HEMA Soft Matt Lipbalm | 4 nieuwe kleuren

Eén van mijn eerste make-up producten was het welbekende torentje van de HEMA – destijds Miss Helen genaamd – in de kleuren lichtblauw, donkerblauw en zilver. Het was een soort creamy eyeshadow dat al creasde als je er naar keek, maar man, wat was ik hier blij mee. Ik smeerde de zilveren variant op mijn oogleden, bracht wat getinte lippenbalsem aan and called it a day. Dat waren nog eens tijden.

Tegenwoordig duurt mijn make-up routine iets langer, is mijn stash iets uitgebreider en komen er allerlei technieken bij kijken zoals shapen en stroben en moet alles vooral heel erg on fleek zijn. Toch heeft HEMA nog altijd een warm plekje in mijn hart als het op make-up aankomt, het is gewoon zo heerlijk nostalgisch!

HEMA Soft Matt Lip Balms nieuwe kleuren - 11De razend populaire Soft Matt Lipbalms bevinden zich al een tijdje in hun assortiment en volgens mij zijn ze in de tussentijd uitgegroeid tot de absolute bestsellers. En HEMA weet dat maar al te goed, dus hebben ze maar liefst 4 nieuwe trendkleuren toegevoegd.

HEMA Soft Matt Lip Balms nieuwe kleuren - 9De Soft Matt Lipbalms zien eruit zoals de Chubby Sticks van Clinique, het zijn gewoon van die lekkere grote chunky lippotloden. Je hoeft ze niet te slijpen, want door onderaan te draaien duw je het potlood omhoog. Ze ruiken lekker zoet en fruitig, maar het is niet te overheersend of te chemisch. Gewoon een lekker subtiel zoet geurtje die je eigenlijk alleen ruikt tijdens het aanbrengen. Aan de kleur van de dop en de onderkant kun je zien om welke kleur Soft Matt lipbalm het gaat.

Wat me meteen opvalt is de zachte, romige textuur. Het potlood glijdt heerlijk soepel over je lippen heen. Het is een comfortabele, balsemachtige, hydraterende formule. De pigmentatie is supergoed en bijwerken is pas nodig na een paar (niet al te vettige) hapjes en drankjes. Voor een getinte lippenbalsem (want dat is het eigenlijk) blijft dit nog aardig goed zitten!

HEMA Soft Matt Lip Balms nieuwe kleuren - 16Het enige vreemde is dat er heel groot MATT op deze potloden staat, maar dat de finish helemaal niet mat is. Hij is niet eens semi-mat te noemen. Ik vind de finish namelijk sterk vergelijkbaar met die van een satin lipstick. Dat geeft niet, maar het is vreemd dat het wel zo gepromoot wordt, dat kan best misleidend zijn. Houd hier dus rekening mee en verwacht geen matte finish.

De nieuwe kleuren hebben net als de andere kleuren geen naam, maar wél een nummer. Heel saai, maar het is nu eenmaal niet anders bij HEMA. De nieuwe kleuren zijn 12, 13, 14 en 15.

12 – NUDE

HEMA Soft Matt Lip Balms nieuwe kleuren - 12 Nummer 12 is een beige nudekleur, die voor mijn getinte huid toch wel een tikkie aan de lichte kant is. De één zou zeggen ‘het kan nét’ en de ander zou het misschien te licht vinden. Oordeel zelf!

HEMA Soft Matt Lip Balms nieuwe kleuren - 5 Ik vind dit op zichzelf staand een hele mooie nudekleur, niet te koel en te roze, gewoon lekker beige en natuurlijk. De dekking is in elk geval super. Ik heb van mezelf vrij donkere lippen en deze stick dekt er met gemak overheen.

HEMA Soft Matt Lip Balms nieuwe kleuren - 6Als je helemaal into nude lips bent, dan denk ik dat je dit wel mooi vind staan. Zelf vind ik de kleur iets te veel een concealer-vibe afgeven. Ik vind hem persoonlijk dus net een tikkeltje te licht. Desondanks vind ik deze nudekleur wel erg mooi omdat hij geen koele, maar een neutraal-tot-warme ondertoon heeft. Deze nudekleur is daarom – denk ik – erg mooi bij mensen met een gele/warme ondertoon.

13 – ROODBRUIN

HEMA Soft Matt Lip Balms nieuwe kleuren - 13 Kleur nummer 13 is wat ik noem baksteenrood, maar dan wat zachter en neutraler. Het is een koraalkleurtje die wat donkerder is gemaakt met een vleugje bruin, maar toch ook een vleugje rood bevat.

HEMA Soft Matt Lip Balms nieuwe kleuren - 3 Het is een hele bescheiden, elegante kleur. Maar, omdat hij wat donkerder is, staat hij niet per se heel fris. Het is eerder een wat serieuzere kleur die je iets ouder doet lijken en die je een chique uitstraling geeft. De dekking is perfect en de formule is lekker romig en hydraterend.

HEMA Soft Matt Lip Balms nieuwe kleuren - 4 Wat een mooie, elegante en chique kleur. De foto doet deze kleur geen eer aan, in het echt staat hij namelijk mooier en sprankelender. Ik voel me echt een dametje met deze kleur! Het is een hele neutrale kleur, maar toch wat meer aanwezig in vergelijking met een nudekleurtje, en tegelijkertijd niet zo schreeuwerig. Een bescheiden kleurtje die erg mooi flatteert!

14 – MLBB

HEMA Soft Matt Lip Balms nieuwe kleuren - 14 MLBB staat voor My Lips But Better, oftewel een kleurtje die je doet denken aan je eigen lipkleur, maar dan nét even iets mooier en frisser. En dat is kleur nummer 14 voor mij!

HEMA Soft Matt Lip Balms nieuwe kleuren - 1Deze kleur lijkt op mijn eigen lipkleur, maar dan is het net even wat lichter, frisser, iets meer koraalroze en gewoon heel erg mooi en natuurlijk. Het is echt zo’n perfect kleurtje dat je elke dag kan dragen en kunt combineren bij elke kledingstyle of eyelook.

HEMA Soft Matt Lip Balms nieuwe kleuren - 2Ken je dat gevoel, dat je in de spiegel kijkt en denkt ‘WOW!’. Nou dat had ik dus toen ik deze kleur op mijn lippen aanbracht. Ik vind hem echt ZO mooi! Het past perfect bij mijn huidtint en de warmte van mijn huid. Echt, I LOVE IT! Het staat zo lekker fris en naturel! Van alle 4 de nieuwe kleuren is deze mijn lievelings. Deze houd ik absoluut in mijn everyday make-up stash!

15 – MAGENTA

HEMA Soft Matt Lip Balms nieuwe kleuren - 15 Deze felle rakker is ook erg mooi! De kleur is het beste te omschrijven als een wat lichtere, fellere fuchsiakleur met een flinke teug paars. Oftewel: magenta. Lekker fruitig, kleurrijk, knallend en opvallend! Je lippen mogen gezien worden met kleur nummer 15.

HEMA Soft Matt Lip Balms nieuwe kleuren - 7Ik ben dol op berrykleuren, maar deze kleur is anders. Hij is lichter, feller en knallender. En hij is paars. Véél paarser dan de meeste berrykleuren. Zo paars kom je ze eigenlijk niet vaak tegen. En zeker niet zo voordelig. Ergens neigt de kleur ook heel erg naar zuurstokroze. Maar de paarse ondertoon (het is zo paars dat er misschien niet eens sprake is van een ondertoon trouwens) is goed aanwezig.

HEMA Soft Matt Lip Balms nieuwe kleuren - 8 Ook voor de niet-paarslovers zoals ik is dit een prachtige kleur. Hij staat lekker opvallend, en laat mijn gezicht echt spreken. En toch is hij niet té licht en te fel, waardoor hij gewoon mooi en chique overkomt. Ik vind dit een hele mooie, aparte en flatterende paarstint. Dit is zeker een kleurtje dat ik vaker ga dragen!

HEMA Matt Lip Balm nieuwHierboven nog even de swatches naast elkaar. De pigmentatie is erg mooi, lekker intens. Met twee keer heen en weer heb je een goede, dekkende laag over je lippen. De textuur is vooral heerlijk zacht en romig en het laat de lippen zacht en gehydrateerd aanvoelen. En ook de houdbaarheid is goed, na een paar hapjes en drankjes moet je wel bijwerken, maar voor een lipbalm blijft dit beduidend goed zitten!

HEMA Matt Lip Balm swatchesIk ben echt super te spreken over deze nieuwe kleuren en vooral kleur 14 (de MLBB kleur) vind ik een waar budget pareltje!

HEMA Soft Matt Lip Balms nieuwe kleuren - 10Makkelijk in gebruik, goed gepigmenteerd, heerlijke hydraterende textuur, prachtige nieuwe kleuren en een goede houdbaarheid op de lippen. Enig minpuntje is de niet-matte finish (terwijl dat wel op de verpakking staat) maar dat neem ik voor lief. Dit zijn echt van die gemakkelijke potloden die je even snel in je handtas smijt of in je zak steekt, en die je zonder spiegeltje kunt bijwerken. IDEAAL, I tell you! En de prijs? Daar hoef je het ook niet voor te laten, namelijk €3,50 per stuk.

Wat vinden jullie van deze nieuwe HEMA Soft Matt lipbalm kleuren, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

80 Reacties

 1. 4 april 2016 / maandag, 4 april 2016

  Mooie review weer! Je foto’s zijn heel mooi en alles is heel goed uitgelegd! Super

 2. Jessie
  23 maart 2016 / woensdag, 23 maart 2016

  Hoi,
  Ik heb zojuist nr 14 en 13 gekocht, maar nr 14 lijkt een stuk bruiner en donkerder……
  Zat nr 14 ook in de oude collectie???
  Bewaar hem voor het najaar!

 3. Roos
  16 maart 2016 / woensdag, 16 maart 2016

  Hey Serena,
  Ik was net in de Hema om de MLBB kleur aan te Schaffen nav jou artikel en zag dat je nr 13 en 14 hebt omgedraaid in je artikel. 13 is de MLBB kleur en 14 de baksteen rode kleur.
  Xxx

 4. 15 maart 2016 / dinsdag, 15 maart 2016

  Ik heb deze blog helemaal gemist zie ik, terwijl ik een grote fan van deze geliefde lipbalms ben! Maar goed, ik wist dat deze 4 kleuren werden toegevoegd aan deze collectie, maar vind het toch altijd fijn om bij jou de swatches te zien. Vooral omdat we bijna dezelfde huidskleur hebben, zo weet ik altijd een beetje welke kleur mij ook mooi zou staan.

 5. Sanne
  11 maart 2016 / vrijdag, 11 maart 2016

  Wauw, erg mooie beelden geschoten Serena!

 6. Hilde
  11 maart 2016 / vrijdag, 11 maart 2016

  Leuke review!
  Zou het kunnen dat de nummers in Belgie en Nederland niet overeenstemmen? De nummer 14 is namelijk heel donker chocoladebruin. Ik vraag me af wat de 14 hier is? Ik kon het niet zo meteen zien in de winkel en heb dan nog geen lipbalm gekocht.
  Ze kosten hier ook ietsje meer, € 4,50 of €4,95 dacht ik.

  • 12 maart 2016 / zaterdag, 12 maart 2016

   Ik heb hetzelfde gevoel, 14 lijkt veel donkerder, lijkt wel of 13 MLBB is hier in België

  • Nienke
   12 maart 2016 / zaterdag, 12 maart 2016

   In Nederland is het het zelfde zag ik! Nummer 14 is inderdaad donker roodbruin en nummer 13 is MLBB, volgens mij staan ze in dit artikel omgewisseld!

 7. 9 maart 2016 / woensdag, 9 maart 2016

  MLBB is echt prachtig bij jou! Zelf vind ik geen van de kleurtjes bij mij mooi maar ik heb de wel passende kleuren reeds in mijn stash liggen haha 🙂 Je staat trouwens echt prachtig met fushia kleuren Serena!

 8. 7 maart 2016 / maandag, 7 maart 2016

  nummer 15 vind ik persoonlijk een mooie kleur, zeker met wat beter weer echt ideaal. liefs soraya

 9. 7 maart 2016 / maandag, 7 maart 2016

  Ik vind 14 – MLBB het mooiste!

 10. 7 maart 2016 / maandag, 7 maart 2016

  De derde kleur is ook mijn favoriet, die zou ik nog wel eens willen proberen!

 11. 7 maart 2016 / maandag, 7 maart 2016

  Op dit moment heb ik 4 lipbalms van HEMA en ik denk dat ik maar eventjes mijn collectie uit moet breiden. De nudekleur zal voor mij helaas te licht zijn maar de overige kleuren zullen vast ook goed bij een donkere huidskleur staan..

 12. Emma
  6 maart 2016 / zondag, 6 maart 2016

  Dat torentje oogschaduw had ik ook! Ik had er een met wit, zilver en donkergrijs. Wat heb ik die veel gebruikt en wat lijkt dat lang geleden zeg..

 13. 6 maart 2016 / zondag, 6 maart 2016

  Zelf heb ik hier een kleurtje van en ben ik op zich tevreden over.. qua prijs sowieso, pigment ook alleen vind ik hem toch wel wat afgeven.

 14. 6 maart 2016 / zondag, 6 maart 2016

  Nee dit zijn niet mijn kleuren. Ik vind de huidige kleuren leuker. Maar wel fijn dat er voor mensen die niet zo van roze en rood tinten houden nu 4 nieuwe kleuren zijn! Weer wat uitgebreider 🙂

 15. 6 maart 2016 / zondag, 6 maart 2016

  ahw wat fijn dat er meer kleuren komen! ik ben echt mega fan van de soft matt lipbalms, de textuur is zo fijn, en ik heb na een zware zoektocht van 2 jaar eindelijk mijn perfecte nude gevonden in nummer 11 ! xx Ish

 16. 6 maart 2016 / zondag, 6 maart 2016

  Wauw mooie kleurtjes! En wat tof dat een budget merk als HEMA met zo een paarse tint komt!

 17. martine
  6 maart 2016 / zondag, 6 maart 2016

  Jaaa woehoee eindelijk 😀 ik heb al nummer 5 6 8 10 en 11 😀 bij ons lijkt het wel alsof 5 de magenta is en 11 nummer 14? Zouden ze dat overal anders doen? Ik heb ook nog geen nummer 13 14 15 gezien 🙁

  • martine
   6 maart 2016 / zondag, 6 maart 2016

   En er is ook nog ergens nummer 2 🙂

 18. 6 maart 2016 / zondag, 6 maart 2016

  Wow! Dit had ik zeker niet verwacht! Ze zijn ook heel gepigmenteerd zeg, voor een lipbalm. De nude kleur vind ik iets minder, maar de rest staat je allemaal heel goed!

 19. 5 maart 2016 / zaterdag, 5 maart 2016

  Wauwe! Ik heb er al 2 maar dat zijn hele zomerse kleurtjes. Deze zijn ook super leuk, staat je enorm goed! xoxo

 20. Lou
  5 maart 2016 / zaterdag, 5 maart 2016

  Jeetje wat een mooie kleuren 😀 ik vind ze allemaal mooi!

 21. Lousaa
  5 maart 2016 / zaterdag, 5 maart 2016

  Gaaaaaf! Die tweede en derde zijn echt suuupermooi. Maar bij mij trekken ze helaas wel in de lijntjes.

 22. 5 maart 2016 / zaterdag, 5 maart 2016

  wauw wat een prachtige kleuren!

 23. Janice
  5 maart 2016 / zaterdag, 5 maart 2016

  Is de stick niet te breed voor de lijntjes van je lippen? Of valt dit met aanbrengen mee?

 24. 5 maart 2016 / zaterdag, 5 maart 2016

  Wauw, ze staan je allemaal super goed!

 25. 5 maart 2016 / zaterdag, 5 maart 2016

  Die magenta kleur is echt prachtig. I want one!
  xx

 26. 5 maart 2016 / zaterdag, 5 maart 2016

  Mooie kleuren, vooral die paarse! Die ga ik ook maar aanschaffen denk ik 🙂

 27. Nicky
  5 maart 2016 / zaterdag, 5 maart 2016

  Die MLBB staat je echt prachtig! Wat me trouwens opvalt is dat je echt een pro aan het worden bent in exact dezelfde uitdrukking en pose aanhouden voor elke foto. Als je haar niet telkens net iets anders lag, zou ik gedacht hebben dat je de kleurtjes erop gephotoshopt had 🙂 dat bedoel ik overigens enkel positief he!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *