It’s all about eyeliner!

Eyeliner is voor mij onmisbaar in mijn dagelijkse make-up. Al sinds ik me opmaak (ik denk dat ik een jaar of 13 was toen het begon…) draag ik dagelijks een lijntje. De ene keer wat dikker dan de andere keer. En de laatste tijd steeds meer ‘winged’. Na al die jaren dagelijks eyeliner te gebruiken kan ik mezelf denk ik toch wel aardig ervaren noemen… Ik heb dan ook duidelijk mijn eisen waar een goede eyeliner aan moet voldoen. Zo moet een eyeliner de hele dag op zijn plaats blijven, goed kleur afgeven, een prettig puntje hebben en niet snel uitdrogen. Vandaag review ik 5 eyeliners voor jullie van 2 verschillende merken: Max Factor en Too Faced.

Max Factor – Colour X-pert waterproof eyeliner
Max Factor heeft sinds kort 4 nieuwe eyeliners uitgebracht, die goed waterproof zouden moeten zijn. Het zijn geen stiftjes, maar eigenlijk een soort langwerpige flesjes wat ik een groot voordeel vind. Met een stift heb je namelijk al snel dat er niet genoeg product meer van het puntje afkomt, omdat hij al snel uitdroogt. Deze flesjes hebben een soort vilten puntje als applicator. Ik vind dat een van de beste applicators om mee te werken voor een eyeliner.

Ook aan de dop is goed te zien om welke kleur het gaat. De kleuren van het flesje en de dop komen ook goed overeen met de werkelijke kleur

Er zijn 4 mooi kleurtjes genaamd: Deep Black 01, Metallic Anthracite 02, Metallic Lilac 03 en Metallic Turquoise 04.

Zoals je aan de swatches kunt zien komt er wel aardig goed product van de applicator af, maar hij dekt niet in een keer overal even mooi. Ik heb bewust in 1 beweging een streep gezet. Vooral bij de kleur Metallic Anthracite kan je zien dat je er nog wel een keer of 2 overeen moet gaat. Dit is niet gelijk een nadeel, want over het algemeen zet je je eyeliner ook niet in 1 vloeiende beweging. (Tenminste ik niet!) Dat zou mooi zijn, maar vaak ga je er hier en daar nog wel  een beetje overheen! Nadat de eyeliner goed droog was, besloot ik hem gelijk eens goed te gaan testen!

En ja hoor… Ze doorstaan de watertest! Ik liet de kraan volledig open over de swatches lopen en de eyeliner bleef keurig op zijn plaats! Deze eyeliners mogen zich dus terecht waterproof noemen. Dat kan handig zijn wanneer je plotseling door een storm fietst, in het water valt, een glas water in je gezicht krijgt of …

… deze film zit te kijken!! The Notebook. Zucht. Heb je hem nog niet gezien!? Dan zou ik hem snel gaan kijken! En pak de tissues er maar bij 😉

Terug naar de eyeliners van Max Factor. Heel eerlijk gezegd houd ik niet van Waterproof make-up. Ik vind namelijk dat je dan best goed je best moet doen om het aan het einde van de avond weer goed van je ogen te verwijderen (zonder al te hard te boenen). Ik kreeg deze eyeliner dan ook niet erg makkelijk van mijn ogen af. Vinden jullie dat niet vervelend aan waterproof make-up?!

Dan nu de eyeliners op mijn ogen:

Deep Black 01

Deze eyeliner doet zijn naam eer aan. Hij is inderaad Deep Black. Echt een prachtige eyeliner die ik vaker zal gaan gebruiken! Zwart vind ik vaak wel vrij hard ogen, dus normaal kies ik voor een dagelijkse look voor donkerbruin of grijs. Maar soms wil je gewoon een intense zwarte eyeliner, daar is deze kleur dan uitermate voor geschikt!

Metallic Anthracite 02

Zoals je kunt zien staat deze Metallic Anthracite gelijk een stuk zachter. Er zit ook een subtiel shimmertje in wat hem wat extra’s geeft. Leuk voor een feestje, maar hij kan ook prima voor overdag!

Metallic Lilac 03

Een paarse eyeliner lijkt gelijk wat heftig, maar ik moet eerlijk zeggen dat het wel meevalt. Hij is vrij donker en lijkt soms zelfs gewoon zwart. Het is dat er een behoorlijke glitter aanwezig is, waardoor hij een beetje paars/ blauw lijkt. Deze kleur kan prima als lijntje op je bovenste wimperrand, maar zou bijvoorbeeld ook mooi staan op je onderste wimperrand.

Metallic Turquoise 04

Metallic Turquoise valt wel echt direct op. Echt een fel turquoise blauwe eyeliner. Vroeg droeg ik dit regelmatig boven een zwarte eyeliner. Dat staat ook erg mooi. Of een zwart lijntje op je bovenste wimperrand en deze turquoise kleur op de onderste wimperrand. Het maakt je look net wat specialer. Ik zou de rest dan wel vrij neutraal houden.

Eigenlijk ben ik erg tevreden over deze eyeliners van Max Factor! En als je van waterproof houdt, dan zou ik er zeker eentje aanschaffen. Misschien zelfs wel 2 om te kunnen combineren. Het zijn echt aanraders!

Max Factor – Colour X-pert waterproof eyeliner kost €9,99 en is verkrijgbaar bij de drogist.

Too Faced – 3 Way lash lining tool eyeliner
Deze ‘tool eyeliner’ van Too Faced trok al vrij snel mijn aandacht! Het puntje bestaat namelijk uit een stiftje met 3 losse uiteinden. Zo apart! Ik had dat nog nooit gezien… Maar is dat wel zo handig?

Volgens de gebruiksaanwijzing kan je deze eyeliner gebruiken voor 3 verschillende doeleinden:

1. Je kan hem gebruiken om je wimpers optisch voller te laten lijken. Breng daarvoor stipjes tussen de wimpers aan.

2. Je kan het natuurlijk gewoon gebruiken als zoals een eyeliner bedoeld is, zowel onder als boven.

3. Of je kunt er een mooie zwarte winged eyeliner mee zetten die rijkelijk gepigmenteerd is.

Ik kan jullie vertellen dat ik manier 1 geprobeerd heb, maar dat ziet er niet uit. Je ziet echt zwarte stipjes tussen mijn wimpers zitten, want ik heb vrij lichte wimpers waardoor het onnatuurlijk staat. Op manier 2 zet ik eigenlijk nooit een eyeliner, dus ik ga voor manier 3!

Op zich is het een prima eyeliner, maar ik vind een normale eyeliner fijner. Ik kon maar geen mooi scherp puntje aan het uiteinde krijgen, dus voor mij is het uit 3 puntjes bestaande borsteltje gewoon onhandig! Ik vind dit een beetje een onzinnig product. Doe mij maar een normale zwarte eyeliner, waarbij je het vilten spitse puntje in een potje doopt!

De 3 way lash lining tool van Too Faced kost €20,00 en is o.a. verkrijgbaar bij Sephora.

Wat vinden jullie van de waterproof eyeliners van Max Factor? En lijkt jullie de tool van Too Faced en musthave?!

Tot volgende week!

Nena

Twitter: nenaburger
Instagram: nenaburger

 

Volg:

102 Reacties

 1. Shileen
  21 december 2013 / zaterdag, 21 december 2013

  Ik heb zelf altijd last van zwarte vage vlekken boven mijn ogen wanneer ik het niet waterproef doe, maar zelfs L’oreal eyeliners ‘brokkelen’ bij mij af en zijn waterbestendig. Heb jij enig idee wat je hier tegen zou kunnen doen?

 2. Suzanne
  7 december 2012 / vrijdag, 7 december 2012

  Ik zou super graag eens zien hoe jij je mascara op doet het ziet er altijd zo mooi uit!!

 3. Brenda
  23 november 2012 / vrijdag, 23 november 2012

  Wauw Nena, wat heb jij toch mooie ogen! Leuk artikel, wie weet ga ik die van Maxfactor nog wel halen.

 4. Cagla
  23 november 2012 / vrijdag, 23 november 2012

  Die van MF zijn supermooi!

 5. 23 november 2012 / vrijdag, 23 november 2012

  Die laatste vind ik een beetje raar, lijkt mij ook niet fijn werken met die 3 uiteindes! Maar die van Max Factor lijken me daar in tegen echt super! Ik wil die zwarte echt hebben! En ik vind die turquoise ook erg mooi, maar wel opvallend. Misschien voor een feestje ofzo :D. Goede review!

 6. 23 november 2012 / vrijdag, 23 november 2012

  Ik vind de Metallic Turquoise echt een mooi kleurtje!! Ik denk dat ik sinterklaas maar even lief aan ga kijken 😉

 7. 23 november 2012 / vrijdag, 23 november 2012

  Ooh zo enthousiast dat de Max Factor eyeliners echt waterproof zijn! Als ik de kans krijg wil ik hem zeker proberen, want ugh zoek al jaren naar die ene eyeliner die gewoon de hele dag blijft zitten!

 8. 23 november 2012 / vrijdag, 23 november 2012

  Ik zou willen dat ik er zo goed mee om kon gaan.. moet nog maar ff goed door oefenen!

 9. renoeka
  22 november 2012 / donderdag, 22 november 2012

  die eyeliner heb je echt mooi aangebracht!

 10. 22 november 2012 / donderdag, 22 november 2012

  Ik ga die eyeliner van Max Factor echt aanschaffen, lijkt me zo fijn! En die van Too Faced is precies wat ik dacht; onhandig 😉

 11. patricia
  22 november 2012 / donderdag, 22 november 2012

  ik heb de max factor Metallic Anthracite al een tijdje en hij is super.
  ik heb een lastige huid en bijna niets blijft de hele dag goed zitten zelfs waterproof…maar deze wel, blijft de hele dag mooi, brokkelt niet af en geeft niet af.
  hij is er ook weer makkelijk af te krijgen met een olie reiniger voor de ogen. je hoeft dan ook niet te boenen…

 12. 22 november 2012 / donderdag, 22 november 2012

  Ik vind ze echt mooi, en wat heb je je lijntje mooi strak gezet!

 13. 22 november 2012 / donderdag, 22 november 2012

  Die van Max Factor zijn mooi 🙂 x

 14. 22 november 2012 / donderdag, 22 november 2012

  Die van maxfactor moet ik maar eens gaan aanschaffen! ziet er goed uit!

 15. 22 november 2012 / donderdag, 22 november 2012

  Wat een goede kwaliteit! En wat heb jij een goede eyeliner skills wauw!

 16. 22 november 2012 / donderdag, 22 november 2012

  Pretty! Ik vind dat je het echt heel mooi aanbrengt! (:

 17. 22 november 2012 / donderdag, 22 november 2012

  Ik vraag me nou af.. welke mascara jij gebruikt nu die van Maxfactor eruit is? Ik vind de eyeliners van Macfactor er veel belovend uit zien, misschien een kleurtje kopen voor de feestdagen.

  • Nena
   Auteur
   24 november 2012 / zaterdag, 24 november 2012

   Ik had nog een voorraad 😉

 18. 22 november 2012 / donderdag, 22 november 2012

  Ik vind die kleur eyeliners echt really pretty! Ik snap alleen nog steeds niet wat het nut is van die 3 puntjes van Too Faced. :s

 19. Genevieve
  22 november 2012 / donderdag, 22 november 2012

  Wauw die van Max Factor zijn echt pretty!

 20. 22 november 2012 / donderdag, 22 november 2012

  De eyeliners van max factor zien er super uit!

 21. 22 november 2012 / donderdag, 22 november 2012

  Wat een prachtige eyeliners van Max Factor! Heeft wel wat holografisch 🙂

 22. 22 november 2012 / donderdag, 22 november 2012

  waauw, dat hij na het water nog zo mooi blijft zitten. omg, ik vind ze stuk voor stuk prachtig!

 23. 22 november 2012 / donderdag, 22 november 2012

  Leuke review om te lezen! Ik vind de turqouise echt heel mooi bij je staan.
  Ik draag trouwens altijd waterproof make-up (mascara en eyeliner). Vooral mascara moet waterproof zijn, want anders zit het binnen een mum van tijd onder m’n ogen..

 24. 22 november 2012 / donderdag, 22 november 2012

  Wauw die liners van max factor zijn echt prachtig ! 🙂 xoxo

 25. Lisa
  22 november 2012 / donderdag, 22 november 2012

  Ohhh die turquoise van max factor is mooi zeg! I want!

 26. 22 november 2012 / donderdag, 22 november 2012

  Zien er mooi uit, bijzondere kleurtjes!

 27. 22 november 2012 / donderdag, 22 november 2012

  Wauw, die 3 puntjes zijn wel apart! Is denk ik wel even wennen als je zo’n een puntje gebruikt, maar hij lijkt me wel fijn op zich!

  Handig artikel! 😉

 28. meike
  22 november 2012 / donderdag, 22 november 2012

  heeii!
  ik had een vraagje… ik heb zelf ook een vette huid en vroeg me af waar je die Hope in a jar van philosophy kunt kopen?

 29. 22 november 2012 / donderdag, 22 november 2012

  Hm, de eyeliner van Too Faced is een beetje een flop, als ik het zo bekijk. Jammer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *