Glamping in een Sphair

Vandaag vertrekken Angel en ik richting Antwerpen, waar me na een hapje eten zullen doorrijden naar Lier voor onze overnachting. En wat voor een overnachting! Angel en ik gaan kamperen. Angel, die erom bekend staat de auto te pakken als ze boodschappen gaat doen twee straten verderop. De ultieme luxepaardjes gaan slapen in een tent, jawel. Wel een hele bijzondere, een sphair.

Sphair is een samenvoegsel van sphere (bol) en air (lucht). De sphair is volledig ingericht en sfeervol verlicht. Er zijn bedjes met matrassen, een houten vloer, zacht tapijt en een zithoekje. Er is zelfs een toilet aanwezig, dus we hoeven niet met onze closetrol over de camping te wandelen (zodat iedereen weet wat je van plan bent) of te hurken tussen de brandnetels in de bosjes.

We hebben geen last van regen of kou, maar we genieten tóch van de buitenlucht dankzij een geluidloze blower. In deze doorzichtige cocon kunnen we ‘s avonds ook genieten van de sterrenhemel. Helemaal een worden met de natuur. Koud? Dan zetten we de verwarming gewoon een standje hoger. Deze glamoureuze manier van kamperen, glamping genaamd, is echt iets voor ons. Wel in de natuur, maar zonder het verlies van luxe.

Goed, er is geen stromend water en er is geen tv, dus helemaal vergelijkbaar met een hotelkamer is het niet, maar dat is ook wel eens een keertje fijn. Ik heb glossy’s meegenomen om te lezen en een notitieboekje met een pen. Wanneer ik met Angel ben krijgen we altijd hele goede ideeën en die moet ik dan natuurlijk even opschrijven.

Verder heb ik gewoon een toilettas, schone sokken en onderbroek, een extra warme trui en mijn cowboy boots mee, omdat het wellicht wat drassig kan zijn op het grasveld.

We komen pas in de avond aan en de volgende ochtend vertrekken we alweer na het ontbijt. Het gaat dus slechts om één nachtje, maar het is zo anders dan we gewend zijn dat ik het best een beetje spannend vind. Ik neem mijn camera en videocamera mee om alles voor jullie vast te leggen, want jullie zijn vast net zo benieuwd als ik! Na onze overnachting gaan we overigens nog even lekker Antwerpen in voor een lunch en wat shopping, daar heb ik ook zin in (Forever21 en Urban Outfitters, here I come!).

Dit tweedaagse kampeeravontuur kost bij TravelBird €89,50 per persoon inclusief authentiek Belgisch ontbijt en een flesje bubbels; een korting van 41% op de originele prijs van de aanbieder. Meer informatie over de Sphair en het boeken van een overnachting vind je op de site van Travelbird.nl. Ik ga heel gezellig met mijn vriendin, maar een nachtje onder de sterren is ook wel een supergaaf, origineel (en romantisch) cadeau voor jou en je lover natuurlijk!

Via Travelbird vind je trouwens nog veel meer leuke vakantie aanbiedingen. TravelBird biedt dagelijks vier nieuwe vakantie aanbiedingen aan, waarbij bijzondere accommodaties – zoals deze Sphair – regelmatig terugkomen in het aanbod.

Angel en ik hebben er in elk geval zin in en komend weekend vinden jullie een vlogje van onze kampeer-avonturen op de site! Wish us luck! En als jullie nog kampeertips hebben, please share.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

80 Reacties

 1. 4 april 2013 / donderdag, 4 april 2013

  Beste Serena,
  Als freelance journalist zou ik graag in contact met je willen komen voor een artikel in tijdschrift Flair, over de ins en outs van kamperen (basic en heel luxe). Ik zou je graag wat willen vragen over jouw ervaring met de glamping-vakantie in Antwerpen, waar je een tijdje geleden over schreef. Zou je liefst z.s.m. contact met mij kunnen opnemen via info@sestaproducties.nl? Hartelijk bedankt!
  Vriendelijke groet, Tessa Heselhaus.

  • Serena
   Auteur
   4 april 2013 / donderdag, 4 april 2013

   You’ve got mail!

 2. Evelien
  5 oktober 2012 / vrijdag, 5 oktober 2012

  Ik zou dat heel graag eens doen met mijn vriend. We wonen al in België, maar Lier is toch nog ver. Het enige probleem is dat we niks mogen van zijn moeder, we zijn nog maar 15 maar we zijn wel al 3 jaar samen. ik ben zo jaloers nu 😉

 3. Sanne
  28 september 2012 / vrijdag, 28 september 2012

  haha wat leuk! Ik wil dit nog wel eens proberen.

 4. 28 september 2012 / vrijdag, 28 september 2012

  Wat leuk! Dát was je dus aan het doen een paar dagen terug, ik zag al een foto voorbij komen op twitter. Ik wil dit ook echt een keer doen!

 5. 28 september 2012 / vrijdag, 28 september 2012

  Hoi Serena, heb je tijd om een artikel te schrijven over de hot spots van Antwerpen? Ik ga er volgende week heen!

 6. Alexandra
  27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

  Ik zou zo niet kunnen slapen. In een afgelegen bos nee hoor. Straks staat er 1 of andere gek.
  Ja ik kijk graag criminal minds

 7. 27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

  ik heb jouw bij de h&m in antwerpen gezien!

 8. 27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

  Superleuk en veel plezier !!

 9. 27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

  Hé, ik kom weleens in Lier!

  Je hebt me net een idee gegeven voor mijn vriend en ik.

 10. 27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

  wat gaaf zeg! Dit komt als geroepen.. ik zocht niet iets om te doen voor m’n vriend en ik op ons 10 jarig jubileum 🙂

 11. 27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

  Grappig, dan heb je bijna achter mijn hoek gekampeerd

 12. 27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

  Lijkt me echt leuk om eens te doen, veel plezier!

 13. 27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

  Dit is Gaaf ! Dit moet ik ook zeker een keer gaan doen. Wat bijzonder zeg, en lijkt me echt mooi zo in de nacht als je de sterrenhemel kunt zien.

 14. 27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

  Met zo een tent kan je niet hutje mutje op de camping staan met dat doorzichtige dak haha. Lijkt me leuk om in zo een tent op het strand te slapen!

 15. ier
  26 september 2012 / woensdag, 26 september 2012

  Hahaha leuk hoor, maar dat mag je inderdaad écht geen kamperen noemen 😉

 16. 26 september 2012 / woensdag, 26 september 2012

  Wat gaaf!! Ben héél benieuwd naar het filmpje, veel plezier!!

 17. renoeka
  26 september 2012 / woensdag, 26 september 2012

  Haha wat grappig, had er nog nooit over gehoord.

 18. 26 september 2012 / woensdag, 26 september 2012

  Dit lijkt me heel erg leuk om eens te doen. Zelf heb ik nog nooit gekampeerd, dus helaas heb ik geen tips voor je.

 19. 26 september 2012 / woensdag, 26 september 2012

  Zag je foto op instagram, echt heel gaaf! Ik zou het wel een keer willen proberen 🙂

 20. hannah
  26 september 2012 / woensdag, 26 september 2012

  HOE VET!

 21. 26 september 2012 / woensdag, 26 september 2012

  Wat een leuk ding! Lijkt me tof om eens te proberen! Ik ben benieuwd naar je verslag 🙂

  En ooh, uitzicht op de sterrenhemel is zo fijn. Ik heb afgelopen zomer in Zweden een paar nachten doorgebracht met niet veel meer dan mijn slaapzakje, een kampvuur, eten en een wcrol. Het is zó heerlijk om in slaap te vallen met uitzicht op de sterren en ruisende bomen boven je. Die boomwortel in mijn rug beviel iets minder goed, maar aah. Fijnheid.

 22. Genevieve
  26 september 2012 / woensdag, 26 september 2012

  Wauw wat gaaf!
  Dit ziet er echt super uit!

 23. 26 september 2012 / woensdag, 26 september 2012

  Ooh dat ziet er wel echt heel erg gaaf uit!

 24. 26 september 2012 / woensdag, 26 september 2012

  woow…lijkt mij erg leuk zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *