How-to: Badkamerstash opruimen

Ondanks de koude temperaturen krijg ik toch een schoonmaakdrang die ik elk voorjaar krijg. Een lenteschoonmaak! Als je me kent dan klinkt dit waarschijnlijk heel gek aangezien ik niet bepaald het schoonmaaktype ben, maar soms heb ik er echt even zin in. Lekker alles opruimen, ordenen en schoonmaken!

De laatste tijd begon ik me aardig te storen aan mijn groeiende badkamerstash. Voor de site probeer ik natuurlijk allerlei nieuwe producten uit en de berg stapelde zich maar op, waardoor ik op een gegeven moment gewoon geen overzicht meer had. Daar moest ik iets aan doen. En wel om 12u ‘s nachts, net voor het slapen gaan! Ik ben echt een nachtmens, dus vandaar.

Het leek me leuk om vast te leggen hoe ik mijn badkamerstash heb geordend. De foto’s zijn niet zo heel charmant (met flits) omdat ik dus lekker ‘s nachts aan de slag ben gegaan, maar hopelijk is dat niet heel erg.

Zoals je kunt zien heb ik al lang en breed regel 1, 8 en 9 verbroken! Oeps! πŸ˜‰

Mijn badkamerstash is echt één grote chaos. Alles staat door elkaar, er staan meerdere producten per productsoort, scheermesjes liggen open, potten zijn niet dichtgedraait (shame on me) en volgens mij liggen er ook producten die er helemaal niet horen (die niet bedoeld zijn voor onder de douche). ‘Waar moet ik beginnen?’ dacht ik.

#1 Sorteer je stash
Als ik niet weet waar ik moet beginnen dan sorteer ik alles maar gewoon. Ik legde de shampoo bij de shampoo, de haarmaskers bij de haarmaskers, de skincare bij de skincare, etc. Hieronder zien jullie mijn gesorteerde stash:

Shampoo:
Conditioner:
Haarmasker:
Skincare:
Douchegel:
Body scrub:
Spul wat helemaal niet onder de douche gebruikt dient te worden:
Ik snap echt niet waarom ik een body butter, een cleansing milk, The Microdelivery Peel en de Glycolic Foaming Cleanser bij mijn douchestash heb gelegd. De peel en de cleanser zijn producten die je eerst in moet laten trekken en vervolgens pas afspoelen, dus dat hoort bij mijn skincare stash op mijn wastafelplankje.

#2 Gooi/geef producten weg
Tja, en dan het moeilijke gedeelte: gooi oude producten weg (die over datum zijn, of gewoon ingedroogd omdat je het dopje er niet op hebt gedraaid). Zelf heb ik een leeg potje haarmasker (niet op foto) weggegooid en de NIVEA Bodylotion voor onder de douche aan Yolanda gegeven. Ik heb namelijk geen droge huid en zij wel, dus ik heb het niet per se nodig. Verder heb ik alle spullen die niet onder de douche gebruikt dienen te worden opgeborgen op andere plekken. Het zijn slechts een paar potjes, maar toch ruimt dat al lekker op!

#3 Maak een selectie
Wat moet ik met 4 verschillende soorten shampoo’s en 5 haarmaskers? Ik kan ze toch niet allemaal tegelijkertijd gebruiken. Persoonlijk houd ik ervan om producten echt op te maken, dus wat ik heb gedaan is gekeken naar de flessen/potten waar het meeste product uit was en die heb ik gekozen als onderdeel van mijn douchestash. En de rest? Lekker opbergen in een kunststof, goed afsluitbare doos. Deze van de HEMA zijn ideaal (inhoud 10L) en kosten €3,50 per stuk. Ze zijn semi-transparant zodat je goed kunt zien wat er in zit:

In de bovenste doos bewaar ik mijn lege LUSH potten en flessen en in de onderste doos heb ik alle producten bewaard die ik nog even niet kan gebruiken.

Deze dozen zet ik onderin het kastje neer. De handdoeken die er lagen heb ik netjes opgevouwen en bewaar ik nu in mijn slaapkamer, in een la. Op deze manier worden ze ook niet nat of vochtig.

#4 Maak alles schoon
Aangekoekte zeepresten, kalkaanslag en tandpasta (??) zorgen dat mijn tafeltje er niet meer zo frisjes meer uitziet. Wat ik heb gedaan is het plastic dopje weggegooid (het hoorde nergens meer bij). Ook het houten deksel voorin hoorde nergens meer bij en het houten potje achterin is ook een beetje verrot (met een kapot deksel). Ik heb ze daarom weggegooid. De zeepsamples voorin heb ik tussen mijn ondergoed gestopt. Vervolgens heb ik alles schoongemaakt en afgespoeld.

#5 Zet alles overzichtelijk neer
Scheermesjes kunnen verroesten wanneer ze nog lang nat blijven en de borstel van mijn Olay ‘Clarisonic’ (gekocht in New York) is vervormd omdat ik hem plat heb neergelegd en hij zo is opgedroogd. Scheermesjes en zoiets als een Clarisonic zijn dus producten die je beter rechtop neer kunt zetten en op kunt laten drogen. Omdat ik het liefst geen glas in mijn badkamer wil heb ik daarom twee (vrolijk gekleurde) plastic bekers gepakt waar ik ze vervolgens in heb geplaatst.

Mijn blauwe ‘puimsteen’ van The Body Shop is iets wat moet uitlekken, dus die heb ik op een zeepbakje gelegd. Verder heb ik van elke productsoort slechts één product neergezet. Met uitzondering van de haarmaskers, want die van Guhl is na één keer gebruiken op. Dan gooi ik die weg en zet ik die van Organix vooraan. Ook de Dove douchegel is bijna op, als die op is gooi ik de fles weg en zet ik de Lush Snowfairy vooraan.

Hè, ik vind het echt prettig om alles lekker overzichtelijk neer te zetten. Ik weet weer wat ik heb, alles is schoon en fris! Het maakt het douchen een stuk fijner, vind ik.

#6 Goede voornemens
Om nu te voorkomen dat mijn douchebakje er binnen een week weer zo uitziet als eerst is het belangrijk om afspraken met jezelf te maken. Zo heb ik met mezelf afgesproken om eerst producten op te maken voordat ik nieuwe producten neer ga zetten. En dit moet ik dus echt gaan VOLHOUDEN! Moet ik iets uitproberen voor de site dan zet ik die producten in een nieuwe bak (ik ga er straks weer wat bijkopen bij de HEMA). Dat wordt dan mijn review-bak.

Nog even de voor en nafoto’s hieronder. Ik schrok er zelf een beetje van, wat een verschil!

Ik hoop dat jullie het leuk en nuttig vonden om te zien hoe ik mijn douchestash heb opgeruimd en geordend. Misschien heb je er wat aan mocht je je eigen badkamer ook onder handen willen nemen. En mochten jullie nog vragen hebben over producten die jullie op de foto’s zien, vraag maar raak in de comments!

Ik ga in elk geval nog even door, want mijn wastafel, de kast naast mijn wastafel en de bovenkant van mijn droger is ook bezaaid met allerlei cosmeticaproducten.Β Ik ga het gewoon op dezelfde manier aanpakken als hierboven, dus sorteren, weggooien/weggeven, selecteren, schoonmaken, neerzetten en vooral die goede voornemens volhouden!

Krijgen jullie in het voorjaar ook altijd de kriebels om lekker op te ruimen en schoon te maken in huis?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

93 Reacties

 1. 25 januari 2014 / zaterdag, 25 januari 2014

  Handig! Wij hebben de badkamer pas verbouwd en ik ga nu een hoop bakken inslaan om spullen in op te bergen. We hebben heel erg veel mini’s van producten, van bijvoorbeeld vakanties enzo, die zet ik dan in een mand zodat ze ook echt op gaan.

 2. 22 maart 2013 / vrijdag, 22 maart 2013

  wul je een makeup stash en ook een nagellack stash maken

 3. 17 maart 2013 / zondag, 17 maart 2013

  HΓ©hΓ© dat ziet er netjes uit! Net mijn kamer helemaal opgeruimd en wat is het dan heerlijk om je even te zetten met een lekker kopje thee en te genieten van de orde πŸ˜€

 4. Jolien
  16 maart 2013 / zaterdag, 16 maart 2013

  Ik krijg er ook schoonmaak en opruimkriebels van! Ik heb ook echt te veel staan, moet er binnenkort ook eens mee bezig, geeft zo’n rustig gevoel als alles weer netjes en overzichtelijk staat πŸ™‚

 5. Rianne
  13 maart 2013 / woensdag, 13 maart 2013

  Heerlijk, eens in de zoveel tijd een grote schoonmaak! Dat voelt zo fijn en het ziet er zoveel beter uit!

  Even off-topic: Wat hoor ik nou net, gaat de Sephora verdwijnen uit Nederland?!

 6. Evelien
  13 maart 2013 / woensdag, 13 maart 2013

  Ik ruim zo vaak op en binnen no-time is het weer een zooi.
  Overal 100 shampoo’s etc.
  Ik heb nu echt maar 1 shampoo en conditioner (sls-vrije jeej!) in de douche, 2 verschillende douche producten van tbs, mn scrubbar van lush en mn lactacit in de douche.
  Een tip trouwens: lactacit is niet goed zoals we allemaal wel weten maaaaaar wel g

  • Evelien
   13 maart 2013 / woensdag, 13 maart 2013

   Scheisse die mobile site verspringt super vaak!
   Maar wel goed om je vajayjay en oksels te scheren!

 7. 13 maart 2013 / woensdag, 13 maart 2013

  zoveel producten heb ik niet eens. ik deel de badkamer met nog 3 mensen, maar iedereen heeft een la onder de wasbak voor spulletjes. mijn make-upspulletjes staan op de wasbak naast de kraan.. mijn area haha

 8. Beatrijs
  13 maart 2013 / woensdag, 13 maart 2013

  Ik moet denk ik ook maar eens een lente schoonmaak gaan doen…

 9. Laura
  12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Goed bezig!! Heb ook de regel eerst opmaken, dan pas nieuw! Mn vriend en ik hebben elk een eigen schapje in het badkamerrekje en ik moet van mezelf echt binnen die grenzen blijven haha!

 10. 12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Leuk om dit soort dingen te lezen!

 11. 12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Haha dat mag ik ook wel eens gaan doen

 12. Francine
  12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Haha ! Op een van de eerste foto’s zag ik ook twee pomp flaconnetjes met de spuitmondjes naar elkaar toe staan, waardoor het tussen alle warrigheid ne leek op twee loslopende kippen? Haha ! πŸ˜‰

  Mooi opgeruimt, een tijdje geleden heb ik mijn makeup stash opgeruimt, en ik zeggen het voelt inderdaad fijn om alles weer een beetje opgeruimt te hebben !

 13. 12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Netjes gedaan hoor! πŸ˜€

 14. 12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Haha ik ben ook echt een avond/nachtmens! Gelukkig hebben dat er meer! Heerlijk zo’n opgeruimde badkamer!!
  X

 15. 12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Ik ben stap voor stap mijn kamers aan het opruimen, ik heb namelijk al jaren meerdere ruimtes in bezit, omdat mijn zussen al heel lang uit huis zijn. Soms kom ik echt van die dingen tegen waarvan ik denk; Hoe kom ik hier nou weer aan? haha!

 16. 12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Nou, dat ziet er een stuk beter uit nu, haha! Ik heb dit zelf in mijn badkamer helemaal niet nodig, heb een kleine voorraad in mijn voorraadkast staan en in de badkamer heb ik van ieder product maar 1 πŸ™‚

 17. Annelise
  12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Haha, dit komt me heel bekend voor, zowel voor de badkamer, als mijn gewone kamer. Zo’n een keer per maand ruim ik alles op, dan slibt het weer helemaal dicht en na vier weken ruim ik het weer op. Mooi ritme toch πŸ˜‰

 18. Priscilla
  12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  haha grote schoonmaak.

  Als ik zo’n troepje in mijn badkamer heb word ik gekkk!

 19. 12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Hoop wel dat je alle plastic verpakkingen ook weggooit bij het plastic verpakkingsafval πŸ™‚ Scheelt weer in het milieu aspect (minder afval en minder grondstoffen nodig uit de natuur)!
  Just saying πŸ˜‰

  Ziet er goed en mooi uit zo. Moet ik vanavond ook maar eens doen!

  • Evelien
   13 maart 2013 / woensdag, 13 maart 2013

   Waarom denk je dat ze haar lege lush verpakkingen bewaard?

 20. 12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Wat een verandering! Die bakken maken het echt heel netjes !

 21. 12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Wat een leuk artikel.Van dit soort schrijfstukjes wordt ik gelukkig. Lekker huiselijk en persoonlijk en bovendien zien we dat jij ook maar een mens bent en lekker rommel kan maken:). Erg leuk en netjes opgelost weer al die spulletjes!

 22. 12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Bij mij staat er niks in de badkamer zelf πŸ™‚ Alles staat in een kast op de gang. Alleen mijn vriend zijn producten staan in de badkamer.

 23. Nicole
  12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Yaiks! Van die Collistar scrub kreeg ik allemaal bloedende wondjes πŸ™

 24. Chinouk
  12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Haay,

  Ik wat tips van je opgevolgd en het ziet er nu een stuk beter uit! Maar ik heb een vraagje. Wat is dat blaadje met basic training erop? Wat staat daar op?

  x

 25. Femke
  12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Heei, wat voor borstel is die witte die je daarna in een plastic beker hebt gezet? En waar gebruik je die voor? Xx

 26. 12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Ik heb ook echt veel te veel spulletjes in mijn badkamer, waardoor het telkens een zooitje wordt.

 27. Simone
  12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Yep, ik krijg ook weer ontzettend zin in een voorjaars stash opruiming! Ik ben op dit moment druk met vanalles opmaken. Het plan is om mijn stash heel erg te downsizen, zodat het straks weer in de daarvoor bestemde kastjes past, in plaats van overal en nergens in schoenendozen. ORDE!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *