Hoe overleef je een baaldag?

We hebben het allemaal wel eens. Je wordt wakker, je kijkt uit het raam en je ziet regen. Heel veel regen. Je checkt de weer-app en de weersvoorspellingen laten je een hele week vol kou, regen en zelfs hagel zien. Met tegenzin ga jij je bed uit en start je deze baaldag. Superchagerijning zit je aan de ontbijttafel en die flauwe moppen van je vader (vriend, vriendin, broer, zus, moeder) maken het er ook niet beter op.

Hoe overleef je een baaldag?

Hieronder geef ik je 12 tips om je baaldag door te komen en om je negativiteit om te zetten tot positiviteit! Halverwege de dag weet ik zeker dat je humeur stukken beter is en aan het eind van de dag vraag je je waarschijnlijk af waarom je zo baalde toen je opstond. Alles komt goed moppies!

Hoe overleef je een baaldag?

Praat jezelf moed in

Ok, het klinkt misschien wat overdreven, maar ik denk dat het echt kan helpen om jezelf wat positieve gedachten aan te praten. Dus hop, ga het internet op en zoek die lekkere cliché quotes op. Spreek jezelf hardop toe terwijl je in de spiegel kijkt (of gebruik je inside voice) terwijl je zegt: It”s not a bad life, it”s just a bad day. What hurts you today, makes you stronger tomorrow. Life is not about waiting for the storm to pass, it”s about learning to dance in the rain. Every day may not be good, but there is something good in every day. Think positive & positive things will happen. Tjakka!

Hoe overleef je een baaldag?

Muziekje

Van vrolijke muziek kom je altijd in een leukere stemming! Ik heb hier een voor jullie, maar je kunt natuurlijk ook je eigen lijst samenstellen met liedjes die jou in een feel good mood brengen. Dus, zet een leuke lijst op en zet “em HARD! Dansen door je kamer is optioneel.

Kijk, deze Japanse man snapt het! Ik vind hem echt te grappig. Vooral respect voor zijn “running man” dancemove :)

[do action=”ytr”][/do]

Work Dat Ass

Nu ik aan het hardlopen ben kan ik spreken uit eigen ervaring, haha! Ik zie er altijd tegenop, maar na het hardlopen voel ik me wel heel trots en ja, ik denk zelfs iets vrolijker. Even rekken en strekken, hardlopen of oefeningen doen met de Nike Training Club-app of de Nike running-app (een aanrader!) is een goed begin van de dag. En een goed begin is het halve werk.

Hoe overleef je een baaldag?

Lekker Douchen

Misschien ben ik wel heel raar hoor, maar ik heb nooit echt zin om te douchen, vooral niet in de ochtend en al helemaal niet op een baaldag. In plaats van stinkend in een joggingspak op de bank te kruipen, doe ik het dan toch maar gewoon. En tijdens het douchen denk ik dan, aw yissss! Dit is toch wel lekker. Van een douche kikker je altijd van op, en al helemaal als je een verkwikkende douchegel gebruikt met citrus en muntgeuren bijvoorbeeld.

Hoe overleef je een baaldag?

Oh, hi!

Bad Hair Day

Als je ook nog eens een slechte haardag hebt check dan deze post met tips. Ik weet zeker dat je er iets aan hebt, en zo niet, dat het een lach op je gezicht tovert.

Hoe overleef je een baaldag?

Bad Makeup Day

Ook ik heb hier wel eens last van. Ineens besluiten er puistjes gezellig bij elkaar te komen ergens op mijn kin of zit mijn winged eyeliner gewoon niet zoals ik het in gedachten had. Argh! De oplossing? Net even iets meer concealer, een rode lipstick om de aandacht af te leiden, en geen eyeliner maar gewoon wat oogpotlood. Lekker wat bronzer voor een gezond kleurtje en niet vergeten te lachen. Je ziet er echt wel leuk uit vandaag, het kan altijd erger!

Hoe overleef je een baaldag?

What to wear?

Op een baaldag is het lekker om rond te lopen in je fijnste kleren. Dus trek die comfortabele broek aan met dat zachte stofje en hul jezelf in je lievelingssweater. Pimp je outfit met een mooie statementketting of grote oorbellen en trek lekker zittende schoenen aan. Ga voor comfy but chic.

Hoe overleef je een baaldag?

Feel good food

Start je dag met een lekker ontbijt. Ik word altijd chagerijning wanneer ik te lang niets heb gegeten, dus het zou zomaar kunnen dat je mood in een keer omslaat naar vrolijk met een lekker ontbijtje achter je kiezen. Verwen jezelf met een fruitsalade, een roombotercroissantje, yoghurt met hagelslag, een muffin, wentelteefjes, roerei, noem maar op. Geen tijd? Neem dan iets extra lekkers mee op het station of trakteer jezelf op iets extra lekkers in de kantine.

Hoe overleef je een baaldag?

Als je hier niet vrolijk van wordt dan weet ik het ook niet meer!

Lees wat leuks

Natuurlijk verbetert je baalbui wanneer je naar www.beautylab.nl surft (wink!), maar er zijn zat andere sites en apps die je in een betere moed kunnen krijgen. Mijn persoonlijke favorieten zijn KittehsCupcakes.nl, Buzzfeed.com en Iwastesomuchtime.com. Of je leest alle stukjes van Angel achter elkaar (klik hier), dat werkt ook als een tiet! Liever een filmpje? De YouTube kanalen van RayWilliamJohnson en Rhett & Link vind ik erg vermakelijk. En natuurlijk de filmpjes van Community Channel.

[do action=”ytr”][/do]

Schakel je hulptroepen in

Ik heb verschillende whatsappgroepjes waaronder de groep “besty”s”. Als één van ons zich een beetje down voelt dan fleuren we elkaar op met lieve woorden, cliché quotes, geinige plaatjes, we zingen liedjes in, maken een filmpje, vertellen een mop, etc. Hierdoor voel je je ook al stukken beter! Dus wees niet bang om uit te spreken dat je je “meh” voelt en vraag gewoon om hulp!

Hoe overleef je een baaldag?

Blijf positief

Gedurende de dag kunnen je gedachten afdwalen naar negatieve dingen (kijk ook vooral niet uit het raam, argh die regen!), dus het is belangrijk om je koppie erbij te houden en vooral om positief te blijven. Zonder jezelf net af, maar zoek gezelschap op bij klasgenoten en collegae. Praat met elkaar over leuke dingen (vakantie, eten, films, huisdieren zijn goede topics) of bekijk samen  grappige sites (zie hierboven) en leuke YouTube filmpjes.

Hoe overleef je een baaldag?

Treat Yo Self

Aw yiss, dat heb je verdiend na zo”n rotdag met zo”n rothumeur! Weet je wat? Verwen jezelf met een cadeautje. Koop iets leuks bij Douglas en laat het ze prachtig inpakken. Voor jezelf! Koop dat mooie stel pumps waar je al weken van droomt. Neem een pedicure, ga floaten, kortom: TREAT YO SELF!

[do action=”ytr”][/do]

Kijk een grappige show of film

Als je slechte humeur er “s avonds nog steeds is (hoe is dat mogelijk na al mijn tips?) dan is het een goed idee om een hele grappige film of serie te kijken. Hieronder mijn favorieten:

Grappige series
New Girl
Parks and Recreation
The Big Bang Theory
Friends
The Office
Happy Endings
Nick & Simon, Die Suid-Afrikaanse Droom (geef het een kans!)
Modern Family

tumblr_me8xwspFXc1rv111uo1_250tumblr_me8xwspFXc1rv111uo2_250
tumblr_me8xwspFXc1rv111uo3_500

Grappige films
Superbad
Anchorman
Hangover
Wedding Crashers
Easy A
Forgetting Sarah Marshall
Crazy Stupid Love
Bridesmaids

bridesmaids-bleached-asshole

Hierna kun je volgens mij redelijk happy, verzadigd en voldaan naar je mandje kruipen. Hoe rot je dag soms ook is, onthoud: morgen is er weer een dag! En dag met nieuwe rondes en nieuwe kansen.

Hoe overleef je een baaldag? Hoe overleven jullie een baaldag?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

72 Reacties

 1. Slachtoffer van omstandigheden
  20 juli 2017 / donderdag, 20 juli 2017

  Mijn baaldag in kort:

  Refererend aan ons telefoon gesprek, bevestig ik de afspraak die we hebben hebben gemaakt over het toesturen (pd/per brief) vn het ASS rapport. Ik heb de uitslag al met psycholoog besproken en hij zij me dat jij de administratieve gedeelte zou afhandelen. Wat m frustreerde is dat jij dat met hem na zijn vakantie wou doen, en dat schoot in verkeerde keelgat. Ik moest wel op mijn strepen staan als cliënt om mijn rechten duidelijk te maken met met trekking tot dossierinzage. Om dit toch voor elkaar te krijgen. Ik hoop dat je mijn bijbehorende emoties kan begrijpen, boven op de discussie die ik al moest voeren met d apotheek om de fout van de psychiater gecorrigeerd te krijgen. Ik zal je het recept mailen zodat je ziet wat ik bedoel. Als met al had ik een echte baaldag met overige problemen. Maar nu heb ik het weer los kunnen late en begrip gekregen. Een PVP inschakelen is nog niet nodig, maar mijn grens komt steeds dichter bij.

  Echter ik hoop vanaf nu op een serieuze en professionele afwikkeling van GGZ algemeen. Ik respecteer jouw tijd en verwacht professionaliteit. De onprofessionaliteit en niet het voldoende voorbereide afspraak van woensdag 19 juli met de psychiater geeft een deuk in het vertrouwen, als zij met een behandelplan van 2013 aankomt, terwijl ik actuele behandelplan en signaleringsplan heb.

  Iedereen maakt fouten, dat kan ik relativeren. Maar wensen die niet beantwoord (rapport) worden zetten me op scherp en helemaal als ik op mijn strepen of rechten moet staan als cliënt, voelt niet plezierig aan. (kasje naar muur gestuurd worden door apotheek en SPV/psychiater).

  Gelukkig is er internet met jouw tips ik ga die films kijken en mijn app groep inschakelen bedankt en veel liefde en positiviteit! Gr.

 2. 27 mei 2013 / maandag, 27 mei 2013

  Nick & Simon met hun Zuid-Afrikaanse droompje is inderdaad echt fan-tas-tisch!

 3. 25 mei 2013 / zaterdag, 25 mei 2013

  Leuk artikel! Fijne en handige tips!

 4. Emily
  25 mei 2013 / zaterdag, 25 mei 2013

  Dat heb ik allemaal niet verdiend, vind ik… :(

 5. 25 mei 2013 / zaterdag, 25 mei 2013

  Heb ook af en toe een baaldag, maar dan ben ik meestal ben chagrijnig. Soms is het wel een lekker om lekker sjaggie te zijn vind ik.
  O, en positief blijven?! Daar heb ik wel een leuke filmpje voor! Gisteren tijdens een bijeenkomst verslaving gezien. Echt super(het filmpje dan)! http://www.youtube.com/watch?v=qR3rK0kZFkg

 6. 25 mei 2013 / zaterdag, 25 mei 2013

  Easy A is inderdaad een leuke oppepper! En die pancakes zijn cute!

 7. daphne
  25 mei 2013 / zaterdag, 25 mei 2013

  dit heb ik echt nodig. het is mei en het is geen ijsweer en ik wordt er sjaggo van maar dit geeft weer nieuwe tips!

 8. 25 mei 2013 / zaterdag, 25 mei 2013

  Handige tips. Persoonlijke vind ik dat je ook kan genieten op momenten wanneer het koud is, hagelt of hard regent. Wanneer je aandachtig naar kijkt, dan zie je hoe mooi het wel niet kan zijn en dat het hartstikke mee valt. Ik ga zelfs naar het park als het hard regent en geniet van de momenten als mensen zich haasten in de regen, echt grappig om te zien.

 9. 25 mei 2013 / zaterdag, 25 mei 2013

  Haha, die foto van Tyra Banks -althans ik vermoed dat zij het is- maakt me spontaan aan het lachen :D Wie draagt no z’n make-up :D

 10. Annika
  25 mei 2013 / zaterdag, 25 mei 2013

  Ik baal eigenlijk het meeste als het niet regent, maar de zon juist schijnt en ik binnen moet zitten… Heb je daar ook tips voor? :D

 11. Gauri
  25 mei 2013 / zaterdag, 25 mei 2013

  Op zulke dagen helpt bij mij alleen vechten (a la Fight Club, niet bekvechten) en seks (agressieve, niks teders, bah). Angry sex dus. Alleen daarna kan ik ontspannen en mijn woede laten varen. Achteraf nog even een massage en ik ben helemaal in mijn nopjes. Voor even dan.

 12. Evelien
  25 mei 2013 / zaterdag, 25 mei 2013

  Volvreten en met de kat op schoot tot in den treuren toe niets doen op de macbook haha

 13. 25 mei 2013 / zaterdag, 25 mei 2013

  Bij mij helpen grappige filmpjes of verhalen altijd wel, of een goed gesprek met mijn moeder en beste vriend, die kunnen mij zo aan het lachen maken hahah

 14. 25 mei 2013 / zaterdag, 25 mei 2013

  How i met you mother is ook echt een hilarische serie die altijd weer een lach op mijn smoeltje tovert ;)

 15. Iris
  24 mei 2013 / vrijdag, 24 mei 2013

  Dit heb ik vandaag zo hard nodig alles gaat mis vandaag -.- eerst al een paar dingen op school daarna in de trein een 3uur durende trein reis kom ik erachter geen drinken te hebben en geen klein geld om in overstap snel fles drinken uit automaat te halen. Net voor de overstap hoor ik dat mijn volgende trein niet verder kan rijden waardoor ik 2uur vertraging heb door dit allemaal ben ik mijn moeder aant bellen dat ik laat thuis ben ik loop de trein uit en vergeet mijn rugzak omdat deze onder de stoel moest leggen door drukte jep met laptop, al mijn make up, krultang serieus fml

 16. 24 mei 2013 / vrijdag, 24 mei 2013

  goed artikel! ik probeer altijd om het negatieve om te zetten in het positieve, niet altijd even makkelijk ;) maar oefening baart kunst
  quotes kunnen ook erg helpen inderdaad. ik had tijdens mij stage voor elke week 2 quotes in mijn agenda gezet. ging t even wat minder, dan keek ik las ik deze quotes, en het hielp echt! even wat positieve energie :)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *