Ik heb een iPhone 6 (wait, whut?!)

Why, Serena, why?! Ik denk dat zo ongeveer mijn hele vriendinnengroep, elk familielid en een handjevol bezoekers zich allemaal hetzelfde afvroegen: waarom heeft Serena in hemelsnaam een iPhone 6 aangeschaft. Mijn vorige telefoon, een Samsung Galaxy Note 3, werd een tijdje geleden gestolen in London. Ik wilde niet nog een maand met een gaar leentoestel wachten op de nieuwe Samsung Galaxy Note 4, dus kocht ik een iPhone 6 om het maandje mee te kunnen overbruggen. In combinatie met een KPN zakelijk abonnement kostte mij dit €150,-.

Vervolgens zou ik mijn iPhone 6 na een maand weer verkopen (iPhones verkopen nu eenmaal gemakkelijker dan een Samsung en zeker als het de nieuwste editie is) en kon ik van de opbrengst mijn geliefde Samsung Note 4 aanschaffen. Althans, dit was het oorspronkelijke plan. Inmiddels heb ik nog steeds mijn iPhone 6 in gebruik en wil ik hem eigenlijk niet meer inwisselen voor een Note 4.

chromecast review nederlands_2Wait, whut!?

Is Serena Verbon volledig overgestapt? Overgelopen van Android naar Apple? Van Samsung naar iPhone? Gooi haar uit de club. LANDVERRAAD!

Nou, nou, mensen. Ik zou mezelf geen overloper willen noemen. Ik ben al 5 jaar in het bezit van een Macbook Pro en een iMac, dus ik ben nooit anti-Apple geweest. Qua telefoontjes heb ik wel altijd al Samsungs gehad. Sterker nog, de afgelopen 12 jaar heb ik niets anders dan Samsung telefoons gebruikt. Ik wilde alleen nooit een iPhone omdat ik ze zo fragiel en breekbaar vond en omdat de camerakwaliteit beduidend slechter is in vergelijking met Samsung. Maar, nu ik er eenmaal eentje heb moet ik zeggen dat ik ook veel voordelen zie in het gebruik van een iPhone.

pink coat_9Hieronder daarom een hele eerlijke review van een trouwe Android-gebruiker die sinds twee maanden voor het allereerst in haar leven een iPhone in gebruik heeft. Waar loop je tegenaan? Is de switch groot van Android naar iOS? Wat is er beter en wat is er slechter? Wanneer kies je voor een iPhone en wanneer voor Android?

iphone 6 review_02Allereerst het design van de nieuwe iPhone 6. Zoals jullie weten is de iPhone 6 zo’n 2 maanden geleden op de markt gekomen, samen met haar grotere broer iPhone 6 plus. Zelf heb ik de iPhone 6, een telefoon van 13,8 cm hoog en 6,7 cm breed en 0,7 cm dik. Hiermee is hij groter maar wel minder dik dan zijn voorganger iPhone 5. Ik vind het persoonlijk wel een prettig formaatje. Door de afgeronde hoeken ligt deze telefoon ook nog eens lekker in de hand. Om eerlijk te zijn vind ik het design een klein beetje een ‘Samsung feel’ geven.

iphone 6 review_03De achterkantjes konden 3 kleuren zijn; zwart, goud of zilver. Ik vond goud verreweg de mooiste optie. Het is niet blinkend metallic goud, maar matte goud met een niet al te gele ondertoon. Erg mooi! Ik heb daarom ook gekozen voor een doorzichtig siliconen hoesje, zodat je die kleur nog goed kunt zien aan de achterkant.

iphone 6 review_05 Wat is er anders? Nou, allereerst kon ik niet vinden waar ik de simkaart moest plaatsen. Bij Samsungs kun je gewoon het klepje aan de achterkant loshalen, de batterij eruit halen en dan moet je daar ergens achter de simkaart induwen. Hier niet. De iPhone kan niet open aan de achterkant en de batterij kun je dus ook niet verwijderen. Ik heb er serieus een YouTube tutorial voor moeten opzoeken om erachter te komen dat je met een pinnetje een klepje aan de rechterkant moet lospeuteren en daar je simkaart in moet schuiven.

Ik vind het een gek idee dat je niet bij de batterij kunt komen, stel dat ik hem wil laten vervangen omdat ‘ie na verloop van tijd snel blijkt leeg te lopen? Dan kan dat niet zelf maar moet je helemaal je telefoon gaan opsturen. Aan de andere kant heb ik bij mijn Note 3 de batterij zo vaak erin en eruit gehaald omdat ie steeds crashte en niet goed wilde opladen, dat kan ook nooit goed zijn voor een toestel en de levensduur van een batterij.

Goed, dat was dus het eerste grote verschil dat me opviel.

iphone 6 review_06 Wat ik bij de Samsung fijn vond is dat als ik de grote knop lang ingedrukt hield er allemaal schermen tevoorschijn kwamen die open stonden en die ik dan weg kon klikken. Bij de iPhone kan dat ook, je moet dan alleen 2 keer snel achter elkaar op de grote knop klikken. Je krijgt dan het bovenstaande scherm waarbij je de kleinere schermpjes weg kunt swipen. Heb je haast? Dan kun je ook met 2 of 3 vingers meerdere schermen tegelijk wegswipen.

iphone 6 review_10Hier moest ik het meeste aan wennen: bij Samsungs en andere Android telefoons heb je een touchscreen knop links en rechts van de grote knop. Heel handig als je even snel terug wilt gaan. De iPhone 6 heeft dat dus niet! Het is gewoon een grote knop en links en rechts daarvan zitten geen touchscreen knoppen.

Als je ergens bent en terug wilt gaan dan moet je de pagina scrollen op het scherm en pas dan verschijnt het onderste balkje met het pijltje naar links (dus terug). Heel irritant! Gelukkig heb ik geleerd dat als je snel terug wilt gaan (naar de vorige pagina) je ook gewoon van links naar rechts kunt swipen. Dat is even wennen, maar werkt uiteindelijk net zo makkelijk en snel als de ‘terug touchscreen knop’ op de Android.

iphone 6 review_09 Dit vind ik handig! Zoals jullie misschien weten heb ik een Macbook Pro en een iMac, dus de iPhone 6 sluit hier perfect op aan met de kalender. Het synchroniseert alles, of ik er nu iets in plaats vanaf mijn laptop of vanaf mijn telefoon. Ook kan ik er alarmpjes inbouwen zodat ik op tijd meldingen krijg en als het goed is nooit meer te laat zal komen op een afspraak! Voor mij is het echt een uitkomst. Er zullen op Android ongetwijfeld vergelijkbare apps bestaan, maar ik had daar nooit eerder gebruik van gemaakt. Omdat het er hier al standaard op staat gebruik ik het wel en het werkt fantastisch!

iphone 6 review_07 Wat betreft de camerakwaliteit, de camera heeft achter 8 megapixels en voor 1,2 megapixels. Dat is helemaal prima, maar naar mijn idee zijn de Samsung camera’s altijd net iets scherper, beter en fijner en lopen ze voor op de camera’s van de iPhone. Al zijn de meningen daar over verdeeld. Het is in elk geval zeker iets om rekening mee te houden en wat beter uit te zoeken, vooral als je de camerakwaliteit erg belangrijk vindt.

iphone 6 review_08 Dit vind ik dan wel weer een pluspunt aan de camera: er zit een ingebouwde timer in! Je hoeft er geen aparte app voor te downloaden. Stel hem in op 3 of 10 seconden, perfect voor een selfiestick of voor groepsfoto’s!

iphone 6 review_11Een ander voordeel van deze telefoon is dat je een ‘touch ID’ kunt instellen, oftewel de telefoon kan alleen worden unlocked door jouw vingerafdruk (of meerdere vingerafdrukken, zo heb ik zowel mijn wijsvinger als duim ingesteld en ik zou zelfs ook de vingerafdruk van mijn moeder kunnen instellen voor noodgevallen) . Heel veilig, maar ook nog eens een stuk sneller dan het intoetsen van een code. Ik was heel sceptisch, maar het werkt echt. Alleen ik kan mijn telefoon openen en mijn zusjes en vrienden en vriendinnen lukte het allemaal niet (ik heb het ze laten testen). Heb ik een keer mijn handen vol en wil ik dat iemand anders even mijn telefoon opent om iets op te zoeken, dan kan dat alsnog gewoon met de code. Je hebt dus de keuze tussen de code of touch ID. Ik vind het zelf erg prettig en veilig werken dus dat vind ik zeker een pluspunt aan deze telefoon!

De nieuwste Samsung tablet heeft dit beveiligingssysteem overigens ook, en ik lees net in de comments dat de Galaxy S5 telefoon het ook heeft. Ik denk dat de telefoons die vanaf nu uitkomen deze optie zullen hebben.

iphone 6 review_04Als laatste vind ik dat de batterij van de iPhone 6 erg lang meegaat (ik laad hem 1 keer per anderhalve tot 2 dagen op en ik zit echt VEEL op mijn telefoon) en het opladen zelf gaat ook snel. Maar goed mijn telefoon en batterij is nu nog nieuw, wie weet hoe het er over een jaar aan toe gaat? Ik hoop dat de batterij zo blijft want ik ben er momenteel heel tevreden mee.

chromecast review nederlandsEen ander voordeel is dat als ik mijn telefoon in mijn laptop plug ik meteen alle foto’s kan inladen in iPhoto en eventuele filmpjes kan inladen in iMovie. Voorheen op de Android deed ik dit met Dropbox, maar nu is het gewoon sneller en minder omslachtig.

Voorheen wilde ik nooit een iPhone omdat ik ze bij bosjes stuk zag gaan (echt in duizend stukjes, dat was de voornaamste reden waarom ik er nooit aan ben begonnen), maar deze nieuwe iPhone 6 is in mijn ogen steviger gebouwd, ondanks al die filmpjes van gebogen iPhones die rond circuleren op internet. Ik draag mijn telefoon niet in mijn broekzak, maar hij ligt lekker in de hand en voelt gewoon goed en stevig aan.

pink coat_7Een groot voordeel vind ik dat mijn telefoon nu compatible is met mijn laptop, een groot nadeel is dat de camera niet zo goed is als de telefoons van Samsung. De camera is goed genoeg, maar er bestaan telefoons met een nóg veel betere camera. Verder wende ik binnen no-time aan de iPhone, er zit eerlijk gezegd niet zo veel verschil in het gebruik van een Android als een iOS telefoon. Er zijn een aantal kleine dingetjes, maar die leer je jezelf binnen een dag aan.

De iPhone 6 bleek meer voordelen te hebben dan nadelen, waardoor ik toch heb besloten deze telefoon te houden. Mocht er weer een prachtige Samsung uitkomen dan zou het zomaar kunnen dat ik volgend jaar weer voor Android kies. Ik heb niet echt een hele sterke voorkeur voor het een of het ander, het hangt er maar net vanaf wat er voor gaafs op de markt komt denk ik. Ik hoop dat jullie wat hebben gehad aan mijn review en de vergelijking van een iPhone 6 met Android toestellen.

Heb jij een iPhone of denk je er aan om er eentje aan te schaffen? Wat heeft jouw voorkeur, Android of iOS?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

190 Reacties

 1. Ize wichman
  25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Ik heb al jaren een Iphone, wil ook nooit meer anders :)

 2. 25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Ik heb ook altijd samsung telefoons gehad, maar besloot vorig jaar toch een iPhone te kopen en ik wil niets anders meer haha! Vind het onwijs fijn werken, en mijn iPhone is in de anderhalf jaar dat ik ‘m heb nog geen 1x vastgelopen! Mijn samsung liep om de haverklap vast en dat begon echt irritant te worden. Ook vind ik het erg fijn dat ik mn iPhone simpel kan synchroniseren met mijn iMac en iPad! Erg fijn (-:

 3. 25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Ik heb pas geleden toch voor een Samsung gekozen, blijf een Samsung op de een of andere manier toch fijner vinden. Ik vind de camera kwaliteit van een Samsung sowieso beter, maar de uitstraling van een iPhone vind ik ook erg mooi.

 4. 25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Ik heb een iPhone 5 en ben daar erg tevreden over :)

 5. elise
  25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Ik heb ook de Iphone 6, hij is echt geweldig! Ik zou nooit voor een samsung gaan!

 6. Anna
  25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Goede review! Even over de batterij: het vervangen is makkelijker dan je denkt!

  Ik moest laatst mn iPhone 5 batterij laten vervangen (gratis ivm fabrieksfout) en dacht ook dat het een heel gedoe ging zijn, maar ze doen het gewoon in de winkel voor je. Met een half uurtje was het gepiept en alle gegevens ed stonden nog gewoon op mn telefoon!

 7. lara
  25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Ik heb bij mijn samsung ook gewoon standaard een timer bij mijn camera zitten :)

 8. 25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Ik heb nu de iPhone 4 en zou graag de 5S willen. Vind iPhone echt veel fijner dan Samsung haha

 9. Fje
  25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Ik snap jouw verliefdheid op de iPhone 6! Ik was een van de eerste eigenaressen in Nederland en ik ben er nog steeds zo verschrikkelijk dol op <3

 10. Annika
  25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Ik heb helemaal geen smartphone. Maar ik moet zeggen dat dat ook wel onhandig is. Ik mis alles wat er op whatsapp besproken wordt, ik kan onderweg niet op de reisplanner kijken etc.
  Ik zit er dus ook over te denken om toch eens een smartphone te kopen. Maar de iPhone is dan meteen wel erg duur.

 11. Kris
  25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Ik zou nooit naar een iphone gaan, degenen die ik in mijn hand heb gehad vond ik gewoon niet prettig werken (ik ben heel kieskeurig, als een menuscherm niet prettig werkt ben ik afgeknapt, zoals bij de huawei). Daarnaast heb ik geen enkel ander apple product in huis en hoor ik dat dat toch het prettigst werkt.

  ik heb nu een Note 2 en hoop de de Note Edge naar nederland komt in de komende maanden, maar ik ben verder niet merk vast heb echt van alles gehad

 12. 25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Echt leuk om te lezen dat de iPhone jouw bevalt en je de verschillen beschrijft. Ik heb jaren geleden verschillende Samsungs gehad, maar de laatste jaren alleen maar iPhone. Eerst een iPhone 3gs en nu iPhone 4s en deze heb ik meer dan 3 jaar en gaat echt nog zeer lang mee :). Als deze af is, ga ik zeker voor een nieuwere versie van de iPhone!

 13. Karen
  25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Ik was juist naar een Samsung Note overgestapt vanwege o.a. jouw enthousiasme over het toestel. Zes maanden geprobeerd, maar ik kon er gewoon niet aan wennen. Ondanks alle mooie dingen die er op zitten, bleef ik om de lulligste dingen ‘ruzie’ maken met het toestel. Dus terug naar de Iphone en vanaf het eerste moment weer ‘thuis’ ;) Leuk dat je het nu een kans geeft. Allebei hebben zo hun voor- en nadelen, het is maar net waar je zelf het fijnst mee overweg kan denk ik.

 14. 25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Wat grappig om het zo te lezen vanuit een Samsung gebruiker haha. Ik heb zelf eigenlijk al sinds de eerste iphone een iphone en ik heb ook een MacBook dus dat is fijn op elkaar afgestemd. Ik weet alleen niet zo goed wat ik van de iPhone 6 vind, vind hem eigenlijk wat te groot en vind het design minder mooi dan die van de 5 en 5S..

 15. Flora
  25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Ik heb nu een iphone 5. Wil niets anders meer. Deze gaat echt enorm lang mee. Hij is al weet ik veel hoe vaak gevallen en heeft zelfs waterschade opgelopen. Hij is vanzelf (gelukkig) helemaal hersteld! Samsung mobieltjes leven bij mij maximaal 1,5 jaar… Dat kan ook aan het model liggen maar toch. Ik vind de app store btw ook veel fijner dan Google play store en natuurlijk wat je al allemaal hebt gezegd in dit artikel. Ik ben tot nu toe dus een trouwe Apple gebruiker en spaar momenteel ook voor een MacBook :) veel plezier met je iPhone! ^.^

 16. 25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Vooral de vormgeving vind ik super mooi! Zelf heb ik een Samsung Galaxy S5, maar overweeg steeds vaker om een iPhone aan te schaffen.

 17. 25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Ik ben echt een iPhone meisje, zou nooooooit overstappen naar Android!!

 18. coby
  25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Serena wat ,n verhaal over ,telefoon ik vond het zeer intersant om het te lezen.
  Maar nu zullen jullie wel denken wat ik ga vertellen ik heb helemaal geen mobil telefoon.nooit gehad ook mijn man heeft er een maar die is al zo oud je kan er alleen mee bellen en verder niet naar het oude beestje doe het nog erg goed.
  Groetjes van Coby .

 19. Lies
  25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Ik ben eigenlijk nooit echt tevreden geweest over Samsung. Mijn eerste smartphone was een Samsung en was na één jaar volledig stuk. Ik had er best veel geld voor betaald en baalde enorm. Ervoor had ik ook altijd Samsung klaptelefoons gehad, en die gingen ook altijd snel stuk. Daarna heb ik een iPhone gekocht (de 4s). Ik heb hem inmiddels 3 jaar en ik ben er nog steeds supertevreden over :) Hij is ook echt stevig, ik heb hem al een miljoen keer laten vallen en heb zelfs nog geen krasjes. Dus volgens mij heb je zeker geen miskoop gedaan ;) Ik zou graag de iPhone 6 hebben want het grote scherm lijkt me erg handig (ik neem vaak notities op mijn iPhone tijdens de les), maar ik heb momenteel geen geld ervoor.

 20. 25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Ik heb nu ook al bijna 2 maanden een iPhone en ik ben er super blij mee! Had eerst een samsung galaxy s3 en vond die best wel slecht. Batterij snel leeg, langzaam opladen, slechte camera. Nu heb ik dat allemaal niet meer én ik kan lekker makkelijk met mijn vingerafdruk ontgrendelen. Ik ga nooit meer terug naar Android of Samsung ben ik bang, haha.

 21. 25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Ik ben heel erg blij met mijn iPhone! Ik zou dolgraag de 6 willen, omdat hij wat groter is. Het enige wat inderdaad beter kan is de kwaliteit van de camera!

 22. Ezz
  25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Hoi serena,
  Ik heb sinds vorig jaar een iphone 4

 23. anita
  25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Ik heb inmiddels een x aantal jaren een aantal Apple producten en ik ben enorm tevreden mee met ze. Ik heb weleens een Android telefoon in mijn handen gehad en vind die absoluut niet fijn maar dat is mijn mening. Voorlopig blijf ik trouw aan Apple.

 24. 25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Ik heb de 5 en ben er erg blij mee! Ik heb mijn dropbox app zo ingesteld staan dat hij mijn foto’s automatisch regelmatig opstaan. Zo kan ik altijd direct bij de laatste foto’s als ik achter mijn laptop ga zitten.

 25. 25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Ik heb al jaren een Iphone (ha, weer een Apple liefhebber hier hoor ^^) en vind het zó fijn. Hoor inderdaad wel heel veel goede dingen over Samsung en ik merk dat steeds meer mensen overstappen.

 26. Nanda
  25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Ik vind een een goeie camera 1 van de belangrijkste functies dus ik ga altijd voor een Android. Zo heeft mijn huidige mobiel een camera met 13 mp.

 27. 25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Mijn voorkeur gaat nog steeds wel uit naar Android, maar het is leuk om te lezen hoe een ‘overstapper’, no offense natuurlijk, het bevalt. Ik vind Apple nou eenmaal te duur, maar volgens mij werkt het wel erg fijn, zeker zoals je vertelde met de kalender. Dat lijkt me nou echt heel erg handig.

 28. 25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Ik heb zelf al 4 jaar een Samsung Galaxy telefoon, ik heb helemaal niks met Apple of iOS. Mag in juni een nieuwe telefoon uit kiezen en dan ga ik waarschijnlijk gewoon weer voor een Samsung Galaxy of Note telefoon.

  Wel leuk dat jij toch overtuigt bent en het toestel fijn vind!

 29. 25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Ik heb een boel Apple producten, met name gekocht vanwege het mooie design. Maar als je er eenmaal één hebt is het zo veel makkelijker om dat te integreren met andere Apple producten. Ik heb nu een Ipad Air, MacBook Pro en Iphone 4 en die werken zo handig samen, om die reden zou ik dus niet meer een Android willen.

 30. 25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Ik ben gek op Android. Heb niets met Apple. Wel vind ik het fijn dat je inderdaad je telefoon, laptop e.d. dan kan synchroniseren.

 31. 25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Het is dat ik het geld er niet voor heb, maar ik vind hem geweldig! Ik hoor ook dat hij zulke scherpe foto’s maakt. Jammer alleen van die buig incidenten die sommige ermee hebben haha

  Xo

 32. 25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Haha, de eeuwige strijd tussen iPhone en Android. Hier zit echt een iOS liefhebber, maar het is gewoon net wat je fijner vindt en als je voor jezelf de voor en nadelen afweegt, dan komt er uiteindelijk wel uit of je voor iOS of Android wilt gaan! De één vindt inderdaad een goede camera belangrijk en de ander wil graag touch ID. Het heeft beide wat. Ik ben benieuwd waar je volgend jaar voor gaat. Niet veel mensen switchen, dus wel leuk dat je alles een keer probeert :) Leuk artikel weer!

 33. Heleen
  25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Ik zweer bij mijn Samsung telefoon! Het grote nadeel van de iphone vind ik dat je er geen extra geheugen aan kunt toevoegen en dat kan met mijn s5 wel!

 34. Vy
  25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Ah eindelijk een goede ‘review’ die ik zocht! Ik heb nu namelijk al voor twee jaar een Samsung Galaxy S3 en hij begint, naar mijn mening, erg sloom te worden. Hij loopt ook vaak vast, ook al heb ik nog alleen maar max. 5 gedownloade apps en voor de rest maar de apps van de Samsung zelf. Hmm.. Ik zit nu nog te twijfelen voor welke iPhone ik ga.. Maar super leuk dat je je overstap ‘ervaring’ deelt! :-)

  • 25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

   Ik had ook een galaxy s3 en precies hetzelfde probleem! Ik zou zeker overstappen! Ik heb nu een iPhone 5s en ben er zeer tevreden over. Op Marktplaats gekocht voor maar 325 euro. Ik zou zeker een 5 of 5s nemen als ik jou was. Die zijn net een slag groter dan de 4 en vind ik zelf mooier. Op Marktplaats vind je genoeg iPhone 5 toestellen! Zou wel aanraden er 1 met garantie te nemen, je weet maar nooit.

 35. 25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Leuk om te lezen :-) Ik heb een beetje dezelfde mening, vind het ook niet zo heel belangrijk wat voor soort telefoon ik heb > android of apple. Het zijn maar kleine verschillen!
  Ik vind alleen het simpele aan Apple zo fijn, Android is toch een stuk geavanceerder van zichzelf!

 36. 25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Ik ben toch een IOS fan. Ik ging van iPhone naar Samsung en snel weer terug naar mijn oude vertouwde iPhone. Het is maar net wat je gewend bent natuurlijk!

 37. Estelle
  25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  “Als je ergens bent en terug wilt gaan dan moet je de pagina scrollen op het scherm en pas dan verschijnt het onderste balkje met het pijltje naar links (dus terug). Heel irritant?”

  Als je bovenaan je scherm klikt (als je in Safari zit klik je bijvoorbeeld op de URL) dan krijg je ook het balkje met het pijltje te zien! Je hoeft daar dus niet per se voor te scrollen! ;)

 38. 25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Yayyy! Welcome to the iPhone club ;)! Ik wilde na het zien en proberen van jouw Note in februari zo graag een Samsung ;) maar alles wat ik gebruik is Apple. iMac, iPhone, iPod, iPad. Dat zou niet handig zijn. Daarom ben ik zooo blij dat er nu de iPhone 6 PLUS is :). Super blij mee. Formaatje Note, met de handigheidjes van Apple.

 39. 25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Ik hou niet zo van het besturingsysteem, daarom heb ik mijn Mac ook toendertijd ook verkocht. Dus iphone is niks voor mij. Wat heb je trouwens een leuk tasje op die foto’s!

 40. 25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Ik heb al 3 jaar een iPhone. 2 jaar de iPhone 4S gehad en nu de 5C.
  Ik heb ze in die 3 jaar allebei vrij vaak laten vallen, maar ze zijn nooit kapot gegaan (ff afkloppen). In mijn omgeving zie ik juist meer mensen met een Samsung of een ander Android toestel waarbij het scherm stuk is dan bij iPhones. Ik vind de iPhone prima foto’s maken voor zo. Als ik goede foto’s wil maken heb ik een spiegelreflex camera. Dat je de batterij er niet uit kan halen is wel vervelend en even wennen inderdaad. Hiervoor heb ik ook altijd Samsung gehad en als je telefoon dan vastloopt dan kon je de batterij eruit halen. De iPhone loopt niet vast haha. Heel veel plezier met je iPhone :)! Ik mag in het voorjaar weer een nieuwe telefoon uitzoeken en dan ga ik ook voor de iPhone 6 waarschijnlijk!

  • 25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

   Dat hoor ik dus ook! Mijn iphone 4S is niet stuk te krijgen. In de tijd dat ik 1 iPhone had heeft mijn vriend 3 Samsungs gehad :p
   Maarja, dat ligt denk ik ook wel aan hoe je ermee omgaat natuurlijk…

 41. Ginger
  25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Ik heb mijn iphone 5 sinds vorig jaar maart. Mijn eerste iPhone en wil niets anders meer. Lekker strak, niet teveel poespas. Ook al een aantal x laten vallen, maar hij werkt nog steeds prima.

 42. 25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Grappig om te lezen want ik ben al jaren geleden overgestapt! Ik zou graag ook een iPhone 6 willen hebben en al helemaal in het goud <3

 43. milou!
  25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Bij samsung is ook een ingebouwde timer

 44. Mijke
  25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Ik ben toevallig sinds gisteren ook overgestapt van android naar Apple en het bevalt me echt heel goed!! Ik ben heel erg tevreden met het toestel ondanks het een iPhone 4 is !!!!

 45. 25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Ohh woman die foto in de hot pink coat is zo gaaf.

  Zie nou wel, ik dacht laatst al op Instagram, volgens mij bij een lift selfie, huh een iPhone?!?!

  Welcome to the club ;-)

 46. 25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Ik heb ook beide geprobeerd en ben toch weer uitgekomen bij de iPhone, omdat die gewoon beter is met de functies waar ik hem voor gebruik. Dan is de camera maar wat minder, boeien. Niks mis mee toch? Ikzelf heb een groene iPhone 5c en wil niet meer zonder. Geweldig ding. xxx Lucinda

 47. 25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Overloper, landverrader :P! Grapje hoor, mooi toestel! Ik heb zelf ook een Note en voor mij is de voornaamste reden het grote scherm. Nu Apple de Iphone 6 plus heeft uitgebracht begin ik toch ook wel te twijfelen, vooral omdat het overzetten van foto’s naar mijn Macbook zo’n gedoe is.

 48. Nikita
  25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Ik heb ook al ruim 10 jaar altijd samsung gehad,
  nu kon ik tweedehands van iemand goedkoop een Iphone 4S kopen en omdat mijn samsung zo versleten was en traag werkte heb ik dat maar gedaan.
  Nu denk ik eerlijk gezegd echt geen andere meer. Ik ben zo tevreden van Iphone en vond de omschakeling ook wat wennen, maar eenmaal als je ermee weg bent gaat dat prima !
  ik weet niet hoe het zit met de nieuwe modellen, maar de 4S heeft regelmatig de grond van kortbij gezien op een afstand en heeft het altijd overleefd :p

 49. 25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Wat is hij mooi :-) De mijne begint stilaan traag te worden… Zodra ik echt een nieuwe nodig heb, koop ik waarschijnlijk ook een iPhone6.

 50. 25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

  Leuk om een overstap stuk te lezen, wie weet ga ik ook wel een keer over om het te proberen. Ik heb ook altijd Samsungs gehad, om eigenlijk dezelfde reden als jij. Ik heb nu en Samsung S 3, maar dit zit ook een timer in voor foto’s. Gewoon bij de instellingen.

  • Serena
   Auteur
   25 november 2014 / dinsdag, 25 november 2014

   Ja klopt, en ik kon bij mijn Note 3 ook ‘smile’ of ‘cheese’ roepen en dan nam hij ook uit zichzelf een foto, superhandig! Maar niet alle Android toestellen hebben dit en bij de iPhone 6 is de timer heel makkelijk te vinden, dus vond ik het wel de moeite waard om even te vermelden. liefs, Serena.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *