Dit is het resultaat van al mijn foundations bij elkaar gemengd

Een tijdje geleden spotte ik de video’s van Safya Nygaard op Youtube waarin ze AL haar foundations mengt, en sindsdien sta ik te popelen om hetzelfde te doen. Ik was het idee al een beetje vergeten, totdat ik deze week mijn beautyhoek aan het opruimen was en mijn foundation stash weer eens terugvond. Mijn stash bestaat uit maar liefst 11 stuks waarvan een deel bijna op is en waarvan ik een deel links heb laten liggen omdat ik weer een nieuwe foundation opgestuurd kreeg en uit wilde proberen. Zonde, natuurlijk!

Dus, bij wijze van experiment, heb ik alle 11 de foundations bij elkaar gemengd (van Max Factor en Maybelline tot Yves Saint Laurent en Armani) om te kijken wat er zou gebeuren. Sommige kleuren waren wat lichter, weer andere wat donkerder, eentje wat eigenlijk iets te roze, eentje wat te vol (te glanzend) van textuur en eentje was juist té dekkend en te droog. Ik was erg benieuwd of het eindresultaat de perfecte kleurmatch én textuur voor me zou opleveren. Wie weet creëerde ik op deze manier wel de IDEALE DROOM FOUNDATION!

Benieuwd of het is gelukt? In de video hieronder laat ik zien welke 11 foundations ik met elkaar meng en hoe het eindresultaat eruit ziet op mijn gezicht. Ook geef ik een paar uur later een update.

De foundations die ik met elkaar meng zijn;
– MAC Studio Fix Fluid (1/3 vol)
– Too Faced Born This Way (bijna leeg)
– Max Factor Miracle Match (1/2 vol)
– Max Factor Lasting Performance (iets te donker)
– Maybelline Fit Me! (1/2 vol)
– Yves Saint Laurent Touche Éclat Le Teint (te glanzend voor mij)
– L’Oréal True Match (2 kleuren, van beide nog reserves op voorraad)
– Urban Decay Naked Skin (te weinig dekking)
– Urban Decay All Nighter (te dik en te cakey)
– Armani Luminous Silk foundation (bijna leeg)

En even voor de mensen die het zonde vinden; deze foundations lagen (op die van Max Factor en L’Oréal na dan) toch stof te vangen in mijn laatje, dus ik vond het helemaal niet zonde om ze met elkaar te mengen! Het mengsel uit de kom heb ik terug gegoten in 4 lege flesjes met pompflacon en dit is nu mijn nieuwe favoriete, everyday foundation! Kan ik er weer even tegenaan!

Wat vinden jullie van het resultaat?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

21 Reacties

 1. 14 januari 2018 / zondag, 14 januari 2018

  Wat een leuke video, en wat een mooi resultaat om te zien. Ik ben benieuwd of je alle zelf gevulde flesjes opmaakt ;). Ik heb weinig tot geen foundation die bij hart veroverd heeft, behalve die van Urban Decay, hiervan ben ik al aan flesje nummer 4 begonnen. Liefs Soraya

 2. 12 januari 2018 / vrijdag, 12 januari 2018

  Ik vind het er wel heel leuk uitzien eigenlijk, wat een mooi effect kan je dan eigenlijk bereiken 🙂

 3. 8 januari 2018 / maandag, 8 januari 2018

  Totaal niet verwacht maar wat een prachtig resultaat Serena! De kleur matcht echt goed met je huidskleur. Je straalt ook helemaal! Zwangerschapsgloed of goede highlighter? :p

  Liefs,
  Sherana

 4. 7 januari 2018 / zondag, 7 januari 2018

  Wat een mooi resultaat! Dat had ik totaal niet verwacht toen ik het artikel aan klikte, toen dacht ik eerder huh..? haha.

  Liefs
  x

 5. Lein
  6 januari 2018 / zaterdag, 6 januari 2018

  Leuk idee!!! Zag een tip met lipsticks, ga ik doen met mijn dochter?! Heel gezellig zo met jouw zussen erbij!
  Ik heb een rare vraag misschien, maar ik zag op de achtergrond in Tara’s huis (leuke woonkamer trouwens!) een super leuk dranken/glazen karretje, ben ik al lang naar op zoek. Weet jij waar zij die vandaan heeft? Zoveel dank!!!

  • A.Rifai
   7 januari 2018 / zondag, 7 januari 2018

   Volgens mij heeft haar vader die helemaal zelf in elkaar geklust! Zou een artikel hier over moeten zijn (endless weekend).

    • Lein
     9 januari 2018 / dinsdag, 9 januari 2018

     Nou ja zeg, wat goed, wat zijn jullie toch een crea familie!!! Lichtelijk jaloers hier. Ik ga denk mijn schoonvader lief aankijken, dank beiden voor het beantwoorden!

 6. Syl
  6 januari 2018 / zaterdag, 6 januari 2018

  Ik ben benieuwd op de verschillende formules in een flesje niet van elkaar gaan schiften ofzo. Ik kan me voorstellen dat een waterige, olieächtige, poederige wel/niet dekkende foundations na een tijdje los komen van elkaar. En dat de lichte ingrediënten gaan drijven. Nou zal schudden voor gebruik vast wel een beetje helpen.

  Het effect op camera vind ik erg mooi. De eerlijke reactie van je zusje vond ik eigenlijk wel geinig.

 7. 6 januari 2018 / zaterdag, 6 januari 2018

  Dit lijkt me echt heel ontspannen om te doen, hahaha. En serieus een mooi resultaat zo!

 8. 6 januari 2018 / zaterdag, 6 januari 2018

  Haha, wat super origineel bedacht van Safya! Bij mij valt er niets te mengen, want ik heb welgeteld 1 foundation in de la liggen (ja, en een backup in dezelfde kleur) waar ik super tevreden mee ben;-)

 9. 5 januari 2018 / vrijdag, 5 januari 2018

  Heerlijk, Larissa’s reactie! Zo eerlijk, haha! De kleur ziet er erg goed uit! De dekking kan ik niet goed oordelen op m’n beeldscherm, maar ik kan me voorstellen dat het er vanaf een klein afstandje wel erg goed uitziet! Je zit natuurlijk wel met erg dekkende foundations in de mix, dus op zich logisch dat je hem ziet zitten.

 10. 5 januari 2018 / vrijdag, 5 januari 2018

  Hier was ik niet opgekomen maar lijkt me wel een leuke experiment om uit te voeren!

 11. Daphne
  5 januari 2018 / vrijdag, 5 januari 2018

  aahhh, dit ga ik ook doen! Ik heb ook meerdere foundations staan die ik vaak niet meer gebruikt. De een te droog ander te donker e.d.

 12. Tessa
  5 januari 2018 / vrijdag, 5 januari 2018

  Het is mooi geworden! Er zat trouwens nog best veel kleurverschil tussen al die verschillende foundations, dus die mix is echt een goed idee! Ik heb het nog nooit zo geprobeerd, ik heb wel een tijdje een foundation met veel dekking gemixt met mijn dagcrème, om ‘m wat minder cakey te maken. Nu heb ik een light coverage foundation van de Hema in een vrij lichte kleur, hij is bijna ‘concealer-achtig’, en die vind ik echt heel fijn! Volgende keer kun je misschien lipsticks mengen, kan me ook voorstellen dat je dan echt de ideale kleur krijgt :-). Liefs, Tessa

 13. 5 januari 2018 / vrijdag, 5 januari 2018

  Wat leuk! Ik volg Safya sinds ze een eigen kanaal heeft en ze maakt echt leuke video’s! de video met alle lipsticks door elkaar mengen vond ik ook erg leuk om te zien, toch verrassend welke kleur eruit komt 🙂

 14. 5 januari 2018 / vrijdag, 5 januari 2018

  Ik ben op werk dus heb je filmpje gekeken zonder geluid haha maaar wat ik kan zien is een prachtig resultaat! Wauw, de dekking ziet er echt top uit (niet te caky maar wel een egale laag) en je huid straalt echt. Zo te zien had je daarna helemaal geen conceanler meer nodig. Ik heb nog nooit gehoord over deze challenge maar je hebt me wel aangespoord om dit ook eens te proberen hehe. Ik deed dit voorheen wel eens als een foundation te licht/donker was maar niet met meer dan 2 verschillende flesjes.

 15. petra
  5 januari 2018 / vrijdag, 5 januari 2018

  Echt leuk! Ik meng bijna altijd wel 2 foundations als ik iemand opmaak, om de perfecte kleur te krijgen, maar 11? Geweldig! Ben erg benieuwd of deze na een tijdje nog steeds fijn blijft in gebruik. Hou je ons op de hoogte? x

 16. 5 januari 2018 / vrijdag, 5 januari 2018

  lol! had ik echt niet verwacht, ik ga dit ook eens proberen 😀

 17. 5 januari 2018 / vrijdag, 5 januari 2018

  Wat grappig. Ik vind het wel echt een mooie match met je huid. Je ziet je foundation inderdaad wel zitten, maar dat is niet gek met een aantal dekkende foundations erin. Aan het einde van de dag zit het nog mooi. Inderdaad een beetje glimmen, maar dat poederen we dan toch lekker af. Leuk experiment :-)!

 18. Christy
  5 januari 2018 / vrijdag, 5 januari 2018

  Grappig , ik meng mijn foundations wel eens maar nooit op deze manier gedaan!How about lipglosjes mengen? Of lipsticks omsmelten en 1 nieuwe kleur maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *