Philosophy – the Microdelivery triple-acid brightening peel

Zoals jullie weten maak ik er geen geheim van dat ik megafan ben van de producten van Philosophy (zie hier mijn Philosophy Skincare Routine), dus toen ik werd uitgenodigd voor een persevent waar een nieuw Philosophy product zou worden geïntroduceerd was ik dan ook super excited. Ik werd nóg enthousiaster toen ik las dat het om een nieuw soort Microdelivery peel ging, eentje die specifiek ontwikkeld was om pigmentatie en acné littekens te doen verminderen. Sounds like the perfect product for me!

The Microdelivery triple-acid brightening peel is anders dan de originele The Microdelivery Peel. Ten eerste bestaat deze peel niet uit twee delen, maar zit het product in 'pre-saturated' pads. Pads die van te voren zijn gedrenkt in de peel en per stuk zijn verpakt. Per doos krijg je 12 pads en omdat je 1 pad per week gebruikt kun je er dus 3 maanden mee doen.

Omdat de originele peel uit 2 stappen bestaat ben je er in totaal zo'n 3 minuten mee bezig. Met deze pads ben je echter in 30 seconden al klaar! Gewoon een kwestie van de pad uit het zakje halen, de pad over je gereinigde gezicht wrijven en klaar is kees. Niet te dicht bij de ogen, want hier is de huid heel gevoelig en zou deze peel kunnen irriteren. Na gebruik merk ik een beetje jeuk op mijn gezicht, hetzelfde gevoel heb ik wel eens eerder gehad na peels bij de huidtherapeut. Ik stoor me er niet aan, maar mocht je bang zijn dat je (gevoelige) huid er niet goed tegenkan, dan kun je je gezicht na 5 minuten afspoelen met lauwwarm water. De peel heeft zijn werk dan al gedaan, dus dat is verder niet erg. Ik houd er zelf wel van om het lekker te laten zitten, of het zo is weet ik niet, maar heb het gevoel dat het dan nog even 'nawerkt'.

De pads zijn echt een uitvinding! Ik vind deze manier heel erg handig omdat je – wanneer je op reis gaat – veel minder ruimte en gewicht kwijt bent in je koffer. Je hoeft niet bang te zijn voor lekkage en omdat het geen vloeibaar product is kan het zelfs mee in je handbagage. Verder kost deze peel je geen moeite, je bent er zo mee klaar. Easy!

Een ander groot verschil met deze triple-action brightening peel en de originele peel is het feit dat je bij de originele peel exfoliërt met scrubbende deeltjes (step 1) en bij deze peel niet. De originele peel is meer een fysische scrub (je voelt het scrubben) en de triple-action peel is puur exfolierend door de toegevoegde zuren.

Ingrediëntenlijst:

De zuren die het exfoliërende en brightening werk verrichten zijn Mandelic acid (amandelzuur), Glycolic acid (glycolzuur) en Phytic acid (fytinezuur).

Amandelzuur – het belangrijkste ingredient uit deze peel. Het is een alpha hydroxyl zuur (AHA) dat afkomstig is van bittere amandelen. Het heeft als voordeel dat het doet wat een AHA moet doen (helpt mee aan het verwijderen van dode huidcellen waardoor de aanmaak van nieuwe cellen wordt gestimuleerd), maar dan met minder kans op huidirritatie.

Fytinezuur – dit zuur wordt gewonnen uit fruit en granen en is een natuurlijke anti-oxidant. Fytinezuur blokkeert de vorming van melanine (het stofje verantwoordelijk voor o.a. onze huidkleur maar ook pigmentvlekken en acné littekens). Wil je meer lezen over melanine, klik dan hier. Door melanine te blokkeren helpt het de vorming van donkere pigmentvlekken en (acné) littekens en het helpt ook met het afbreken van melanine op de plekken waar het nodig is.

Glycolzuur – dit zuur wordt gemaakt uit suikerriet en komt van nature voor in fruit als fruitzuur. Glycolzuur heeft een exfolierend effect en maakt de huid zachter, gladder en stralender. Op den duur zorgt het voor verbetering van de huidtextuur en voor vermindering van rimpels en verkleuringen.

De unieke combinatie van bovenstaande 3 zuren zorgt er voor dat de huid wordt ontdaan van dode huidcellen en dat de aanmaak van nieuwe cellen wordt gestimuleerd. Het resulteert in een gladdere, stralende en zachtere huid die als nieuw aanvoelt. De combinatie is vooral ideaal voor mensen met:

 • huidverkleuring
 • pigmentatie
 • ongelijkmatige teint
 • littekens ten gevolge van acné
 • fijne lijntjes en rimpels

Omdat ik soms nog wel eens aan puistjes krabbel (I know, shame on me!) heb ik hier en daar wat donkere littekentjes. Ik moet zeggen dat mijn huid door The Microdelivery Peel enorm is opgeknapt, maar deze triple-action brightening peel klinkt voor mij nóg veelbelovender. En omdat ik zo tevreden ben met de originele Microdelivery Peel heb ik ook in deze peel veel vertouwen. Jeetje, zou ik dan toch nog  – voor het eerst in mijn hele leven – een stralend en egaal gezicht kunnen krijgen? 🙂 Ik heb eigenlijk best goede hoop!

De peels zijn bedoeld voor eenmaal per week gebruik, dus ik heb besloten om deze nieuwe peel met de originele peel af te wisselen. De ene week gebruik ik de triple-action pads en de andere week de 2-step peel. Verder gebruik ik elke dag de Microdelivery facewash. Overdag gebruik ik nu de Hope in a Jar creme (oil-free) en voor het slapen gaan de Dark Spot Correcter. Om mijn (oog)make-up te verwijderen gebruik ik de Purity made Simple cleanser.

Hieronder mijn gehele Philosophy verzameling. I just love it so much!

Ik ben super excited over de nieuwe triple-action brightening peel! Een doos met 12 pads (goed voor 3 maanden) zal €69,95 gaan kosten, dezelfde prijs als de originele The Microdelivery Peel. Ik heb wel het idee dat je met de originele peel langer dan 3 maanden kunt doen – dus in verhouding is die peel voordeliger, naar mijn mening.

*Deze nieuwe peel ligt helaas nog niet in de winkels!* Het komt dit najaar (half september) pas in de schappen. In Nederland is Philosophy te koop bij geselecteerde filialen van Ici Paris XL en via de Ici Paris XL webshop.

Nog een kleine waarschuwing: door de zuren in deze peel wordt je huid gevoeliger voor de zon. Dat houdt in dat je een goede SPF moet dragen als je na het gebruik naar buiten gaat, omdat je huid sneller kan verbranden dan anders. Mijn oplossing: gebruik het 's avonds voor het slapen gaan. Better safe than sorry!

Ik hoop dat jullie de verschillen tussen beide peels weten, maar mocht je nog vragen hebben stel ze dan gerust! Ik ga de pads lekker uittesten en zal over een tijdje een update doen om jullie te vertellen hoe het is gegaan. 

Until next time,
Serena Verbon

jfdghjhthit45

Volg:

83 Reacties

 1. Saar
  11 februari 2013 / maandag, 11 februari 2013

  Hallo Serena, ik vroeg me af hoe het nu met je huid is na het gebruiken van deze pads na maanden. Ik zoek ook een goede peeling product. Ik heb al meerdere producten geprobeerd en ik zit te denken aan een chemische peeling, maar dat vind ik toch wel erg heftig. Ik heb donkere litteken van acne.. en ik vroeg me dus af of dat weggaat door deze pads.

  Alvast bedankt voor je reactie. Knuf!!

  • andrea
   23 maart 2013 / zaterdag, 23 maart 2013

   Hoi serena,
   Ik vroeg mij ook af hoe dit product zijn werk heeft gedaan?
   Ik heb erg veel donkere littekens van acne, die niet te camoufleren zijn. Groetjes van andrea

 2. Anneli
  16 augustus 2012 / donderdag, 16 augustus 2012

  Hallo,

  Ik heb diverse Philosophy producten via WOW HD (in sommige gevallen goedkoper dan Iciparisxl) online besteld, omdat ik heel nieuwsgierig ben geworden naar de werking van de ingredienten. Dit was voordat ik een artikel las over de ingredienten en ik wil jullie niet ontmoedigen, maar de sommige ingredienten kúnnen schade aanrichten als ik dit artikel mag geloven..http://www.truthinaging.com/face/the-irony-of-philosophys-purity-made-simple-facial-cleanser. Ik vind het dan ook teleurstellend, terwijl ik er zo naar uit keek om de producten te gebruiken..

  Groetjes,

  Anneli

 3. Yvette
  15 augustus 2012 / woensdag, 15 augustus 2012

  Beste Serena,

  Allereerst thumbs up voor jouw blog, ik heb hem pas gister ontdekt en ik vind het helemaal fantastisch. Je hebt een ontzettend leuke schrijf’toon’, en jouw artikelen zijn erg leuk en interessant om te lezen.

  Ik heb geen aandelen bij Biodermal, maar ik kan ook de p-cl-e creme aanraden tegen oneffenheden, evenals de pigmentcreme die ik nu 3 weken gebruik voor mijn hardnekkige zwangerschapsmasker waardoor ik op een panda lijk… 🙁 Ook ik heb littekens van ‘oude’ acne, ook ik heb stiekum toch gepullukt… Biodermal is iets goedkoper..vandaar.. 69 euro is toch wel prijzig.. Ik heb al veel geprobeerd en het idee dat biodermal werkt.
  fijne avond,

  • Serena
   Auteur
   15 augustus 2012 / woensdag, 15 augustus 2012

   Dankjewel voor de tip! In het artikel van vandaag vertel ik over bietensap, misschien ook iets voor jouw oude acne littekens. Die van mij zijn namelijk sinds het drinken van bietensap een beetje vervaagd!

 4. lien
  9 juli 2012 / maandag, 9 juli 2012

  hallo,
  helpt dit tegen oude littekens voor acne? ik heb wat putjes, bobbeltjes, verkleuringen, roodheden,… ik vind niets dat helpt. kan iemand me zeggen hoe ik me beter kan voelen en me erzelf beter kan laten uitzien? wat is voor mij de ideale gezichtsroutine? thanks

 5. LeesAltijdMeeReageerNooit
  5 juli 2012 / donderdag, 5 juli 2012

  Ik begrijp nooit dat zoveel mensen deze producten gebruiken. Je hebt te maken met echte zuren die de huid kunnen aantasten indien je het niet juist gebruikt. Indien je echt goed resultaat wilt zien en wilt dat het onder goede begeleiding gebruiken, ga dan naar een huidtherapeut of goede schoonheids specialiste.

  Ik heb zelf last gehad van hevige acne, inmiddels is het ergste al een geruime tijd voorbij, maar ik ben altijd last blijven houden van een onregelmatige huid met kleine onzuiverheden, pigmentvlekken en kleine littekens. Door mijn huidtherapeutte ben ik gewezen op een behandling met zuren. Ik heb een kuur van 6 behandlingen gehad met Glycolzuur 70%. Dit gebeurt alleen indien je huid “ernstig” beschadigd is, mensen met een “normale” huid met beginnende klachten is 1 behandeling vaak al genoeg.

  Mijn huid is echt zichtbaar verranderd in de goede zin. Mijn pigment vlekken zijn zo goed als verdwenen, onzuiverheden zoals meeeters in de bekende T-Zone zijn verdwenen en mijn huid is vooral rustiger geworden. Mijn huidtherapeut berekend 35 EUR per behandling. Omdat ik aanvullende ziektekosten verzekering heb, krijg ik acnetherapie vergoed (Agis 350 EUR per jaar), de zuur behandelingen heb ik dan ook vergoed gekregen. Volgens de huidtherapeut, heb ik nu jaarlijks aan 1 behandeling voldoende.

  Wel wil ik trouwens vermelden, dat ik deze behandeling heb ondergaan in de winter. Mijn huidtherapeut werkt alleen met zuur in de winter en najaar. En zelfs in de winter, moest ik een SPF50 gebruiken voor overdag, dit ter voorkoming van nieuwe pigmentvlekken voor de zon (JA, ook in de winter schijnt de zon).

  Eigen wil ik gewoon zeggen, heb je echt last van een onregelmatig huid en wil je daar iets aan laten doen. Ga op zoek naar een goede specialist die weet wat zuren doen met de huid en die je goed kan begeleiden, in plaats van al deze “home” producten te kopen.

 6. 4 juli 2012 / woensdag, 4 juli 2012

  Laat me erg denken aan de Dermalogica daily resurfacer!

 7. 4 juli 2012 / woensdag, 4 juli 2012

  klinkt erg goed!

 8. 4 juli 2012 / woensdag, 4 juli 2012

  Lijkt me heerlijk! Handig dat het pads zijn, kan je snel even tussendoor doen. Had alleen gehoopt dat deze goedkoper zou zijn dan de originele, maar helaas.

 9. Chiara
  4 juli 2012 / woensdag, 4 juli 2012

  Dit product wordt door Paula Begoun helemaal met de grond gelijk gemaakt. Volgens haar kunnen de exfolierende ingrediënten hun werk helemaal niet doen doordat de ph waarde niet juist hiervoor is. En het ingrediënt dat de huidverkleuring aanpakt is in een te lage dosis aanwezig. Bovendien wijst zij op de grote hoeveelheid alcohol. Heb jij deze beoordeling meegenomen in jouw review?

  This fragrance-free at-home peel includes 12 individual applications, each with a pre-soaked pad that’s packaged in its own pouch. You’re supposed to use one peel per week, so this should last up to three months. Although that makes the price seem reasonable, the formula is a problem. Not only is the amount of alcohol cause for concern (see More Info for details), but also this contains barely any exfoliating ingredients; really the only contender is mandelic acid, and the pH is not within range for it to exfoliate. The azelaic acid is a good “brightening” ingredient because it affects melanin (skin pigment) production, but it must be present in a far greater amount than it is in this peel for it to be effective. All told, this ends up being a waste of time and money, and, of course, there’s “zero downtime” because this doesn’t work even remotely like a doctor-administered facial peel.
  (www.beautypedia.com)

  • Serena
   Auteur
   4 juli 2012 / woensdag, 4 juli 2012

   Nee Chiara, ik volg Paula Begoun niet op de voet, dus dit heb ik niet meegenomen. Ik ben tot nu toe erg tevreden over de producten van Philosophy en ik vind mijn eigen ervaring en mening over deze producten belangrijker dan wat Paula claimt door de ingredienten op papier te bekijken. En dit was slechts een introductie van dit product, de echte review kan ik natuurlijk pas over een tijdje plaatsen wanneer ik het voldoende heb uitgetest. Na één pad kan ik niet zeggen of het zijn werk heeft gedaan of niet! Dus, kwestie van afwachten of Paula gelijk heeft gehad of niet 😉

 10. 4 juli 2012 / woensdag, 4 juli 2012

  Klinkt goed, jammer van de prijs.