How-to wear: sneakers

Sneakers! Ze zijn er in alle vormen en maten en ik ben er gek op! Mijn voorkeur gaat uit naar van die grote, hoge chunky sneakers met een lekkere hoge tong (zo heet die ‘flap’) en weer een ander zweert bij Vans, All Stars of Nike Air Max. Een tijd geleden kreeg ik de vraag of ik een artikel wilde maken waarin ik laat zien hoe je sneakers het beste kunt combineren en vandaag wil ik jullie dan ook wat meer vertellen over sneakers en mijn persoonlijke mening geven over hoe je sneakers het beste kunt combineren. Ik heb de verschillende soorten sneakers hieronder per ‘soort’ aangeduid, omdat een paar Nike Air Max natuurlijk heel iets anders is dan een paar All Stars.

Vans – Vans zijn sneakers die van oorsprong alleen gedragen werden in de skatescene, maar tegenwoordig zie ik bijna iedereen op die dingen lopen! Zelf heb ik ze niet omdat ze niet zo lekker zitten bij mij, maar mijn zusjes bijvoorbeeld hebben ieder zo’n 4 paar. Het meest klassieke model is laag met het welbekende zwart/witte blokjespatroon. Je kunt Vans praktisch onder elke outfit aantrekken, maar ik vind het persoonlijk leuk staan bij skinny jeans. Combineer je het met een pantalon of een wijdere broek, dan vind ik het zomers leuk staan als de broekspijpen zijn opgerold. Dat staat een beetje preppy. Combineer je het met een rokje of jurkje dan vind ik het leuk als het een beetje in die fifties style blijft. High-waisted rokjes en shorts. Ik weet niet, dat past gewoon goed bij Vans!


All Stars
– hoewel Vans de outfit nog best een preppy twist kunnen geven maken All Stars de outfit eigenlijk altijd automatisch wat sportiever. All Stars zijn van oorsprong basketballgympen en ze bestaan al echt heel lang, sinds het begin van de vorige eeuw. Desondanks moet ik altijd aan de eighties denken bij All Stars. Deze gympen kunnen net als Vans bijna overal bij. Denk vooral aan skinny jeans, shorts, fashionable joggingsbroeken en boyfriendjeans met opgerolde pijpen. Wat ook leuk is om All Stars met hoge kniekousen of overknees te combineren – dat staat sexy en sportief.

Chunky sneakers – hiermee bedoel ik sneakers die vrij ‘lomp’ zijn. Ze zijn hoog, hebben een grote tong, zijn een beetje breed. Denk aan Jordan’s, Nike Air Force High, L.A.Gears (want!!), Pastry’s en Adidas Metro Attitude’s. Als je met deze sneakers rondloopt vallen ze op, zo van ‘heb ik jou daar!’. Chunky sneakers passen perfect bij een hiphop kledingstyle, zowel de stoerdere (baggy jeans, petje) als de sexy (strakke jeans, strakke top) style. Ook onder shorts, rokjes en jurkjes staan ze leuk. Of onder een kek joggingspak (wel een strakke). Zelf vind ik de combinatie met een blazer altijd wel erg geslaagd. Lekker casualchic.


Snelle sneakers
– dit is geen officiële naam, maar zo noem ik ze altijd. Van die hele ‘Snelle Jelle’ sneakers, zoals Nike Air Max. Van die hele sportieve, alsof je er elk moment van door kan sjezen, maar  daar zijn ze natuurlijk niet voor bedoeld gezien de felle kleurtjes en toffe printjes. Dit soort sneakers mogen best opvallen in een outfit. Ik vind het persoonlijk heel gaaf staan als je een geheel witte of geheel zwarte outfit hebt. En dat je accessoires (armbanden, oorbellen, ketting of nagellak) qua kleur weer terugkomen in de sneakers. Leuk met skinny jeans, leggings, boyfriendjeans en shorts.


Isabel Marant – sneakers van deze Franse ontwerpster zijn zéér in trek bij het modebewuste volk. Geloof het of niet, deze sneakers kosten zo’n $440 per paar en zijn niet aan te slépen! Overal staan er fashionista’s op wachtlijsten en zodra ze binnen zijn, zijn ze ook meteen weer uitverkocht. Op eBay gaan ze zelfs weg voor een luttele $700! Het model, Bekket, is een wedge sneaker. Dat wil zeggen dat er een soort verborgen hak in de sneaker zit. Het is een lekkere chunky sneaker, maar dan iets minder sportief en iets subtieler. Echt een gaaf model. Je hebt ze in het zwart, in creme, maar ook met vrolijke kleurtjes en ze staan werkelijk bij ELKE outfit. Casual, chic, sexy, stoer. Fashionbloggers lopen er letterlijk en figuurlijk mee weg.


En weet je waar ik deze mooie sneakers ook heb gespot? Ik de clip van Beyonce, Love on Top. Dus ja, zelf onder een badpak kun je deze Isabel Marant sneakers rocken. Kennelijk.

Conclusie – sneakers zijn eigenlijk met elke kledingstyle te combineren, dus ook met jouw kledingstyle. Combineer het met jurkjes, rokjes, (high waisted) shorts, leggings, skinny jeans, boyfriendjeans, joggingsbroeken (wel van die mooie, niet die wijde van Donay ofzo), harempants, etc. etc. Het is echt niet moeilijk om sneakers te combineren. Je bent heus niet meteen minder vrouwelijk met gympen, ze staan juist hartstikke fashionable en stoer, in a sexy way. Sure, I love high heels, maar ik ben ook gek op mijn sneakers. En ja, als ik heel eerlijk mag zijn; sneakers lopen toch wel 1000 x lekkerder :)

Eigenlijk, het enige waarbij ik sneakers niet mooi vind staan zijn galajurken (duh) en broeken met een uitlopende pijp (een flared model). Voor de rest vind ik sneakers echt overal onder staan! Het is maar net welk soort sneaker en of ze een geheel vormen met de outfit. Het is een beetje experimenteren soms, maar ik denk dat je al snel genoeg in de gaten hebt of de sneaker bij de rest van je outfit staat of niet. Soms is het misschien ook gewoon een kwestie van wennen. Loop je altijd op hoge hakken dan zijn sneakers wel even wat anders natuurlijk. Gewoon doen! Het staat echt niet gek, je bent het alleen niet gewend ;-)

Voor inspiratie raad ik jullie aan naar lookbook.nu te gaan. Tik rechtsbovenin de zoekbalk het woord ‘sneakers’ en je vind een overload aan outfitinspiratie met diverse soorten sneakers. Klik nog wel ergens ‘girls’ aan om de jongensoutfits ertussenuit te filteren. Good luck!Welke sneakers bevinden zich er in jouw schoenenstash? En hoe combineren jullie je sneakers? Ik zal binnenkort mijn eigen sneakers showen in een OOTD!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

152 Reacties

 1. 24 april 2023 / maandag, 24 april 2023

  Leuk artikel over hoe je sneakers kunt combineren met verschillende outfits! Wat vind jij persoonlijk de beste manier om sneakers te combineren en waarom? – Carla

 2. Lotte
  27 oktober 2012 / zaterdag, 27 oktober 2012

  Paars-roze-turqouise adidas midiru court mid & donkerblauwe vans & roze nike blazer high…
  I love sneakers! Ooit wil ik nog eens All Stars erbij…

 3. 25 oktober 2012 / donderdag, 25 oktober 2012

  Zelf heb ik vans en wedge sneakers.

 4. MR_JUMMY
  8 juli 2012 / zondag, 8 juli 2012

  3 paar Vans & Nike Airs (;

 5. Anne
  23 april 2012 / maandag, 23 april 2012

  Ik zag laatst op m’n werk (in de appie :P) iemand lopen met Isabel Marant sneakers, ik vind ze echt heeeel leuk! alleen jammer dat ze zo duur zijn ;’)

 6. Mirte
  7 april 2012 / zaterdag, 7 april 2012

  vandaag Isabel Marant sneakers besteld! Zwart! Helaas pas in juni binnen omdat het de collectie is voor de winter! Hapyyy!

 7. Jill
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  ik houu van sneakers. <'3
  ik wil heel graag vans, en ik ga ze binnekort ook kopen. hihi, xoxox.

 8. 26 maart 2012 / maandag, 26 maart 2012

  Ik heb niet zo heel veel sneakers, maar als ik ze koop of draag zijn het meestal Nike Air Max, of die van Le Goc Sportif, of andere soorten nike’s. :)

 9. Roos
  26 maart 2012 / maandag, 26 maart 2012

  Ik vind de all stars sneakers het allerleukst! Heb net een nieuw paar voor de zomer gekocht via http://www.allstarsschoenen.nl !

  Kan niet wachten tot ze arriveren :D

 10. 25 maart 2012 / zondag, 25 maart 2012

  Ik zweer bij sneakers. Ik heb ook allemaal verschillende en draag ze meestal. Dat komt omdat ik niet echt op hakken kan lopen en sneakers meer bij mij passen.

 11. 25 maart 2012 / zondag, 25 maart 2012

  Ik zweer bij mijn Jordans en Air Max! Deze week nog even witte en zwarte hoge Air Force halen voor de zomer.

 12. 22 maart 2012 / donderdag, 22 maart 2012

  ik hou echt van sneakers, ik drag elke dag mijn Adidasjes <3 Ik heb net weer nieuwe binnengekregen, witte met vleugels aan de zijkant, jeremy scott adidas wings sneakers ^__^ ze zijn echt mooi <3 het heeft ook wel wat gekost maar ze zijn het waard ^__^

 13. JoycevdB a.k.a Juf_Joyce
  22 maart 2012 / donderdag, 22 maart 2012

  Ik heb nooit sneakers aan. Eigenlijk altijd laarzen, ballerina’s of slippertjes.

 14. 21 maart 2012 / woensdag, 21 maart 2012

  Die van Pastry zijn zoo gaaf!! (eerste foto’s)
  Alleen jammer dat hun huidige collectie zo saai van kleur is.. die van de foto zijn veel gaver :) lekker fel!
  Zelf heb ik laatst een paar leuke nike’s gescoort met bloemenprint! love themmmm! had ze vandaag nog aan met een pastelroze skinny jeans

  • Serena
   Auteur
   22 maart 2012 / donderdag, 22 maart 2012

   Mee eens. Mij kunnen sneakers niet opvallend en kleurig genoeg zijn!

 15. 21 maart 2012 / woensdag, 21 maart 2012

  ik heb een nieuw paar adidassen staan die staan heel goed bij m’n zwarte adidas verst en een gewoon spijker broek i love it

 16. Celine
  21 maart 2012 / woensdag, 21 maart 2012

  JORDANS ♥_♥

 17. 21 maart 2012 / woensdag, 21 maart 2012

  Nu weten we ook in een keer dat Beyonce’s boobies echt zijn, ze bouncen! haha

 18. 21 maart 2012 / woensdag, 21 maart 2012

  Ik hou zelf heel erg van het allstar model sneakers :) Ik draag ze bijna letterlijk overal bij als ik geen zin heb in heels xD

 19. 21 maart 2012 / woensdag, 21 maart 2012

  Hihi, ik draag alleen maar sneakers, ik koop ook echt gewoon sneakers omdat k ze mooi vind :p.. Net als andere mensen met hakken zou je kunnen zeggen.
  Denk dat ik nu tussen de 15 en de 20 paar sneakers heb!

 20. Roos
  21 maart 2012 / woensdag, 21 maart 2012

  lookbook is echt mijn inspiratiebron! :)

 21. 21 maart 2012 / woensdag, 21 maart 2012

  En ik was er natuurlijk weer van overtuigd dat je Sneakers niet leuk kon combineren en er fashionable uit kon zien, maar guess what?! Het lukt dus wel!! Thanks voor de foto’s! Scheelt weer wat voetenpijn na een hele dag op hakken rond lopen!

 22. 20 maart 2012 / dinsdag, 20 maart 2012

  Ik draag heel vaak sneakers, oké, altijd! Ze lopen goddelijk, heerlijk als je bijvoorbeeld een dag daarvoor heels hebt gedragen en je schoenen draagt die gegoten zitten.. amazing feeling.

 23. Diana
  20 maart 2012 / dinsdag, 20 maart 2012

  ik heb felroze vans era haha i looooove them zitten heerlijk! normaal draag k alleen hakken

 24. Elien
  20 maart 2012 / dinsdag, 20 maart 2012

  <3 sneakers!

 25. 20 maart 2012 / dinsdag, 20 maart 2012

  Mijn kledingstijl is helemaal niet sportief, daarom doe ik er graag ballerina’s of hakken onder aan, maar ik draag zolen, en ik moet nog een paar jaar braafjes op niet te hoge hakken lopen en dichte schoenen dragen dus zegt men moeder altijd dat ik sneakers moet kopen, ze zijn plat en dicht en toch ‘in’ maar ik wil dat nooit :)

 26. Riet
  20 maart 2012 / dinsdag, 20 maart 2012

  Ik denk dat ik een van de weinige ben die sneakers echt verschrikkelijk vinden!
  All stars zijn op zich nog wel leuk als je echt iets sportiefs gaat doen of bijvoorbeeld voor te wandelen op uitstap met school oid.
  Maar voor zo, in het dagelijkse leven, vind ik het echt niet mooi. Vind er gewoon niks vrouwelijks aan! Zelfs die van Isabel Marant (waarvan ik andere kledij/schoenen wel leuk vind) zou ik nog voor geen €1000 aandoen :D

 27. 20 maart 2012 / dinsdag, 20 maart 2012

  Heh, ik wilde al zeggen dat ik die van Isabel Marant het leukst vond, totdat ik het stukje erbij las! Nee, sneakers zijn niet zo gauw iets voor mij, dan koop ik eerder slip-ons.

 28. 20 maart 2012 / dinsdag, 20 maart 2012

  Ik vind sneakers altijd erg fijn:D

 29. Cindy
  20 maart 2012 / dinsdag, 20 maart 2012

  Ben al jaren fan van de Converse Allstar, heb ze in vele kleuren, denk dat ik 10 paar heb liggen haha.
  Draag ze ook echt overal bij.
  Verder heb ik onlangs een paar Nike Air Max gekocht, zwart/witte, vind deze lastiger te combineren, maar wow wat zitten ze lekker!

 30. 20 maart 2012 / dinsdag, 20 maart 2012

  Toevallig gisteren nog een stukje over Isabel Marant’s sneakers geschreven, ik wil ze echt graag hebben! Vans vind ik ook altijd leuk staan :)

 31. Ilse
  20 maart 2012 / dinsdag, 20 maart 2012

  Ik vind sneakers bij flares juist erg leuk en eigenwijs staan. Bij mannen, dat wel! Bij bellbottoms hoor je eigenlijk platformschoenen te dragen natuurlijk, maar die platte vans lijken ook wel een breed platform te hebben, daarom staan ze er juist wel goed bij.

 32. 20 maart 2012 / dinsdag, 20 maart 2012

  Sneakers zijn leuk! Pas nog hele gave hoge rode gezien van Puma op Wehkamp maar die zijn me een beetje te duur :)

 33. 20 maart 2012 / dinsdag, 20 maart 2012

  Ik ben dunne benen dus sneakers staan mij helaas niet altijd. Echt jammer, want ik heb wel Vans en All Stars.

 34. 20 maart 2012 / dinsdag, 20 maart 2012

  Ik heb een paar W&LT sneakers in flashy kleurtjes, en een paar bruine skateschoenen. Die vans sneakers vind ik maar niks met die gigantische witte boord, ik heb liever de brede vans met lage zool. Ik draag mijn sneakers bij bootcuts of chino’s. Bij een rokje heb ik toch liever een elegantere schoen :)

 35. 20 maart 2012 / dinsdag, 20 maart 2012

  Heyy wat grappig Bianca van Dam is een oud-klasgenootje van mij. zie ik ineens hier een foto staan, leuk! Toffe outfit heeft ze ook aan!

  Ik heb zelf all stars en vans. Maar draag meestal mn all stars. Eigenlijk draag ik die 9 van de 10 dagen, ze zitten zo lekker! Wel jammer dat ze snel stuk gaan en dat de stukjes er dan vanaf vliegen;-)

 36. 20 maart 2012 / dinsdag, 20 maart 2012

  Ik krijg daat lompe voeten in met mijn maat 40, haha:D

 37. 20 maart 2012 / dinsdag, 20 maart 2012

  Ik heb zelf 2 paar vans, en ik draag ze met veel liefde!

 38. sammy
  20 maart 2012 / dinsdag, 20 maart 2012

  ik heb best veel sneakers, vans, all stars, nikes, adidas noem het maar op maar ik draag het meest mijn all stars en vans..

 39. fleur
  20 maart 2012 / dinsdag, 20 maart 2012

  Ik houd van mijn vans. ik combineer ze vaak bij een tuttig rokje, dat maakt de outfit net wat vlotter

 40. Verenaaa
  20 maart 2012 / dinsdag, 20 maart 2012

  die lichtblauwe pastries van het bovenste plaatje heb ik!!! en ik ben echt verliefd op ze.. ze zijn een beetje gaar aant worden maar kan het niet over mijn hart verkrijgen om ze weg te doen. ik gebruik ze nu maar voor gym. :D

 41. Laura
  20 maart 2012 / dinsdag, 20 maart 2012

  Ik heb leren All Stars en ik wil heel graag Vans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *