Hotspot: Frozz

Toen Larissa en ik 2 jaar geleden door de wijken van Greenwich Village in New York slenterden kwamen we ineens een tentje tegen waar ze Frozen Yoghurt verkochten. Het was een warme dag, we bestelden een bekertje en we waren hooked. Waarom was zoiets lekkers als dit nog niet in Nederland te koop, vroegen we ons af. Toevallig vroeg de eigenaresse van Frozz zich hetzelfde af, alleen zij was zo goed om Frozen Yoghurt daadwerkelijk naar Nederland te halen. En, om het te verbeteren!

Sinds vorig jaar heeft Frozz zijn deuren op verschillende locaties in Amsterdam geopend. Maar, wat is Frozz nu precies? Frozz maakt zijn eigen, verse frozen yoghurt. En dat doen ze van echte Nederlandse yoghurt. Die wordt een klein beetje gezoet en bevroren. That’s it! Maar het smaakt vele malen lekkerder dan een kommetje (zure) yoghurt. Sterker nog, het smaakt gewoon als een heerlijk verfrissend ijsje. De yoghurt smaak is goed te proeven, maar je krijgt er tegelijkertijd ook een roomijs idee bij. En dat terwijl een bekertje Frozz slechts 100 calorieën telt. Nice!
Frozen yoghurt is lekker van zichzelf, maar je maakt het nóg lekkerder met toppings! Frozz onderscheidt zich van andere ijszaken door gebruik te maken van de meest verse en natuurlijke ingrediënten. Ze kopen hun fruit elke ochtend vers op de markt. In de zomer is het natuurlijk lekker om verse aardbeien, perziken,  frambozen of bosbesjes als topping te kiezen, maar Frozz beperkt zich niet persé tot de zomer. Ook in de winter is het natuurlijk hartstikke lekker én gezond!
Maar, welke toppings zijn geschikt voor de winter? Frozz nodigde een aantal bloggers uit, waaronder mijn zusjes (KittehsCupcakes.com) en ik, voor een tasting. Frozen Yoghurt met stoofpeertjes, warme kaneelappeltjes, berry compote, vijgen, granaatappels, stroopwafel, brownies, pecannoten, warme chocoladesaus of caramelsaus en ga zo maar door. Larissa en ik hebben het allemaal uitgeprobeerd en onze top 3 samengesteld.

Na wikken en wegen stelden we onze top 3 samen:

Zoals je ziet hebben we een klein beetje dezelfde smaak. Maar hee, we zijn ook zusjes natuurlijk 🙂 We hopen dat we ‘onze’ toppings zullen terugzien deze winter bij Frozz. Want meiden echt, die brownies zijn knapperig aan de buitenkant en lekker moist en mushy aan de binnenkant en dat in combinatie met die frisse yoghurtsmaak, aaaaah! Heaven.
Nu denk je waarschijnlijk: dit MOET ik ook, en snel een beetje! Dat kan. Hieronder een lijstje van de Frozz vestigingen:
– Hartenstraat 36 (De Negen Straatjes)
– Rokin 30 (Vlakbij Damplein)
– Javaplein
– Waterloopplein 13
– Schiphol Airport (plein)
– Bijenkorf Amstelveen 
Ik heb gehoord dat de eerstvolgende vestiging in Arnhem zal worden geopend en ze zijn ook bezig met een locatie in mijn stadje Utrecht. Dat is echt goed nieuws! Check in elk geval even de Frozz website (ze hebben ook Facebook en Twitter) voor meer informatie. 
En, loop het water jullie al in de mond? Wat vinden jullie van ijsjes in de winter. Moet kunnen toch? En welke toppings lijken jullie het lekkerst?

Until next time,

Serena Verbon

Volg:

8 Reacties

 1. marjolein
  19 januari 2013 / zaterdag, 19 januari 2013

  0.0 daar ga ik z.s.m. naartoe!!!

  xx

  btw Serena, jouw handschrift is echt supermooi!!!

 2. 26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Dat.. ziet er echt lek-ker uit! Zitten ze nu alleen maar in Amsterdam?

 3. lise
  7 april 2012 / zaterdag, 7 april 2012

  Lekker, alleen wel erg duur voor zo klein bakje yoghurtijs.

 4. Jolanda
  25 februari 2012 / zaterdag, 25 februari 2012

  Eind maart 2012 komt er een vestiging in het centrum van Breda, dusssssss………

 5. Li
  13 november 2011 / zondag, 13 november 2011

  Mmmm, ik heb het voor het eerst in Berlijn gegeten (niet bij frozz). Heaven!! Ik hoop dat er snel meerdere verkooppunten komen!

 6. Jasmien
  10 november 2011 / donderdag, 10 november 2011

  yaaay Utrecht is ook mij stadje : )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *