Foundation met matterende klei, werkt dat nu echt?

Goed nieuws voor alle vegans, vegetariërs en mensen die hun make-up bewust uitzoeken op cruelty free: The Body Shop heeft een nieuwe vegan foundation gelanceerd genaamd Matte Clay Skin Clarifying Foundation. En laten matterende foundations nu nét mijn specialiteit zijn. Met mijn vette bek.


Van The Body Shop kreeg ik de Matte Clay foundation opgestuurd in de kleur Moluccan Nutmeg 055, die ietsje te donker voor me is, maar dat weerhield me er niet van om hem te testen. Ook kreeg ik twee andere nieuwe producten opgestuurd, namelijk de Drops of Glow en de Make-up Setting spray. Vandaag zal ik de focus leggen op de Matte Clay foundation, maar review ik de andere 2 producten er ook even kort bij.

Matte Clay Skin Clarifying foundation


Deze foundation bevat ghassoul-klei, die de huid matteert, en zuiverende tea tree olie, die anti-microbiële eigenschappen heeft.

Deze foundation belooft;
+ matterende high coverage finish
+ 24 uurs dekking
+ 24 uur shine control
+ 24 uur ademende textuur
+ niet comedogeen (porie-verstoppend)
+ geschikt voor de gevoelige huid
+ zorgt voor een zuivere huid

Wow, dat belooft veel goeds!


De Matte Clay Foundation zit in een slanke tube van 30 ml. Om de foundation eruit te krijgen knijp je in de tube en komt er een dun streepje foundation uit het tuutje. Ik vind dit zelf erg fijn werken, omdat je zo goed kunt doseren hoeveel foundation eruit komt.


De Matte Clay Foundation is verkrijgbaar in 10 tinten, die je eventueel met de Shade Adjusting Drops kunt mengen om de perfecte match te creëren. Moluccan Nutmeg is voor mijn huid (nu met zo weinig zon in de zomer) iets te donker, maar hij heeft wel de perfecte gelige ondertoon.


De textuur is romig, maar ook heel dun, en laat zich gemakkelijk verdelen over de huid. Ik heb hiervoor een vochtige beautyblender gebruikt.


De foundation voelt heel dun en comfortabel aan, echt alsof je niets op hebt! Je voelt en ziet hem niet zitten, waardoor je het ‘tweede huid’ gevoel krijgt. Tea Tree ruikt heel sterk en zelfs een beetje medicinaal, maar in deze foundation merk je er nauwelijks iets van. Je ruikt misschien een heel subtiel vleugje, wat op mij eerder lekker fris overkomt.

De dekking vind ik persoonlijk niet ‘high coverage’ te noemen, aangezien ik er nog wel wat vlekjes doorheen zie schijnen. Desalniettemin dekt hij vrij goed, ik zou het zelf medium dekking noemen die eventueel op te bouwen is op de plekken waar je meer dekking wilt of nodig hebt. Toch moet ik zeggen dat ik de dekking erg goed vind voor een foundation die zo dun en haast onzichtbaar is!


De formule is heel fijn en comfortabel, maar helaas faalt deze foundation bij het matterende gedeelte. Na een uurtje beginnen mijn neusvleugels al flink te shinen, zoals je ziet! Ik moet toegeven dat ik mijn neus ook niet heb afgepoederd, maar van een matterende foundation mag ik toch hopelijk wel verwachten dat het minstens 4 uur duurt voordat ik ga glimmen. Dit is dan ook het enige, maar ook meteen het grootste, minpunt van deze foundation. Wat mij betreft doet ‘ie dus niet helemaal wat het belooft.

Toch wil ik hem niet helemaal afschrijven, want met wat extra matterend poeder bij de neusvleugels houdt ‘ie het verder prima de hele dag vol. Ik vind de dekking medium tot goed, de textuur is lekker licht en comfortabel (je ziet en voelt hem niet zitten) en met een keuze uit 10 kleuren (die je eventueel nog lichter of donkerder kunt maken met de Shade Adjusting Drops) moet er vast wel een goede match voor je bij zitten!

Ik weet dat er niet zo bar veel keuze is uit vegan/cruelty free foundations (vaak moet je ze toch online bestellen en dat blijft altijd een gok), dus ik denk dat de Matte Clay Foundation een welkome toevoeging is!

Ook de prijs valt mee, namelijk €13,- (tube van 30 ml). De Matte Clay Foundation is vanaf begin september verkrijgbaar in zowel de winkels als online shop.

Drops of Glow


Highlighters, shimmers, glowy skin, allemaal termen waar mijn beautyhartje harder van gaat kloppen! Ik was dan ook erg benieuwd naar deze nieuwe Drops of Glow. Een goedje dat je door je dagcrème of foundation kunt mengen voor een stralende gloed, maar die je ook zo op zichzelf kunt gebruiken als een subtiele, vloeibare highlighter.


Drops of Glow zit verpakt in een pipetflesje van 15 ml. Persoonlijk had ik een tube makkelijker gevonden, maar daarvoor is de substantie nét iets te dun, dus ik snap de keuze voor een pipetflesje wel.


Wow, nou de swatch belooft veel goeds! Drops of Glow heeft een zachtroze kleur met zilveren en gouden micro shimmertjes.


Bij het blenden echter blijft er slechte een héél subtiel glansje over. De shimmertjes zijn echt SUPER fijn, waardoor het je huid een prachtige, gezonde en stralende glans geeft. Het lijkt me daarom ook prachtig spul om door je body lotion te mengen, haha! Of om het gewoon zo ongemengd bij je schouders en sleutelbeen aan te brengen, om je lichaam nét dat beetje extra te geven.


Hier heb ik het puur aangebracht op mijn jukbeenderen en wenkbrauwbot, en vervolgens heb ik het verdeeld door er met een beautyblender overheen te bouncen. Zoals je ziet is het echt HEEL subtiel. Het geeft je gezicht een mooie, zachte en vrij natuurlijke glow, dus verwacht geen sterke highlighter à la Jeffree Star of Becca.

Voor mij persoonlijk is het te subtiel als highlighter alleen, maar ik vind het wel ideaal spul om door dagcrèmes, foundations en body lotions te mengen om je gezicht te laten sprankelen en stralen. Vooral bij matterende crèmes en foundations heb je nog wel eens dat ze zo mat zijn, dat je een beetje ‘poppig’ lijkt, dus dan zijn de Drops of Glow een ideale uitkomst.

Drops of Glow kost €16,- (15 ml) en is reeds verkrijgbaar in de winkel en online shop.

Make-Up Setting Spray


De Make-up Setting Spray zit in een handig klein flesje van 60 ml, dus ideaal voor onderweg of op reis. Hij kan gewoon mee in je handbagage! De spray is handig om je beautyblender mee te bevochtigen (bijvoorbeeld als je onderweg bent of je hebt geen zin om naar de kraan te lopen, lol!), maar ook fixeert het je make-up look zodat het extra lang en mooi blijft zitten. Het bevat aloe vera en is geschikt voor de gevoelige huid.

Ik vind het een prima spray, hij doet wat ‘ie moet doen, maar verder niet heel bijzonder of veel beter dan alle andere make-up setting sprays die ik heb geprobeerd. Het kleine formaatje vind ik wel ideaal en het is natuurlijk fijn dat deze spray 100% vegan is!

Prijs €11,- (60 ml) en reeds verkrijgbaar in de winkels en online shop.


Ik vind het hartstikke goed nieuws dat The Body Shop allereerst niet meer onder L’Oréal valt maar is overgenomen door het Brazilaanse bedrijf ‘Natura Cosméticos’. Dit betekent dat The Body Shop veel oude fans zal terugwinnen die het niet eens waren met de overname van L’Oréal. Nu The Body Shop onder Natura Cosméticos valt betekent dit dat het merk weer 100% cruelty free is over de gehele wereld, en niet indirect dierproeven steunt. Daarbij vind ik het ook werkelijk een aanwinst dat ze steeds meer vegan producten op de markt brengen, zoals bovenstaande 3 nieuwe producten. Ik zeg, goed bezig The Body Shop! Keep up the good work.

Wat vinden jullie van de Matte Clay Foundation, Drops of Glow en Make-up Setting Spray? Is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

18 Reacties

 1. Esther
  15 augustus 2017 / dinsdag, 15 augustus 2017

  Leuk artikel, heel handig! Mag ik vragen welk merk/kleurcode de roze lippenstift heeft?

 2. 11 augustus 2017 / vrijdag, 11 augustus 2017

  Goed dat The Body Shop nu weer 100% dierproefvrij is. Ik moet zeggen dat ik persoonlijk niet vind dat als een merk onder L’Oreal valt het gelijk dierproeven steunt, maar dat is mijn mening. Verder vind ik het leuke producten! De setting spray heeft inderdaad een erg handig formaat.

 3. 11 augustus 2017 / vrijdag, 11 augustus 2017

  Ik heb deze producten ook van The Body Shop ontvangen! De foundation die ik kreeg was helaas ietsjee te licht voor mij maar heb deze wel gewoon uitgeprobeerd. Ik heb een super vettige huid, binnen een uur begint mijn hele hoofd al te shinen. Ik weet niet of het aan mijn huid lag of aan het weer die dag, maar bij mij bleef het zeker wel langer dan een uur mooi zitten. De dekking vond ik medium, wel mooi natuurlijk op de huid maar niet geweldig. Ik ga zeker nog wel een review over schrijven. De Glow dropper vond ik leuk om te gebruiken maar niet iets wat ik dagelijks zou aanbrengen. De finishing spray was ook wel leuk maar ik vermijd altijd sprays na het aanbrengen van makeup omdat mijn huid anders te vettig word. Verder ben ik wel altijd super blij wanneer The Body Shop met nieuwe dingen komt!

 4. Sandra G.
  11 augustus 2017 / vrijdag, 11 augustus 2017

  Zit er Dimethicone in deze vegan foundation? Heb je een fotootje/lijstje van de ingrediënten svp? Thanks!

 5. Julie Tina
  11 augustus 2017 / vrijdag, 11 augustus 2017

  Ik vind het effect van de foundation heel mooi, ziet er inderdaad natuurlijk uit! Je ziet wel dat hij niet echt mat is, wat natuurlijk wel een nadeel is voor mensen die hem hiervoor juist willen kopen.

 6. 10 augustus 2017 / donderdag, 10 augustus 2017

  Ik vind de foundation wel mooi alleen wel jammer dat hij misschien niet heel dekkend is en toch gaat glimmen aangezien hij dat wel beloofd. Voor mij persoonlijk zou het wel een fijne foundation kunnen zijn want ik hou van wat meer naturel.

 7. Shanice
  10 augustus 2017 / donderdag, 10 augustus 2017

  Hi Serena,

  Even een vraagje, ik gebruikte altijd de Maybelline Dream Pure BB cream en die kan ik nu opeens nergens meer vinden? Maar ook niet online en ik kan er verder ook geen info over vinden. Weet jij hier misschien iets van? En heb je misschien een vergelijkbaar product die je kan aanbevelen?

  Thanks!!

  • Larisa
   11 augustus 2017 / vrijdag, 11 augustus 2017

   Ze zijn volgens mij uit het schap gegaan want ze waren weken terug in de sale en sindsdien zijn ze niet meer te koop!

 8. 10 augustus 2017 / donderdag, 10 augustus 2017

  Ziet er goed uit!

  x

 9. 10 augustus 2017 / donderdag, 10 augustus 2017

  Ik vind de Glow Drops erg mooi, heel subtiel, maar toch aanwezig. Ben heel benieuwd of de foundation ook verkrijgbaar gaat zijn in de juiste kleur voor mij, dan wil ik hem wel proberen.

 10. 10 augustus 2017 / donderdag, 10 augustus 2017

  ik vind die glow wel erg pretty 😀

 11. 10 augustus 2017 / donderdag, 10 augustus 2017

  Wat jammer dat de foundation z’n matte belofte niet zo goed waarmaakt, maar ik vind ‘m wel heel mooi op de huid! Inderdaad echt een tweede huid, je ziet ‘m gewoon niet liggen. De drops of glow lijken me erg leuk om mee te spelen.

 12. 10 augustus 2017 / donderdag, 10 augustus 2017

  Hmm ik weet niet zo goed wat ik van de foundation vind. De drops of glow vind ik wel erg mooi!

 13. 10 augustus 2017 / donderdag, 10 augustus 2017

  Ik heb de producten ook ontvangen, maar heb helaas nog geen tijd gehad om ze te fotograferen en er mee aan de slag te gaan! Wat hieronder bij de reacties wordt geschreven, is overigens wel waar. Het is nog maar afwachten of het moederbedrijf dierproefvrij blijft 🙁

 14. 10 augustus 2017 / donderdag, 10 augustus 2017

  Ik heb laatst gelezen op de site ‘Naoki’ dat het bedrijf Natura Cosméticos naar grote waarschijnlijkheid de productie in China gaat laten uitvoeren. Daar zijn dierproeven verplicht. Zodra er meer bekend over is, komt er een update op de site van Sophie.

 15. 10 augustus 2017 / donderdag, 10 augustus 2017

  Ik vind zelf die Drops of glow erg mooi, zou ook wel goed bij mijn huid passen, omdat deze vrij droog is en een extra glansje kan ik altijd wel gebruiken. Het lijkt ook dat je deze super makkelijk kan aanbrengen.

 16. 10 augustus 2017 / donderdag, 10 augustus 2017

  Ik moet zeggen dat ik de foundation toch wel mooi vind hoor. Juist heel natuurlijk. En die drops vind ik wel een fijne uitvinding. Ook al gebruik ik zoiets eigenlijk nog niet. Toch maar eens kijken in de winkel 🙂

 17. 10 augustus 2017 / donderdag, 10 augustus 2017

  De foundation vind ik er mooi uit zien. Wel jammer dat hij rond je neus al vrij snel toch wat gaat glimmen. De drops vind ik mooi om door een dagcrème / getinte crème te verwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *