Hairspiration: de haarband

De haarband, kennen we die nog? Heerlijk nostalgisch! Ik weet nog dat ik hem ontzettend vaak droeg als klein meisje. Ik had haren tot aan mijn billen en die hingen altijd in de weg, dus schoof ik maar al te graag zo'n haarband in. Beetje naar achteren schuiven en dan hop, iets naar voren, zodat er een mooie 'bolling' ontstond bij wijze van pony. Heerlijk!

Ik heb sinds kort de haarband herontdekt! Ik heb het ding al 16 jaar niet meer gedragen en ineens kwam het in me op om er weer eentje in te schuiven met de volgende kapsels als resultaat:

Het is niet alleen een nuttige haaraccessoire, ik vind het ook zeer zeker iets toevoegen aan je kapsel! Zelfs korte koppies kunnen de haarband erg goed hebben. De dingen zijn er in alle vormen en maten, met en zonder versiersels en te koop voor een paar euro bij de drogist. Ik denk dat de haarband over het algemeen een vrij kinderachtig imago heeft, maar ik vind dat dit niet altijd zo hoeft te zijn. Je kunt de haarband ook als volwassene dragen en ermee weg komen.

Persoonlijk vind ik de haarband heel leuk staan wanneer je een (schuine) pony hebt, het maakt het kapsel nóg schattiger. Ik heb dan geen pony, maar toch geeft de haarband mij die lieflijke, schattige en om heel eerlijk te zijn ietwat tuttige style. Daar moet je wel van houden! In combinatie met een knot of paardenstaart vind ik het dan weer wat sportiever staan.

Roept de haarband bij jullie ook nostalgische herinneringen op? En wat vinden jullie van de haarband als haaraccessoire? Leuk, kinderachtig, trendy? Draag jij er ook nog regelmatig eentje? En zo ja, heb je nog leuke kapsel-tips?

Until next time,
Serena Verbon

jfdghjhthit45

Volg:

127 Reacties

 1. Troelala
  11 januari 2013 / vrijdag, 11 januari 2013

  Ja,ik gebruik het nog vaak,dunne haarbandjes van bij de ZEB,voor als ik een maskertje meot aanbrengen of een creme.
  Ook gewoon leuk als je haar los is.

 2. 26 december 2012 / woensdag, 26 december 2012

  Ik had vroeger toen ik klein was ooit een rode haarband van mijn oma en opa gekregen. Ik kwam hem laatst weer tegen en het was inderdaad weer nostalgie. 😛 Nu zal ik niet zo snel meer een haarband in doen.

 3. anon
  16 augustus 2012 / donderdag, 16 augustus 2012

  die gingen altijd pijn doen achter mijn oren en moest ik hem een stukje naar achter schuiven.

 4. 12 augustus 2012 / zondag, 12 augustus 2012

  Oh ja, die droeg ik vroeger áltijd. Ook omdat mijn haar anders niet zat en omdat mijn haar dan meteen die vorm van de haarband aannam, maar bijna elke dag gewoon!

 5. 10 augustus 2012 / vrijdag, 10 augustus 2012

  Ik draag elke ochtend een haarband, als ik mijn make-up aanbreng, anders zit mijn pony in de weg, maar ook als ik thuis kom, pak ik hem meteen. Naar school draag ik het minder, maar ik heb de laatste tijd weer door dat het toch wel heel leuk kan staan.

 6. 9 augustus 2012 / donderdag, 9 augustus 2012

  Ik droeg vroeger altijd van die roze haarbanden met glittertjes maar die knelden altijd bij mijn oren en ze braken altijd doormidden dus daar ben ik op een gegeven moment maar mee gestopt 😉

 7. Kim
  9 augustus 2012 / donderdag, 9 augustus 2012

  Ik volg BerghBeaute op twitter, zij is heel actief met haaraccessoires.Veel feather exensions etc, ik vind dat een haaraccessoire maakt je look echt compleet!

 8. 7 augustus 2012 / dinsdag, 7 augustus 2012

  Leuke kapsels! Ik vind vooral dat kapsel met die staart het leukste staan! xx

 9. Kim
  6 augustus 2012 / maandag, 6 augustus 2012

  Staat je leuk, Serena!

 10. 5 augustus 2012 / zondag, 5 augustus 2012

  Hi,

  Ik droeg ze vroeger altijd =). Nu draag ik ze alleen als ik met iets bezig ben en me haar steeds voor me gezicht valt. Ik denk dat het eraan licht hoe je hem draagt of het kinderachtig is of niet.

  Pimp je haarband als je hem te saai vind. Het gaat super makkelijk, maak bijvoorbeeld een klein strikje en lijm/naai het erop.

  X

 11. JoycevdB
  5 augustus 2012 / zondag, 5 augustus 2012

  Hoe maak je zo’n ‘poofy’ staart? Zoals de staart op de foto rechtsboven.
  Ik heb dan wel niet zo lang haar als jij hebt, maar kan wel goed een staart maken, maar vaak zit de staart dan strak en ziet het er niet uit. Ik vind zo’n poofy staart zo leuk!

  • Serena
   Auteur
   5 augustus 2012 / zondag, 5 augustus 2012

   Glij met je vingers door je haren en til ze dan op, het haar aan de voorkant een beetje optillend. Voila, poof! 🙂

   • JoycevdB
    8 augustus 2012 / woensdag, 8 augustus 2012

    Ik ga dit eens proberen, want meestal ziet het er niet uit als ik dit met een kam probeer ofzo. Of het zakt weer in 🙁

 12. 3 augustus 2012 / vrijdag, 3 augustus 2012

  Inderdaad een hoop nostalgie!

 13. Rachel
  3 augustus 2012 / vrijdag, 3 augustus 2012

  Ik draag ze eigenlijk nooit meer, waarom weet ik ook niet.

  Terwijl het altijd hartstikke leuk staat met een staart in je haar.
  Stond dat ik er nooit meer eentje draag

  Xx

 14. marieke
  2 augustus 2012 / donderdag, 2 augustus 2012

  haha ik droeg vroeger altijd haarbanden, in de ochtend voor school altijd even snel door mama me haar laten kammen en er een haarband inschuiven.
  oude tijden hihi.

 15. 2 augustus 2012 / donderdag, 2 augustus 2012

  Oh jaaa ik weet nog wel die dinge met van die soort haaientanden (die voetballers nu nog wel eens dragen). Ik kreeg daar juist een enorme bolle kop van en in principe zaten die haarbanden ook niet echt lekker. Maar ik heb ze vroeger ook heel erg vaak gedragen. En nu als ik een bad hairday heb, doe ik het nog wel eens!

 16. 2 augustus 2012 / donderdag, 2 augustus 2012

  Op dit ogenblik heb ik kort haar, maar dan draag ik graag een opvallende haarband om m’n kapsel eens wat te veranderen. Anders kan ik er niet veel mee.
  Het enige minpunt is dat sommige exemplaren drukken achter de oren, dus ik geeft de voorkeur aan met stof beklede haarbanden.