon). Verder heeft mijn moeder een persoonlijk blog en verkoopt ze natuurlijk heerlijke soyscents in haar webshop Pearlmania.nl.

Je mijn web-log blog uit Texas wel eens hebt gelezen.
Nog voor Beautylab en nog voor The Secret Garden liep ik stage in Texas. Ik was toen 21 jaar en ik zou er 9 maanden blijven. Tijdens mijn verblijf hield ik een web-log bij voor de mensen thuis. Ik denk dat mijn passie voor schrijven toen wel zo’n beetje is ontstaan. Ik vond het namelijk erg leuk om te doen en de reacties op mijn blogjes vond ik des te leuker! Ik deed mijn best om leuke, vlotte stukjes te tikken voor ‘mijn publiek’ wat voornamelijk bestond uit mijn ouders en een handjevol vrienden, haha! Ik heb de link van mijn Texas-blog wel eens gedeeld hier op Beautylab, dus misschien dat je het wel eens hebt doorgelezen? Het is alweer 7 jaar geleden, de foto’s zijn helaas allemaal verlopen, maar de tekst staat er nog wel.

Je je nog YouTube filmpjes voor de geest kan halen van toen ik nog op zolder bij mijn ouders woonde.
Toen ik net terug kwam van stage boterde het niet zo lekker thuis. Ik had daar natuurlijk 9 maanden vrij en blij op mezelf gewoond en ineens woonde ik weer onder één dak met mijn ouders. Ik had heimwee naar Texas én een gigantische jetlag waardoor ik maandenlang als een soort nachtdiertje heb geleefd, helemaal langs elkaar heen dus. Ik besloot uit huis te gaan en vond een grachtenpandje in Utrecht samen met Angel, waar ik ongeveer een jaartje heb gewoond.

Tijdens dat jaar kreeg ik beter contact met thuisfront, begon ik mijn ouders weer te waarderen en groeiden we juist weer naar elkaar toe. Ik voelde me erg eenzaam in Utrecht en na een jaar besloot ik weer thuis te gaan wonen. Mijn ouders hebben me toen de zolderkamer gegeven zodat ik iets meer privacy zou hebben. Daar heb ik nog zo’n 2 jaar gewoond, want op mijn 25e ben ik wederom het huis uit gegaan om in mijn eigen flatje (ook in Houten) te trekken. Op de zolderkamer heb ik nog best een aantal filmpjes opgenomen, maar die zijn allemaal terug te vinden op mijn eerste YouTube kanaal ‘serenaverbon‘. De kwaliteit is heel gaar! Hieronder één van mijn eerste filmpjes:

[do action=”ytr”][/do]

Je Clarence en Coco op aparte foto’s uit elkaar kan houden.
Als je dat kunt dan ben je gewoon een baas! Voor de mensen die er nog steeds moeite mee hebben: links is Clarence, rechts is Coco:

Je de naam en URL van de blog weet waarmee Beautylab gestart is.
Zoals ik aan het begin vertelde hadden mijn moeder en ik een webshop genaamd ‘The Secret Garden’. Veel webshops hebben er nog een blog naast en dat hadden wij ook. De bijbehorende blog heette ‘The Secret Gardens Laboratory‘, een blogspot-blog. Het adres was ellenlang, namelijk: thesecretgardenslaboratory.blogspot.com. Later werd deze blog persoonlijker en veranderde het na een paar maanden in een beautyblog. Pas een half jaar na de start veranderde ik de naam naar Beautylab.

Je je nog kunt herinneren dat ik mijn Samsung Galaxy Tab als telefoon gebruikte.
Toen mijn vriend, Engels leraar op een middelbare school, voor het eerst aan zijn leerlingen vertelde over onze relatie wisten enkele leerlingen maar al te goed wie ik was. ‘Oh meester, heeft u verkering met Serena Verbon van Beautylab met die grote telefoon?’ riepen ze. Jep, that’s me. Ik was gevraagd voor een project waarbij ik de allereerste Samsung Galaxy tab mocht testen, maar dat ding was ook gewoon een telefoon. En daar gebruikte ik hem dan ook voor. Volgens mij was ik de enige die dat deed, haha! Met oordopjes in, dus handsfree, was het prima te doen hoor. Maar als ik die doppen wel eens was vergeten stond ik met dat ding aan mijn oor te bellen en dan kreeg ik hele rare blikken toegeworpen, dat begrijp je!

Je je nog voor de geest kunt halen dat ik een aantal Engelstalige filmpjes heb gemaakt.
Een paar jaar geleden kwam de videoclip ‘Telephone’ van Lady Gaga uit. Helemaal te gek natuurlijk, en als Gaga-fan én make-up liefhebber wilde ik daar wat mee gaan doen. Toevallig was mijn nichtje Robin op bezoek en ik besloot een Telephone-inspired look (make-up en kapsel) bij haar te maken. Natuurlijk legden we dit vast op video en plaatsen we het op mijn oude YouTube kanaal ‘serenaverbon‘.

Ik weet niet waarom, maar ik kreeg een ingeving en deed het filmpje in het Engels. En dat is maar goed ook, want anders had Lady Gaga herself ons filmpje nooit kunnen bekijken! Ze deelde de link van onze video via haar Twitterkanaal en toen ging het los.
Mijn filmpje is meer dan 380,000 keer bekeken (het kwam op 3FM en EditieNL) en ik kreeg er veel Engelstalige volgers bij. Ik besloot daarom mijn volgende video’s ook maar in het Engels te doen. Omdat ik op mijn oude kanaal veel muziek onder de filmpjes plaatste wat auteursrechten schond kon ik geen YouTube partner worden. Daarom ben ik een nieuw kanaal gestart genaamd ‘BeautylabNL‘. En omdat Nederlands gewoon het makkelijkste is ben ik op dat kanaal weer overgestapt op mijn moerstaal. In totaal heb ik zo’n 8 Engelstalige filmpjes online gezet.

Je nog steeds wacht op hét moment dat ik wat ga doen in een ananaspak.
Ik weet niet eens meer waarom en wanneer, maar ik heb ooit gezegd dat ik iets grappigs zou doen in een ananaspak als ik de zoveel volgers zou halen op.. ik dacht Twitter. Daar zit ik inmiddels al 10 keer overheen, en nog steeds heb ik niets in een ananaspak gedaan. Geen nood. Ik heb stagiaire Eline opdracht gegeven om iets tofs te verzinnen. Belofte maakt schuld & I never forget!

Je het ‘Samantha uit Utreg’ filmpje uit je hoofd kent. Of er een paar zinnen uit kunt citeren.
Een paar jaar geleden bekeken Angel en ik een filmpje op YouTube van een meisje met een ‘high school girl makeup tutorial’. Het was puur sarcastisch en humoristisch bedoeld en we moesten er zo hard van lachen dat we besloten een zelfde soort filmpje te maken, maar dan met de typische ‘Utregse Samantha’s’ in ons achterhoofd. We graaiden wat make-up bij elkaar, we verzonnen een paar grappen en begonnen meteen te filmen. Het filmpje ‘Samantha uit Utreg’ werd een succes. Het ging heel Nederland door en kwam zelfs op EditieNL. Er zijn mensen die het filmpje keer op keer hebben bekeken en het helemaal kunnen meepraten. En nu nog kom ik wel eens mensen tegen die het erover hebben en dan in het plat Utregs zinnetjes uit het filmpje citeren. Prachtig!

[do action=”ytr”][/do]

Je je nog kunt herinneren dat ik een tijdje 2cm-lange nagels heb gehad.
Het wil niet zo opschieten met mijn nagels momenteel, maar ik heb ze ooit, en dat was echt mijn record, 2 cm lang  gehad. Het was eigenlijk net iets té lang, maar ik was zo blij dat ze eindelijk zo lang waren dat ik het vertikte om ze te knippen, haha! Pas toen er eentje afbrak heb ik ze allemaal gekortwiekt en sindsdien heb ik ze nooit meer zo lang gehad (helaas).

Je weet hoeveel tattoo’s ik heb, met wie ik ze heb laten zetten en voor wat ze staan.
Mijn eerste tattoo zit op mijn rechtervoet, een kleine nautical star. Ik heb het in Texas laten zetten, vlak voordat mijn stageperiode erop zat. Als een herinnering aan Texas, de zelfstandigheid en de leuke tijd die ik daar heb gehad. Texas heeft nog steeds een plekje in mijn hart en ik wil graag eens terug.

Mijn tweede tattoo kun je niet zien, want die bevindt zich aan de binnenkant van mijn lip. Het is een hartje. Ik heb het samen laten zetten met mijn zusjes en nichtjes, want naast familie zijn wij ook vriendinnen. We voelen ‘unconditional love’ voor elkaar. We praten met elkaar als we ergens mee zitten, maar ook lachen we met elkaar. Dat doen we met onze mond, vandaar de plek. Bovendien is onze band iets intiems, vandaar dat we het niet per se zichtbaar wilden maken voor de rest van de wereld. Een update van de tattoo (hoe ziet ie er nu uit?) vind je hier.

Mijn derde en laatste tattoo heb ik samen met mijn zusjes Larissa en Tara laten zetten. Het is een driehoek, een verbinding tussen drie punten, wat staat voor onze band en zusterliefde. Hier vind je een filmpje van het proces.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om op deze manier wat meer over mij te weten te komen. Als er nog wat (persoonlijke) vragen zijn, stel ze gerust.

Hoeveel van de bovenstaande 13 dingen wisten jullie al? Als je als antwoord ’13’ hebt dan kan dat 2 dingen betekenen: 1. je bent mijn moeder, of 2. je bent een diehard Beautylabber! Yeah!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

146 Reacties

 1. Shania
  27 juni 2014 / vrijdag, 27 juni 2014

  Ik heb er 3

 2. 29 maart 2013 / vrijdag, 29 maart 2013

  Ik heb ook 2 britse kortharen thuis! Een grijze en een bruine hihi. Ik ben zeker een fan van je site maar ik ben niet zo goed in het onthouden van dingen :$
  -xx- Jade

 3. 2 maart 2013 / zaterdag, 2 maart 2013

  ik heb in een week tijd bijna al je filmpjes op youtube gekeken; superleuk!!!!!
  ik heb ook twee Britse korthaar katten, ze heten Mambo en Noenoe.
  xx

 4. 1 februari 2013 / vrijdag, 1 februari 2013

  Woow, heel veel dingen wist ik echt niet! Haha. Super leuk om te lezen. Dat van dat lady gaga kapsel, hoe leuk! Ik ken de namen van je katten wel, maar die twee uit elkaar houden? Neee, dat zal me nooit lukken! 😉

 5. Fenn
  31 januari 2013 / donderdag, 31 januari 2013

  Ik wist 11 van de 13 dingen, dit is wel erg… :p

 6. 29 januari 2013 / dinsdag, 29 januari 2013

  Ik wist er 6! 😀
  Haha, ik vind beautylab geweldig en zal je altijd blijven volgen:D

 7. 29 januari 2013 / dinsdag, 29 januari 2013

  Erg leuk idee! Ik wist er ook meer dan ik gedacht had haha.

 8. Glitterz
  28 januari 2013 / maandag, 28 januari 2013

  Erg leuk dit 🙂
  Ik had écht gedacht dat jij Coco en Clarence zelf bedacht had! Het zijn echte beauty-namen! Dit moest dan echt zo zijn 🙂
  Ik wil graag het Gaga-filmpje zien; kan dat nog?
  Grts

 9. M'N
  28 januari 2013 / maandag, 28 januari 2013

  Nou ik doe het aardig goed, 11 van de 13 ik volg je niet helemaal vanaf het begin, maar heb ook heel veel terug gelezen toen ik begon je te volgend. Wel allemaal super leuke weetjes. Xjes

 10. 28 januari 2013 / maandag, 28 januari 2013

  haha ik wist er meer dan verwacht 🙂 Al kan ik je katten nog steeds niet uit elkaar houden :p

 11. Marleen
  28 januari 2013 / maandag, 28 januari 2013

  Ik wist alles behalve de texas-blog en ik volg je ouders niet echt. En de oude naam van je blog kon ik nooit onthouden, dus die stond tussen mijn favorieten zodat ik het niet iedere keer heel moeilijk moest opzoeken, haha!

 12. 28 januari 2013 / maandag, 28 januari 2013

  Leuk artikel! Maar ben je met serenity designs gestopt?

  • Serena
   Auteur
   28 januari 2013 / maandag, 28 januari 2013

   Ja, ik kon het niet meer bijbenen, te druk met BL! Maar via Pearlmania.nl kun je nog wel de laatste dingen kopen.

 13. ashley
  28 januari 2013 / maandag, 28 januari 2013

  superleuk! vooral je katten zijn zulke dotjes en je ouders natuurlijk ook!

 14. 28 januari 2013 / maandag, 28 januari 2013

  Leuk om terug te zien

 15. Anne G.
  28 januari 2013 / maandag, 28 januari 2013

  Wat voor opleiding/stage heb je gedaan in Texas?
  Zelf ga ik (hopelijk, het is nog niet helemaal zeker) in April voor 6 maanden naar South Carolina voor een Front-Office stage :3
  Overgens nog even een vraag: wat is de “normale” hoeveelheid om iemand te tippen (in een restaurant, bar ect.) Ik heb ooit gehoord dat het TAX x 2 is (bijvoorbeeld de btw is 3,45 dus de tip wordt 6,90) maar ik ben er niet helemaal zeker van..

  • Serena
   Auteur
   28 januari 2013 / maandag, 28 januari 2013

   Ik liep stage op een virologisch laboratorium aan de Texas A&M University. Zelf tip ik rond de 15% van de totaalprijs, maar alleen als de tip er niet al bij in zit!

 16. Mira
  28 januari 2013 / maandag, 28 januari 2013

  Super leuk, de laatste tijd heb je echt zoveel leuke artikelen, ga zo door! xx

 17. 28 januari 2013 / maandag, 28 januari 2013

  Nou, ik weet er elf.. Dat vind ik nogal wat hihi.

 18. 28 januari 2013 / maandag, 28 januari 2013

  Sommige punten kan ik in elk geval van de ‘Beautylab-fan’ checklist vinken. al moet ik op sommige vlakken wel even bijspringen 😀 Ik haal Clarence en Coco namelijk nog vaak door elkaar 😀

 19. pout polish
  28 januari 2013 / maandag, 28 januari 2013

  hahaha volgens mij ben ik hier via het Lady Gaga filmpje terecht gekomen 🙂

 20. Myrthe
  28 januari 2013 / maandag, 28 januari 2013

  JEEEEJ ik ben een fan want ik wist t haha, wat leuk dat coco en clarence net als mij een zachte g hebben

 21. 28 januari 2013 / maandag, 28 januari 2013

  Ik wist het meeste nog. Ik vind het vooral jammer dat je met The Secret Garden bent gestopt omdat ik je producten heerlijk vond. Maar ik ben dan weer wel blij dat je DIY’s van die producten met ons gaat delen.

 22. 28 januari 2013 / maandag, 28 januari 2013

  Hahahahah Samantha deed het em! Wat vond ik dat filmpje geweldig! En ik weet een heleboel nog dus ben eigenlijk een beautylabfan. Zelfs de Seat Mii is besteld 😛

 23. 28 januari 2013 / maandag, 28 januari 2013

  Wat een geweldige blogpost. Feest der herkenning! Ik herinner me ook nog een filmpje met de verkeerd uitgesproken beautymerknamen. Wat heb ik daar om gelachen!

 24. Peggy
  28 januari 2013 / maandag, 28 januari 2013

  Wow! Ik weet er gewoon 10 haha! Ben ooit op The Secret Garden belandt omdat ik iets zocht en zodoende vanaf toen altijd je blog gevolgd!

 25. 28 januari 2013 / maandag, 28 januari 2013

  Hmm.. bij de meeste dingen die ik las was het “Oh, ja!”. Maar eerlijk wist ik sommige dingen niet..

 26. Jennifer
  28 januari 2013 / maandag, 28 januari 2013

  I gotta admit it.. ben een die hard Beauty labster.
  Het enige wat ik niet wist wat je blog van Texas,

  I just love you Serena!

  xo

 27. Diana
  27 januari 2013 / zondag, 27 januari 2013

  Oh my, I feel like a creep.
  Ik weet echt te veel over jou haha. Je bent echt BN’er eigenlijk haha!

 28. 27 januari 2013 / zondag, 27 januari 2013

  Ik weet niet alles maar heel veel dingen herken ik wel hihi. Ik weet nog dat ik jou blog tegenkwam door een battle filmpje op youtube en sinds dien volg ik jou blog.

 29. renoeka
  27 januari 2013 / zondag, 27 januari 2013

  Leuk artikell. Ik wist er 7.

 30. Lotte
  27 januari 2013 / zondag, 27 januari 2013

  Ik vind jouw moeder zo schattig (dat is echt echt echt een compliment) en lief overkomen! Dat moest ik gewoon even zeggen haha. Maar ik denk dat je het met je hele familie enorm hebt getroffen. Ik moet zeggen dat ik bij de meeste dingen wel ‘Ohja!’ had.

 31. Jannekex
  27 januari 2013 / zondag, 27 januari 2013

  Staat dat hartje er nog steeds? En wanneer ga je dat laten zien met xenos letters?

 32. Steph
  27 januari 2013 / zondag, 27 januari 2013

  Ik wist er 10, vind ik best netjes 🙂
  Coco en Clarence zijn echt dotjes, maar ik kan ze nog steeds niet uit elkaar houden, het spijt me hahaha. Het ras weet ik ondertussen wel 😉

 33. emmalee
  27 januari 2013 / zondag, 27 januari 2013

  12 van de 13. Alleen het Texas blog gedeelte heb ik niet gelezen!

 34. Joanne
  27 januari 2013 / zondag, 27 januari 2013

  Hah ik wist alles, ik ben dooooomed…..
  Ik was trouwens via het filmpje van samantha uit utreg hier gekomen 🙂

 35. Janice
  27 januari 2013 / zondag, 27 januari 2013

  Heb net een paar oude filmpjes bekeken op je Youtubekanaal. Hilarisch! De Kitty inspired look met je leuke dansje daarna, en ik lag in een deuk om jou en Angel en de foute uitspraken van beautymerken.

 36. Anna
  27 januari 2013 / zondag, 27 januari 2013

  Ik weet er ook meer dan verwacht! Maar ik ben er dan ook al bij sinds je eerste Youtube-kanaal, en ik herinner me nog dat The Secret Garden bestond. Via daar ben ik je ook gaan volgen! Wat gaat de tijd toch hard…

  Ik laat niet zo vaak comments achter, maar nu ik dit wel doe, laat me dan gelijk even zeggen dat ik je een topvrouw vind! Je doet je eigen ding, onderhoudt een geweldige blog en maakt kwalitatief goede artikelen. En de ‘beroemdheid’ is je niet naar je hoofd gestegen, je staat lekker met beide benen op de grond. Je bent een voorbeeld! Ik hoop dat ik je eens in het echt zal ontmoeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *