Ik heb een huis gekocht

Even een berichtje na wat daagjes afwezigheid, ik kan me namelijk voorstellen dat jullie denken ‘what’s goin’ on?’. Niets dan goed nieuws eigenlijk, want de afgelopen dagen ben ik ontzettend druk geweest met het ondertekenen van mijn koopcontract en het regelen van papieren voor mijn hypotheekadviseur. Jawel mensen, jullie horen het goed, IK HEB EEN HUIS GEKOCHT!

For realz. Een echt huis. Een serieus grotemensenhuis. Hier in Houten! Ik heb de afgelopen tijd, eigenlijk sinds mijn break-up met Tim, op Funda rondgekeken in zowel Utrecht als Houten, maar mijn oog viel vrijwel meteen op een mooi huisje in Houten. Perfect voor mij en er zit genoeg extra ruimte in huis (dat betekent dat ik eindelijk weer op zoek kan gaan naar stagiaires, nu ik ze een propere werkruimte kan bieden) en er is een dakterras! Hoe leuk in de zomer. En een echte houtkachel, zo gezellig tijdens de wintermaanden. Ja, ik ben echt helemaal verliefd op dit huis. Het is wel een ruwe diamant, want er is veel achterstallig onderhoud en de keuken en badkamer moeten er écht uit, dus er is veel werk aan de winkel! Het huis is vanaf september van mij, en hopelijk kan ik er dan voor de Kerst nog in. Want het plan is om lekker hier in mijn appartementje te blijven tot alle verbouwingen achter de rug zijn, zodat ik niet in de troep hoef te wonen en te werken. Die luxe heb ik gelukkig omdat ik nu in een huurflatje woon.

Jongens, ik kan niet wachten om er te wonen! Het duurt nog 3 maanden eer we kunnen verbouwen, maar ik heb er nu al zo veel zin in! Ik zie mezelf er al helemaal wonen en chillen en werken. En ik ben zo benieuwd wat Coco en Clarence vinden van de enorme hoeveelheid ruimte die ze ineens krijgen. En of ze snappen hoe ze trap moeten lopen, haha! Dat hebben ze nog nooit van hun leven gedaan. Ik ben ondertussen al lekker veel interieur inspiratie aan het opdoen en wil snel weer eens langs Loods 5 voor nog meer inspiratie. Echt, love that store.

Anyways, het huis is gekocht onder voorbehoud van financiering, dus daar ben ik nu druk mee bezig. Via Steven kwam ik terecht bij Ruben van de Hypotheekshop uit Ede, want dat is het broertje van één van zijn beste vrienden. En ik ben superblij met Ruben! Je kunt echt merken dat hij plezier heeft in zijn werk (je ziet hem nog net niet glimlachen terwijl hij druk in de weer is op zijn rekenmachientje). Ik snap werkelijk niets van hypotheken, en ik heb me er ook nooit in verdiept, maar Ruben legt alles heel simpel en duidelijk uit waardoor ik nu een goede keuze heb kunnen maken. Ik heb hem alle benodigde stukken gegeven (de laatste dagen was ik ook erg druk bezig met mijn boekhouders) en hij gaat er nu lekker mee aan de slag. Omdat ik ZZP’er ben duurt het allemaal iets langer dan normaal, maar we verwachten dat we de hypotheek gewoon op tijd rond krijgen dus… dat huis is straks gewoon van mij!

Van te voren had ik écht geen zin in dit soort zaken, maar ik moet zeggen dat ik het allemaal maar gewoon over me heen laat komen, goed luister en goed oplet, en dat het allemaal wel meevalt. Net zoals opzien tegen je examens… en dan ineens is het voorbij en ben je geslaagd. Ik moet wel zeggen dat ik erg goede mensen om me heen heb, Ruben is een grote hulp met de financiering, maar ook mijn boekhouders hebben zich in korte tijd flink ingezet om alle stukken zo snel mogelijk rond te krijgen, en de makelaar is ook een toffe, slimme vrouw die me goed advies heeft gegeven wat betreft onderhandelen. Het viel, zo achteraf gezien, echt alles mee.

Zo zie je maar weer hoe snel zoiets kan gaan. Hoe snel je iets negatiefs en verdrietigs kunt omzetten in iets positiefs en leuks! Wat me vooral opvalt zijn alle positieve, trotse reacties van de mensen om me heen. Die me een powervrouw noemen omdat ik in mijn eentje een huis koop. En die trots op me zijn dat ik deze stap alleen durf te nemen. Ik zie het zelf niet zo, eigenlijk. Misschien omdat ik mijn hele leven al van alles alleen doe. Of omdat ik het helemaal niet zo speciaal vind om als vrouw alleen een huis te kopen (ik ben toch zeker niet de enige?). Mijn boekhouders maken er zelfs grapjes over, dat ik nu mannen juist afschrik omdat ik een huis heb gekocht. Maar ergens denk ik, zouden ze gelijk hebben? Is dat iets wat mannen afschrikt? Blijf ik dan #foreveralone als kattenvrouwtje in mijn mooie huis in Houten? Die gedachte schud ik dan snel weer van me af, want ik wil me daar helemaal niet op focussen! Ik wil gewoon lekker klussen en inrichten en gezellig in mijn huisje gaan wonen! En ik wil jullie meenemen in het hele klus- en inrichtproces! Daar heb ik ZO veel zin in. En ik moet zeggen, natuurlijk ben ik TROTS op mezelf omdat ik een huis heb gekocht. Maar niet omdat ik een ‘vrouw alleen’ ben. Maar omdat ik er retehard voor heb gewerkt en gespaard, en omdat ik het potjandikkie ook gewoon verdien!

Ik heb jullie nog veel meer te vertellen! Vrijdag ben ik met mama naar de Velthuis kliniek gegaan voor haar bovenooglidoperatie. Ik mocht er bij zijn, heb bloederige foto’s gemaakt (thank God dat ik er tegen kan, Larissa bijvoorbeeld was flauw gevallen dat weet ik zeker), en nu twijfel ik of ik ze wel moet gebruiken voor het verslag, haha! Het was wel even moeilijk om mijn moedertje daar zo te zien liggen terwijl er in haar werd gesneden hoor. Maar ze voelde natuurlijk niets, gaf geen kik, en heeft de hele operatie als een echte #bosslady doorstaan. Momenteel zit ze thuis en doet ze lekker rustig aan. Volgende week mogen de hechtingen eruit en de weken erna moet het litteken dan goed helen. Ben zo benieuwd hoe ze er straks uitziet! Verslag in in elk geval onderweg, maar ik wacht er nog even mee tot we mooie nafoto’s kunnen laten zien aan jullie.

Hoe gaat het verder met mij? Best wel goed, alleen de laatste weken echt nog wel een soort van rollercoaster aan emoties gehad en ups & downs in mijn gevoel. De ene dag voelde ik me supergoed en zat ik bomvol inspiratie en de andere dag had ik juist zin in HELEMAAL NIETS. Vandaar ook dat mijn blog geen strak schema heeft, zoals jullie vast wel hebben gemerkt. Mijn idee was om de draad weer flink op te pakken, maar ik kan me er af en toe werkelijk niet toe zetten. Ik merk dan dat ik veel meer zin heb om afleiding te zoeken met vrienden en lekker buiten in de zon te zijn, of gezellig naar mijn ouders of zusjes te gaan, omdat dat me op dat moment gelukkig maakt! Ik snap dat dit voor jullie niet relaxt is, dat snap ik echt. Jullie hebben een dagelijkse routine en die wordt onderbroken. En jullie kunnen er niet van op aan dat er elke dag iets live staat. Ik zou dat ook irritant vinden! Maar lieve mensen, please bear with me. Dit is niet voor altijd. Want ik merk aan mezelf dat ik steeds lekkerder in mijn vel begin te zitten en dat de aankoop van mijn huis (MIJN EIGEN FREAKING HUIS) maakt me onwijs gelukkig en geeft me ook een inspiratieboost!

Ik weet dat er altijd mensen zijn die zeggen ‘je hoeft je niet te verantwoorden’ maar ik vind dat jullie dat juist wel verdienen. Jullie, mijn vaste, trouwe en lieve bezoekers, die mij al jaren bezoeken en mij harten onder de riem steken en mij de liefste comments sturen waar ik écht steun aan heb, jullie verdienen dat gewoon. Jullie hoeven je geen zorgen te maken, het gaat echt wel goed met me, soms alleen toch een klein dipje en soms gewoon heel erg druk. Het enige wat ik aan jullie vraag is nog even wat geduld.

Ik hoop dat jullie deze update leuk vonden om te lezen en ook meteen weer even op de hoogte zijn van wat er allemaal speelt in mijn leven nu.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

261 Reacties

 1. A
  16 juni 2016 / donderdag, 16 juni 2016

  Congratz! 🙂

 2. Anna
  16 juni 2016 / donderdag, 16 juni 2016

  Gaaf zeg! Hopelijk is alles op tijd rond zodat je in september lekker kunt genieten van je eigen huisje. 🙂

 3. Nadia
  16 juni 2016 / donderdag, 16 juni 2016

  Gefeliciteeerd! 😀

 4. Lisette
  15 juni 2016 / woensdag, 15 juni 2016

  Gefeliciteerd Serena! Super leuk om te lezen 🙂 Onze situaties lijken enorm op elkaar! Relatie net uit, en ik ook ga (binnenkort) als jonge meid een huis kopen.
  life is good! Xxx

 5. 15 juni 2016 / woensdag, 15 juni 2016

  Heel veel geluk in je nieuwe huis Serena.. een hele spannende stap denk ik zo!

 6. Larissa Veninga
  15 juni 2016 / woensdag, 15 juni 2016

  Gefeliciteerd!! Ik vind ook dat je een powervrouw bent hoor 😉 Het is gewoon heel knap dat je deze stap durft te maken. En het is helemaal niet erg om soms even niets te posten, want soms is dat wel heel veel als je ook nog andere dingen te doen hebt. In elke geval heel veel plezier en succes toegewenst met je nieuwe huis!!

 7. 15 juni 2016 / woensdag, 15 juni 2016

  Gefeliciteerd met je huis, echt super!

 8. Annemarie
  15 juni 2016 / woensdag, 15 juni 2016

  Wat super leuk, gefeliciteerd met je huis!!!

 9. Stephanie
  15 juni 2016 / woensdag, 15 juni 2016

  Gefeliciteerd! Je bent zeker niet de enige vrouw die in d’r eentje een huis koopt. Ik heb een paar jaar geleden hetzelfde gedaan, een week voor ik over kon ging m’n relatie kapot en nu ben ik nog steeds zo blij dat ik die stap heb ondernomen om zelfstandig verder te gaan met m’n leven!

 10. Kim
  15 juni 2016 / woensdag, 15 juni 2016

  Gefeliciteerd meis!

 11. 14 juni 2016 / dinsdag, 14 juni 2016

  Gefeliciteerd Serena! Je hebt er keihard voor gewerkt!

 12. E
  14 juni 2016 / dinsdag, 14 juni 2016

  Wat goed dat je nu iets leuks hebt om tegemoet te zien. En het zou inderdaad voor vrouwen net zo normaal moeten zijn als voor mannen!
  En het is toch ook logisch dat je in zo’n turbulente tijd af en toe een stap terug moet doen & even ruimte voor jezelf moet nemen?
  En die hypotheek kan ook nog wel zweten worden, als ik dat soms van vrienden hoor. Want sommige dingen duren echt idioot lang.
  Als je er maar van uit gaat dat het traag gaat, kan het alleen maar meevallen!
  Heel veel geluk Xx

 13. stella
  14 juni 2016 / dinsdag, 14 juni 2016

  Serena,
  Super leuk nieuws!
  Gefeliciteerd

 14. 14 juni 2016 / dinsdag, 14 juni 2016

  Veeeeeels te late reactie maar hoe awesome is dit dan!? Gefeliciteerd lieverd!!

 15. 14 juni 2016 / dinsdag, 14 juni 2016

  Wat cool! Kan niet wachten op foto’s van je nieuwe stekje, inclusief het hele klussen natuurlijk 🙂

 16. ikram
  14 juni 2016 / dinsdag, 14 juni 2016

  Thanks voor de update!! Proficiat met je nieuwe woonst! Heerlijk zo je eigen stekje én ja hoor ook ik vind je een powervrouw!! 🙂

 17. Rianne
  14 juni 2016 / dinsdag, 14 juni 2016

  Aaah wat superleuk, van harte gefeliciteerd!! En heel erg bedankt voor deze update en toch dat stukje verantwoording, dat waardeer ik als trouwe lezer heel erg!

 18. Christy
  14 juni 2016 / dinsdag, 14 juni 2016

  wow gefeliciteerd!!

 19. Farida
  14 juni 2016 / dinsdag, 14 juni 2016

  Gefeliciteerd!
  Je bent echt een topper en een inspiratie.
  Ik zit in een soort van zelfde situatie dat ik soms te zelfstandig overkom en andere misschien afschrikt ( alleen ga ik nog geen huis kopen).
  Voel je niet schuldig en doe juist de dingen die gelukkig maken, hopelijk zal deze periode snel voorbij zal gaan.

 20. 14 juni 2016 / dinsdag, 14 juni 2016

  Je huis klinkt geweldig! Gefeliciteerd! Ik vind het niet iets wat iemand zou moeten afschrikken. In mijn ogen ben je meer een powervrouw die gewoon lekker zelf een mooi huis koopt. Ik hoop het ook over een aantal jaren te kunnen doen.

 21. Denise
  14 juni 2016 / dinsdag, 14 juni 2016

  Super vet!! Gefeliciteerd!

  Ik vind het juist super fijn om zelfstandig te zijn.

  Hoe zou een man het vinden als je juist afhankelijk van hem bent qua alles? Ik denk dat dat eerder een afknapper is dan een zelfstandige vrouw!!

  You go girl!!! Voor welke wijk is je oog gevallen?
  Wij zijn nu bij de wulven aan het kijken.

  Jammer van de datum van de Keulen trip! Ik had heeeel graag meegegaan!

 22. 14 juni 2016 / dinsdag, 14 juni 2016

  Wat fijn! Gefeliciteerd! Wij hebben ook net een huis gekocht, komt altijd veel bij kijken he? Maar top ook dat je nu extra ruimte hebt. Het is je gegund.

 23. 14 juni 2016 / dinsdag, 14 juni 2016

  Volgens mij is als een vrouw alleen een huis kopen tegenwoordig niet meer zo bijzonder. Op deze manier krijg je alsnog wat je wilde namelijk een mooi huis waar je zo van droomde en dan maar even zonder man momenteel. Komt wel weer, no worries! Ik zou dus zeggen goed geregeld en gefeliciteerd!

 24. Katrien
  14 juni 2016 / dinsdag, 14 juni 2016

  Super, proficiat met het huis alvast! Dat komt zeker goed allemaal!!

 25. Dounia Espaa
  14 juni 2016 / dinsdag, 14 juni 2016

  Wauw Serena, wat mooi om te horen dat t zo goed met je gaat en dat je je eigen huis hebt gekocht idd een echte powervrouw en dat straal je ook helemaal uit! Neem je rust en doe je ding, niet alles kan tegelijk en dat snapt iedereen vast wel.

 26. Samantha
  13 juni 2016 / maandag, 13 juni 2016

  Je bent gewoon een eindbaas! BAM gewoon even je eigen huis gekocht! Gewoon een nog rijkere kerel vinden die al 2 huizen heeft ? (Grapje) maar serieus: supertof van je huis, nu lekker op pinterest gaan pinnen wat je wil! Veel voorplezier

 27. Michelle
  13 juni 2016 / maandag, 13 juni 2016

  Gaaf! Gefeliciteerd!

 28. 13 juni 2016 / maandag, 13 juni 2016

  Wauw, wat goed van je! Ik bewonder het enorm dat je controle neemt over je leven, ook al wordt er een lading shit over je heen gegooid. Ik zou eerder iemand zijn die bij de pakken neer gaat zitten.. Jij jaagt je dromen na, dat vind ik heel inspirerend. En die dromen worden vroeg of laat werkelijkheid, dat weet ik 100% zeker! Ik vind het leuk dat je ons in het proces van het nieuwe huis mee neemt. Ik ben erg benieuwd hoe het huis eruit komt te zien. Liefs!

 29. evelien
  13 juni 2016 / maandag, 13 juni 2016

  Ahh gefeliciteerd met je eerste huis! Je verdient het! Ben heel benieuwd wat je gaat doen met de inrichting. Coco en Clarence zullen vast blij zijn met de ruimte. Ennuh ik denk dat je bij veel mannen juist een streepje voor hebt. Wie houdt er niet van een gedreven, assertieve, succesvolle, onafhankelijke vrouw die weet wat ze wil!

 30. Kim
  13 juni 2016 / maandag, 13 juni 2016

  Gefeliciteerd met je huis.
  Maak je niet druk om wat andere mensen zeggen over mannen afschrikken enzo. Je kunt toch niet stil gaan staan omdat mannen misschien moeite hebben met een zelfstandige vrouw??? Voor een vrouw zoals jij komt vanzelf een man voorbij die je zelfstandigheid bewonderd en zich er niet door laat afschrikken!

 31. Melanie
  13 juni 2016 / maandag, 13 juni 2016

  Ik weet dat het je hier nu misschien niet wat aan hebt omdat het (nog) niet zo voelt….. maaaarrrr…… het mocht niet zo zijn… en ook al voelt het nu als een teleurstelling, er iets (iemand) veel leeeuuukkkerssss voor jou in het verschiet!

 32. 13 juni 2016 / maandag, 13 juni 2016

  Wat onwijs tof om te horen dat je een eigen huis hebt en lekker probeert te genieten!
  Ik snap dat je je wilt verantwoorden: zou ik ook willen als mijn blog ineens onregelmatig zou worden, maar geniet lekker even!

 33. Marloes
  13 juni 2016 / maandag, 13 juni 2016

  Suuuperleuk voor je Serena! Van harte gefeliciteerd met je huis! Haha ik kan mij voorstellen dat het voelt als iets heel groots zo´n groot huis 😛
  Volgens mij is het voor een man alleen maar fijn als een vrouw haar dingen voor elkaar heeft. En als een kerel daar van afschrikt past hij denk ik niet helemaal bij jou, want dit ligt helemaal in de lijn van wie je bent. Dus nu vind je alleen maar iemand die beter bij je past.

 34. M.
  13 juni 2016 / maandag, 13 juni 2016

  Van harte proficiat!
  En tuurlijk is het volkomen terecht dat je als vrouw alleen een huis koopt! Je kan toch moeilijk je hele leven wachten tot er een man op je pad komt die met jou dat huis wil kopen?

  Ik ben 26 en ga ben ook stilaan aan het uitkijken voor een eigen huis, man of geen man!

  Dus goede ingesteldheid, Serena! 🙂

 35. 13 juni 2016 / maandag, 13 juni 2016

  Een hele dikke proficiat, Serena! Heel veel geluk toegewenst in je nieuwe huisje!!!

 36. Margot
  13 juni 2016 / maandag, 13 juni 2016

  Proficiat met de aankoop! Heel spannend, maar wel heel fijn 🙂 Hopelijk zijn die 3 maanden voorbij voor je het weet, zodat de verbouwingen kunnen starten!

  Wat betreft het verslag over je moeders ooglidcorrectie; misschien een gecensureerde en ongecensureerde versie maken? Ik val zelf geheid flauw als ik bloederige foto’s zie, maar zou wel heel graag het verslag lezen en voor- en nafoto’s zien!

 37. Kiki
  13 juni 2016 / maandag, 13 juni 2016

  Gefeliciteeeerrrd! Super leuk je eigen huis! Een grotemense huis! (zo noem ik dat nou ook XD) helemaal van jou! Heerlijk!

 38. Janneke
  13 juni 2016 / maandag, 13 juni 2016

  Wat geweldig dat je je eige huis gekocht hebt, gefeliciteerd!!

 39. 13 juni 2016 / maandag, 13 juni 2016

  Gefeliciteerd met je eigen woning!
  Het leven is helaas niet altijd even makkelijk maar gelukkig heb je nu iets leuks om naar uit te kijken en wat je bezig houdt!

 40. Daphne
  13 juni 2016 / maandag, 13 juni 2016

  ah een eigen huis zo leuk!! heel veel plezier met het inrichtproces en succes met de verbouwing 🙂 kan niet wachten op foto’s 😀

 41. 13 juni 2016 / maandag, 13 juni 2016

  Gefeliciteerd met je nieuwe baby! Best spannend zo een gebeuren. Ooit hoop ik ook een huisje te hebben gekocht.

 42. 13 juni 2016 / maandag, 13 juni 2016

  Gefeliciteerd met je nieuwe huis! Vet spannend man, zo’n eerste keer een huis kopen. Dat het maar snel september mag zijn 🙂

 43. 13 juni 2016 / maandag, 13 juni 2016

  Je eigen huis!!! Niiiice! En lekker even aan jezelf denken! #opladengirl #geniet xxx

 44. 13 juni 2016 / maandag, 13 juni 2016

  gefeliciteerd met de aankoop van je huis, ik kan niet wachten op de interieur artikelen en video’s!

 45. patricia
  13 juni 2016 / maandag, 13 juni 2016

  hopen dat de financiering rond komt en dan gefeliciteerd! echt n ruwe diamant maar wel heel tof ingedeeld. spannende dagen dus, succes ermee.

 46. 13 juni 2016 / maandag, 13 juni 2016

  Wauw echt zo ontzettend leuk voor jou! Kun je meer dan trots op zijn!!

 47. Sabine
  13 juni 2016 / maandag, 13 juni 2016

  wat gaaf!!!!!!! gefeliciteerd en wat heerlijk die praktijkruimte ook!

 48. Chantal
  13 juni 2016 / maandag, 13 juni 2016

  Supergaaf je eigen gekochte huis, gefeliciteerd, enne altijd aan jezelf blijven denken dat is het allerbelangrijkste 😉

 49. 13 juni 2016 / maandag, 13 juni 2016

  Proficiat met het kopen van een huis, wat spannend! En veel beterschap gewenst aan je mama.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *