Introducing: Renee van Beautyfool.com

Gisternacht was ik nog in het tropische en warme Singapore, nu bevind ik me achter mijn laptop op een vliegveld in Parijs, met een kop groene thee en één of ander zoet gebakje. Het fijne van bloggen is dat het overal ter wereld kan, zolang er maar internet is. En het leuke is dat er overal ter wereld beautybloggers zijn. In Singapore heb ik de knappe en grappige Renee leren kennen, de bekendste beautyblogger van Azië. Hieronder zie je ons samen in de prachtige Botanische Tuinen.

Het leek me leuk om haar te interviewen voor Beautylab, omdat jullie je misschien wel eens hebben afgevraagd hoe het er daar aan toegaat achter de schermen. Ik vind het in ieder geval altijd interessant om te lezen over beautybloggers uit andere landen.

Allereerst even een korte introductie! Renee is 23 jaar en de eigenaresse van Beautyfool.com. Ze is van Singaporese en Deense afkomst. Ze begon met bloggen tijdens haar studie Communicatie. In eerste instantie als hobby, omdat ze dol is op schrijven. Na haar diploma heeft ze een poosje bij een magazine gewerkt maar ze ontdekte al snel dat Beautyfool haar ‘true love’ is. Ze trok de stoute schoenen aan, zegde haar baan op en ging 100% voor Beautyfool, wat nu haar fulltime baan is. Daarnaast geeft ze ook (social) media- en marketingadvies.


#1. Wat is je leukste blog-gerelateerde ervaring tot nu toe?

Beautyfool.com werd in de Italiaanse Vogue genoemd als één van de beste beautyblogs. Daar ben ik supertrots op!

#2. Ik heb gemerkt dat men in Singapore heel vooruitstrevend is op beautygebied en dat de inwoners vergeleken met Nederlanders veel meer into beauty zijn. Worden beautybloggers dan ook heel serieus genomen in Singapore, omdat het voor jullie zoiets belangrijks is?
Nee, helaas! Was het maar zo. Beautyblogger, of blogger in het algemeen, wordt hier niet gezien als een ‘echte’ baan. Niet iedereen neemt ons serieus, vooral de medewerkers van de magazines niet. Ook mijn vrienden snappen het niet altijd waar ik het over heb. Gelukkig nemen de PR- en marketing medewerkers ons wel serieus omdat zij wel begrijpen dat we belangrijk zijn. Persoonlijk denk ik dat jullie in Nederland meer serieus worden genomen en dat het makkelijker is om er een beroep van te maken dan hier.

#3. Heb je nog leuke plannen met Beautyfool dit jaar?
Yes! Ik wil eindelijk eens beginnen met het opnemen van video’s, maar ik ben wel een beetje verlegen. Ik denk dat het een goede manier is voor de bezoekers om mij beter te leren kennen. Mijn moeder – die van Chinese origine is – weet erg veel DIY beautyrecepten en daar moet ik echt meer mee doen. Verder wil ik iets meer lifestyle op mijn blog introduceren. Singaporezen zijn dol op eten, dus ik zat te denken aan restaurantreviews. Dus video’s, meer DIY, meer lifestyle en food!

#4. Wat is je favoriete beautyproduct om te reviewen, en waarom?
I love perfume! De flacons zijn zo prachtig vormgegeven, het zijn stuk voor stuk kleine kunstwerkjes en ik houd van kunst. Er zit zoveel creativiteit in. Het hele idee rondom de creatie van een parfum vind ik geweldig, hoe men wil dat wij de geur ervaren. Bovendien zijn geuren gebonden aan herinneringen en dat vind ik iets moois.

#5. Wat is volgens jou de nieuwste Aziatische beautytrend?
Ik denk dat je wel eens van circle lenzen hebt gehoord? Eerst zag je veel gekleurde lenzen (ik zag zelfs een keer iemand met paarse lenzen, dat was erg apart), maar tegenwoordig zie je meer circle lenzen. Niet heel Azië draagt ze hoor, maar je ziet ze wel steeds meer. Ook krijg ik het idee dat het gebruik van valse wimpers toeneemt. Men draagt ze niet alleen tijdens uitgaan of speciale gelegenheden, maar ook op normale dagen. In Singapore laat men zich over het algemeen beïnvloeden door de trends uit Korea en Japan. Meestal zie je het daar eerst en vervolgens waait het over. Ik heb gehoord dat er steeds meer plastische chirurgie wordt toegepast in Korea, waarbij de double eyelid operatie (operatie waarbij een monolid wordt veranderd in een ooglid) de #1 operatie is. Dan schijnt er ook nog een nieuw soort operatie te zijn die de ogen zelf groter maakt, men doet nosejobs omdat ze Westerse neus met een neusbrug willen en men neemt fillers voor een ovaal gezicht. Ik zeg niet dat iedereen dit doet, maar cijfers laten zien dat het steeds meer gedaan wordt en ook krijg ik het idee dat men er opener over wordt. Het wordt niet allemaal meer in het geniep gedaan, mensen komen er steeds meer voor uit.

#6. Hoe zie je jezelf over 10 jaar?
Let’s see, dan ben ik 33 jaar. Misschien ben ik dan getrouwd en misschien heb ik dan wel kinderen, who knows? Ik wil in elk geval zo lang mogelijk door blijven bloggen want ik houd van schrijven. Alleen dan schrijf ik misschien niet meer over beauty, maar over trouwen en kinderen, haha! En ik hoop dat bloggers over 10 jaar meer serieus worden genomen. Oh, en ik denk dat er over 10 jaar minder magazines zullen zijn dan nu. Je ziet steeds meer dat magazines voor de digitale weg kiezen en sommige magazines die ik las toen ik nog een tiener was zijn nu weg. Ik denk dat de grote en goede magazines blijven bestaan, maar dat de kleintjes zullen verdwijnen.

#7. Wil je nog iets zeggen tegen de Nederlandse bezoekers?
Sure! Ik kan niet wachten om naar Nederland te komen, want het lijkt me een erg leuk land om te bezoeken. Ik ben erg benieuwd hoe het er zal zijn.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om iets meer over Renee en Beautyfool.com te lezen. Op haar blog vind je ongeveer om de dag een leuk artikel. Wat ik vooral leuk vind is de leuke schrijfstijl van Renee, heel grappig en heel persoonlijk! Ik ontdekte haar blog iets langer dan een jaar geleden en Beautyfool behoort nu tot mijn vaste ‘blogrondje’. Renee blogt in het Engels, dus voor ons is het gelukkig gemakkelijk te volgen 🙂

Until next time,
Serena Verbon

jfdghjhthit45

Volg:

72 Reacties

 1. 13 juli 2012 / vrijdag, 13 juli 2012

  Leuk om te lezen, ik ga haar ook volgen!

 2. 8 juli 2012 / zondag, 8 juli 2012

  Ze lijkt me een hele leuke meid en ze is zeker knap. Apart dat ze nog nooit een filmpje heeft gemaakt!

 3. claire
  7 juli 2012 / zaterdag, 7 juli 2012

  heee ik heb een vraag heb je dat broekje van de H&M ? ik heb hem dan volgends mij ook alleen in een andere print

  • Serena
   Auteur
   7 juli 2012 / zaterdag, 7 juli 2012

   Bedoel je die bruine met zwarte hartjes? Die is van Forever21.

 4. Emily
  6 juli 2012 / vrijdag, 6 juli 2012

  wow wat een mooie vrouw! respect voor haar xoxo

 5. 5 juli 2012 / donderdag, 5 juli 2012

  Ik ga haar volgen! 😀

 6. Jetje
  3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Wat heb je een prachtig topje aan, waar is die van? (L)

 7. 3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Leuk om te lezen 🙂 Haar blog ziet er goed uit!

 8. Marikee
  3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Ontzettend leuk om te lezen! 🙂

 9. 3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Zij lijkt mij een heel lieve meid, ik lees haar blog sinds kort ook af en toe

 10. Kim
  3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Erg leuk artikel. Ik kan niet wachten op alle reviews van asian beauty producten!
  Renee is een hele mooi meid, ze kan ook nog model worden!

 11. 3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Wauw! Wat is ze mooi, en ze ziet er echt veel jonger uit dan 23. Je zou denken dat ze 16 is.

 12. Puce
  3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  As off topic as can be maar volgens mij heb ik je gister op Schiphol gezien samen met je 2 zusjes. Was rond kwart voor 10 en je liep net voorbij H&M en die stijl/krultangen pop up store.
  Ik moest 3 keer kijken want ik had je echt veel langer voorgesteld (zeg ik zelf met mijn 1m61) en het was vooral de combinatie jij en je zusjes die een belletje deed rinkelen. Blij om te lezen dat je weer veilig geland terug in Nederland ben.

 13. 3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Op het kleine zwart-wit fotootje heeft ze wel iets weg van Kat von D!

 14. Leanne
  3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  She is gorgeous!

 15. 3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Ze heeft echt een leuke blog 🙂