Getest | Babyliss stijltang met stoom

Afgelopen zaterdag liep ik met mijn vader door de Media Markt en ik loop dan altijd even langs de haarstylingtools om te kijken of er toevallig iets nieuws is binnengekomen wat ik nog niet ken. Mijn oog viel op de Babyliss iPro 230 Steam Straightener Ionic. Er was al een ‘normale’ versie, maar nu is er dus sinds de zomer een ‘new & improved ‘ versie met ionische technologie. Deze technologie heeft een antistatische en verzorgende werking, voor ultra glanzende, gladde en pluisvrije haren. Ik moet zeggen dat Babyliss me al had bij het woordje ‘steam’. Ik heb nooit eerder een stijltang gebruikt met stoomfunctie en ik was dan ook heel benieuwd naar de toegevoegde waarde hiervan. Ik ben dol op dit soort beauty gadgets!

In de video hieronder test ik de Babyliss iPro 230 Steam Straightener voor jullie uit en laat ik meteen weten wat mijn eerste indruk is van dit apparaat;


Waarom stoom? Volgens Babyliss herstelt stoom de vochtbalans in het haar waardoor het haar in perfecte conditie blijft tijdens het stijlen. Aan de ene kant zit er wel wat in, want door je haren te verhitten wordt het water uit je haren verdampt, terwijl de stoom dit water juist weer terug brengt. Het heeft dus een hydraterende functie en gaat uitdroging van je haren tegen terwijl je stijlt. Maar, aan de andere kant is het niet bepaald goed om je haren te hydrateren (zodat je haarvezels opzwellen) om ze vervolgens weer met hitte te drogen (waardoor je haarvezels weer samentrekken). Dit opzwellen en snel samentrekken veroorzaakt een bepaalde druk op de haarschubben waardoor ze beschadigen en breken. Het zou dus ook een averechts effect kunnen hebben, lijkt mij.

babyliss ipro 230 steam - 1Vergemakkelijkt de stoom dan misschien het stijlen? In mijn geval maakt het niet zo veel uit, omdat ik al glad en stijl haar heb van mezelf. Maar heb je wat droger, stugger, gekruld- of kroeshaar, dan denk ik dat je er met deze stijltang zeker wat makkelijker doorheen komt. Het viel me namelijk op dat je best grote plukken kunt pakken, wat ideaal is voor mensen met veel en dik haar. Zo ben je een stuk sneller klaar. En met de kam-functie kun je met name gekrulde haren nog makkelijker ontwarren zodat het nóg soepeler door je tang heen glijdt.

babyliss ipro 230 steam - 2Met name de ionische functie maakt deze tang zeer geschikt voor mensen met snel pluizend haar. En dat zijn vaak mensen met krullen. En zeker in deze tijd, met vochtig weer en verwarmingen die lekker hoog staan, heb je dan extra last van pluis en staticiteit. De Babyliss Steam Straightener biedt dan zeker uitkomst.

babyliss ipro 230 steam - 6Persoonlijk vond ik deze tang voor mij geen topper, omdat ik er van houd om krullen te maken met de stijltang. De platen zijn vrij breed en één ervan heeft een gleuf, waardoor krullen maken praktisch onmogelijk was. Het is mij in elk geval niet gelukt! Dat vond ik erg jammer, want ik houd van krullen of een mooie slag. Dit apparaat is echt gemaakt om mee te stijlen en niets meer.

babyliss ipro 230 steam - 3 De voordelen van de Babyliss iPro 230 Steam Straightener Ionic

 • bevat stoomfunctie die vochtbalans in het haar herstelt
 • maar liefst 5 temperatuurinstellingen (170°C – 185°C – 200°C – 215°C – 230°C)
 • de platen zijn extra breed en extra lang, waardoor je grote plukken haar tegelijk kunt stijlen
 • de platen bevatten een Titanium-Ceramic coating
 • bevat ionische technologie; antistatische werking voor pluisvrij haar
 • intrekbare ontwarrende kam waardoor haren soepeler door de platen glijden
 • maakt haren langdurig glad en glanzend
 • er zit extra een handig hittebestendig matje bij
 • meedraaiend snoer
 • ideaal voor krullend haar en kroeshaar

babyliss ipro 230 steam - 4De nadelen van de Babyliss iPro 230 Steam Straightener Ionic

 • bevat stoomfunctie die de haarschubben zou kunnen beschadigen
 • krullen maken met deze tang is onmogelijk
 • als je de stoomfunctie gebruikt moet de tang 2-3 minuten opwarmen
 • het waterreservoir is erg klein en moet daarom hoogstwaarschijnlijk bijgevuld worden tijdens een stijlsessie, wat heel omslachtig is en extra tijd in beslag neemt omdat je de tang moet uitschakelen en vervolgens weer 2-3 minuten moet laten opwarmen
 • het waterreservoir moet het liefst met gedistilleerd water gevuld worden, anders heb je kans op kalkaanslag en doet de stoomfunctie het op den duur niet meer. Je kunt ook kraanwater gebruiken, maar moet dan wel regelmatg ontkalken. Je moet hier dus extra goed op letten, maar dit is echt zoiets wat je gewoon gaat vergeten en dan zit je met een defect reservoir
 • geen toegevoegde waarde voor niet krullend of kroeshaar
 • vrij aan de prijs: de Babyliss iPro 230 Steam Straightener Ionic kost €99,99

babyliss ipro 230 steam - 6Al met al denk ik dat dit best een goede stijltang is, maar ik twijfel over de toegevoegde waarde van de stoomfunctie. Of erger nog, of de stoomfunctie op langere termijn geen negatief effect heeft op de gezondheid van je haren. Als je op zoek bent naar een stijltang speciaal voor dik, krullend of type 4 kroeshaar, die ervoor zorgt dat je haren minimaal zullen pluizen of statisch zullen worden, is dit wellicht iets voor jou. Voor mij persoonlijk is het niets, want ik heb niet per se stoom nodig om mijn haren gemakkelijk te kunnen stijlen en ik vind het jammer dat je er niet mee kunt krullen. Toch blijft het wel een leuke gadget!

De Babyliss iPro 230 Steam Straightener Ionic kost €99,99 en is onder andere te koop bij Media Markt, maar is ook online volop verkrijgbaar via diverse webshops zoals Bol.com

Wat vinden jullie van een stijltang met stoom, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

69 Reacties

 1. melanie
  22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

  Ik heb deze stijltang al 3 jaar en ben er nog steeds onwijs blij mee! Ik stijl mijn haar namelijk elke dag. Ik vul hem altijd met kraanwater, nooit ontkalkt en werkt perfect. Ook hoef je het water tijdens een sessie niet bij te vullen, gij red het makkelijk 3 stijlbeurten! + Door het stoom blijft mijn haar langer stijl en super zacht! De prijs is het absoluut meer dan waard!

 2. 22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

  Dit doet mij denken aan een vriendin die vroeger haar haren stijlde met een strijkijzer haha! Ik zie niet echt toegevoegde waarde in de stoomfunctie, sorry BaByliss.

 3. 22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

  Toen je zei dat je het reservoir onder de kraan vulde dacht ik gelijk ‘he, moet daar dan geen demi water in?’. Vind het wel een leuk idee, maar misschien is het wel handig voor mensen met heeel veel dikke krullen?

 4. Faatje
  22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

  HAHAHAHAHA, ik moest echt lachen om dat stukje met je vriend! Zo grappig!

  XD

 5. linda
  21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  Haha wat ontzettend leuk dat je dat stukje met je vriend erin hebt gelaten. Klinkt alsof jullie het heel leuk hebben, het is je gegund meid.

  Xx

 6. 21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  Ik dacht even dat er WiFi op zat :’) die stoom tekentjes lijken een beetje op het WiFi tekentje haha.
  Fijne, uitgebreide review!
  Ik hou het bij mijn Jaguar stijltang waarmee ik ook kan krullen 🙂

  • Serena
   Auteur
   22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

   Wie weet komt er ooit nog wel een zoiets! Haha!

 7. Daphne
  21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  Wat is nu een goeie budgetstijltang die wel geschikt is om mee te krullen en voor dikker haar?

  Liefs!

 8. Lol
  21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  Vreemd dat je van een stijltang verwacht dat ie krult!

  • Annemarie
   21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

   Nee hoor, met een stijltang kun je nml ook krullen maken. Zoek maar eens naar een tutorial.

   • 25 januari 2017 / woensdag, 25 januari 2017

    Daar ben ik het volledig mee eens dat je van een stijltang (met stoomfunctie dan nog wel) gaat verwachten dat die krult? Dient er gewoon niet voor en zeker en vast niet gezond voor je haren! Andere coating, andere manier van werken tenzij het uitdrukkelijk een toestel is om zowel te stijlen als te krullen. Vooral als je hier iets wil promoten of het al dan niet gezond is voor je haar moet je het op de juiste manier beoordelen. Dit is een stijltang met stoom waarvan het doel is de haren te stijlen dus niet te doen krullen. De opmerking *krullen maken met deze tang is onmogelijk* is niet echt van toepassing.

 9. 21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  Wat een goede review! Heel handig, thanks! Liefs

 10. 21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  Haha, wat loop je nu door mijn video te praten. Vond ik zo leuk, tof dat je het erin hebt gelaten 🙂 De tang zelf spreekt me niet zo aan, maar wel een hele goede review.
  xx

 11. 21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  Weet niet of jou vriend doorheen zat te praten, maar was wel leuk en grappig om te horen 🙂 Deze style tang met stoom ken ik nog niet, dus ik vond het erg leuk om naar te kijken. En deed inderdaad ook mij aandenken aan een stoom strijkijzer. Jammer dat je er geen krullen van kan maken.

 12. Ilona
  21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  Grappige tang he? Ik heb al jaren de vorige versie hiervan gebruikt, met veel plezier… Totdat ik CHI ontdekte ;-). Ik weet niet precies waar de nadelen wegkomen: het waterreservoir heb ik namelijk nog nooit tijdens een sessie moeten bijvullen (haar tot over de schouders). En zelfs al zou het gebeuren: je kan het reservoir gewoon losmaken en bijvullen als de tang aan staat (zolang je de tang maar op een niet brandbare ondergrond neerlegt ;-)). Gaat prima! Deed ik zelf wel eens als ik hem was vergeten bij te vullen.

 13. Bente
  21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  Super fijn dat je het nog hebt uitgeschreven! vind jou artikelen altijd leuk om te lezen, lees ze ook altijd helemaal door.

 14. 21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  Leuke review weer! Ik vind het wel eng met die stoomfunctie. Ik zou niet snel voor deze kiezen.

 15. 21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  Wel heeeel erg gaaf bedacht! Ik heb er weinig aan want als ik mijn haar laat drogen is het al heel erg steil! Misschien wel een goede voor mensen met wat slag die het toch graag wat gladder zien. Al vind ik hem wel behoorlijk aan de prijs

 16. 21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  Ik zou het wel eng vinden om te proberen met de stoom maar je haar ziet er wel mooi lang uit!

 17. 21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  Ik gebruik de steampod van L’oreal in mijn kapsalon, werkt ook op stoom. Dit is echt een supertang en heeft zeker een toegevoegde waarde aan niet krullend haar! Echt een geweldige tool voor zeker 3 tot 4 dagen mooi niet pluizend en glanzend haar! En met de steampod kun je wel krullen maken!

 18. 21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  Fijne review! Een tang die ook niet geschikt is voor mijn haar.

  Wat heb je lang haar trouwens, heel mooi!

 19. 21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  Lijk idee maar ik zou het niet kopen aangezien ik een stijltang ook zou willen gebruiken om krullen te maken. Nadeel ook dat je tussendoor opnieuw moet opwarmen. Voor alleen als gadget te hebben vind ik de 100 euro toch wel veel. Helaas!

  • Ilona
   21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

   Ik heb de vorige versie jaren gebruikt en je hoeft tussendoor niet opnieuw op te warmen: bijvullen kan gewoon als de tang aan staat (je haalt het reservoir eraf), als je uberhaupt halverwege moet bijvullen, want dat hoefde ik nooit.

 20. 21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  het lijkt mij best eng om dit te doen.. ik heb klittend dik haar maar toch leuk om eens te testen!

 21. 21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  Ik vind het idee om met stoom te stylen eigenlijk wel heel erg leuk bedacht. Ik denk dat mijn haar dan echt een stuk glanzender en steiler wordt.

 22. 21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  Haha die intro! Ik ben niet helemaal weg van de stijltang, ik gebruik bijna nooit een stijltang om mijn haar te stijlen, en deze tang is gewoon wat omslachtig.

 23. 21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  Mijn haar is echt na 2 sec stijl, dus ik denk dat ik het gewoon bij een normale stijltang houd haha. Wel een leuk idee!

 24. Hanan
  21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  100 euro voor zo een eenzijdige stijltang vond ik veel geld.
  Ik moet wel zeggen dat je haar er mooi van glanst!

 25. 21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  Leuk om te zien wat voor nieuwe dingen ze elke keer weer bedenken :p maar ik persoonlijk zou deze niet kopen, sowieso gebruik ik haast nooit een stijltang, en ik heb nog steeds m’n trusty old stijltang + krultang in één van de Action die het prima doet haha 🙂

 26. Klara
  21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  Dag Serena!

  Ik heb jou site zo’n twee weken geleden ontdekt. Ik volg al sinds 2008 verschillende andere beautyblogs (elke dag), maar die van jou had ik vreemd genoeg nog niet ontdekt. Ik wil jou even een grote pluim geven, ik vind namelijk dat je je écht onderscheidt in het beautyblog-wereldje. Je schrijft je artikels razend interessant met een vleugje wetenschap erbij. En net dat laatste maakt het zo leuk, je denkt dieper na over producten als andere bloggers. I LOVE IT! Verder ben je op filmpjes ook nog eens ongelooflijk leuk om naar te kijken en te luisteren, je bent zo’n prachtige meid!
  Keep up doing the great work, you got a new fan!;)
  Veel liefs,
  Klara

  • Serena
   Auteur
   21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

   wat een lieve complimenten, jeetje! Dankjewel Klara, heel fijn om wakker te worden zo, goed begin van mijn dag! 🙂

 27. 21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  Wat een interessante review! Die stoomfunctie lijkt me niet zo handig met dat kleine reservoir.

 28. Evelien
  21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  Die stijltang is echt niet nieuw, ik heb ze al 3 of 4 jaar 😉 zeer tevreden van! Mijn krullen blijven veel langer weg met deze

  • Serena
   Auteur
   21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

   hi Evelien,
   de stijltang is sinds deze zomer te koop, het is een vernieuwde versie. Jij hebt waarschijnlijk de eerste versie thuis zonder ionic functie.

 29. 21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  Klinkt heel geschikt voor mijn soort haar, helaas maak ook ik graag krullen met de stijltang en dat zou ik niet willen missen!

 30. 21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  Wellicht is de steampod van L’Oréal iets voor je. Wel een tang die bij kappers gebruikt wordt en dus iets moeilijker te verkrijgen is. Maar dat is echt een super goede tang

  • 21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

   Die is idd erg fijn! Is alleen bij Loreal kappers te koop, waaronder dus bij mij ?

 31. Janet
  21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  Ik heb nu al een jaar of 7 de oude versie van deze tang die nog prima werkt! Hij doet wat hij moet doen, mn haar stylen. Ben vooral bij met de kam erin. De onderlaaf van mn haar doe ik altijd zonder de kam. Xe bovenste laag met kam. Dan js het niet zo plat

 32. 21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  Goed & duidelijk artikel. Thanks!

 33. 21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  Wat een duidelijk review dn ook heerlijk uitgebreid. Als ik het hoor houd ik het gewoon bij mijn eigen styling. Liefs soraya

 34. Larissa
  21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  Ik heb de oude versie van deze tang, ik heb redelijk dik haar dat moeilijk plat te krijgen is maar met deze tang lukt het wel. Alleen die stoomfunctie gebruik ik nooit omdat het reservoir al zo klein is en toen ik het uittestte vond ik het toch geen verschil geven. Die kammetjes binnenin zijn wel super handig!

 35. 21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  Goede review! Het lijkt me eigenlijk niet zo handig die stoomfunctie, zeker niet ondat je hem tussendoor dan moet bijvullen en weer opwarmen.

 36. 21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  Duidelijke en eerlijke review! Zo’n stoomfunctie lijkt mij eerlijk gezegd niet zo handig. Als je dan weer moet bijvullen tijdens het gebruik….
  Liefs,
  Eva

 37. 21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  Duidelijke en fijne review! Voor mij is deze stijlstang niks, ik vind dat bijvullen maar onhandig. Nee, ik sla deze over!

 38. 21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  Hnmm, dat bijvullen en opwarmen houdt me tegen. Fijne review!

   • Bb
    21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

    Wow verkoop je die dingen ofzo

  • Ilona
   21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

   Bijvullen kan gewoon als de tang aan staat (je haalt het reservoir eraf), als je uberhaupt halverwege moet bijvullen, want dat hoefde ik nooit.

 39. 21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  Nee, ook niks voor mij. Dat gedoe met het water vind ik al niet handig, en al helemaal als je ermee alleen kunt stijlen.

 40. 21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  Volgens mij zou het geweldig zijn voor mij ! Ik heb een coupe niet te behandelen en stijlen heeft voor mij geen zin.

 41. 21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  Hm, echt een toegevoegde waarde heeft het dus niet. Voor mij zou de hele stijltang totaal geen waarde hebben, omdat ik stijler dan stijl haar heb, en een stijltang eigenlijk altijd gebruik om mijn haar te krullen! Nope, doe mij dan maar lekker een ‘gewone’ 🙂

 42. 21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  Een beetje omslachtig allemaal. Dan ga ik toch liever voor een andere stijltang.

 43. 21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  Hmm ik twijfel. Er zijn namelijk ook superfijne krultangen die een stuk goedkoper zijn en dit is natuurlijk fijner als de stoomfunctie geen meerwaarde heeft (je betaald er tenslotte wel voor).

 44. 21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  Ik heb ook niet perse stoom nodig om mijn haren te stijlen. Ik vind het wel een leuk ding, gewoon even wat anders.. Maar de stijltang die ik heb doet het ook prima in mijn dikke, lange haar :-)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *