Health tip | Spelt pizza’s

Zoals jullie misschien weten ben ik sinds half juni een beetje gezond aan het doen. Niet te extreem, gewoon geen gesnoep meer (dus geen koekjes, chocola, taart, snoep, chips) en ook geen frisdranken met heel veel suiker, zoals Coca Cola en Dr. Pepper. Om mijn ‘nieuwe’ gezonde lifestyle kracht bij te zetten probeer ik tussen de middag ook wat vaker voor een salade te kiezen in plaats van een broodje, en als avondeten kies ik graag voor iets met veel groenten en niet zo veel (gesmolten) kaas.

Ik moet zeggen, het gaat me goed af. Natuurlijk mis ik mijn zoete en hartige snacks en ik voel een klein beetje pijn in mijn hart als ik langs het schap met chocoladerepen loop zonder er iets uit mee te snaaien, maar ik moet sterk zijn en volhouden! Die 4 kilo die erbij zijn gekomen sinds ik ben gaan samenwonen moeten er gewoon weer vanaf.

Wat ik van te voren had bedacht is dat ik onze Pizza Nights wel heel erg zou gaan missen! Mijn vriend en ik houden namelijk heel veel van pizza’s. Het is echt onze go-to maaltijd wanneer we geen zin hebben om te koken (want, pizza’s zijn lekker snel klaar) en vooral in het weekend trakteren we onszelf op onze favoriete pizza en kijken we lekker veel afleveringen van Suits achter elkaar op de bank.

AH verras_ - 1Gelukkig kan Pizza Night nog steeds blijven doorgaan omdat ik pizzabodems met Spelt heb ontdekt! In deze pizzabodems zitten veel meer bouwstoffen dan in een ‘normale’ pizzabodem en omdat het uit ‘langzame’ koolhydraten bestaat is het lekker vullend en kan ik er de hele avond op teren, zodat ik niet zo snel de neiging heb om later op de avond te snoepen en te snacken. Ideaal!

AH verras_ - 2 Nog idealer is dat ik de bodem zelf kan beleggen. Dat betekent dat ik er veel gezonde groente op kan gooien en de kaas kan weglaten.

AH verras_ - 3 Ik heb mijn Speltpizzabodem belegt met groenten met een Oosters tintje. Ik koos daarom voor aubergine, shii take paddestoelen, taugé en peen julienne.

AH verras_ - 4Of het nou een salade, noodles of een pizza is, ik ben gewoon dol op de Aziatische keuken, haha! Na het bakken nog even wat biologische olijfolie, peper, zout en wat koriander over de pizza, en klaar is mijn gezonde, Aziatische variant!

AH verras_ - 5Ik ben echt positief verrast door de Speltpizza! De bodem is broodachtig en knapperig tegelijk, vol van smaak en ziet er ook mooi en ambachtelijk uit. Ik heb echt het idee dat het niets uitmaakt wat je erop gooit, door de bodem wordt deze pizza sowieso een succes!

Ik moet zeggen dat ik voorheen altijd kant-en-klare pizza’s kocht, maar ik vind het eigenlijk veel leuker om een pizzabodem te kopen. Op deze manier kun je eindeloos variëren en zelf bepalen waarmee je het belegt, zodat je net zoals ik kunt kiezen voor een gezonde variant. Het is daarnaast ook nog eens leuk om te doen en het voelt echt een beetje alsof je helemaal zelf een eigen pizza hebt gemaakt! Een beetje van de supermarkt, en een beetje van mijzelf, zeg ik altijd maar.

AH verras_ - 6Ik ben heel blij met deze ontdekking, omdat mijn vriend en ik zo onze Pizza Night traditie kunnen voortzetten zonder dat ik me er slecht bij voel. In een pak zitten twee pizzabodems, eentje voor mij en eentje voor mijn vriend. Want ook hij vindt het veel leuker én lekkerder om ze zelf te beleggen!

Ik houd er van om nieuwe dingen te ontdekken in de supermarkt. De inner housewife in mij komt dan echt naar boven! Benieuwd naar 50 andere verrassende producten van de Albert Heijn, zoals Lamsoor voor bij je visje, Pulled Pork voor tussen een bolletje of avocadostukjes voor in je smoothie? Klik hier om ze te bekijken. En goed nieuws, je krijgt er ook nog eens 20% korting op wanneer je de bijbehorende coupon uit het couponboekje inlevert bij de kassa. Zo is het extra leuk en voordelig om weer eens wat nieuws uit te proberen!

Wat is jouw laatste supermarktontdekking? En heb je al iets in het couponboekje gespot wat je zeker gaat uitproberen?

Until next time,
Serena Verbon

– deze post is geschreven in samenwerking met Albert Heijn.

Volg:

44 Reacties

 1. Aprilia na
  1 februari 2016 / maandag, 1 februari 2016

  Weggegooid geld spelt bodem van Ah. Ben na lezen van deze blog op pad gegaan. …ik dacht he he…hoef ik die bodem niet meer zelfrespect maken. Maar Ah verkoopt volksverlakkerij. ..het is pizza bodem met Spelt. ..maw er zit gewoon tarwemeel in. Zwaar misleidend maar blijkbaar mag dit wettelijk. Beetje balen als je intolerant voor tarwe bent en dus extra geld neertelt voor wat je denkt een tarwevrij product. Geldt trouwens ook voor spelt beschuit en spelt crackers van Ah. Ik ga weer naar de biosuper. .pfff

 2. Kim de Neef
  8 juli 2015 / woensdag, 8 juli 2015

  Zo jammer idd van deze Pizza dat is zo weinig spelt bevat.
  Zelf een speltpizza maken is zo gemakkelijk, je hebt er maar drie ingrediënten voor nodig, (500 Gr speltbloem, 7 Gr droge gist en 300 ml lauw water en dat voor 4 pizza’s) pas dan weet je dat je echt ‘gezond’ eet.
  Gr Kim

 3. 7 juli 2015 / dinsdag, 7 juli 2015

  Dit kon ik nog helemaal niet! Ik vind het ook super leuk om zelf pizza te maken en dit is een stuk gezonder.

 4. 4 juli 2015 / zaterdag, 4 juli 2015

  Ziet er lekker uit! Ik vind het ook altijd leuk om zelf pizza’s te maken:)

 5. 2 juli 2015 / donderdag, 2 juli 2015

  Ik wil iedereen er even op wijze dat hier AMPER spelt in zit en dat je beter af bent om het gewoon zelf te maken! Er zit slechts 19% spelt in en voor de mensen die wel tegen spelt kunnen en niet tegen andere soorten tarwe kunnen dit dus NIET eten. Heel jammer van de misleiding maar dit gebeurd vaker omdat spelt gewoon een hippe product is nu. Lees altijd etiketten.

  Ingrediënten

  Tar­we­meel, wa­ter, to­ma­ten­saus, [to­ma­ten­pulp, olijf­olie, wa­ter, zout, ui, zwar­te pe­per, ore­ga­no, con­ser­veer­mid­del (E202)], 19% vol­ko­ren spelt­meel, olijf­olie, gist, zout.

  • ellen
   2 juli 2015 / donderdag, 2 juli 2015

   Helemaal mee eens! Zelf maken van speltmeel is lekkerder en een stuk gezonder. De naam bij dit soort dingen is vaak misleidend..

 6. 2 juli 2015 / donderdag, 2 juli 2015

  Je pizza ziet er heerlijk uit! Het is alleen zoveel goedkoper en lekkerder om helemaal zelf je pizzabodem te maken! Ik gebruik altijd volkorenmeel en dan heb je die langzame koolhydraten. Witmeel wat in deze pizzabodem zit is juist een snelle koolhydraat, waardoor het helemaal niet zo lang verzadigt. Spelt is ook niet per se gezonder dan tarwe. Alleen als je allergisch bent voor gluten heeft het echt voordelen. Ik heb t idee dat deze speltbodem vooral een slimme marketingstrategie van de appie is!

 7. Suus
  1 juli 2015 / woensdag, 1 juli 2015

  Hmm ik geloof niet dat een speltbodem nu echt zoveel verschil maakt. Uiteindelijk gaat het om de koolhydraten en die zijn toch wel bijna gelijk aan een gewone bodem.
  Probeer eens een bodem van tortilla’s. Lekker dun en knapperig en heel veel minder koolhydraten. Enjoy!

 8. 1 juli 2015 / woensdag, 1 juli 2015

  Wat slim dit en het ziet er trouwens ook echt niet verkeerd uit. Lekker!

 9. 1 juli 2015 / woensdag, 1 juli 2015

  hmmm pizza altijd goed, als we tijd hebben (zoutje en ik) proberen we het zelf te maken en gooien we er echt alles op wat we lekker vinden. Niet goed eigenlijk omdat je pizza overvol raakt lol hahaha. Maar ja had t ook geen pizza moeten wezen.
  We zijn beide erg van de groeten. Dus komt er ook veel groenten op. Die spelt pizza wil ik wel een keertje proberen, lekker met een salade erbij. Lijkt me heerlijk
  Maar heb je al gehoord over de bloemkool pizza? Dat is een pizza waarvan de bodem bestaat van bloemkool, op fb zag een aardig goeie recensies ervan. Dit is de link van de appie, maar volgens mij kun je netzo als op een gewone pizza alles er op gooien wat jezelf wilt. http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1185286/glutenvrije-bloemkoolpizza

 10. Debby
  1 juli 2015 / woensdag, 1 juli 2015

  Ziet er goed uit! Knap ook dat je het zo lang volhoudt met gezonder eten! Wat ik me wel afvraag hoeveel je moet betalen voor z’n spelt pizza bodem..?

 11. Marie
  1 juli 2015 / woensdag, 1 juli 2015

  Ik kan zelf niet goed tegen tarwe en eet daarom vaak spelt (een stuk lekkerder dan glutenvrij!) Ik ben er altijd erg blij mee dat mensen het kopen omdat het gezonder is want omdat het goed verkoopt is er nu namelijk vanalles in spelt! Croissantjes, pitabrood, pannekoeken enzovoorts. Dussuh, bedankt he 😉

 12. maria
  1 juli 2015 / woensdag, 1 juli 2015

  ziet er heerlijk uit, ik heb de kortingsbonnen thuis, gauw keer proberen

 13. Mariska
  1 juli 2015 / woensdag, 1 juli 2015

  Er zit inderdaad spelt (19%) in, maar het merendeel is alsnog tarwe (bijna 80%) in deze pizzabodems, dus zoveel extra gezond is het niet :). En de tarwe is niet volkoren, helaas. Ik zou dan toch liever zelf bodems maken…

 14. 1 juli 2015 / woensdag, 1 juli 2015

  Het ziet er erg lekker uit, maar ik mis een goede laag kaas (maar ja, ik ben dan ook dol op kaas)

 15. Rosa
  30 juni 2015 / dinsdag, 30 juni 2015

  Ik weet dat je dit in samenwerking met AH doet, maar ik adviseer toch om ook je pizzabodem zelf te maken. Super simpel en dan weet je zeker dat het voedzaam is. Wat volkoren(!) speltmeel, water, gist en snufje zout en je hebt zo (zonder rijstijd) een gezonde bodem. Spelt is tegenwoordig zo hip, dat er van alles in de winkel ook een ‘spelt-optie’ is. Dit is 9 van de 10 keer geen volkoren spelt en vaak maar een klein beetje. Gewoon een tip!

 16. Anita te Gussinklo
  30 juni 2015 / dinsdag, 30 juni 2015

  Ja, zag je in het artikel staan van de Allerhande.
  Dat coupon boekje heb ik ook gezien en was benieuwd naar de pork bief.
  We hebben dit vanavond gegeten maar vond het wel erg zout.

 17. Suus
  30 juni 2015 / dinsdag, 30 juni 2015

  “een beetje gezond aan het doen” hihi, leuk hoe je dat zegt, lekker nuchter en niet het idee hebben meteen een health blogger te zijn, goed zo!
  Wij zijn ook pizza gek en maken thuis weleens ‘pizza’ op een tortilla. Dan gewoon tomatenpuree erop en idd ook wat je lekker vindt, hier is dat gekruide kip, mozarella, basilicim, uitje en olijfjes. Super lekker!

 18. 30 juni 2015 / dinsdag, 30 juni 2015

  Wij maken vaak onze pizza’s zelf, is super fijn om te doen! 🙂

 19. Ier
  30 juni 2015 / dinsdag, 30 juni 2015

  “In deze pizzabodems zitten veel meer bouwstoffen dan in een ‘normale’ pizzabodem en omdat het uit ‘langzame’ koolhydraten bestaat is het lekker vullend en kan ik er de hele avond op teren”

  Ha Serena,

  Ik mis hier een beetje jouw, normaal gesproken uitgebreid aanwezig in je artikelen, (wetenschappelijke) onderbouwing.
  Zou je er de bijvoorbeeld de voedingswaarden bij kunnen plaatsen?

 20. 30 juni 2015 / dinsdag, 30 juni 2015

  Oo dit ga ik eens meenemen die speltbrood want ik ben ook dol op pizza, maar als deze gezonder is en meer vult dat ik het snoepen kan laten s’avonds is ideaal 🙂
  X

 21. 30 juni 2015 / dinsdag, 30 juni 2015

  Die pizzabodem ga ik zeker een keer proberen. Mijn vriend en ik houden ook van pizza op onze ‘makkelijke’ dagen.. dit lijkt me heerlijk!

 22. 30 juni 2015 / dinsdag, 30 juni 2015

  Dit klinkt echt heerlijk en ook fijn als het gezonder is! Ik vind het wel heel knap als je het kunt om al dat snoep en chocolade en chips en alles te kunnen laten staan, ik leef toch al best wel gezond en ik wil ook ongeveer 4 kilo afvallen, maar damn wat is het moeilijk!

  • Rosa
   30 juni 2015 / dinsdag, 30 juni 2015

   Bewegen, bewegen en nog eens bewegen! Het is misschien een enorme open deur, maar van beweging in combinatie met gezond(er) eten, verlies je veel sneller die extra kilootjes. Pak eens de fiets, loop een rondje hard en doe wat simpele oefeningen thuis. Hierdoor ben ik in twee maanden 8,5 kilo afgevallen 🙂

 23. 30 juni 2015 / dinsdag, 30 juni 2015

  Altijd leuk om nieuwe combinaties te ontdekken voor op je pizza! De pizzabodem lijkt mij trouwens ook wel wat, vooral omdat er langzame koolhydraten inzitten. En de combinaties met het oosters tintje lijkt me wel wat 🙂

 24. 30 juni 2015 / dinsdag, 30 juni 2015

  Wat een goed idee! Ik wil binnenkort zelf eens een gezonde pizza bodem in elkaar gaan flansen. Ik hou van pizza, maar ben net als jou een beetje op de gezonde tour 🙂

 25. 30 juni 2015 / dinsdag, 30 juni 2015

  Ziet er lekker uit. Ik heb nooit zulke combinaties geprobeerd.

 26. 30 juni 2015 / dinsdag, 30 juni 2015

  Yum, dit lijkt me heerlijk!

 27. 30 juni 2015 / dinsdag, 30 juni 2015

  Hmm, je Aziatische pizza klinkt heerlijk! Ik maak ook altijd mijn eigen pizza, omdat kant-en-klare pizza’s nooit vegan zijn door de kaas, maar deze bodem kende ik nog niet! Ik heb hem even opgezocht en hij is helemaal vegan, dus die ga ik snel eens proberen! Alleen wel een beetje flauw dat het ‘spelt pizzabodem’ heet, terwijl er volgens de ingredientenlijst alsnog meer tarwemeel in zit dan speltbloem. Maar als hij maar lekker is. 😀

  • Judith
   30 juni 2015 / dinsdag, 30 juni 2015

   In Nederland is er nog geen regel hoeveel spelt iets moet bevatten voordat het een product met spelt mag heten. Zo kan er 1% spelt in zitten en mag de producent al met het woord spelt ‘pronken’. De dat doen ze dus ook.
   Dit is anders bij volkorenbrood. In onze wet is vastgesteld dat een volkoren product 100% volkoren moet zijn.
   Dus of spelt echt zo gezond is en je bloedsuikerspiegel stabiel houdt kun je betwijfelen. Zeker als het is gemengd met tarwemeel. Plus dat je dan veel geld betaald voor iets wat weinig waard is.

 28. Syl
  30 juni 2015 / dinsdag, 30 juni 2015

  Ik ben zo gek op pizza.
  Vooral zelfgemaakt is heerlijk.

 29. Manon
  30 juni 2015 / dinsdag, 30 juni 2015

  Ik zag je gisteren al staan in het couponboekje, toen ik er door heen bladerde aan de kassa.

 30. 30 juni 2015 / dinsdag, 30 juni 2015

  Ziet er lekker uit! Goed van je!

 31. 30 juni 2015 / dinsdag, 30 juni 2015

  Fijn alternatief en knap dat je al het snoep zo goed laat staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *