(Re)view & Look by Nena: Blue & Taupe

Sinds Serena me vertelde over de Maybelline Color Tattoo eyeshadows MOEST ik ze ook hebben ๐Ÿ™‚ Ik heb 2 kleuren aangeschaft, Nr. 20 Turquoise Forever & Nr. 40 Permanent Taupe ( 1 + 1 gratis) en ben helemaal weg van Turquoise Forever. Het liefst draag ik hem als eyeliner in combinatie met een warme bruine/ taupe tint. Vandaag laat ik jullie mijn nieuwste look zien, met naast deze Color Tattoo ook een nieuw wenkbrauwpotlood van Dior en een nieuwe favoriete nagellak van Barry M.

Gebruikte producten voor m'n look:

Zoals je ziet is dat aardig wat ๐Ÿ™‚

Op onderstaande foto kan je zien welke kwasten ik allemaal bij deze producten heb gebruikt:

Laat ik beginnen met mijn nieuwe wenkbrauwpotlood van Dior. Zoals jullie misschien wel weten hebben mijn wenkbrauwen tegenwoordig wat meer vorm en teken ik ze bij met een wenkbrauwpotlood of ik 'kleur' ze in met een oogschaduw/wenkbrauw poeder. Eerlijk gezegd vind ik een poeder het mooiste resultaat geven, maar dat vind ik wel vaak een gedoe! Je hebt een los kwastje nodig, een wenkbrauw kammetje, de poeder en in mijn geval ook een bakje met water om de poeder nat aan te brengen. Een potlood is dan gemakkelijker in gebruik, maar geeft een minder natuurlijk effect (vind ik). Wat blijkt nou!? Er bestaan verschillende soorten wenkbrauwpotloden en Dior heeft er eentje op poeder basis. Eigenlijk is het gewoon samengeperste poeder IN de huls van een potlood! Dit brengt minder hard aan dan een normaal wenkbrauwpotlood en geeft een zachter en natuurlijker resultaat.

Dit is de Dior Sourcils Poudre 453 Sable (beige/ zand). Het wenkbrauwpotlood kost ongeveer โ‚ฌ22,00 en wordt geleverd in een doosje met daarin een losse puntenslijper. Op bovenstaande foto zie je de kleur van donker naar licht, hoe vaker je over het lijntje heen gaat, hoe donkerder de kleur wordt.

Dit is het resultaat wanneer ik hem gebruikt heb voor mijn wenkbrauwen:

Ik ben erg tevreden over dit wenkbrauwpotlood! Gelukkig doe je relatief lang met een wenkbrauwpotlood, dus dan heb ik het bedrag er wel voor over. Ik breng mijn wenkbrauwen sneller in vorm, dan dat ik voorheen deed met wenkbrauwpoeder en het effect is nog steeds natuurlijker dan met een ander potlood.

Dan nu de look!

Nadat ik mijn wenkbrauwen heb bijgetekend en m'n M.A.C concealer (NW25) heb aangebracht, gebruik ik een eyeshadow primer van Too Faced. Ik breng dit op mijn bewegend ooglid, bovenste en onderste wimperrand aan. Door de primer pakt mijn oogschaduw een stuk intenser en blijft beter zitten, dan wanneer ik dit niet zou gebruiken. Soms (bijvoorbeeld voor een zwaardere look) gebruik ik de kleur Nr. 40 Permanent Taupe ook als 'primer', omdat de color tattoos ook zorgen voor een betere pigmentatie van oogschaduw en deze ook beter op zijn plek laat zitten.

Vervolgens begin ik met de donkerbruine kleur uit het The Body Shop 02 Golden Brown palette en trek hiermee een 'eyeliner'. Aan het uiteinde van mijn oog zet ik hem iets dikker aan. En ook aan het uiteinde van mijn onderste wimperrand.

Daarna pak ik mijn eyeliner kwastje van Maybelline en kleur iets over de bruine eyeliner, maar ook net daarboven een gehele lijn van mijn binnenste ooghoek naar de buitenste (niet te dik). Je kunt hem ook iets winged maken, maar ik draag deze look ook gewoon overdag en maak hem niet te zwaar.

Hierna gebruik ik de lichtste kleur uit het TBS palette om mijn ooglid iets kleur te geven en ik breng dit aan tot onder mijn wenkbrauw.

Vervolgens haal ik mijn Naked 2 palette erbij. Met de kleur busted maak ik een subtiele smokey eyes door hem met in de crease aan te brengen en vervolgens helemaal naar de binnekant en de bovenkant te blenden met een lichter kleur YDK. Net zo lang totdat je geen harde lijnen meer ziet.

In principe zou ik het Naked 2 palette kunnen blijven gebruiken, maar ik heb nou eenmaal zo mijn favorieten, dus voor 2 kleuren bruin met net iets meer shimmer pak ik dit kleine Mozzarella palette van Tokidoki en gebruik de kleur Mozzarella & Riposino voor de onderste wimperrand. Aan de buitenkant breng ik de donkerste kleur aan en de lichtere kleur in het midden.

Om het af te maken gebruik ik nog een zwart oogpotlood van Lancรดme om een lijntje te zetten op mijn onderste waterlijn. Trek niet een te dikke zwarte lijn (we willen geen spook-/ huileffect!), maar een lichte lijn zo dicht mogelijk tegen je wimpers aan. Dit maakt je look net iets intenser, maar niet te zwaar. (Of natuurlijk wel lekker dik en zwaar als je daar van houdt!)ย Als laatste mascara, bronzer (Guerlain) en Blush (M.A.C) en de look is af!

Ik ben even los gegaan met het maken van een collage (lekker veel foto's), maar dan kunnen jullie het goed zien! Zo'n felle eyeliner lijkt op een close-up foto altijd erg fel, maar zoals je kunt zien valt dat van een afstandje of op een full face foto wel mee…

Misschien had je het al gezien, maar de nagellak die ik op de foto met het wenkbrauwpotlood draag (en in de collage) is mijn nieuwe favoriet! Het is de kleur 'Cappuccino' van Barry M. In het begin vond ik hem vrij grauw. Zo oogt hij namelijk een beetje in het flesje, maar als je hem op je nagels draagt dan is dat helemaal niet het geval! Ik vind het een lastige kleur om te omschrijven. Hij is een beetje bruin, grijs, paars… euhm, taupe dus. Hij kleurt in elkย licht weer anders op.

De eerste foto heb ik gemaakt bij daglicht, de tweede binnen met flits en de laatste foto in direct zonlicht. Mooi kleurtje toch?! Hij is helaas niet gemakkelijk te verkrijgen… Ik vroeg het van de week op twitter, omdat ik hem cadeau wil doen aan een vriendin (ik kreeg hem zelf in de Glossybox van deze maand), maar hij blijkt alleen via de webshop Alice & Jo en op Terschelling verkrijgbaar te zijn. Cappucino van Barry M. kost โ‚ฌ3,99. Het is een fijne nagellak die prima dekt in 2 laagjes.

Ik ben echt een groot fan van een frisse kleur blauw in combinatie met taupe of andere bruine tinten. Wat vinden jullie van deze combinatie en look? En wat is jullie favoriete wenkbrauwpotlood?ย 

Liefs Nena

Volg mij op Twitter en/ of Instagram (nenaburger)

jfdghjhthit45

Volg:

76 Reacties

 1. 12 augustus 2012 / zondag, 12 augustus 2012

  Mooi!

 2. 4 augustus 2012 / zaterdag, 4 augustus 2012

  Wauw, die wimpers! Prachtig!! x

 3. Micks
  3 augustus 2012 / vrijdag, 3 augustus 2012

  Wauw, mooie look! Je wimpers zijn ook prachtig met die mascara! Gebruik jij van te voren een wimperkrultang of niet?

  • Nena
   6 augustus 2012 / maandag, 6 augustus 2012

   Nee die gebruik ik niet. Daar breken mijn wimpers van af en ik vind een mascara pas goed als hij zelf ook echt een (blijvende) krul weet te creรซren.

 4. 3 augustus 2012 / vrijdag, 3 augustus 2012

  Wauw, erg leuk!

 5. 3 augustus 2012 / vrijdag, 3 augustus 2012

  Wat een mooie look (a)

 6. 2 augustus 2012 / donderdag, 2 augustus 2012

  Staat je heel goed! En lekker duidelijk uitgelegd. Ik ga me ook maar eens wagen aan eyeliner uit een potje.

 7. 2 augustus 2012 / donderdag, 2 augustus 2012

  Woow, die mascara ziet er goed uit!!

 8. 2 augustus 2012 / donderdag, 2 augustus 2012

  Mooie look.. Het lakje vind ik ook erg mooi!

 9. 2 augustus 2012 / donderdag, 2 augustus 2012

  Staat je mooi ๐Ÿ˜€ x

 10. 2 augustus 2012 / donderdag, 2 augustus 2012

  heel mooi!

 11. 2 augustus 2012 / donderdag, 2 augustus 2012

  Mooie look, in eerste instantie zou ik dat niet uitkiezen die kleuren maar het staat je goed!

 12. 2 augustus 2012 / donderdag, 2 augustus 2012

  Wauw,, ik vind dit een hele mooie ooglook. Staat je ook super mooi meid! -x-

 13. 2 augustus 2012 / donderdag, 2 augustus 2012

  Je hebt een mooi oog, dat klinkt wat vreemd maar ik vind zo’n gele rand erin altijd zo mooi haha ๐Ÿ™‚

 14. 2 augustus 2012 / donderdag, 2 augustus 2012

  Ik vindt de combinatie heel mooi, prachtige kleuren.

 15. 2 augustus 2012 / donderdag, 2 augustus 2012

  heel mooie look!

 16. 2 augustus 2012 / donderdag, 2 augustus 2012

  ik hou van je wenkbrauwen ! ..
  ja staat hier totaal buiten – maar ik vind ze zoo mooi!
  ik wil ze ook zo netjes!! krijg het maar niet zo mooi strak + lange haren

  • Nena
   2 augustus 2012 / donderdag, 2 augustus 2012

   Aah, dankjewel! Ik moet eerlijk zeggen dat ik er op het moment niet zo (helemaal niet) blij mee ben ๐Ÿ™ Ik probeerde ze gelijk te krijgen (Wat door de ongelijke hoogte nooit zal lukken) en had ze ineens veel te dun gemaakt! Ik schrok er best wel van, maar gelukkig bestaat er een wenkbrauwpotlood ๐Ÿ˜‰ Ik hoop dat ze snel weer iets dikker worden, zo dun maak ik ze nooit meer! Ik heb wel wat van de lengte afgehaald, omdat die van mij ook erg lange haartjes hebben. Gewoon naar boven kammen en de schaar er langs! Als je ze bijtekend en goed naar boven kamt, dan kan je ze best ‘strak’ krijgen hoor. Wel een beetje oefenen. Succes!

   • 3 augustus 2012 / vrijdag, 3 augustus 2012

    Kan je nagaan, zelfs als je t zelf niet helemaal goed vind, zijn ze nog mooi ๐Ÿ™‚ thx, ik ga morgen weer oefenen met deze nieuwe styling, hihi

 17. 2 augustus 2012 / donderdag, 2 augustus 2012

  wauw deze look staat je echt heel mooi nena!