H&M lanceert Conscious Beauty Collectie + reviews

Goed nieuws voor de bewuste beautyliefhebbers! Na de succesvolle lancering van de H&M Conscious kledinglijnen vond Hennes & Mauritz het ook de hoogste tijd om een Conscious Beauty Collectie te lanceren, een nieuwe lijn bestaande uit maar liefst 30 biologische en duurzamere beautyproducten voor hair- en body. Denk aan producten als lippenbalsem, shampoo, aluminiumvrije deodorant, handcrème en gezichtsmaskers. De gehele collectie is dierproefvrij, organic gecertificeerd en heeft een ecocert stamp of approval.

H&M conscious beauty collection_ - 5Maar wat houdt dat eigenlijk in, ecocert? Ecocert is een internationaal erkende onafhankelijke instantie die normen stelt en certificering geeft aan biologische en natuurlijke producten. Wanneer een product een ecocert keurmerk ontvangt houdt dit in dat dit product voldoet aan de hoogste norm: ze bestaan voor tenminste 95% uit natuurlijke ingrediënten (inclusief water) en minstens 10% van de totale ingrediënten is verkregen via biologische teelt.

H&M conscious beauty collection_ - 4Van H&M ontving ik vier mooie producten die ik de afgelopen dagen voor jullie heb getest en waarmee ik jullie graag kennis wil laten maken! Ik ben allereerst mega enthousiast over deze nieuwe beautylijn. Het is altijd fijn als er meer keuze is op het gebied van beauty, maar wat ik vooral zeer positief vind is dat er de laatste tijd meer groene beautymerken of -producten opduiken en dat men ook steeds bewuster wordt van wat ze eigenlijk op hun lichaam smeren. Deze lijn is daarnaast ‘gewoon’ bij de H&M te koop, dus er is ook gemakkelijk aan te komen.

De verpakkingen zien er erg mooi uit; niet super fancy en luxueus, maar juist strak en modern met een vleugje nostalgie. Groen en chique tegelijkertijd. De aluminium tube handcrème bijvoorbeeld vind ik een beetje ouderwets (maar des te leuker in vergelijking met een plastic tube!) en ook het aluminium potje met gezichtsmasker ziet er schattig uit en doet me denken aan iets wat ze ook op Etsy zouden kunnen verkopen. De etiketten zijn gewoon strak en rechttoe rechtaan. Clean en natuurlijk, ik houd er wel van!

Sweet Lemon Hand Wash

H&M conscious beauty collection_ - 8Dan gaan we nu door naar de producten! Allereerst de Sweet Lemon Hand Wash. Deze bevindt zich in een hele donkergroene pompflacon van 250 ml. Het pompflaconnetje is handig in gebruik en je zou hem kunnen neerzetten in je keuken, de badkamer of in je toilet.

Ingrediëntenlijst;
H&M conscious beauty collection_ - 9 H&M conscious beauty collection_ - 10Deze zeep is SLS- en SLES-vrij, maar bevat in plaats daar van mildere reinigers. Het schuimt mild, maar goed, en je kunt het prima verdelen over je handen. Het bevat redelijk wat aloe vera sap en glycerine, wat heerlijk hydraterend is voor je huid. Je huid voelt dan ook zeker niet droog aan na het wassen, maar juist lekker zacht. Ook geuren je handen nog lichtjes na.

H&M conscious beauty collection_ - 16De geur is een mix van granaatappel extract, etherische lavendel- en citroen olie en parfum. Ik vind vooral de lavendel goed waarneembaar, maar toch ruik je na een tijdje ook het frisse van de citroen erg goed. Het is een lekkere ‘groene’ en natuurlijke geur. Het is “maar” handzeep, maar toch vind ik hem erg prettig in gebruik en zeker als je je handen wat vaker wast op een dag, is dit fijn spul die je handen niet al te veel zal uitdrogen. Bovendien is dit een hele makkelijke manier om wat meer groene producten in je dagelijks leven te integreren!

Sweet Lemon Hand Cream

H&M conscious beauty collection_ - 6Ik weet dat sommige mensen verslaafd zijn aan handcrème, of nou ja, een ding hebben voor handcrème. Ik ben niet zo’n persoon. Vroeger toen ik nog op het laboratorium werkte en regelmatig mijn handen waste, of er per ongeluk pure alcohol of aceton overheen goot, was handcrème echt mijn lifesaver! Maar nu ik voornamelijk veel tijd doorbreng achter mijn laptop heb ik het niet zo hard meer nodig. Toch heb ik net weer eventjes mijn handen ingesmeerd en ik moet toegeven, het is eigenlijk wel lekker! En mijn handen knappen er ook echt van op. Ik denk dat ik er maar een routine van moet maken, want op deze manier kan ik meteen mijn nagelriemen inmasseren, en mijn nagelriemen hebben die hydratatie overigens wel écht nodig!

H&M conscious beauty collection_ - 7Weet je wat ik vervelend vind? Van die handcrèmes die nog minutenlang vettig blijven. Deze heeft als groot voordeel dat ‘ie dat dus niet doet. Ik denk dat het binnen de minuut geheel is ingetrokken. Deze handcrème laat mijn handen zacht, glad en gehydrateerd achter, maar dat vettige gevoel is weg. Ik kan vrijwel meteen weer typen na het insmeren, ideaal. Door deze eigenschap is deze handcrème ook perfect voor het insmeren van je voeten (en ook die kunnen de laatste tijd wat extra’s gebruiken).

Ingrediëntenlijst;
H&M conscious beauty collection_ - 11Deze Sweet Lemon Hand Cream zit in een tube van 75 ml en bevat shea butter, exotische illipe butter (dit lijkt op cacaoboter), maar ook jojoba olie, abrikoospit olie, granaatappelpit olie, bijenwas (deze handcrème is dus niet vegan), glycerine en aloe vera sap. Het is echt een hele prettige, comfortabele en snel intrekkende handcrème met een natuurlijke, frisse en aardse geur. Het bevat dezelfde geur als de Sweet Lemon Hand Wash, dus citrusachtig en lavendelachtig. De verpakking vind ik superleuk zo in die aluminium tube, en bovendien kun je zo goed het laatste restje eruit knijpen! Een handig formaatje die je gemakkelijk mee kunt nemen in je tas.

Conditioning Face Mask

H&M conscious beauty collection_ - 14Ik ben dol op maskertjes dus ik stond te trappelen om deze Conditioning Face Mask te testen. Ik heb de voorkeur voor kleimaskers, maar in dit masker zit (helaas voor mij) geen klei. Het is in plaats daarvan een zacht masker (hij droogt dus niet hard op) dat je gezicht een hydratatieboost belooft. Ik was benieuwd!

H&M conscious beauty collection_ - 15Het potje is erg klein. Zo klein dat ik dacht, gaat dit niet snel op? Maar er zit 50 ml masker in en het masker is zeer zuinig in gebruik. Ik denk dat je er 8 tot 10 maskers uithaalt in totaal.

H&M conscious beauty collection_ - 17De textuur is echt TO DIE FOR! Zo heerlijk licht en luchtig, het voelt bijna aan als geklopte slagroom, of een soort mousse. Heerlijk! Het verdeelt gemakkelijk en zuinig over je gezicht.

Ingrediëntenlijst;
H&M conscious beauty collection_ - 12Het masker bevat hydraterende ingrediënten zoals sheabutter, jojoba olie en aloe vera sap en de geur is lekker natuurlijk en aards. Wat kruidiger en ‘groener’ dan de Sweet Lemon lijn, vond ik. Dit masker bevat overigens ook bijenwas en is dus niet vegan.

H&M conscious beauty collection_ - 2Het masker breng je als een crème aan op een gereinigd gezicht. Na zo’n 2-10 minuten kun je het masker er met lauwarm water afspoelen en dan je gezicht droogdeppen.

H&M conscious beauty collection_ - 3Het resultaat is een ‘plump’ en gehydrateerd gezicht! Maar, ik moet toegeven dat mijn huid van nature niet droog is en ik niet zo heel veel verschil zag met daarvoor. Ik vraag me af of je niet beter elke dag een heel hydraterend serum onder je dag- en nachtcrème kunt gebruiken in plaats van je gezicht boosten met dit masker? De textuur is echt heerlijk, maar ik zou persoonlijk sneller naar een dagelijkse verzorging grijpen in plaats van een masker. Hier ben ik dus niet zo kapot van.

Vanilla Lip Balm

H&M conscious beauty collection_ - 18En last but not least, de lippenbalsem! Die zit ook al verpakt in een leuk, klein ouderwets tubetje! Cute! Er zijn drie varianten; raspberry, lemon en vanilla en ik heb vanilla. EN HOLY MOLY wat ruikt dit zalig!

H&M conscious beauty collection_ - 19Snoepen jullie ook wel eens van het beslag als je een cake gaat bakken? Nou, daar ruikt dit dus naar. Deze lippenbalsem heeft de geur van puur cakebeslag jongens en meisjes, and I love it. Soms zijn vanillegeuren heel synthetisch en mierzoet, maar deze is echt heeeeeeerlijk zacht en subtiel en bevat de geur van koekjes-cake-beslag. Alleen daarom al zou je dit producten even moeten checken, hahaha!

Ingrediëntenlijst;
H&M conscious beauty collection_ - 20Deze lippenbalsem bevat castor olie, jojoba olie en sheabutter, maar ook bijenwas (het is dus niet vegan). De formule is echt heerlijk hydraterend, je lippen glijden lekker over elkaar heen zonder te plakken, en het voelt gewoon zalig en comfortabel aan.

H&M conscious beauty collection_ - 21Je hebt echt een ieniemienie beetje nodig van deze balsem, want hij smeert supergoed uit en is zeer zuinig in gebruik. De kleur is een beetje nude-zachtbruin-achtig, wat je niet echt terugziet op de lippen.

H&M conscious beauty collection_ - 1Het geeft de lippen juist een iets frissere, zachtere tint (je krijgt er dus geen bruine lippen van!). Ik vind deze lippenbalsem superlekker ruiken, het voelt lekker, en de kleine tube is schattig en handig om mee te nemen. Ik ben fan!

H&M conscious beauty collection_ - 5Prijzen;
Sweet Lemon Hand Wash/250ml €6,99
Sweet Lemon Hand Cream/75ml €6,99
Sweet Lemon Hand Wash + Hand Cream set €12,99
Conditioning Face Mask/50ml €6,99
Vanilla Lip Balm/7.5g  €6,99

De nieuwe H&M Conscious Beauty producten zijn niet zo voordelig als wat we gewend zijn van H&M, de prijzen liggen gemiddeld iets hoger. Maar dan heb je wel heerlijke, ecocert producten waarmee je de wereld een klein beetje groener maakt, en daar valt ook weer wat voor te zeggen. Ik vind de producten zeker een aanwinst voor de beautyindustrie en ik kan jullie zeker aanraden om de producten eens in het echt te bekijken, voelen en te ruiken! De nieuwe Conscious Beauty producten zijn overigens ook al verkrijgbaar in de H&M webshop.

Wat vinden jullie van de nieuwe Conscious Beauty Collectie van H&M? Is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

43 Reacties

 1. 24 maart 2016 / donderdag, 24 maart 2016

  Ik wil deze graag probeer! Dank je voor het info over hun nieuwe lijn!
  xx

 2. Jessica
  20 maart 2016 / zondag, 20 maart 2016

  Vind de prijzen inderdaad wat hoog voor de H&M maar voor ‘groene’ producten/kleding geef ik graag wat meer uit. Je heb me nieuwsgierig gemaakt naar de rest!

 3. Varenka W
  19 maart 2016 / zaterdag, 19 maart 2016

  Ik vind keuze hebben belangrijker dan de prijs
  In sommige gevallen begrijp ik dat ik er wat meer voor neer moet tellen, soms denk ik dat het alleen marketing is, de klant die goed wilt doen betaald toch wel ……
  Door veel keuze’s aan te bieden kan iedereen zelf bepalen hoeveel ze betaald, en in hoeverre ze daarin meegaat en als ze dat wilt doen, ook wanneer zij daar geld of behoefte aan heeft.
  Alle kleine beetjes helpen vind ik.
  Als je 1X per week minder vlees eet, 1goed doel steunt en af en toe stil staat bij een fair trade of ander product waar je de mensen/dieren of aarde helplt, ben je al beter bezig dan niks doen….

 4. 18 maart 2016 / vrijdag, 18 maart 2016

  Wat een gave verpakkingen! Ik ben erg benieuwd, ga in de winkel wel echt even snuffelen aan de lippenbalsem.

 5. 18 maart 2016 / vrijdag, 18 maart 2016

  De lijn blijft nog altijd wle betaalbaar vind ik. Om de een of andere reden spreekt H&M beauty me nooit echt aan, maar deze producten zien er wel aantrekkelijk uit.

 6. 17 maart 2016 / donderdag, 17 maart 2016

  Nou die lippenbalsem zeker. Ik ben gek op cakebeslag en zit er altijd stiekem van te snoepen. Ik gebruik voor mijn handen altijd vaseline cetamacrogol creme. Die is wel een beetje vettig, maar het helpt zo goed voor mijn droge handen dat ik het toch bij dit product houd.

 7. Julie Tina
  17 maart 2016 / donderdag, 17 maart 2016

  Fijn om een review te lezen van deze H&M lijn! Je hebt me alleszins nieuwsgierig gemaakt naar de handcrème en lippenbalsem, die ga ik zeker es besnuffelen in de winkel.

 8. 17 maart 2016 / donderdag, 17 maart 2016

  Wat fijn dat H&M nu ook zo’n lijn heeft! Ben heel benieuwd naar die hand crème, lijkt mij echt ideaal voor mijn droge handen!

 9. Maaike
  17 maart 2016 / donderdag, 17 maart 2016

  Wow wat een mooie foto’s maak je de laatste tijd!

 10. Nora
  17 maart 2016 / donderdag, 17 maart 2016

  Ik vind de producten er erg mooi uitzien! Ik ben ervan overtuigd dat het momenteel voornamelijk een hype is, dat alles zo natuurlijk mogelijk moet, en ik ben persoonlijk allesbehalve bang voor SLES, siliconen & co., maar ik vind het wél ontzettend leuk dat ook binnen de populaire en betaalbare merken het aanbod aan cosmetica groeit en gevarieerder wordt!

 11. Nele Van den Bogaert
  17 maart 2016 / donderdag, 17 maart 2016

  Wat een mooie lijn, echt een top idee van H&M.

 12. Lisanne
  17 maart 2016 / donderdag, 17 maart 2016

  Kijk hier wordt ik dus blij van.
  Mooie producten en ook nog ecocert en gewoon bij de h&m. Hoop dat ze snel in alle winkels te krijgen zijn. Wil ze zeker eens bekijken.
  Goed artikel weer serena 🙂

 13. 17 maart 2016 / donderdag, 17 maart 2016

  Wat heb je prachtige fotos gemaakt! Ik ben echt dol op vanille en lemon dus ik ben heel enthousiast. De Sweet Lemon Hand Cream lijkt me dan ook heerlijk. De lipbalm twijfel ik over, het ziet er uit als lipgloss of ligt dat aan de foto? ik ben echt niet van dat plakkerige haha. Maar wat goed van H&M dat ze met deze producten op de markt komen.

  • Serena
   Auteur
   18 maart 2016 / vrijdag, 18 maart 2016

   hi Mieke,
   de lip balm is wel iets vloeibaarder dan uit een stick inderdaad, maar voelt gewoon lekker balsemachtig aan op de lippen! Het is niet plakkerig.

 14. Daphne
  17 maart 2016 / donderdag, 17 maart 2016

  Ik ga sowieso die zeep halen, mijn handen kunnen echt niet tegen normale handzeep. Hoewel de rest er eigenlijk ook wel lekker uit ziet 🙂 Overigens fijn voor de vegans onder ons dat je aangeeft dat het niet vegan is. Val zelf niet onder die groep maar kan me voorstellen dat het label enigszins misleidend kan zijn wat dat betreft. Bedankt voor je artikel!

 15. 17 maart 2016 / donderdag, 17 maart 2016

  Ziet er goed uit! Fijn van h&m dat ze steeds milieubewuster worden en zo ook hun klanten stimuleren. Het enigste wat ik wel jammer vind is dat de beautylijn niet in elk filiaal wordt verkocht:( misschien handig om er een lijstje in te zetten met filialen waar het te koop is? Mocht je dit weten natuurlijk.

  • Serena
   Auteur
   18 maart 2016 / vrijdag, 18 maart 2016

   hi Joyce,
   dat weet ik dus helaas niet, maar ik zal even kijken of ik het kan opvragen!

 16. Rian
  17 maart 2016 / donderdag, 17 maart 2016

  Ik ben echt heel benieuwd naar de lippenbalsem!!!
  Vanille geur = ♡♡♡♡

 17. 17 maart 2016 / donderdag, 17 maart 2016

  Ah wat goed dat h&m dit doet! Ik snap wel dat deze lijn iets duurder is maar dat heb ik er wel voor over. De handcreme en de lippenbalsem lijken mij fijn. Vooral de lippenbalsem wil ik eens ruiken.

 18. 17 maart 2016 / donderdag, 17 maart 2016

  Oeh sucker voor de verpakking!! Mooie producten en vind de prijzen op zich ook nog wel meevallen.

 19. 17 maart 2016 / donderdag, 17 maart 2016

  Super fijn dat H&M deze keuze heeft gemaakt. Ik vind het niet erg om iets meer te betalen als het ecocert en betere ingrediënten zijn. Ik ben heel erg benieuwd. Ik denk dat ik de lippenbalsem ga proberen.

 20. 17 maart 2016 / donderdag, 17 maart 2016

  Die lip balm wil ik wel proberen! En wat een leuke cleane verpakkingen!

 21. 17 maart 2016 / donderdag, 17 maart 2016

  Als de geuren lekker zijn dan wil ik hier wel wat van proberen. Al spreken lemon en vanille me niet direct aan. Ik hoop dat er nog wat andere geuren zijn.

 22. 17 maart 2016 / donderdag, 17 maart 2016

  Wat een mooie lijn! Ik ga zeker eens kijken naar de producten!

 23. 17 maart 2016 / donderdag, 17 maart 2016

  De producten zien er heel mooi uit! Vooral de lippenbalsem heeft me heel benieuwd gemaakt!

 24. 17 maart 2016 / donderdag, 17 maart 2016

  De verpakkingen zien er in elk geval wel heel mooi uit ! Benieuwd als ze bij ons in de HM verkrijgbaar zullen zijn.

 25. 17 maart 2016 / donderdag, 17 maart 2016

  De lippenbalsem lijkt me heerlijk!

 26. 17 maart 2016 / donderdag, 17 maart 2016

  oeh, de lippenbalsem klinkt heel goed!
  x

 27. 17 maart 2016 / donderdag, 17 maart 2016

  Super fijn dat een groot bedrijf als H&M investeert in een lijn met ecocert en betere ingrediënten. Veel van de producten zijn zelfs geschikt voor veganisten. Het is een mooie collectie en daar mag best wel wat meer voor betaald worden inderdaad. (al is het nog steeds redelijk goedkoop)

 28. Syl
  17 maart 2016 / donderdag, 17 maart 2016

  Ik wilde een paar weken geleden deze handzeep meenemen, maar ik vond de prijs echt te hoog. 7 euro voor handzeep…

 29. 17 maart 2016 / donderdag, 17 maart 2016

  Wat een mooie collectie! Toen ik naar de plaatjes keek had ik eerst het idee dat het een lijn was voor &Other Stories. Ben heel erg benieuwd naar de Conditioning Face Mask, je beschrijving klinkt echt heel fijn.

 30. 17 maart 2016 / donderdag, 17 maart 2016

  Ik vind het nog steeds goed te betalen, ook al liggen de prijzen ietsjes hoger. Ik denk dat deze producten goed bij me passen en dat ik ze heerlijk vind. Ik ga zeker eens proberen!

 31. 17 maart 2016 / donderdag, 17 maart 2016

  Oooh wat fijn! Zeker het proberen waard, goed dat ze dit hebben uitgebracht (en natuurlijk vooral super leuk, haha!)

 32. 17 maart 2016 / donderdag, 17 maart 2016

  Ik ben benieuwd naar de producten. Ik zou daar best wat meer voor willen betalen, mits de producten ook fijn werken natuurlijk!

 33. 17 maart 2016 / donderdag, 17 maart 2016

  De verpakking alleen al is super leuk! Ik heb altijd mijn twijfels als kledingwinkels make-up of verzorgingsproducten uitbrengen, maar dit lijkt mij oprecht goed!

 34. 17 maart 2016 / donderdag, 17 maart 2016

  Ah, DEZE PRODUCTEN, zó tof! Ten eerste is de verpakking echt helemaal mijn ding, en als ik jou zo hoor over hun werking word ik daar heel blij van 🙂 Als ik binnenkort bij de H&M ben ga ik eens even een kijkje nemen, als is het maar om gewoon even van hun verpakking te kunnen genieten! 🙂

 35. 17 maart 2016 / donderdag, 17 maart 2016

  Ah ja het is zeker iets voor mij!! Nu ben ik heel benieuwd geworden naar de producten in het echt! Ik ga gauw eens kijken om het zelf te proberen. De lippenbalsem lijkt mij heerlijk!

 36. 17 maart 2016 / donderdag, 17 maart 2016

  Ik ben nu heel benieuwd geworden naar de producten. Ze lijken me allemaal erg fijn!

 37. 17 maart 2016 / donderdag, 17 maart 2016

  Wat goed dat H&M de conscious lijn ook doortrekt naar huidverzorging. De vormgeving is heel mooi clean, ik ga zeker eens een kijkje nemen.

 38. 17 maart 2016 / donderdag, 17 maart 2016

  De H&M begint steeds meer make-up en verzorgins producten te verkopen. Dat vind ik helemaal niet erg want als ze zo door gaan stap ik over naar H&M producten. Deze lijn lijkt me super fijn.
  Liefs,
  Elles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *