Getest | Jelly Face Mask van Lush

Vroeger, toen ik nog een klein meisje van 12 was, ging ik wel eens uit logeren bij mijn nichtjes. ‘s Avonds na het eten keken we een film, kregen we één glas Cola en een bakje chips, en voor het slapen gaan gingen we nog even tuttebellen. Dat wil zeggen, we deden een maskertje op. In die tijd (ik heb het over de jaren ’90) was er heel weinig keuze in maskertjes. Eigenlijk kan ik me alleen nog maar die ouderwetse kleimaskers van Dr. van der Hoog herinneren, die je zelf moest aanmaken met water. Ahhh, the good old days!


Tegenwoordig zijn er zoveel masker op de markt dat je haast door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn kleimaskers, sheet maskers, sleeping masks, peel-off maskers, crème maskers en nu dus ook:  JELLY FACE MASKS!

Sinds mijn zwangerschap reageert mijn huid heel slecht op de hormonen. Mijn borst en rug zitten helaas weer helemaal onder de acné en zo nu en dan duiken er ook weer puistjes op in mijn gezicht. Omdat ik zwanger ben werd mij afgeraden om ingrediënten als salicylzuur (BHA) en retinol (vitamine A) te gebruiken, dus nu zocht ik naar producten met fruitzuren (AHA) om mijn huidje op een andere manier te exfoliëren. Tijdens een winkelbezoek aan het nieuwe Lush filiaal op Hoog Catharijne (dit is het overdekte gedeelte van de Utrechtse binnenstad) stuitte ik op hun Jelly Face Masks.

Just to Clarify


Lush heeft verschillende Jelly Face Masks in hun assortiment, waarvan ik heb gekozen voor Just To Clarify. Dit masker is oranje van kleur en bevat natuurlijk exfoliërende ingrediënten die je huid laten stralen. Kijk, precies wat ik nu nodig heb om die ‘pregnancy glow’ een flinke boost te geven! Of in mijn geval tot leven te wekken. De Jelly Face Masks zitten allemaal in een klein, plat, doorzichtig potje van 65 gram.

De textuur


Ik heb wel eens eerder een jelly masker geprobeerd, maar dit had meer de textuur van een gel. De Jelly Face Masks van Lush zijn echt, ja… hoe moet ik het omschrijven? Ze voelen een beetje aan als Play-Doh!


Het is dik en kleverig, gom-achtig, bouncy, zacht en romig en bovenal HEER-LUK om je vingers in te laten zinken. Een textuur die ik tijdens mijn beautyblogcarrière in elk geval NOOIT eerder ben tegengekomen. Het heeft een hele bijzondere, aparte en ietwat vreemde textuur. But I like it!

Wat zit er in?


Water (aqua), Kaoline (Kaolin), Propyleen Glycol, Glycerine, Vers Sinaasappelsap (Citrus Aurantium dulcis), Vers Papajasap (Carica papaya), Talc, Bamboestengel Extract, Carrageenextract, Bergamotolie (Citrus aurantium bergamia), Siciliaanse Citroenolie (Citrus limonum), Grapefruitolie (Citrus paradisi), Agar Agar, Houtskoolpoeder (Charcoal powder), *Limonene, Parfum, Kleurstof 15510 (CI 15510).

Hieronder even een korte breakdown van de ingrediëntenlijst;
kaolin klei is reinigend en vet absorberend, vers papayasap en vers sinaasappelsap bevatten enzymen en fruitzuren die een exfoliërende werking op de huid hebben, talk, bamboestengel en houtskoolpoeder scrubben de huid lichtjes, carrageenextract en agar agar zorgen voor de jelly textuur van dit masker en de combinatie van etherische citrus oliën (bergamot, citroen en grapefruit) zorgen niet alleen voor een heerlijke, frisse en verkwikkende geur, maar hebben ook een ontvettende en anti-bacteriële werking. Verder gewoon parfum, kleurstof, glycerine (hydraterend voor de huid) en propyleen glycol (een skin conditioner).

Hoe gebruik je het?


Om deze jelly tot een gezichtsmasker om te toveren neem je een stukje jelly (Lush raadt ongeveer 1/5 deel van het potje aan, maar 1/6 of zelfs 1/8 is ook groot genoeg, vind ik) in je droge handen en wrijf je het tot een soort pasta.


Door het wrijven verander de jellyachtige textuur in een romige, smeerbare substantie.


Breng het masker aan op een gereinigde (maar goed afgedroogde) huid, laat het zo’n 10 minuten intrekken en spoel het vervolgens af met warm water of een washandje.

Zowel het aanbrengen als afspoelen doe ik met ronddraaiende bewegingen, zodat de milde scrubdeeltjes meteen hun werk goed kunnen doen.

Dit masker exfoliërt dus op twee manieren:
– chemische peeling (door middel van de fruitzuren en enzymen)
– fysische peeling (door middel van de milde scrubdeeltjes)


De geur van Just to Clarify is echt fantastico! Het heeft de frisse, opwekkende geur van sinaasappelen, maar het ruikt tegelijkertijd ook heel zacht bloemig en mild zoetig, waardoor het me doet denken aan drinkyoghurt met perzik/sinaasappelsmaak. En toch heeft het ook weer wat weg van Play-Doh, lekker nostalgisch dus. Hmmmm, om je vingers bij af te likken!

Het resultaat


Links is mijn gezicht voor het masker en rechts is mijn gezicht na het masker. Nu moet ik zeggen dat mijn huid (in mijn gezicht dan) de laatste tijd best is opgeknapt. Het ziet er in elk geval al behoorlijk fris uit! Na gebruik van het masker lijkt het zelfs nog een tikkeltje helderder en stralender, maar het verschil zit ’em vooral in de zachtheid. Mijn huid is na gebruik namelijk HEEEEERLIJK zacht en glad, echt, zo glad en zacht heb ik het zelden gevoeld. Het voelt zo lekker, ik blijf maar aan mijn gezicht voelen!

Wat je ook ziet op de nafoto zijn hele kleine witte korreltjes, dat zijn de minuscule bamboe scrubdeeltjes. Het is lastig om ze volledig van je gezicht af te wassen, dus ik denk dat het raadzaam is om dit masker te gebruiken VOOR je douchebeurt, zodat je onder de douche alle korreltjes goed weg kunt wassen.

Eindoordeel


Ondanks de toevoeging van vers fruitsap en de afwezigheid van parabenen, zijn de jelly face masks toch vrij lang houdbaar (namelijk 4 maanden), waarmee je ze niet zo gehaast hoeft op te maken in vergelijking met een Fresh Face Mask (die maskers die op ijs staan). De Jelly Face Masks zijn wat je noemt ‘zelf conserverend’ en dat vind ik persoonlijk een groot voordeel.

Naast de goede prijs en de langere houdbaarheid is het Just To Clarify masker natuurlijk ook heel fijn in gebruik. Hij ruikt allereerst lekker zacht en fris, heeft een bijzondere en leuke textuur, is makkelijk in gebruik en voorziet mijn huid inderdaad van een verhelderende, gezonde glow. Na één keer gebruik ziet mijn huid er meteen prachtig stralend uit, maar het voelt ook vooral SUPER zacht en heel glad, dus ik ben zeker van plan om dit op wekelijkse basis te gebruiken. En dan vooral op mijn borst en rug (dan moet ik George even lief aankijken), want die delen worden eigenlijk het meest geteisterd door de hormonale acné.


Maar ook voor de mensen die niet zo van de wekelijkse gezichtsmaskers zijn, is dit is een perfect masker om je gezicht nét even die extra boost te geven vlak voor een feestje, bruiloft, spannende date of een ander event.

Als laatste (en zeker niet onbelangrijk) test Lush hun eindproducten NIET op dieren. Het Just To Clarify masker bevat geen dierlijke (en grotendeels natuurlijke) ingrediënten en is daarmee ook geschikt voor vegans. Wat mij betreft dus echt een aanrader!

Prijs & verkrijgbaarheid


De ‘Just To Clarify’ jelly face mask zit in het vaste Lush assortiment en kost €10,50 per potje. Omdat je er zo’n 6 x mee kunt doen komt het neer op €1,75 per masker en dat vind ik een heel mooi prijsje.

Er zijn in totaal 15 Lush filialen verspreid door heel Nederland en België (voornamelijk in de grote steden). Klik hier voor de store finder om een filiaal bij jou in de buurt te vinden. Woon je toch niet zo dichtbij? Plaats dan je bestelling online via de lush.nl webshop.

Wat vinden jullie van het resultaat van de Just To Clarify jelly face mask, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

20 Reacties

 1. 10 maart 2018 / zaterdag, 10 maart 2018

  Succes met verkopen. Het ziet er inderdaad een erg fijn huis uit!

 2. 9 maart 2018 / vrijdag, 9 maart 2018

  Oeehhh dat klinkt lekker! Ik ben echt een fan van chemische peelings ondat ik een zeer vettige huid heb. Mijn collega is ook zwanger en ik vroeg aan haar of zij bepaalde skincare producten vermijd, ze zei van niet. Ik moet haar dus snel bijpraten! Maar het masker oogt fijn en ik hou wel van een gekke textuur masker. Vraagje: waar heb je die marble plate vandaan?

 3. 8 maart 2018 / donderdag, 8 maart 2018

  Oh dit soort jelly maskers lijken me heerlijk! Al ben ik ook groot fan van een goed kleimasker op z’n tijd!

 4. 8 maart 2018 / donderdag, 8 maart 2018

  Klinkt weer heerlijk! Heb nog geen jelly mask van Lush geprobeerd maar na dit review wil ik dat zeker nog eens doen.

 5. 8 maart 2018 / donderdag, 8 maart 2018

  Deze ga ik zeker een keer uitproberen. Klinkt heel goed, ik hou van Lush!

 6. milou
  7 maart 2018 / woensdag, 7 maart 2018

  Dol op de Lush maskers! Jelly nog niet eerder geprobeerd, maar binnenkort maar x meenemen. Prachtige foto’s trouwens!!

 7. Denise
  7 maart 2018 / woensdag, 7 maart 2018

  Lijkt me een enorm fijn product <3
  Gelukkig weet je wat je straks kan doen om je rug weer prachtig glad te krijgen!

  X

 8. Femke
  7 maart 2018 / woensdag, 7 maart 2018

  Zou Skin Perfecting 8% AHA Gel Exfoliant van PC niet iets zijn voor de littekens? Is ook tegen pigmentvlekjes. Of mag dat ook niet als je zwanger bent?

 9. Nienke
  7 maart 2018 / woensdag, 7 maart 2018

  Ik vind het jammer dat Lush toch parfum gebruikt in hun producten en ik vind de potjes onhygiënisch, omdat er makkelijk bacteriën in kunnen komen. Daardoor sla ik het toch over.
  Maar, het klinkt wel als een fijn masker. Fijn dat het voor jou iets doet! 🙂

 10. e
  7 maart 2018 / woensdag, 7 maart 2018

  Die eerste alinea is zó herkenbaar. 1 cola, 1 bakje chips en een of ander gaar masker in combinatie met badparels in het bad. Ik vind het jammer dat Lush zichzelf altijd zo bio presenteert maar dan toch kleurstof en parfum in haar producten stopt. Net als de sulfaten. Als ik zo’n zeep gebruik is mijn huid net rubber.
  Ik ben benieuwd of het masker na een aantal keer echt verschil gaat geven, ik heb zelf namelijk ook ineens weer last van een hoop smerige puistjes met flinke ontstekingen.

 11. Jamie
  6 maart 2018 / dinsdag, 6 maart 2018

  Jeetje, wat een prachtige foto’s weer! ?

 12. 6 maart 2018 / dinsdag, 6 maart 2018

  Ik ben hier erg benieuwd naar! Binnenkort eens eentje proberen, hoewel … Ik heb nog zó veel maskertjes liggen. Het gaat wellicht wat langer duren, haha.

 13. Emma
  6 maart 2018 / dinsdag, 6 maart 2018

  Klinkt goed!
  Ik vind je huid er nog best nog redelijk uit zien.
  Ik had tijdens mijn zwangerschap ook allemaal puistjes op borst en rug.
  Dat vond ik zo vies 🙁
  Een paar maandjes na mijn bevalling waren ze weer helemaal verdwenenen.
  Dat zal bij jou vast ook gebeuren :). Komt vast goed.

  • Serena
   Auteur
   6 maart 2018 / dinsdag, 6 maart 2018

   hi Emma,
   mijn gezicht is ook vrijwel hetzelfde gebleven, misschien ietsje meer puistjes dan normaal. Mijn rug en borst zitten daarentegen helemaal onder de littekens weer, en elke 2 weken worden er heel veel verstoppingen uitgeknepen door de huidtherapeut. Echt niet leuk! Maar inderdaad, ik weet waardoor het komt en dat het vanzelf wel weer overgaat. Alleen balen dat ik dan weer met een rug vol littekens zit (zoals jaren geleden). Nu weet ik in elk geval wel wat ik ertegen kan doen om daar vanaf te komen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *