Happy Queen’s Day + De Poezenavond

Happy Queen’s Day iedereen! En het is extra feest, want vandaag viert ook mijn moeder haar 54e verjaardag. Gefeliciteerd mama. Je bent de liefste mama die er is, je staat altijd voor me klaar en alleen jij kan zo eerlijk tegen me zijn. Ik hou van je! En tot zo, ik ga eerst nog eventjes over de vrijmarkt struinen, maar daarna komen we zo snel mogelijk naar Houten.

Dan wil ik jullie ook graag nog even wijzen op een superleuk initiatief genaamd ‘De Poezenavond’, een initiatief van o.a. Rory van der Kolk, een onwijze kattenvriend. Just like me!

De Poezenavond: online kattenfilmpjes op het witte doek 

Er is misschien wel niets zo leuk als de hele avond poezenfilmpjes op YouTube kijken, of toch? Woensdagavond 9 mei wordt er in bioscoop De Uitkijk een avond georganiseerd waarop deze filmpjes op het witte doek te zien zijn: De Poezenavond. Dat betekent anderhalf uur genieten van online kattenfilmpjes op een groot scherm. De opbrengst van de avond wordt gedoneerd aan de drijvende Amsterdamse kattenopvang De Poezenboot.

Op woensdagavond 9 mei van 19.00 tot 21.00 uur zal het avondprogramma van de Amsterdamse bioscoopzaal De Uitkijk gevuld worden met YouTube-filmpjes waarin katten de hoofdrol spelen. Katten die meloenen eten en van glijbanen afgaan, slapende katten en onweerstaanbare kittens. Van klassiekers als ‘The two talking cats’ tot obscure Japanse filmpjes. Poezenliefhebbers Sara Mok van Facebook.com/kattenfilmpjes, Lize Korpershoek van Facebook.com/kattenplaatjes en Serena Verbon van het blog Beautylab.nl zullen optreden als curatoren van de avond en verzorgen de getoonde filmpjes.

Kaartjes voor De Poezenavond kosten 10 euro. Ook zijn er VIP kaarten beschikbaar voor 50 euro met daarbij een speciaal ‘poezenpakket’. Het Poezenpakket is een plekje op het balkon van de bioscoop (grotere stoelen en een tafeltje), een fles champagne en wat te eten voor tijdens de film.

De Poezenavond, woensdag 9 mei, vanaf 19.00 in De Uitkijk, Prinsengracht 452 Amsterdam. Entree is 10 euro, kaarten kunnen onder volledige naam gereserveerd worden via poezenavond.tumblr.com

Zoals je ziet ben ik als poezenmoeder uitgenodigd om een deel van de avond te presenteren. Het lijkt me superleuk om jullie daar te ontmoeten. Het is een kleine en sfeervolle bioscoop, je hebt een gezellige avond, het kost maar een tientje én je steunt het goede doel. Kom gezellig met een groepje vriendinnen, it will be lots of fun!


Hebben jullie nog tips voor leuke kattenfilmpjes die men echt MOET showen op deze avond? Mijn favorieten zijn: Ninja Cat (stalking cat), Cotton the Scottish Fold kitten, OMG cat, dramatic kitty en alles van Simon’s cat. Ik hoor graag die van jullie!

Ik hoop jullie te zien de 9e! Wat vinden jullie van het initiatief? En wat gaan jullie doen vandaan op deze feestelijke vrije dag? Vertel me je plannen in de comments! 

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

86 Reacties

 1. 25 november 2012 / zondag, 25 november 2012

  Hallo kattenliefhebber/ster
  Nav je verzoek welke films je zou kunnen vertonen op je filmfestival, (wat alweer lang voorbij is) hierbij een link naar mijn docu over Spoetnik de scheepskat. Over haar 4 jongen hoe ze opgroeiden en waar ze terechtkwamen. Dus niet een gappig youtube-momentje, maar een reallife gefilmde documentaire. Veel plezier. Aad

 2. Merel
  14 mei 2012 / maandag, 14 mei 2012

  Heel leuk idee! Jammer dat ik het niet wist. Maar begreep dat je 19juni ofzo weer een poezenkinders wordt georganiseerd. Klopt dat? Zo ja, waar kan ik kaarten kopen?:)

 3. 7 mei 2012 / maandag, 7 mei 2012

  Aah, de Poezenavond zit al vol! En ik wilde zo graag komen.. Las dat er eind deze maand misschien weer een komt, daar ben ik zeker bij! Veel plezier!

  Liefs

 4. Iris
  2 mei 2012 / woensdag, 2 mei 2012

  De filmpjes van het kanaal Talking Animals zijn vet grappig. Hier komen veel poezen in voor! Liefs Iris

 5. Marissa
  2 mei 2012 / woensdag, 2 mei 2012

  die foto is zoo lieeef!!!!

 6. Titia
  1 mei 2012 / dinsdag, 1 mei 2012

  Ik heb net de meeste van die genoemde filmpjes bekeken.
  Erg mooi.
  Maar het filmpje “Cute munchkin baby kitten talks too much” vind ik erg schattig <333

 7. JoycevdB
  1 mei 2012 / dinsdag, 1 mei 2012

  Nog gefeliciteerd met je moeder! Ik hoop dat het een leuke dag geweest is.

  Over de kattenfilmpjes: ik vind dat deze écht getoond moet worden.
  http://www.youtube.com/watch?v=0Bmhjf0rKe8

  Het is een kitten die op zijn rug bij iemand op schoot ligt en gekieteld wordt, waarbij hij iedere keer zijn pootjes wijd uitstrekt, zó lief!

 8. Liza
  1 mei 2012 / dinsdag, 1 mei 2012

  Jammer dat ik niet kan , lijkt me super leuk!
  Ik hoop dat jullie veel geld ophalen , voor al die arme katjes!

  Animal planet had laatst op tv allemaal grappige(/schattige) filmpjes van katten .
  Misschien kan je op hun site daar nog een aantal van terug vinden!

 9. Cecile
  1 mei 2012 / dinsdag, 1 mei 2012

  Leuk idee! en gefeliciteerd met je mams haha.
  Ik vind joun katten zo lief! echt, later wil ik ze ook zo graag echt te lief gewoon! en de namen, oeh.. past er helemaal bij! whihi

  XXXX

 10. 1 mei 2012 / dinsdag, 1 mei 2012

  Iedereen bedankt voor de felicitaties!
  het was een heerlijke zonnige en warme dag en dat werd om 22.00u afgesloten met een prachtig vuurwerk. Grote bossen rozen en leuke cadeautjes maakten het helemaal af.

 11. Bonnie
  1 mei 2012 / dinsdag, 1 mei 2012

  Geen Queensday voor mij dit jaar, ik ben in Canada en ben naar paardenrennen geweest niet veel te klagen dus! Inderdaad als jr iets vind lijkt een artikel erover me fijn!

 12. Kim
  1 mei 2012 / dinsdag, 1 mei 2012

  Jouw poesjes blijven elke keer dat ik een foto van ze zie super schattig. Gefeliciteerd met je moeder!

 13. 30 april 2012 / maandag, 30 april 2012

  Ik heb nog wel ene tip. De filmpjes van poes Maru zijn ook geweldig. Er is een apart youtube kanaal voor: mugumogu. Maru heeft iets met dozen, hij probeert in de kleinst mogelijke dozen te klimmen 😛

 14. 30 april 2012 / maandag, 30 april 2012

  Jaaa de Ninja cat is zoooo cool haha ^^
  Super initiatief ook! 🙂

 15. 30 april 2012 / maandag, 30 april 2012

  Gefeliciteerd met je moeder! En wat betreft de poezenfilmpjes, ken je Henri le Chat Noir? Dat is een depressieve, filosofische kat die een grote aanhang heeft op YouTube en inmiddels ook te volgen is op Twitter en Facebook. Is echt veel leuker dat het klinkt. 😉 Kijk er met een knipoog naar, ik vind het in elk geval briljant gemaakt. http://www.youtube.com/watch?v=0M7ibPk37_U

 16. 30 april 2012 / maandag, 30 april 2012

  Wat enorm leuk de poezenavond! Ben helemaal gek van katten!! Ik ben dan helaas op vakantie.

  Ik heb zelf twee perzische katten en heb een eigen Youtube-kanaal met filmpjes van mijn twee lieve pluizebollen:

  http://www.youtube.com/lovemypersiankittens

 17. Diana
  30 april 2012 / maandag, 30 april 2012

  Proficiat he, moeder Verbon met uw verjaardag.

  En ik woon helaas niet daar in de buurt, dat wordt 3 uur reizen, dus gaat helaas geen avondje kattenfilmpjes kijken. Maar, ik doe dat vaak zat al thuis hihi.

  https://www.facebook.com/pages/Yes-I-like-cats/202645329840430 En ook op de rest van die pagina zijn kei leuke plaatjes, miss voor tijdens de break of iets dergelijks?

  Heel veel plezier he =D

 18. Puck
  30 april 2012 / maandag, 30 april 2012

  Ik vier mijn verjaardag vandaag :). Leuk initiatief van die poezenavond!

 19. 30 april 2012 / maandag, 30 april 2012

  Gefeliciteerd met je moeder! Geweldig he, de Poezenavond! De Poezenavond van 9 mei is uitverkocht. De volgende dag kun je nog wel gaan. Ben je ook op 10 mei aanwezig Serena?

 20. Joyce
  30 april 2012 / maandag, 30 april 2012

  Gefeliciteerd met je moeder! 🙂
  In mijn vriendinnen groep noemt iedereen elkaar poes en we hadden gisteren weer een vriendinnen slaap feestje avondje en dat noemen we de poezenparty haha. Dus ik moest wel lachen toen ik deze titel op bloglovin zag!

 21. Joanne
  30 april 2012 / maandag, 30 april 2012

  Gefeliciteerd met je moeder! Mijn vader is ook jarig vandaag. Dus ik ga ook eerst even naar de vrijmarkt en dan daarheen 🙂

 22. Jessica
  30 april 2012 / maandag, 30 april 2012

  Van harte gefeliciteerd met je moeder! Ze is inderdaad een hele lieve en oprechte vrouw(voor zover ik daar natuurlijk over kan oordelen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *