Getest | Instyler Styling Shells

Vandaag is het alweer de tweede aflevering van Nailed it or Failed it en dit keer zijn de Instyler Styling Shells aan de beurt. De Instyler Styling Shells heb ik wel eens voorbij zien komen en ik vroeg me dan altijd af of zoiets wel zou werken? Het zag er best makkelijk uit en het hele idee van ‘verwarmende schelpen’ vind ik gewoon erg leuk en weer eens wat anders dan anders. Bovendien leek het me handig dat je beide handen vrij hebt nadat je de schelpen hebt ingezet, zodat je in de tussentijd andere dingen kunt doen.

Goed, tijd voor een test dus! En dat doe ik dit keer niet alleen, maar met mijn lieftallige assistent Nanne van het kanaal Brandstof.

Hieronder nog even de voor- en nadelen op een rijtje;

voordelen
– veilig in gebruik
– makkelijk in gebruik
– minder beschadigend voor je haren
– als de schelpen erin zitten heb je beide handen vrij, zodat je in de tussentijd (tot de schelpen zijn afgekoeld) kunt opmaken, tanden poetsen, koken, opruimen, etc.
– mooie, natuurlijke krullen als resultaat

nadelen
– niet heel compact en daarom wat lastiger meenemen voor onderweg en op reis
– er kunnen slechts 8 schelpen tegelijkertijd worden opgewarmd, waardoor je tussendoor opnieuw schelpen moet opwarmen als je veel haar hebt (ik had er 3 x 8 = 24 schelpen nodig, dus ik moest 3 keer opwarmen)
– als je tussendoor nieuwe schelpen moet opwarmen, is het tijdrovender dan een krul- of stijltang

Mensen met minder, korter en dunner haar hebben wellicht genoeg aan 8 schelpen, en voor die mensen is dit – naar mijn idee – een perfecte tool. Omdat je niet héél veel haar kwijt kunt in een schelp had ik er veel meer nodig dan 8, en voor de mensen met wat meer en dikker haar is het lastig dat je de schelpen tussendoor steeds opnieuw moet verwarmen. Op die manier duurt het al met al best lang voordat je al je haren in de krul hebt gezet. Het verschilt dus een beetje per persoon of de Instyler Styling Shells iets voor je zijn, of niet. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan krullen maken met de stijltang, maar als je juist niet goed overweg kunt met een stijl- of krultang is dit een goed alternatief.

De Instyler Styling Shells kosten €86,99 en zijn te koop via deze link op Bol.com

Te gast in Brandstof

Nanne plaatst elke zondag een nieuwe aflevering van Brandstof online, en vandaag ben ik te gast! We hebben het onder andere over food hacks en over populaire video’s op YouTube over puisten uitknijpen (!!). Benieuwd naar deze video? Hieronder kun je hem kijken! Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.

Wat vinden jullie van de Instyler Styling Shells, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

20 Reacties

 1. 18 januari 2016 / maandag, 18 januari 2016

  wat een leuke filmpjes, en helaas van de schelpen, ik persoonlijk zou het te veel tijd vinden om dat allemaal op mijn gemak te doen. liefs soraya

 2. 18 januari 2016 / maandag, 18 januari 2016

  Heel erg leuke video! Ik denk dat het inderdaad voor mensen met korter of minder haar wel een geslaagde tool kan zijn.

 3. 18 januari 2016 / maandag, 18 januari 2016

  Wat een leuke video! Het resultaat valt me mee, maar ik ga liever voor een krultang.

 4. Willemse
  18 januari 2016 / maandag, 18 januari 2016

  Leuke video 🙂

 5. 17 januari 2016 / zondag, 17 januari 2016

  Ik vind het resultaat echt wel mooi geworden, maar het is inderdaad een beetje omslachtig!

 6. Amanda
  17 januari 2016 / zondag, 17 januari 2016

  Wat een super grappig filmpje. Nanne is heel goed als assistent ;). Leuke gast om te zien!

 7. 17 januari 2016 / zondag, 17 januari 2016

  Wat een leuke review! Vind het resultaat wel mooi, maar het lijkt mij inderdaad een tijdrovend klusje.

 8. Rianne
  17 januari 2016 / zondag, 17 januari 2016

  Ik vind deze Failed it niet helemaal terecht, aangezien je het product nu failed omdat hij in vergelijking met de stijltang minder goed voor je werkt. Maar in principe deed dit apparaat wat het beloofde toch? Je hebt de vorige “hacks” ook enkel beoordeeld op of ze werkte of niet dacht ik (de “plakband-hack” werkte voor jou waarschijnlijk minder handig dan wanneer je uit de losse hand een eyeliner zou zetten want het kostte waarschijnlijk iets meer tijd om eerst plakbandjes op te plakken, maar toch was het een nailed it want het werkte toch?)
  Daarnaast vond ik het wel weer een leuke nailed it of failed it. Ik kende het apparaat nog niet, dus het is leuk om het nu gelijk zo getest te zien worden 🙂

 9. 17 januari 2016 / zondag, 17 januari 2016

  Wat zijn jullie leuk samen haha grappig filmpje. Nanne kende ik niet maar echt een leuke jongen! Die styling schelpen lijken mij toch nog wel iets te veel werk voor dik haar maar het verbaast mij wel dat er zulke krullen uitkomen.

 10. 17 januari 2016 / zondag, 17 januari 2016

  Volgens mij kun je dan ook net zo goed de ouderwetse Carmen krulset gebruiken. Gaat veel sneller! En Babyliss heeft daar een reissetje van.

  • 17 januari 2016 / zondag, 17 januari 2016

   Sorry, Carmen zelf ook trouwens. 🙂

 11. 17 januari 2016 / zondag, 17 januari 2016

  Ah bah dat uitknijp-filmpje! Ik kreeg al rillingen van alleen de foto van de video xD
  Wel een fijne review van die schelpen 🙂 Ik weet niet of het wat voor mij zou zijn omdat ik veel en dik haar heb… denk dat het inderdaad dan tijdrovend is…

 12. 17 januari 2016 / zondag, 17 januari 2016

  Leuke filmpjes. Ik snap Nanne zijn opmerking in het begin van jouw filmpje wel over de verwarmde schelpen, haha!

 13. Naomi
  17 januari 2016 / zondag, 17 januari 2016

  Wat een leuke filmpjes! Moet toch maar eens de YouTube kanaal van hem in de gaten houden 🙂 En eh stiekem is puisten uitknijp filmpjes een guilty pleasure van mij. Dr. Pimplepopper is geweldig op instagram!

 14. 17 januari 2016 / zondag, 17 januari 2016

  Wat een apart systeem, kende het nog niet! Weer zoiets nieuws. Tijdrovende hairdo’s zijn voor mij niet heel handig, maar je kan ondertussen wel van alles doen. Interessant!

 15. Kiki
  17 januari 2016 / zondag, 17 januari 2016

  Aaaah nee nee nee die thumbnail van die tweede video! Kan er niet een waarschuwing in de titel? :p

 16. Claire
  17 januari 2016 / zondag, 17 januari 2016

  Bah!

 17. 17 januari 2016 / zondag, 17 januari 2016

  Leuk dat je het uitgeprobeerd hebt. Zo te zien is het behoorlijk tijdrovend. Echt zo’n gadget die je koopt met het idee die ga ik altijd gebruiken en dat het daarna alleen maar ergens in een hoek stof staat te vergaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *