Guerlain Terracotta Sun Collection 2014

Het allereerste Guerlain Terracotta product kwam in 1984 op de markt en daarom vieren zij nu, precies 30 jaar later, een feestje met de nieuwe Guerlain Terracotta Sun Collection 2014. De collectie bestaat uit prachtige limited edition producten waaronder hun allereerste parfum en een superdeluxe bronzer in een houten doosje, die Guerlain me een tijdje terug heeft opgestuurd.

guerlain terracotta sun collection 2014-01 Vandaag review ik de Terracotta Sun Celebration bronzer en Terracotta Le Parfum.

Terracotta Le Parfum

guerlain terracotta sun collection 2014-02 De flacon alleen al is zonneschijn in een flesje! Het is een prachtige, ronde flacon met een matgouden embleem in het midden. De dop is van donker hout en ingelegd met een goudkleurig ornamentje. De vloeistof zelf is amberkleurig, maar wanneer de zon erop schijnt geeft het een schitterende, warme gouden gloed af.

guerlain terracotta sun collection 2014-13 Mijn eerste indruk is zeer positief. Ik moet vrijwel meteen denken aan zonnebrandcrème omdat ik de zachte, exotische geur van de tiarébloem vrij goed kan onderscheiden. Hier is zonnebrandcrème vaak mee geparfumeerd. Het hart bevat ook de geur van Ylang-Ylang (kamperfoelie), een vrij sterke bloemengeur. In de top bevindt zich bergamot voor wat subtiele frisheid en de basis bestaat uit vanille.

Guerlain Terracotta summer 2014 perfume Sommige bloemige parfums zijn heel sprankelend en licht, maar Terracotta Le Parfum is juist wat sensueler en poederiger. Ik ga nu even wat persoonlijks delen. Als ik op het strand lig te zonnen, ik soes een beetje weg, en de zon verwarmt mijn huid, dan voel ik me op de één of andere manier veel sexier dan normaal. Het is denk ik gewoon de combinatie van een warme, zongebruinde huid, de lekkere geur van cocktails, zilte zeelucht, aftersun en zonnebrand, en een lekker bos met big hair door het zoute water. Ik weet niet of jullie dat ook hebben?

De geur van Terracotta Le Parfum geeft me precies dat zonnige, sexy vakantiegevoel.

guerlain terracotta sun collection 2014-12 Hoewel ik normaal niet voor dit soort parfums val (ik ben juist meer van de frisse, ‘clean’ en sprankelende fruity florals), ben ik zeer te spreken over Terracotta le Parfum. Wow! Ik vind het zo’n zwoele, sexy geur en het doet me ontzettend veel denken aan vakantie, de zomer, en het blije en vrije gevoel wat ik daar van krijg.

Terracotta le Parfum is warm, zonnig, verleidelijk en zeker ook exotisch en bloemig. Met dit parfum waan je je op witte bountystranden en kun je de warme zonnestralen haast op je huid voelen. I love it!

Terracotta le Parfum is een limited edition parfum en zit in een flacon van 100 ml. De prijs is €63,79.

Terracotta Sun Celebration bronzer

guerlain terracotta sun collection 2014-09 De bronzers van Guerlain zijn voor velen de absolute bronzer der bronzers. Ook ik heb jaren lang een Guerlain bronzer gehad en Nena heeft er nog steeds eentje die ze elke dag gebruikt. De bronzers zijn echt de paradepaardjes van Guerlain.

guerlain terracotta sun collection 2014-11 Dit jaar zit de limited edition Sun Celebration bronzer in een wel héle luxe verpakking, namelijk in een donker houten doosje. Zo luxe! Het midden bestaat uit een goudkleurig embleem van een vlammende zon met het Guerlain logo. Wat een weelde!

guerlain terracotta sun collection 2014-05Het dekseltje sluit met een magneetsluiting en nadat je deze hebt verwijderd, sprankelt de bronzer je tegemoet. De bronzer bestaat uit vier delen waarvan er 2 zijn geïnspireerd op de bestseller kleur 03. De andere delen bestaan uit Sunset Pink en Flaming Orange voor wat extra frisheid en verheldering op de huid.

guerlain terracotta sun collection 2014-07In het midden de vlammende zon met het Guerlain logo. Dit is een overspray (na één keer kwasten is ‘ie weg), maar de rest van de Sun Celebration bronzer is geïnfuseerd met subtiele gouden shimmertjes, dus je ziet de gouden gloed zeker terug op de huid.

guerlain terracotta sun collection 2014-06Sun Celebration zorgt niet alleen voor een zongebruinde huid, het roze en het oranje voorzien de huid tevens van een frisse blos. Je kunt er voor kiezen om de kleuren apart aan te brengen (bijvoorbeeld als je alleen bronzer wilt, of alleen blush), maar persoonlijk vind ik het wel fijn om alle kleuren door elkaar op mijn wangen aan te brengen.

Meestal breng ik geen blush aan op mijn voorhoofd en kin, maar wel bronzer, dus voor deze delen van je gezicht zou je alleen het bronze-gedeelte kunnen gebruiken. En wil je je appeltjes voorzien van een extra blosje, dan kun je hier alleen roze of alleen oranje (of een mix van beiden) op aanbrengen.

Swatches;
guerlain terracotta sun collection 2014-10van links naar rechts; roze met bronze, oranje met bronze (hier zat nog wat van het zonnetje bij, normaal dus minder shimmery), bronze, oranje, roze.

Hieronder heb ik alle kleuren door elkaar heen op mijn wangen aangebracht:

guerlain terracotta sun collection 2014-14 guerlain terracotta sun collection 2014-15 Prachtig! Deze bronzer zorgt voor een warme, natuurlijke zongebruinde kleur op mijn wangen terwijl het ze ook een fris kleurtje geeft aan mijn appeltjes. De subtiele shimmers geven mijn huid een sprankelende, gezonde glow. Het geheel ziet er super stralend uit!

Ik moet zeggen dat ik dit product vergelijkbaar vind met mijn Bobbi Brown Shimmer Bricks in de kleur bronze, alleen lijken de shimmers van de Sun Celebration bronzer iets subtieler, waardoor je de kleur wel gemakkelijker kunt opbouwen. Bobbi Brown heeft namelijk een wat intenser highlightend effect en breng je te veel aan, dan weerkaats je te erg. Ook is het bij de Guerlain bronzer gemakkelijker om de kleuren apart aan te brengen, dat vind ik dan wel weer een voordeel.

Ik kan niet zeggen welke van de twee ik fijner vind, ik denk dat ik ze allebei gewoon ga afwisselen. Ik ben vooral heel erg verliefd op de verpakking!

guerlain terracotta sun collection 2014-03 De Guerlain Sun Celebration bronzer is een limited edition product en kost €66,87 (16 gram).

guerlain terracotta sun collection 2014-04De limited edition Guerlain Terracotta Sun 2014 collectie ligt momenteel in de winkels. Guerlain wordt verkocht bij de meeste warenhuizen, luxe drogisterijen en parfumerieën en natuurlijk online via Douglas.nl, Bijenkorf.nl en IciparisXL.nl. 

Wat vinden jullie van deze zonnige producten? Zet jij het parfum of de bronzer op je wish list?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

83 Reacties

 1. sylvia kern
  17 juli 2014 / donderdag, 17 juli 2014

  Hoi,
  Zou graag het luchtje willen hebben maar is nergens te krijgen,
  weet jij misschien waar?
  alvast bedankt,
  sylvia

 2. Linda
  19 juni 2014 / donderdag, 19 juni 2014

  Hi Serena,

  Ik wil dolgraag het luchtje “Terracotta Le Parfum” uitproberen, maar de Ici Paris/ Douglas heeft het nog niet.. Sterker nog, toen ik ernaar vroeg, kenden ze het niet eens :s

  Kan jij mij vertellen waar het te koop is?

  Alvast bedankt!

  X Lin

  • Serena
   Auteur
   19 juni 2014 / donderdag, 19 juni 2014

   Misschien de Bijenkorf eens proberen?

   • Linda
    19 juni 2014 / donderdag, 19 juni 2014

    Dat ga ik maar eens proberen, thanks 🙂

 3. 8 juni 2014 / zondag, 8 juni 2014

  Die bronzer <3
  Mooie foto's heb je trouwens gemaakt! Krijg al meteen zin in de zomer en vakantie.

 4. Victoria
  8 juni 2014 / zondag, 8 juni 2014

  OMG je huid is zooooo mooi op de foto’s. Wauwie! Ben 26 en heb nog regelmatig last van plaatselijke onzuiverheden desondanks het gebruik van salicylzuur en zeezout of benzylperoxide. 🙁 Ik ben in ieder geval helemaal vóór tips / een updated skincare routine; zo’n huid als jij wil ik ook. :D!

 5. 6 juni 2014 / vrijdag, 6 juni 2014

  Wauw Serena, die bronzer is zó mooi! Gurlain bronzers zijn áltijd mooi, maar deze is ook qua verpakking enzo helemaal geweldig! X

 6. 5 juni 2014 / donderdag, 5 juni 2014

  wauw lijken me echt fijne producten allebei, en die verpakkingen zijn ook super mooi !

 7. Rubyson
  5 juni 2014 / donderdag, 5 juni 2014

  Het klinkt allemaal zo goed! Ik ruik de geur gewoon al! Jammer dat het zo enorm duur is 😮

 8. 5 juni 2014 / donderdag, 5 juni 2014

  prachtige De Guerlain Sun Celebration bronzer

 9. 5 juni 2014 / donderdag, 5 juni 2014

  De manier waarop jij die parfum omschrijft, denk ik alleen maar “oh ja, oeh geweldig en yes hebben!”
  Uh oh linke soep dit.

 10. 5 juni 2014 / donderdag, 5 juni 2014

  wat een mooie producten zeg

 11. 5 juni 2014 / donderdag, 5 juni 2014

  Prachtige wenkbrauwen!! Tutorial please!

 12. Lavinia
  5 juni 2014 / donderdag, 5 juni 2014

  Wat zijn je wenkbrauwen hier mooi….

 13. 5 juni 2014 / donderdag, 5 juni 2014

  Ziet er mooi uit ^^ en heel zomers 🙂

 14. Kayleigh
  5 juni 2014 / donderdag, 5 juni 2014

  De bronzer is echt prachtig, heel naturlijk vind ik het staan. Jammer van de overspray en vooral van de prijs. De Bobbie Brown shimmer brick staat nog steeds op m’n lijstje omdat ik em best prijzig vind dus deze bronzer is helemaal boven budget.. snik snik..

 15. 5 juni 2014 / donderdag, 5 juni 2014

  Wat een prachtige producten! Die bronzer is echt super mooi en het parfum klinkt heerlijk.

 16. 5 juni 2014 / donderdag, 5 juni 2014

  bijenkorf rotterdam had gisteren van beide nog maar 1. Denk dat ze de bronzer nog wel weer binnen krijgen

 17. Anna30
  5 juni 2014 / donderdag, 5 juni 2014

  Whoehoe wat een mooie producten! even sparen…

 18. 5 juni 2014 / donderdag, 5 juni 2014

  Wat een mooie producten! Die bronzer zou ik ook wel willen, prachtig is die. 🙂

 19. suus
  5 juni 2014 / donderdag, 5 juni 2014

  Oh wauw die bronzer! Heel mooi maar wel erg veel geld hoor (voor een hele goede foundation zou ik het nog overwegen maar niet voor bronzer)

 20. 5 juni 2014 / donderdag, 5 juni 2014

  Wow dat flesje en hoe jij het in woorden neer zet! Ik switch niet gauw van parfum, lees nooit, maar aan deze wil ik wel snuffelen. Moet snel zijn, limited!

  Fijn review!

 21. Alena
  5 juni 2014 / donderdag, 5 juni 2014

  I am so glad I just found you via Lookbook!
  You and your sister (?) have great style, I would love you to write in English 😉

  Looking forward to your next post,
  kisses from Germany,

  Alena | meet me stylish

 22. Lisette
  5 juni 2014 / donderdag, 5 juni 2014

  Mijn vriend is Moluks dus we wklde vorig jr al gaan, maar toen was ik zwanger en liep niet meer zo fijn. Dan maar dit jaar dachten we. Maar ik ben weer zwanger, en omdat het zo snel achter mekaar is, de zwangerschappen, heb ik nog meer last van benen/bekken/rug. Dus nu dan maar ECHT volgend jr !! Want het ziet er geweldig uit! En mijn vriend is gek op durian en heeft het er vaak over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *