Getest | plumping and hydrating lip mask

Lipfillers? Nergens voor nodig, als ik Starskin moet geloven. Dit cosmeticamerk lanceerde namelijk onlangs hun nieuwste product Dreamkiss, een plumping & hydrating bio-cellulose second skin lip mask. Een masker speciaal voor de lippen, dat aanvoelt als een tweede huid, en dat je lippen na gebruik direct meer volume zou moeten geven en fijne lijntjes laat verdwijnen.

Starskin dreamkiss lip mask_ - 4Nou, dat klinkt veelbelovend. Van mezelf heb ik al vrij volle lippen, maar nóg voller is altijd mooi meegenomen. Wel heb ik erg veel lijntjes in mijn lippen zitten, dus ik was vooral benieuwd of dit lipmasker deze lijntjes zou vervagen.

Starskin dreamkiss lip mask_ - 5Wat is bio-cellulose precies? Je hoort en ziet het steeds vaker verschijnen in de cosmetica industrie en vooral in Azië is het erg populair. Bio-cellulose wordt geproduceerd door de Acetobacter Xylinum bacterie, die van verschillende suikers een net ‘weven’. Bio-cellulose heeft slechts een diameter van 20 nanometer (1000 x dunner dan menselijk haar). Het is zo superfijn dat het aanvoelt als een tweede huid. Daarnaast is het biologisch afbreekbaar en eco-friendly. Bio-cellulose is erg stevig, neemt veel water op en blijft goed ‘plakken’ op de huid, wat het een ideale basis maakt voor de cosmetica industrie en dan met name maskers.

Dreamkiss is in feite een vochtinbrengend masker van bio-cellulose, gedrenkt in maar liefst 5 ml serum. Maar goed, wat zit er dan allemaal in waardoor we zulke mooie, volle lippen zullen krijgen?

Ingrediëntenlijst;
Starskin dreamkiss lip mask_ - 7(klik op de afbeelding om in te zoomen). Het serum bevat allerlei vochtinbrengende en huidverzachtende ingrediënten, zoals glycerine, panthenol, allantoïne, arginine (een aminozuur met anti-oxidante eigenschappen en mogelijk de huid helpt bij versneld herstel), hyaluronzuur, een mix van heel veel exotische, plantaardige oliën, shea butter, gehydrolyseerd collageen, honing.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen hele bijzondere ingrediënten zie waarvan ik denk, aha, dus hier gaan je lippen voller van worden. In plumping lipgloss zitten vaak irriterende ingrediënten zoals kaneel, menthol of iets anders waarvan je huid gaat zwellen, maar Dreamkiss lijkt me voornamelijk een masker dat de lippen hydrateert. Dat is aan de ene kant fijn, want het irriteren van je lippen en de huid eromheen is natuurlijk helemaal niet zo goed, maar aan de andere kant denk ik: wat maakt dit masker dan zo speciaal?

Starskin dreamkiss lip mask_ - 6Hoe gebruik je dit masker? De verpakking van Dreamkiss bevat 2 lip masks, die in aparte sachets zijn verpakt. Scheur de sachet open en haal het masker eruit.

Starskin dreamkiss lip mask_ - 10Pel de buitenste twee lagen er vanaf en plaats het middelste gedeelte, de bio-cellulose, op je lippen. Strijk alles mooi glad en laat het 15 minuten zitten. That’s right, jij mag dus mooi even een kwartier je mond houden. Zal je lover blij mee zijn, haha!

Starskin dreamkiss lip mask_ - 2Gelukkig zit er wel een gaatje in het midden, zodat je eventueel nog wat kunt drinken (door een rietje). Het masker voelt echt heerlijk aan, inderdaad als een soort van tweede huid. Lekker glad en zacht. Hij blijft goed plakken, wat ik prettig vind, want soms willen sheet masks nog wel eens van je gezicht afglijden. Dit blijft echt goed vastzitten, ideaal.

Na een kwartier verwijder ik het masker en masseer ik het serum nog eventjes in mijn lippen door ronddraaiende bewegingen te maken met mijn vingertoppen. Hierna verwijder ik het overtollig serum door met een tissue te deppen.

En dan nu de hamvraag: zie ik verschil?

Zo zagen mijn lippen eruit vóór het masker;

Starskin dreamkiss lip mask_ - 1En zo zien ze eruit na het masker;

Starskin dreamkiss lip mask_ - 3En hier nog even naast elkaar;

Starskin Dreamkiss resultHet verschil is subtiel, maar zeker wel aanwezig. Na het masker lijken ze inderdaad ietsje voller en zien ze er gladder en gehydrateerder uit. Ik zie nog steeds lijntjes, maar ze zien er wat vager uit. Starskin raad aan om het masker 1-2 keer in de week te gebruiken, maar het is ook veilig om dit masker elke dag te gebruiken.

Starskin dreamkiss lip mask_ - 9Ik vind het effect best mooi, ook al is het subtiel, maar zal dit zelf niet elke dag gebruiken. Sowieso is dat best een duur grapje (je betaalt €9,95 per 2 lip masks) en bovendien vind ik het effect wel érg subtiel. Ik vraag me af of het aanbrengen van een hydraterend oogserum of een jelly sleeping mask niet gewoon hetzelfde effect heeft (dit heb ik nog niet uitgeprobeerd, maar ik houd jullie op de hoogte).

De enige reden dat ik een lip mask zou gebruiken is wanneer mijn lippen echt wat extra TLC nodig hebben, bijvoorbeeld omdat ze superdroog zijn en veel velletjes hebben, en ik die avond een feestje heb waarbij ik mooie lipstick wil dragen. In dat geval denk ik dat een lip mask zeker uitkomst kan bieden en je lippen weer helemaal party proof kan maken! Heb je wat kleinere lippen, verwacht dan in elk geval geen wonderen. Dit masker is voornamelijk hydraterend en verzorgend voor je lippen, maar geeft ze absoluut niet dat plumping ‘lip filler’ effect.

Starskin dreamkiss lip mask_ - 8Starskin Dreamkiss lip mask is verkrijgbaar bij parfumerie Douglas (zowel in de winkel als online) en kost €9,95 (per 2 stuks). 

Wat vinden jullie van het resultaat? Is zo’n lip masker iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

30 Reacties

 1. 6 augustus 2016 / zaterdag, 6 augustus 2016

  Goed resultaat. In het bijzonder is starskins een goede merk. Maar zelf heb ik niets met lip maskers, fillers en of alles wat de lippen onnatuurlijk maakt.

 2. 3 augustus 2016 / woensdag, 3 augustus 2016

  Ik vind het wel een mooi effect geven, zag wel verschil!

 3. 2 augustus 2016 / dinsdag, 2 augustus 2016

  Het geeft een subtiel effect. Ik zou het eerder aanschaffen om mijn lippen te verzorgen.

 4. 1 augustus 2016 / maandag, 1 augustus 2016

  Het resultaat ziet er goed uit maar niet alsof je net je lippen hebt laten spuiten. Het is subtiel en maskers zijn altijd wel een fijne pamper item. Ik ken de lipmasks van andere Koreaanse merken waar ze vooral dienen als hydraterende maskers. Ik zou deze zeker gaan gebruiken want ik heb altijd last van velletjes, ook al smeer ik mijn lippen altijd in voor ‘t slapen gaan! Starskin is daarnaast een super fijne merk, ik gebruik hun sheet masks ook regelmatig.

 5. 31 juli 2016 / zondag, 31 juli 2016

  Ik heb vele reviews gelezen van andere merken die ook met een lip mask kwamen, maar die hebben me nooit echt omver geblazen. Maar dit heeft toch mijn ogen geopend, ik zie ook wel duidelijk verschil. Je lippen zijn voller en de lijntjes zijn al iets vervaagd.

 6. Meryem
  31 juli 2016 / zondag, 31 juli 2016

  ik zal het dan inderdaad kopen voor de verzorging en om je lijntjes te vervagen van je lippen. Zeker als ik er op me best wil uitzien. vooral met de winter.

  • Meryem
   31 juli 2016 / zondag, 31 juli 2016

   met winter bedoel ik dat ze de verzorging wel kunnen gebruiken.

 7. 31 juli 2016 / zondag, 31 juli 2016

  Hilarisch! Leuk dat je dit soort producten uittest 🙂 Het verschil is er idd wel, maar niet groot!

 8. 31 juli 2016 / zondag, 31 juli 2016

  Wat een apart product! Het effect is inderdaad niet echt groot, dat is jammer en dan is het wel een erg duur product. Wel weer een mooi artikel van gemaakt! Lekker uitgebreid.

 9. 31 juli 2016 / zondag, 31 juli 2016

  Ik ze inderdaad licht verschil, maar niet zo erg dat ik nu naar de winkel wil rennen om dit masker te kopen. Vind het ook nog best wel aan de prijzige kant

 10. 30 juli 2016 / zaterdag, 30 juli 2016

  Ik zie niet echt een duidelijk verschil tussen beide foto’s, maar het is in ieder geval fijn om je lippen te verzorgen. Ik zou het denk ik benauwd krijgen wanneer ik zo’n masker gebruik, bang dat ik niet kan ademen (alhoewel ik dit ook door mijn neus kan doen). Ik ben nogal claustrofobisch.

 11. Tessa
  30 juli 2016 / zaterdag, 30 juli 2016

  Ben benieuwd of zo’n lipmasker echt helpt je lippen te hydrateren! Ik heb al een tijd hele droge lippen (zo droog dat ze soms zelfs barsten als ik lach, au!) en ik kan daardoor ook bijna geen lippenstift ed. meer dragen. Als ik veel vaseline gebruik wordt het alleen maar erger lijkt het. Misschien dat zo’n maskertje uitkomst biedt…?

  • Ann
   4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

   Blistex Lip Relief cream overdag en ‘s nachts een dikke laag vaseline op je lippen.

   Ik heb er zelf ook altijd last van. 🙂

 12. Diana
  30 juli 2016 / zaterdag, 30 juli 2016

  Ik heb al zoveel geld verspild aan zulke subtiele dingetjes, dat ik beter gewoon iets kon laten injecteren haha

 13. 30 juli 2016 / zaterdag, 30 juli 2016

  lijkt me wel erg fijn voor het voeden van de lippen als ik de foto’s vergelijk, ik ga dit een keertje proberen. maar voor de vollere lippen zou ik het niet aaschaffen inderdaad. liefs soraya

 14. 30 juli 2016 / zaterdag, 30 juli 2016

  Bijzondere producten brengen ze op de markt. Je ziet inderdaad wel iets verschil, maar het is niet heel duidelijk. Maar wel lekker om je lippen eens te verzorgen met een masker.

 15. 30 juli 2016 / zaterdag, 30 juli 2016

  Fijne review! Je ziet wel degelijk verschil, subtiel maar wel mooi!

 16. Sanne
  30 juli 2016 / zaterdag, 30 juli 2016

  Heb een tijdje terug voor het eerst een lip mask geprobeerd, egt super! Heb normaal altijd droge lippen, na een lip mask niet meer! Die van mij heb ik via bol.com besteld voor 3,95 zie nu dat ze 5,95 zijn..beetje vreemd haha

 17. T
  30 juli 2016 / zaterdag, 30 juli 2016

  Starskin is sowieso een duur merk. Ik zou eerder voor Innisfree, My beauty Diary, Tony Moly of Etude house gaan.
  Zowel voor sheetmasks als andere maskers. Ik bestel ze via Yesstyle of beautynetkorea. Gewoon zoveel dat de verzendkosten gratis zijn en ik weer voor een paar maanden genoeg heb. ^^

  Heb je trouwens wel eens de Splash masks van Blithe geprobeerd? Moet je doen! Werken super goed bij mij. ^^ (en ja, ik ben een k-skincare junkie)

 18. 30 juli 2016 / zaterdag, 30 juli 2016

  Fijne review, hierdoor heb je echt een goed beeld van wat we kunnen verwachten hiervan. Ik denk niet dat het wat voor mij is, ik gebruik eigenlijk alleen gezichtsmaskers, maar op zich ben ik er wel benieuwd naar geworden.

 19. 30 juli 2016 / zaterdag, 30 juli 2016

  Wat een fijne review, heel duidelijk. Ik vind het resultaat mooi, subtiel maar je lippen lijken toch iets meer smooth. Wel een duur grapje inderdaad, maar voor een feestje wel heel leuk!

 20. 30 juli 2016 / zaterdag, 30 juli 2016

  Fijne review. Ik heb hem gisteren nog in mijn handen gehad bij de Douglas maar hem uiteindelijk niet meegenomen. De volgende keer ga ik hem toch proberen!

 21. 30 juli 2016 / zaterdag, 30 juli 2016

  Ik heb het idee dat je porien boven je lip ook zijn verminderd. Maar ik vraag me idd ook af of je niet gewoon hetzelfde effect bereikt met daar serum op te smeren. Maarja, zo’n maskertjes zijn natuurlijk altijd gewoon leuk en je hebt het idee dat je dan intens word verzorgt he 😉

 22. 30 juli 2016 / zaterdag, 30 juli 2016

  Lijkt een mini verschilletje te zien. Ik zou hem eerder eens willen proberen voor het hydraterende. Haha, 15 minuten zwijgen…

 23. 30 juli 2016 / zaterdag, 30 juli 2016

  Ik wil zo’n lipmasker wel eens proberne, niet voor het ‘plumping’ effect, maar juist voor het hydraterende effect. Ik van mezelf ook vrij volle lippen, dus ik vind een plumping effect bij mezelf niet nodig. Die extra hydratatie kunnen mijn lippen daarentegen altijd wel gebruiken :-).

 24. Maaike S
  30 juli 2016 / zaterdag, 30 juli 2016

  Zoals je zei, is het idd een iets te dure grap om wekelijks zoveel geld uit te geven aan iets wat maar zo weinig effect heeft. Ik denk dat ik het maar gewoon bij mn blistex houd 😉

 25. 30 juli 2016 / zaterdag, 30 juli 2016

  Ik gebruik veel soorten maskers van dit merk maar denk niet dat ik deze zou kopen. Het resultaat is echt minimaal. Bedankt voor je review ♡

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *